Lisa med Yogiakademin – Dag 2

Lisa med yogiakademinVaknade av mig själv som en automatisk väckarklocka kl 6.00. Det var VÄLDIGT varmt när jag skulle somna på kvällen, jag brukar ligga på sida / fosterställning men vi alla låg som X i sängen för att så lite hud som möjligt skulle ta mot varandra. Men det blev morgon och fåglarna kvittrar. Jag smög ut ur bungalowen och tog mig ner till stranden.  Sån härlig och lugn morgonluft och solen var påväg upp.

 

Vi startade med en klass med Malin, ”YA-sekvens” (en och samma sekvens som vi gjorde varje morgon för att lära oss den utantill och kunna ta hem) och meditation – i tystnad. Sen var det frukost, även den i tystnad. Ett härligt fat färsk frukt och en skål gröt. Avnöjt den på stranden, man kan väl inte få nog av havsvy.

 

Sen 10.30 var det dags för nästa klass, flow klass med Josefine. Huuuuuuur bra som helst. Det känns som lite hopplöst att försöka förmedla det jag upplevde under klassen genom en blogg med några meningar. Men ska försöka. Föreställ er att börja yogaklassen med att ligga ner i Savasana. I yogashalan på stranden med vy över havet. 32 grader i skuggan men det fläktar från havet. Du hör vågorna som brusar mot sanden. Känner den varma luften mot huden. Babyfjunen vid hårfästet rör sig med vinden. Och du känner den där mysiga tropiska doften vid varje inandning och hur kroppen blir mer och mer avslappnad vid varje utandning.  Musik börjar spelas och Josefines ord guidar oss igenom en två timmars klass. Orden träffar mig rakt in i hjärtat. Vi flowar genom klassen med medveten närvaro och fokus. Vi närmade oss slutet och la oss i childpose, för att landa och hitta tillbaka andetaget. När vi ligger där spelas en låt som får hela mig att bli så känslosam och Josefine ger oss dagens fråga ”Vad har du för relation till din kropp?”. Tårarna rann för kinderna och jag blev så berörd.

 

Vi fortsatte flowa lite och sedan satte vi oss mot varandra två och två. Sharing. Jag började att dela med mig och hann bara börja meningen med ”Jag har nog alltid varit lite för hård mot mig själv..” å så började jag gråta. Vi släppte inte blicken från varandras ögon. Tårarna rann för båda oss. Jag delade med mig och öppnade upp mitt hjärta. Min Sharing-partner lyssnade, utan att få svara eller bekräfta med att nicka. Fortsatte blicka in i ögonen. Har ni hört ”Eye is the mirror of the soul”? And yes I can feel that. Det är väldigt mäktigt och läkande. Dagen satte fart på många tankar och känslor för mig då detta var en fråga som verkligen träffade mig. Jag har bra relation till min kropp på det sätt att jag tar hand om den väl fysiskt t ex med växtbaserad kost, sömn, naturliga produkter och träning. Jag tar hand om en del av insidan genom att meditera, lita på magkänslan och följa det som får mig att må bra.  Jag tänker ofta glada och tacksamma tankar. MEN, det här med att lyssna på kroppens signaler. Det gör jag, idag. Men jag har inte alltid gjort det. Jag har varit väldigt hård mot min kropp. Jag har varit dömande och kritisk. Jag har bara kört på. Velat för mycket och inte gett vila som kroppen ibland behöver. Det var en känslosam klass för många och jag tycket att det är så fint hur alla delar och öppnar upp sig.

Lisa med yogiakademin

Josefine sa under klassen ”Från och med nu, låt dig och din kropp spela i samma lag” och det har jag lovat mig själv. Vi har bara en kropp och ska leva i den hela vår livstid, så gör den relationen till en kärleksfull en. Jag har bestämt mig för att vara lite mer ödmjuk, inte tuta och gasa på när kroppens ropar efter vila. Låt oss alla bli lite bättre på att lyssna på kroppens signaler. Kram / @freespiritbylisa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • While surfing the web, this blog has been led.
  There are many very fresh posts. Enough to get my attention. I’ll come to check often.

  토토 핸드
  카지노 사이트 추천
  사설 토토 사이트
  스포츠 토토 배당률
  스포츠 토토 승부 식
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-06 09:25:34
  Svara
 • Wow! ?????❤️❤️ Tack så mycket! Jag kunde följa med er där helt! Tack tack tack finaste Lisa hur du beskriver och att du väljer att vara så ärlig och sårbar. Rakt i hjärtat här med! ?

  Hanna L 2017-05-22 15:59:31
  Svara
 • Bara hej jag läste i morse god natt och som jag satt efter mitt namn sen vi gjorde utmaningen sist såå härligt skrivet och… <3 Tror den meningen tar priset ever för osammanhängande ord tillsammans 😉 Är lite för trött nu för att skriva egentligen men glömde bort att skriva under dagen. Just för att jag hade sånna starka moment idag, varav ett som i princip rörde det du skrev om. Det är så lätt ätt råka puscha sig själv lite för hårt. Poff så är man där. Idag är skillnaden att jag lyssnar och som du säger ger mig vilan när jag upptäckt tokigheterna 🙂 KRAM

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-05-17 22:10:35
  Svara
  • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

   TACK för delning kära Emma. JA, vi är alla sååå lika innerst inne. Så lätt att pusha sig själv för hårt….men så fint att du idag lyssnar på din kropp och ger den vad den frågar efter. Inte helt lätt ju men med övning känns det som om man kommer på sig själv fortare när det där pustande kommer in. jag känns själv att det fortfarande kan komma men väldigt sällan nuförtiden, tack och lov. <3

   josefinebengtsson 2017-05-22 17:41:54
   Svara
 • Lisa❤️ Jag blir gråtfärdig bara av att läsa om er upplevelse…tack för att du delar med dig?

  Mia Eriksson 2017-05-17 16:00:00
  Svara
 • Åh, vad fint skrivet. Tack för att du delar med dig!

  Christina Lindström 2017-05-17 11:50:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!