LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP – Kråkan

lär dig lyssna på din kropp

Glad söndag magiska yogisar!

 

Hur är läget? Hur har veckan varit? Jag har saknar era delningar så mycket. Som nämnt tidigare så kommer jag varje söndag sålänge vi känner flow, ge er en ny övning. En övning som ni kan göra bara idag eller kanske varje dag hela veckan! Sen får ni givetvis väldigt gärna dela med er av hur kroppen känns samt om det blivit någon yoga och meditation under veckan som varit.

 

Helt enkelt ett inlägg där vi inspirerar och peppar varandra att fortsätta ge oss själva den där kvarten på yogamattan varje dag, året om. En kvart där vi stänger igen datorn, sätter mobilen i flightmode och lägger allt annat åt sidan. En kvart där vi fokuserar på oss själva. En kvart som är DIN, där inget annat spelar någon roll. En kvart som kommer ge harmoni & kärlek till ditt liv. Det är du värd.

Kanske börjar du med lite Shaking eller Solhälsningar för att värma upp kroppen och sedan är du varmt välkommen att leka med Kråkan (Bakasana). En position som stärker kroppen, framförallt bålen och överkroppen, samtidigt som den övar upp vår balans och så klart ger oss – fokus! Ha kul med positionen och släpp prestationen. För mig tog det ett tag innan jag kunde göra Kråkan, eftersom den kräver mycket armstyrka. Jag har märkt att just denna position går ovanligt lätt i början för många killar, förmodligen för att de generellt har starkare armar.

 

Gör så här

  1. Från Berget kliver du ut med fötterna ungefär mattbrett isär. På utandning böjer du knäna djupt och för sedan sittbenen mot marken medan du behåller ryggen upprätt.
  2. Placera armarna på insidan av benen och händerna ungefär axelbrett isär. Börja sedan pressa knäna mot utsidan av överarmarna.
  3. Kom upp på tå och luta dig framåt. För över vikten till armarna och händerna. Håll blicken riktad framåt snarare än nedåt, annars kan du trilla över.
  4. Kanske stannar du här med tårna i golvet, men känner du dig stark och vill gå vidare så prova att lyfta upp en fot i taget. Om det känns bra försök sedan att lyfta båda fötterna från golvet så att hela vikten vilar på armarna. Sträck armarna mer och mer varje gång du andas in.
  5. Känns det läskigt placera gärna en kudde framför dig.
  6. Stanna i positionen i tio djupa andetag. Andas sedan ut och kom ner igen. Upprepa gärna övningen 3–5 gånger.
  7. Vila gärna en stund på rygg i Savasana efteråt.

 

Gick det att gå från huvudets alla tankar för att bara dyka ner i känslan i kroppen?

 

Å exakta kul om du delar en bild såklart också #lärdiglyssnapådinkropp. Yeah, snart är vi uppe i 1000 inlägg på denna viktiga hashtag. Sååå ocoolt, TACK till er!

 

MED KÄRLEK

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
163kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!