LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP – SÖNDAG Serenity Pranayama

josefine bengtsson

WIHOOO, söndag igen!

 

Hur har veckan varit? Har det blivit någon yoga? STORT TACK för förra veckan delningar, så fint att höra från er.

 

Dags för en ny övning som ni kan göra bara idag eller kanske varje dag hela veckan! Sen får ni givetvis som vanligt väldigt gärna dela med er av hur kroppen känns. Å givetvis får ALLA vara med, även ni som inte deltog i senaste utmaningen ;-).

 

Så vi fortsätter peppa varandra att ge oss själva den där kvarten på yogamattan varje dag, året om. En kvart som är DIN, där inget annat spelar någon roll. En kvart som kommer ge harmoni & kärlek till ditt liv. Det är du värd.

 

Dagens teknik fick jag lära mig på en utbildning i Indien i Restorative yoga (bwn kanske softaste utbildningen jag gjort, man låg på bolsters i flera timmar om dagen och kände in kroppen).

 

Denna andningävning sägs hjälpa oss att gå från vårt sympatiska nervsystem till vårt parasympatiska system. Övning lugnar oss och minskar stress – underbart att göra innan läggdags eller när det bara är för mycket att göra.

 

Gör så här

 1. Ställ din timer på 5−10 minuter och inta en bekväm position.
 2. Börja med en eller ett par utandningar där du tömmer lungorna helt.
 3. Ta ett djupt andetag in genom nästan.
 4. Håll andan och räkna – ett, två.
 5. Ta en till sipp med luft (fyll upp lungorna).
 6. Håll andan och räkna – ett, två.
 7. Gör en dubbelutandning genom munnen där du kraftfullt blåser ut luften.
 8. Fortsätt så med fullt fokus på känslan i kroppen tills din timer ringer.

 

 Känner du dig lugn? Kunde du landa i kroppen?

 

Superkul om ni vill fortsätta dela en bild såklart också #lärdiglyssnapådinkropp.

 

LOVE LOVE LOVE

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://www.binance.com/sk/register?ref=T7KCZASX

  www.binance.com Registrácia 2023-05-17 10:13:55 https://www.binance.com/sk/register?ref=T7KCZASX
  Svara
 • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
  I figured I would leave my most memorable remark.
  I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
  Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

  스포츠 토토 사이트
  승인 전화 없는 토토 사이트
  토토 결과
  토토 꽁 머니
  먹튀 검증 업체
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-01 09:47:53 http://j9korea.com
  Svara
 • Gomorron! ?☉?❤?
  Sadhana, andlig utövning och daglig disciplin. ? Även om inte jag vill alltid så är jag villig. För att jag vill må bra och växa. Så jag skakar ? utför fysisk yoga och mediterar och gör andningsövningar, pranayama. ?
  Dagens eller egentligen gårdagens övning #lärdiglyssnapådinkropp med @josefinesyoga är Serenity Pranayama ?? läs mer http://josefinesyoga.metromode.se/2017/04/16/lar-dig-lyssna-pa-din-kropp-sondag-serenity-pranayama/ Efter meditationen nu på morgonen satte jag mitt alarm på 5 min och andades. Jag märkte direkt att jag kan inte tänka på något annat än andningen. Först kändes det lite jobbigt att få så mycket luft i sig, som om hela jag lyfte. Men sedan sträckte jag bara på mig ordentligt och kunde fylla lungorna helt. Fokus ?
  Idag är det även DAG 7 #mymomentofmeditation och morgonmeditation är gjord ?❤ Genom denna utmaning har jag blivit mer och mer uppmärksam om vad jag gör automatiskt. Tar upp telefonen tex. Så jag har gett mig mer tid utan telefonen. Mer tid att bara vara. Det händer så mkt inom mig, jag får så många nya insikter. Så tacksam! ❤❤
  #promeneratillsammans ingår också i min Sadhana att må bra ?? Önskar en underbar dag! ?

  Hanna L 2017-04-17 08:31:02
  Svara
 • Hej vänner! Är fortfarande förkyld och feber..ingen yoga för mig i dag heller?..bara sover och lyssnar bok! Hoppas jag är bättre om några dagar..följer er andra så länge och njuter av era bilder och delningar❤️ Kram så länge❤️ PS: ska pröva dagens övning imorgon om nästäppan släppt❤️

  Mia Eriksson 2017-04-16 23:14:51
  Svara
 • Dagens reflektioner ?
  ATT HITTA TID: Något så viktigt. Begreppet tid har jag funderat mycket kring. Tid finns det alltid, det är sättet att prioritera som skapar utrymme för det som är viktigt för en själv. Nu är det sluttamp på examensarbetet och jag har fått släpa mig till mattan för att yogan ska få utrymme. Och skälet är att jag inte känt att tiden existerar. Vilket givit mig konsekvenser genom en mindre rörlig kropp, den stelhet jag haft på morgonen men som försvann när jag yogade dagligen-kom tillbaka. Att vakna och vara stel är en ganska obehaglig känsla som jag inte ville uppleva igen. Det påverkar även mitt humör, jag blir irriterad lättare och tröttheten slår till med betydligt större kraft.
  Så imorse skapade jag utrymme för yogan. Valde en sekvens med fokus på pranayama (andningsövningar) och ganska mjuka rörelser som ändå faller lite under yang. Avslutade med några minuters meditation.
  Och efteråt-vips jag kände mig piggare, mer fokuserad och med något darrande ben fortsatte jag dagen. Och en känsla av stolthet, att jag gav mig tiden på mattan. Även om det bara var ca 20 minuter. Tacksamhet?? Dagens övning har jag använt mig av en gång tidigare, då var den lugnande. Ska testa den igen ikväll.

  Kram på er alla och tack för er inspiration?

  Yogi Johanna 2017-04-16 17:34:13 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Ja, den där tycker jag om!

  Min yogavecka har varit ganska okej. Jag har gjort 20 minuter varje morgon och så några pass med Yogobe om kvällarna. I går kväll gjorde jag det härliga 90 minuters chakra-passet med Ulrica Norberg där hon sjunger ett mantra på slutet. Rekommenderas starkt! Jag har lite ont här och där, har sträckt några muskler tror jag. Inte värmt upp all gånger. Gjorde även något lite snabbare vinyasa-pass där man skulle upp i positioner jag inte riktigt behärskar så då rev det till lite i baksida lår.. Så jag får försöka ta långsamma pass nu, där man hinner känna in positionerna så att linjeringen blir som den ska. Har även tagit fram min ”fascia-rulle” (heter det så??) och försökt rulla lite. Det gör så ont (!) så jag förstår att det har blivit lite väl länge sedan. Är väldigt tight i baksida lår, framsida lår och ländryggen. Så där har jag en del att jobba med. Jag har gjort 10 minuters andningsövningar 3 eller 4 kvällar den här veckan. Jag märker ju att det gör mig mer lugn och harmonisk så jag ska verkligen försöka komma igång med den rutinen. Det var min intention när jag kom hem från Indien i November men så blev det ändå bara av sporadiskt. Man tycker sig inte ha tid.. men jag tror nog att det snarare är rastlösheten som står i vägen. Samma sak som får mig att tro att jag inte hinner med savasana trots att jag hinner med alla asanas som kommer före. Nu ska jag iväg och fira påsk lite med mina syskon och deras familjer och hoppas hinna med lite yoga ännu ikväll. Glad Påsk alla!

  Hanna 2017-04-16 08:48:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!