Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 5 NADI SHODANA

NAMASTE och välkommen till dag 5 av vår fyra veckors meditationsutmaning. 

Dagen till ära ska vi ta gårdagens övning ett steg vidare och göra växelvis andning (Anuloma Vilomaeller Nadi Shodhana). Det är en uråldrig teknik som förekommer inom nästan alla yogaformer. Tekniken innebär att du andas varannan gång med höger näsborre och varannan gång med vänster.

 

Andningen sägs skapa bättre kommunikation mellan våra hjärnhalvor, vilket i sin tur lugnar sinnet, gör oss fokuserade och mer kreativa. Det är också ett helt magiskt sätt att få fokus.

 

Nästan för bra för att vara sant! Vill du bli guidad via en video tryck HÄR.

  

Gör så här

 1. Ställ din timer så att den plingar var 5e minut.
 2. Inta sen en bekväm sittande position.
 3. Ta några djupa andetag och slappna av.
 4. Lyft upp höger hand, placera pek- och långfingret mellan ögonbrynen och håll tummen ovanför höger näsborre och ringfingret ovanför vänster näsborre.
 5. Andas in och stäng sedan höger näsborre med tummen samtidigt som du andas ut genom vänster näsborre.
 6. Andas in genom vänster näsborre, stäng den sedan med ringfingret samtidigt som du släpper tummen och andas ut genom höger näsborre. Andas in genom höger näsborre (detta är en runda).
 7. Fortsätt så i 5 minuter. Avsluta givetvis om du blir yr eller om det blir obekvämt.
 8. När timern plingar, låt andetaget vara som det vill under 10 minuter av sittande meditation.

 

Hur var det idag? Kunde du slappna av? Vad hände i kroppen då du gjorde övningen? Dela gärna här eller på @josefinesyoga genom att använda hashtaggen #junemeditationchallenge. Om du behöver extra pepp, tänk på alla härliga vinster du kan få om du klarar hela utmaningen.

 

Såååå tacksam att vi gör detta ihop.

 

L O V E

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Skönt med guidning via yogobe. Det är en utmaning att bestämma takten på andetaget, lite som att hålla andan under vatten. Samtidigt märker jag ett lugn efter en stund. Hoppas på att hitta mer av lugnet under denna utmaning!

  Karro 2018-06-08 23:39:26
  Svara
 • Först en stressig dag på jobbet därefter ett härligt svettigt yogapass. När jag kom hem fastnade jag med telefonen och tiden rann iväg. Kom sedan på att jag inte hade gjort dagens meditationsövning ännu.
  Även idag använde jag en guidade video på Yogobe, det fungerar så bra!
  Växelandningen var härlig men jag har svårare att andas genom den vänstra näsborren än den högra … har haft så i flera år och många ggr tänkt tanken ”vad är det för fel på mig och min näsa”… vet inte hur många gånger jag har använt min Netikanna och skjölt extra noga i tron om att det ska gå över…

  Även denna dag var det svårt att sitta helt stilla och meditera utan att göra någonting annat under tiden. Jag blev stressad av tiden; att jag inte skulle få tillräckligt med sömn innan mitt jobbpass imorgon bitti. Så jag satt nog inte hela tiden ut då jag någonstans på vägen intalade mig att jag redan hade mediterat idag på yogan så det räckte…
  Är lite besviken att jag lyssnade på de tankarna, hade varit en så mycket skönare känsla efteråt om jag bara hade hållt ut ett litet tag till.
  MEN imorgon är det nya tag och nya utmaningar!
  God natt! ?

  Sanna 2018-06-08 23:09:38
  Svara
 • Fredag kväll och jag har all tid i världen. Jag gillar verkligen den växelvisa näsborrsandningen, den gör mig lugn. Efter de första fem minuterna kände jag mig sömnig och skön. Sedan kom det svåra – bara sitta still och andas i tio minuter. Jag flyttade om mina ben ett antal ggr, så det där med att inta en bekväm position måste jag ha löst på ett tveksamt sätt… Jag fick en impuls att resa mig och gå, men påminde mig då om att jag inte ska någonstans, att jag har all tid i världen. Med tanken red jag ut de tio minuterna och kände mig härlig när de var slut.

  Josefine 2018-06-08 20:53:52
  Svara
 • Halloj! Mest märkbart var hur återigen trög högra näsborren är att försöka andas igenom. Lite som att öva på att andas genom ett sugrör, lite klausto-utmaning typ, så va bara att andas i den lugna takt det gick? Men känner mig överlag lite i en dimma. Svårt med klarheten. Känner inte så tydligt av effekten, mer överlag att det är magi och medicin. Tror att jag läser, tar in för mycket! Överallt. Älskar att lära mig saker. Överpresterar i tillfrisknandet också. Och så kom ”Jag kan inte gömma mig längre” från ingenstans vid en lugn stund igår kväll. Men det är ju bara sånt satans stort steg! Josefine, hur hanterar du att du är såpass synlig som du är och tänkte du något på det i början som något som hindrade dig av olika anledningar? Jag vet att det är vanligt med öppen instagram numera osv men hur tänker ni alla? Happy friday! Kram alla hjältar som bara Gör och Ger er tiden till er själva att Meditera!! ??

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-08 20:02:34
  Svara
 • Jag gjorde denna meditationen tidigare idag på morgonen och kände både irritation men också en klarhet samt närvaro när jag var klar.

  Senare under dagen började jag känna mig mig bortkopplad från mig själv och inte alls närvarande. Jag uppmärksammade det och satte mig i skuggan under ett träd och körde samma meditation igen. Landade i mig själv, andningen flödade och jag kände hur jag fick ny energi och klarhet. Det var fantastiskt! Fast det som gjorde mig mest förvånad och stolt över mig själv var att jag uppmärksammade mitt egna mående och priorerade det. Jag lyssnade på min kropp, åh magi! <3

  Stina 2018-06-08 18:38:49
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Åååh så härligt Stina!! Inspirerande, så jag önskar få till övningarna vi lär oss här med, heja dig! ✨ Å samma här! Såg till att göra ett yinyoga pass efter hela kämpiga dagen hemma och det blev verkligen skillnad efteråt, ååh! ??

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-08 20:07:35
   Svara
 • Åh! Dettta är en av mina favoriter!!! Underbart att göra den idag♡ Har några återkommande tankar som vill störa mig men jag försöker verkligen att fokusera på andningen och övningen. Andas. In och ut. Höger, vänster.

  Igår skrev jag att min högra näsborre är mkt mer dominant och enklare att andas genom, och så var det idag också. Den ville liksom ”hjälpa” den vänstra när jag skulle andas in genom den. Lite jobbig känsla typ? Hahah känns som att min vänstra är mycket svagare på nåt vis? Hmm…

  Tusen tack för dagens övning och för hela ”JUNEMEDITATIONCHALLENGE”, så välbehövligt för mig just nu. Stor kram till alla<333

  Frida 2018-06-08 14:08:57 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Tack för att du är med. Så är det ibland… speciellt om vi är mycket aktiva (jobbar, stressar etc) då brukar högra vara mer öppen. Men det går i cykler, inget farligt. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2018-06-08 17:42:32
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!