Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JUNE MEDITATION CHALLENGE – DAG 1 SAMA VRITTI

YEAH!!!! Vi är igång! Varmt varmt välkommen till del 1 och dag 1 av vår meditationsutmaning som kommer pågå under hela juni. Så underbart att ha er med. Första delen av utmaningen kommer alltså bestå av olika andningsövning, det som inom yogan kallas Pranayama.

 

Idag börjar vi med en enkel andningsövning som kan hjälpa oss att slappna av då den lugnar vårt nervsystem och minskar stress. Det sägs även att den ska leda till klarhet! Samabetyder lika och vrittibetyder rörelse. Målet är att varje in- och utandning ska vara lika lång och lika medveten. Förläng andetagen försiktigt och räkna tyst för dig själv.

 

Gör så här

 1. Ställ din timer på 15 minuter och inta en bekväm position.
 2. Börja med en eller ett par utandningar där du tömmer lungorna helt.
 3. Räkna tyst för dig själv Andas in – ett, två. Andas ut – ett, två.
 4. Andas in – ett, två, tre. Andas ut – ett, två, tre.
 5. Andas in – ett, två, tre, fyra. Andas ut – ett, två, tre, fyra.
 6. Om det känns bekvämt, fortsätt tills du räknar till sex. Vänd sedan och räkna ner tills du är tillbaka på två.
 7. Känn hela tiden att andetagen är jämna och var uppmärksam på kvaliteten, rörelsen och ljudet från din andning under hela övningen.
 8. När timern plingar, sätt dig en stund och bara låt andetaget vara som det vill.

 

Berätta gärna nedan eller på @josefinesyoga hur det var. Eller varför inte bjuda på en härlig andningsbild tagga #junemeditationchallenge. Å peppa gärna varandra. Du som är mest ärlig och aktiv i utmaningen har ju chansen att vinna mängder med magiska priser från bland annat Yogiakademin, Yogobe & Stadium.

 

Längtar till att höra från er.

 

MED KÄRLEK!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Jag som aldrig lyckas hålla någon meditationsrutin tänkte testa detta.
  Första stunden var svår, tappade bort mig och fick börja om. Avslutade med att säga några jag älskar dig till mig själv högt och det kom en liten tår. För att det ska vara så svårt att känna det fullt ut. Det lilla barnet grät en tår, kanske var det av glädje av att äntligen känna ren kärlek.

  Elin Eklund 2018-06-10 21:06:26
  Svara
 • Höll på att missa denna utmaning men har precis avslutat den första? Såå skönt och lite utmanande☺️ Tack??

  Erika 2018-06-10 07:55:35
  Svara
 • Gårdagens utmaning får 3 av 3
  Wow-känsla:???
  Koncentration:???

  Wow-känslan för mig var verkligen att sitta tiden ut, jag brukar ge upp tidigare. Kände verkligen hur stressen rann från mig, så skööönt. Jag räknade till 5, 6 sek kändes svårt, bra att räkna för att hålla fokus när alla tankar smyger på. ? Ser fram emot dags utmaning!

  Sandra 2018-06-05 10:35:44
  Svara
 • Åh Josefine, så härlig utmaning! Den kom verkligen lägligt för mig. Jag höll nästan på att missa den, men kl 23.40 rullade jag ut mattan för dagens övning. Det är väldigt rörigt inom mig just nu och alla tankar känns typ som ett enda stort trassel så det kändes lite motigt, men det är ju antagligen nu jag behöver det här som mest. Och just idag var det så mycket lättare än vad jag trodde. Det kändes bra och jag blev lite klarare i huvudet. Så tusen tack för detta♡ Stor kram, Frida

  Frida 2018-06-05 00:26:46 http://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • Vad roligt med en utmaning! Jag är självklart med! ?‍♀️✨
  Dag 1
  Satte mig ner när jag kom hem från jobbet, ställde klockan på 15 min och tänkte att det här kommer bli enkelt…(och välbehövligt efter en lång arbetsdag). Men riktigt så enkelt var det inte. Efter att ha andats en stund så började mina tankar skena iväg, jag tappade räkningen från och till, irritationen över att klockan inte ringde började bubbla upp inom mig och mitt upp i allt kom jag på mig själv med att göra ryggflex och nackrullningar. ?
  Men femton (lååånga) minuter blev det, jag lyckades med att inte kolla på klockan och efteråt kändes mitt huvud inte lika tungt längre och jag fick lite mer energi än vad jag hade innan. ??
  Jag ser fram emot morgondagens utmaning!

  Sanna 2018-06-04 22:12:23
  Svara
 • Så spännande att vara igång! Men så svårt att sitta still!! Kanske tyder på att det är just det jag behöver… Att räkna var till hjälp för mig, det sköt undan andra tankar. Ser fram emot morgondagen!

  Josefine 2018-06-04 21:49:41
  Svara
 • Bestämmer mig till sist för att delta. Har längtar efter denna nya utmaningen sen förra sommarens yoga utmaning! Men mycket i livet just nu, har precis köpt hus & mitt i packning & lån & tapetsering… men tänker sedan att det är just nu dessa stunder behövs! Så varvar ner denna kväll med meditationen med fokus på andning! Sträcker på mig & andas… kroppen knakar i djupa inandningarna men det känns lugnande & grundande på nåt vis! Härligt!

  Karro 2018-06-04 21:29:25
  Svara
 • Men åh, en ny utmaning! ? Höll på att missa den, men oj så lägligt den kom. ??❤️Rörigt i huvudet och fullt av förändringar i livet.. bra förändringar men fortfarande förändringar. Älskade förra meditationsutmaningen och fick in rutinen ett tag men har tappat det helt sedan dess. Hoppas verkligen jag lyckas få ordning på det igen. Gjorde dagens övning nu på kvällen för att varva ner inför natten. Eller ja, jag hade ju inte så mycket val eftersom jag höll på att missa den haha, men jag mediterar ändå helst på kvällen 🙂 Något aktivt för att komma igång på morgonen och lugn meditation på kvällen för att komma till ro och smälta/släppa dagen.
  Just den här gillar jag verkligen. Kanske för att jag har något att fokusera på så tankarna inte skenar iväg för mycket 🙂 Jag minns däremot inte att 15 minuter kunde kännas som så otroligt lång tid hehe.

  Therese 2018-06-04 20:47:39 http://www.theresewiksten.se/
  Svara
 • Svårt, men spännande. Har bara testat meditation på yogapass förut, men fann denna utmaning av en slump, så ska försöka ta mig an den.

  Efter första utmaningen känner jag mig lite trött, men avslappnad. Det var dock svårt att hålla fokus hela tiden och rastlösheten hann börja krypa lite i ryggen, men det här är ju en övning för mig för att hitta ro i kroppen!

  Svara
 • Jag har precis gjort dagens utmaning, just nu känner jag mig tung men samtidigt väldigt lätt i huvudet.
  I början hade jag lite svårt att komma in i en bra rytm samtidigt som jag räknade, jag andades som i en ”trappa” men ju längre tiden gick desto jämnare blev andetagen. Och jag kände att jag andades mer och mer med magen och inte bara uppe i bröstkorgen som annars.
  Det var väldigt härligt men jag ska försöka få in utmaningen i min morgonrutin istället innan familjen vaknar. Jag tappade fokus några gånger då jag hörde maken prata i telefonen och barnen var uppe och gick trots att jag sa att de inte fick störa 😉

  Ser fram emot morgondagens övning! ♥

  Jannice Skoglund 2018-06-04 20:02:14 http://blogg.loppi.se/jannice
  Svara
 • Härligt med en ny utmaning! Jag är med på utmaningen, men har så lite tid att jag inte kommer att hinna skriva så mycket tror jag. Men jag är inte med för att vinna några pris heller utan för att få mer redskap för att ta hand om mig själv och för den underbara gemenskapen som kommer med dessa utmaningar. Det är hektiskt just nu i min vardag, men jag behöver (just därför) verkligen komma igång med meditationen. Jag har gjort några försök de senaste 2-3 åren, men inte haft tillräckligt ro och tålamod för att få någon slags regelbundenhet. Fint att få pröva olika tekniker dessutom och hitta det som passar en själv bäst. Det kan ju också variera från dag till dag vad man behöver. Precis som med asanas. Tack Josefine för att du ger oss detta!

  Hanna 2018-06-04 19:11:52
  Svara
 • Tålamod!
  Konflikt. Ska jag eller ska jag inte? Inte än? Snart? Aaaah.. Så jag avvaktar. Och försöker landa i de olika teknikerna denna månad och se om de för med sig några tydliga svar. Jag har dem ju redan inom mig men hör dem inte så klart…
  Verkligen tålamodsprövning för mig i morse! Tappade räkning flera gånger. Fick kämpa med mitt tålamod efter typ 5 min, och undrade när hälften gått om det inte var slut snart! Men jag stannade. Började om. Förde tillbaka. ??✌?Fint att vi är igång!?

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-04 15:16:34
  Svara
 • Så bra övning, älskar denna! <3

  Susanna 2018-06-04 10:02:58 http://susannahobert.se/
  Svara
 • Vad roligt med en ny utmaning, älskar dem!

  Meditation är relativt nytt för mig, har testat mig lite fram i år och börjar uppskatta det mer och mer.

  Dagens upplevelse var skön och en bra start på dagen, sätter måendet för hela dagen på så vis. Älskar yoga och meditation på morgonen! Tyckte det var avslappnande sätt att få räkna sina andetag för att få ett jämt flow men min inandning är något kortare än min utandning. Hur kommer det sig?

  Efter meditationen kände jag mig stärkt, medveten och rofylld. En känsla som gärna får följa med mig under hela dagen. Hur kände ni andra er?

  Stina 2018-06-04 08:49:38
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Ahhhh va fint Stina. <3 <3 <3 De flesta av oss har lättare med utandningen än indningen. Man brukar inom yoga säga att utandningen har med att "GE" att göra, och inandningen med att "TA EMOT". Resten får vi tolka in själva :-). Kul att du är med.KRAM

   josefinebengtsson 2018-06-04 16:29:33
   Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Ååh vad skönt det låter 🙂 jag fick till rätt jämn andning men hade svårare med den mentala biten (se ovan). Heja dig för att du är igång!

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-06-04 15:19:04
   Svara
 • Hej!

  Hänger också på denna utmaning! Jag är dock inte aktiv på sociala medier då jag insett att jag mår dåligt av det. Jag fastnar liksom i flödet och tappar totalt närvaron i nuet. Lägger jag upp en bild blir jag helt besatt av hur många likes jag får. Så jag kommer nog dessvärre inte dela där!

  Hursom, jag vill bara säga att jag har haft ett 30årskrisår iår tror jag. Jag har tvekat kring i princip allt i livet och det har varit så himla utmattande. I början av mars hittade jag meditationen och jag har sen dess fått ett helt annat lugn i kroppen. Jag känner mig förankrad i nuet och kommit tillbaka till mig själv och kan lättare lita till mina val i livet. Meditation gör sån otrolig skillnad!! Denna utmaning kom perfekt i tiden, då jag faktiskt tappat kontinuiteten med meditationen lite samt påbörjar en rätt stor förändring idag!

  Idag testade jag detta med att räkna för första gången och jag upplevde det som så svårt. Kände mig stressad och spänd och fick inte in tillräckligt mycket luft för 5 och 6. Efter kanske halva tiden insåg jag min prestationshets och gick ner till att gå mellan 2 och 4. Men det var fortfarande rätt svårt. Hur gör man? ? Jag känner mig inte avslappnad nu efteråt men dock utmanad och blev väldigt medveten om hur snabbt jag började försöka prestera! Spännande! ?

  Kul med ny utmaning! ?

  Sigrid 2018-06-04 08:13:05
  Svara
  • Svar på Sigrids kommentar.

   UNDERBART! Att du är med. Hehehe…tack för ärlig delning. ja sååå lätt att hamna i prestationen MEN när vi ser de tankarna så kommer vi ju också genast ur den, eller hur?! STOR KRAM

   josefinebengtsson 2018-06-04 16:30:21
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!