Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JUNE MEDITATION CHALLENGE – DEL 2 VAD ÄR AKTIV MEDITATION?

Hello fina ni!

 

YEAH, nu lämnar vi andningsövningarna bakom oss och traskar vidare till andra delen i meditationsutmaningdär vi kommer fokusera på olika typer av aktiva meditationer. Om du lever ett ständigt uppkopplat liv, har långa arbetsdagar framför datorn eller stressar mellan möten, kan det vara näst intill omöjligt att få ro i den stillasittande meditationen – kroppen är rastlös och tankarna går i ett.

 

Det fina är att man inte behöver sitta still i lotus för att meditera. Vi kan i stället göra en aktiv meditation, ett slags meditation i rörelse, som också leder oss ner i kroppen och in i närvaro. Det är helt enkelt en modernare variant av meditation som passar perfekt för människor i dagens intensiva samhälle.

 

Den aktiva meditationen är en väg till att hitta harmonin inom oss utan att trycka ner något. Jag upplever exempelvis att viss annan aktiv träning, som joggning, har varit ett sätt för mig att inte känna – att trycka bort obehagliga känslor och minnen. Under den aktiva meditationen iakttar, uttrycker och upplever vi istället medvetet eventuella undertryckta känslor, kroppsförnimmelser och spänningar vi har och som hindrar oss från att vara stilla. När vi frigjort oss från dem uppstår ofta en inre tystnad helt naturligt och det blir mycket lättare att sedan sätta sig ner i stilla meditation.

 

Hoppas att ni är lika taggade som jag är!

 

KRAMAR

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!