LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP – Skulderstående

GLAD SÖNDAG kära ni! Hur är läget? Hur har veckan varit? Så tacksam över att många av er delar era Moments of Meditations varje dag :-). På söndagar har vi ju fortfarande en lite mer ”strukturerad” övning :-). Ett sätt för oss att fortsätta checka in med varandra och peppa oss att ge  oss själva den där kvarten på yogamattan varje dag, året om. En kvart där vi stänger igen datorn, sätter mobilen i flightmode och lägger allt annat åt sidan. En kvart där vi fokuserar på oss själva. En kvart som är DIN, där inget annat spelar någon roll. En kvart som kommer ge harmoni & kärlek till ditt liv. Det är du värd. Enligt mig ofta den bästa stunden på heeeeela dagen!!!

 

Tills denna söndags övning har jag valt Skulderstående (Salamba Sarvangasana). En position som brukar kallas drottningen av alla yogapositioner, eftersom den ger oss så många fördelar. Att vända kroppen uppochner lugnar hjärnan, minskar stress och ger oss fokus. Jag ÄLSKAR DET!

Gör så här

 1. Lägg dig på rygg med armarna längs med kroppen. Andas ut och pressa armarna mot mattan. Ta hjälp av magen för att lyfta upp fötterna ända bakom huvudet.
 2. Dra in skulderbladen närmare varandra, böj armbågarna och placera händerna på nedre delen av ryggen.
 3. Tryck bakhuvudet mot mattan och låt nacken vara lång – hakan strävar bort från bröstet.
 4. Andas in och sträck benen upp mot taket. Pressa ihop benen och tänk att du vill göra ett hål i taket med dina tår!
 5. Stanna här i 10–20 djupa andetag.
 6. Andas sedan ut och för återigen fötterna över huvudet. Pressa sedan handflattorna mot mattan och använd dem som bromsklossar när du sakta rullar ner kota för kota och lägger dig på rygg.
 7. För att avlasta nacken under övningen kan du lägga en hopvikt filt under övre delen av ryggen, med den mjuka filtkanten närmast huvudet.
 8. Om du vill kan du göra fiskens position efteråt där du behåller rumpan och benen i mattan (obs de kan vara uträckta istället för i lotus som på bilden!) och andas in lyfter bröstet uppåt, andas ut placerar toppen av huvudet i mattan. På så vis balanserar du nacken och sträcker ut den i motsatt riktning. Denna position är också superbra för halsen och sköldkörteln.

Hur kändes det? Gick det att gå från huvudets alla tankar för att bara dyka ner i känslan i kroppen?

 

Underbart härligt om ni vill fortsätta dela en bild såklart såklart också #lärdiglyssnapådinkropp.

 

MASSOR MED KÄRLEK

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you. 20bet

  Svara
 • But wanna say that this really is quite helpful , Thanks for taking your time to write this. fox25boston

  live racing stream 2023-03-21 07:24:58 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
  I figured I would leave my most memorable remark.
  I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
  Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

  스포츠 토토 사이트
  승인 전화 없는 토토 사이트
  토토 결과
  토토 꽁 머니
  먹튀 검증 업체
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-01 09:35:29
  Svara
 • Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. news 12 nj breaking news today

  is there any horse racing on tv today 2022-12-28 04:17:18 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Thank you for great information. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live/

  Svara
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.

  izmir evden eve 2022-12-08 11:35:05 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  nakliyat sehirler arasi 2022-12-07 02:25:22 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Thank you for great information. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  racing tv stream free 2022-12-03 15:59:21 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Gomorron och glad Valborgsmässoafton. Den här brukar jag göra på kvällarna efter något yogapass. På morgnarna känner jag mig för stel. Jag brukar göra plogen i ca 10-12 andetag (det tog mig ett par månader tror jag innan jag kom hela vägen med fötterna ner i golvet). Sedan ”på vägen tillbaka” från plogen gör jag numera skulderstående. Det blir bättre hela tiden. Först kom jag nog inte hela vägen upp trots att jag trodde jag gjorde det, utan skulderbladen var kvar i golvet. Nu börjar det sitta men jag har inte varit upp i mer än ca 5-6 andetag. Behöver lära mig andas långsammare och djupare i positionen. Fisken har jag prövat någon gång men vet inte riktigt om den blir som den ska då det inte känns så mycket. Har brukat sätta händerna under rumpan.

  Hanna 2017-04-30 09:45:39
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Glad valborgsmässoafton till dig!!! Fint att du kör lite skulderstående. Håller med, på morgonen utan uppvärmning kan det vara lite jobbigt för nacken. Händerna under rumpan i fisken är toppen för att få stöd och kunna öppna upp lättare. Tack för delning, STOR KRAM

   josefinebengtsson 2017-05-01 11:00:32
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!