Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 10 MEDITATION DANS

WIIIIIIEEEEEE…dag 10 av vår fyra veckors meditationsutmaning. Åhhh va ni är grymma. Idag ska vi göra en aktiv form av meditation – DANS.

 

Va är dans en meditation?

 

Ja – om vi släpper det där med utsidan och istället zoomar in på hur kroppen känns på insidan och låter rörelsen komma efter det.

 

I början kan det kännas ovant och konstigt men av erfarenhet så går det över. Jag minns exempelvis första gången jag provade Dans Meditation på Urban Om (härliga studion där jag undervisat i flera år) i Stockholm. När jag kom in i salen möttes jag av en guru-liknande DJ som spelade dramatiska beats på högsta volym och ett dansgolv fyllt med varelser i ögonbindlar och konstiga kläder (många utan så mycket kläder alls). Alla körde sitt race – en dans som på många sätt kan liknas vid den man ser kl 03 på nattklubbar fast den här var mer genuin. Deltagarna var ett med sin kropp, njöt av stunden och struntande fullständigt i hur de såg ut.

 

Den där första gången var jag i chock men nu flera år senare är det här lite av min favvo aktivitet på lördagskvällar och även en viktig ingrediens på våra retreats med Yogiakademin.

 

Gör så här

 1. Hitta en plats där i är ensam och där grannarna/familjen inte störs (jag kör ofta i badrummet).
 2. Gör en spellista med 3-4 favvo låtar (som varar i va 15 min). Eller prova min här.
 3. Hitta en stående position, blunda & ta några djupa andetag.
 4. Sätt på musiken och KÖR – låt kroppen röra sig exakt som den vil!!

 

Haha…berätta gärna nedan eller på @josefinesyoga hur det var! Eller varför inte bjuda på en härlig dansbild tagga #junemeditationchallenge. Å glöm såklart inte att fortsätta peppa varandra.

 

KÄRLEK till er alla

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Jag ligger en dag efter med den här övningen då jag inte hann med den igår…

  Började morgonen med att försova mig en aning och stressen kom direkt. Tankarna började att mala och kände panik över allt jag ”måste” hinna med idag. Tog med mina hörlurar och stängde in mig i ett av rummen vi har. Slog på mina bästa låtar just nu och bara släppte loss. Det var lugna partier och vissa partier med mer ös. Jag släppte allt och bara dansade och skakade loss.
  Stressen släppte och jag blev istället fylld av energi och känner att allt kommer att lösa sig.. En sak i taget, mer kan jag inte göra 🙂

  Jag har alltid tänkt på meditation som att man sitter med benen i kors och hummar i någon timme. Jag gillade andningsövningarna väldigt mycket även om en del var lite svåra att få till men aktiv meditation är ju hur skön och härlig som helst! 🙂

  Jannice Skoglund 2018-06-14 07:39:53 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Nu har jag fuldansat inne i badrummet, det var roligt, svettigt men samtidigt lite märkligt. Jag lät kroppen röra på sig precis som den ville. Det blev både hackigt, skakigt och i vissa partier svävande. Tur att ingen såg mig!!! Kom på mig själv med att ibland vilja hoppa runt som en galning och någon gång grimaserade jag och spände hela kroppen allt jag kunde… ??
  Vilken frihet att bara få vara sig själv och strunta i hur saker och ting ska vara och se ut!

  Sanna 2018-06-13 22:55:53
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Alltså Såå roligt att läsa de här kommentarerna under dansdagen!! ? Blir så glad av er alla och heja fuldansen! ?????

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-14 19:41:35 https://www.instagram.com/ikameranmin/
   Svara
   • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

    Ja instämmer helt med dig, det är så härligt att läsa allas kommentarer, speciellt om dansmeditationen. ??
    Det är så äkta här, så fint att det finns en plats där vi kan reflektera, stötta varandra och dela med oss av våra innersta tankar och känslor!

    Tänk vad mycket av oss själva vi trycker bort varje dag för att passa in i det som anses vara normalt. Tror vi behöver få utlopp för våra känslor. Desto mer medveten och närvarande jag blir genom yoga och meditation förstår jag att jag behöver rensa ur min kropp, inte bara genom att detoxa och äta rätt utan jag behöver lösa upp mina inre blockeringar genom att få ut min glädje, ilska och sorg också! Att ”fuldansa” på en plats där ingen kunde se mig kändes som ett alldeles utmärkt sätt att lösa upp mina spänningar på!!! ????

    Sanna 2018-06-14 21:31:43
    Svara
    • Svar på Sannas kommentar.

     SÅ SÅ SANT SANNA!!!! Tror FULDANSEN är en viktig väl för läkning och att må bra… bara detoxa och träna räcker inte för att må bra 🙂

     josefinebengtsson 2018-06-15 12:41:33
     Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   WIHOOOO!

   josefinebengtsson 2018-06-14 11:54:43
   Svara
 • Dans är inte mitt mest bekväma uttryck. ? Jag märkte att jag bet mig i underläppen nästan hela tiden. ? Det var väldigt befriande att jag inte behövde bry mig om att försöka hålla takten. Jag föll in i någon aggressiv, boxningsliknande dans, så gissar att viss ilska behövde komma ut. Nu, efteråt, känns det ganska skönt i kroppen. Dessutom har sötsuget jag upplevde tidigare ikväll försvunnit. Tack för det!

  Josefine 2018-06-13 20:45:08
  Svara
 • Så fint att du delar med dig<3 Och så fint att du kände glädje över dansen. Fantastiskt. Du klarar detta, jag tror på dig. KRAM

  Frida 2018-06-13 20:38:37 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • Hahahah alltså omg vad glad och sprallig jag kände mig efter dansen!!! Såååå kul! Stängde in mig i ett rum och körde Beyoncé nästan all the way! Hahahah tur att ingen såg… :,) Underbart och så välbehövligt efter ett drygt 11-timmars jobbpass. Var så skönt att bara släppa loss och göra rörelser jag annars inte gör. Och alltså wow vad jag behöver lära mig nya dance moves, märkte att jag bara har några som jag gjorde hela tiden haha (eller så var det kroppen som bara ville göra just på det sättet hahah nja :-)) Känner mig fortfarande helt pirrig och glad efter dagens övning. Fantastiskt. Största kramen till dig Josefine och till alla som gör utmaningen! Heja oss!!!

  Frida 2018-06-13 20:34:08 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • Hej. Blev så ledsen över allt vid middagen. Pratade om min livssituation. Det är så starka krafter i rörelse. Det lite oroande är intensiteten. Det som är bra är att genom glädjen når jag ner till sorgen. Nu är jag medveten om att det inte får hålla sig såhär länge. Medveten om att inte hålla fast vid rädslan över att bli så oerhört trött. Och att få till meditationen. Och kreativiteten. Därför jag håller fast vid utmaningen och mina klockade stunder på sociala medier. Behövde verkligen dansen idag! Mer mer mer. Är något på spåren. Så himla vackert att stundom få känna sådan glädje igen efter alla dessa mörka åren. Frigörelse och rädslor för vad andra eventuellt ska tycka var genomgripande tema på min dans. Så vackert att få skala loss!! I dubbel bemärkelse. Heja oss alla ❤️??

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-13 20:19:53 https://www.instagram.com/ikameranmin/
  Svara
 • Att dansa är inte nartulrigt för mig och det sitter många spärrar i huvudet som gör det svårt att njuta 100 %. Många tankar som snurrade under tiden ”aah du kan inte dansa” ”vad håller du på med?! Sluta!” Jag ignorerade tankarna för jag vet att det bara är tankar och att det inte behöver vara sanningen. Fortsatte att dansa, tankarna blev tystare oxh tystare, rörelsena blev mer och mer vågade och friare. Precis som igår kände jag glädjen och friheten sprida i mig. Jag log inom hela mig och kände tacksamhet för studen och frihetskänslan.

  Stina 2018-06-13 16:08:45
  Svara
 • Ser verkligen framemot att testa denna övning under dagen då jag älska att dansa (när ingen ser).
  Snälla Josefine, kolla länken till din spellista…den verkar inte fungera.

  Lars 2018-06-13 06:42:06
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!