LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP Dag 18 SOMNA med Vänster näsborrsandning

WIHOO! Dag 18 av vår 21-dagars utmaning. Det närmar sig!

 

Idag ska vi göra en andningsövning som hjälper oss att somna. I yogatraditionen är det välkänt att inte bara andningsrytmen speglar hur vi mår, utan att vårt tillstånd också är beroende av vilken näsborre som det går lättast att andas igenom. I en given stund är det nämligen oftast lättare att andas genom en av de båda näsborrarna och efter två till fyra timmar brukar det skifta och den andra näsborren dominerar. Ett biologiskt fenomen som ofta referens till ”näscykeln”.

 

Vänster näsborre fungerar lugnande och höger stimulerar. Kanske är det sällan vi lägger märke till dessa subtila skiftningar i livet, men när vi gör det kan vi använda denna cykel till vår fördel. Med hjälp av olika andningstekniker kan vi påverka vilken näsborre som är mest aktiv – vilket i sin tur gör att vi kan påverka vårt sinnesstånd. Så när vi vill lugna ner oss innan läggdags är det bra om vi kan få vänster näsborre att dominera.

_mg_2192

Gör så här

 1. Lyssna på kroppen. Är den full av rastlöshet eller redo att sitta direkt? Om det första stämmer börja gärna med shaking eller solhälsningar. Om du är lugn fortsätt direkt till steg två.
 2. Ställ din timer så att den plingar var 5e minut och inta en bekväm position.
 3. Börja med en eller ett par utandningar där du tömmer lungorna helt.
 4. Håll för högra näsborren genom att trycka lätt med fingertoppen och andas 4−5 djupa andetag genom den vänstra näsborren.
 5. Andas sedan 4−5 andetag genom båda näsborrarna.
 6. Fortsätt att växla andningen med stängd respektive öppen (höger) näsborre under högst 5 minuter.
 7. Sätt sig där efter i meditation eller lägg dig på rygg i savasana tills du givit dig sjäkv sin kvart.

 

Hur var det idag? Kunde du slappna av? Vad hände i kroppen då du gjorde övningen?

 

Såååå tacksam att vi gör detta ihop.

 

L O V E

 

Ps. Daniel Wellington som gjort min fina klocka på bilden vill ge er 15 % rabatt på valfri klocka för att ni är så grymma. Använd koden josefinesyoga. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
205kommentarer
 • Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • You have noted very interesting details! ps decent web site. https://freehorseracingtv.com/live2/

  hipódromo camarero en vivo youtube 2023-06-26 06:01:46 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • very satisfying in terms of information thank you very much. kohenoor tv live

  free live horse racing stream 2023-03-25 15:37:20 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
  I figured I would leave my most memorable remark.
  I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
  Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

  스포츠 토토 사이트
  승인 전화 없는 토토 사이트
  토토 결과
  토토 꽁 머니
  먹튀 검증 업체
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-02-01 09:29:20 http://j9korea.com
  Svara
 • There is some nice and utilitarian information on this site. vox tv live

  racing tv sky 2022-12-28 14:14:42 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • There is some nice and utilitarian information on this site. https://freehorseracingtv.com/live/

  ascot races today on tv 2022-12-24 05:54:40 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • I think the admin of this site is really working hard for his website since here every stuff is quality based data.

  karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-09 08:44:47 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • it’s awesome article. I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  izmir nakliyat firmaları fiyatları 2022-12-07 06:46:46 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/

  Svara
 • Var så trött och avslappnad efter andningsövningar att jag gick från mattan till sängen och somnade direkt och blev ingen kommentar men kommer nu istället. Är så skönt att ta en stund på kvällen och bara andas. Jag gör inte det på dagen och detta får mig verkligen att slappna av. Skönt att använda handen då jag fokuserar på det och tankarna vandrar inte lika lätt. Blev en jätte fin avslutning på kvällen och älskar att få denna stund att andas! Namaste ??

  Johanna 2017-03-23 21:37:22
  Svara
 • Dag 18 och 19 i yogautmaningen ❣️ Så härligt med den här biten då vi ska varva ner på kvällen. Så mysigt att få rå om sig själv lite innan läggdags.
  Att andas genom vänster näsborre ger tyvärr inte mig så mycket. Eller, jag älskar ju att andas, särskilt växelvis. Men den här ger liksom ingen speciell effekt. Jag märker ingen uppiggande av höger näsborre heller. Kanske är jag immun? Eller inte tillräckligt uppmärksam? Har ingen aning. Lugn blir jag ju, men inte speciellt av just den här tekniken.
  Sedan var det dags med att räkna inom andetaget. Den gillar jag så mycket. Det finns MÅNGA tankar och funderingar i min hjärna så att fokusera på ett litet uppdrag är perfekt för mig. Går direkt in i uppgiften. Tappar så klart bort mig ibland men det är lätt att komma tillbaka.
  Tack fina Josefine för fina andetag ??

  Elena @yogini.elena 2017-03-23 21:29:06
  Svara
 • Efter att du lärde mig om vänster och höger näsborrandning har jag verkligen börjat tillämpa det Jossan! Höger för att få mer energi och vänster för att känna lugnet. Brukar ibland gå in på toaletten på jobbet och först shakea för att rensa hjärnan (brukar dock bara hinna göra det en minut gör jag gör det på jobbet, men det är nog så effektivt ändå) och sen tillämpa endera näsborreandning beroende på vilken effekt jag vill få ut! Om jag behöver lugna nerverna blir det helt enkelt ett par andetag med endast vänster näsborre. I början upplevde jag, såsom många här nedan, nästäppa när jag försökte andas genom en näsborre men det blir bättre och bättre för varje gång. Gäller att påminna sig om att dessa fantastiska övningar som finns att tillämpa när man känner att stressen håller på att ta över. Både började och avslutade kvällen med shaking, yoga och näsborreandning- höger på morgonen för energi och vänster på kvällen för lugn.

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-03-23 20:54:57
  Svara
 • Jag vet ärligt talat inte om jag kände nåt speciellt i kroppen när jag gjorde övningen. Kanske allmän fridfullhet o fokus på andning 🙂
  Vad jag däremot vet är att jag sov fantastiskt bra!!!

  Anna-Karin 2017-03-23 20:44:35
  Svara
 • Hej underbara Ni <3<3 I skrivandets stund sitter jag på tåget mot Stockholm och känner mig glad, förväntansfull och oerhört tacksam för allt jag får vara med om just nu! Bl a ska jag nu på lördageftermiddag få träffa och yoga för Josefine! Ska bli såååå spännande! Dock hade jag så gärna velat vara med på Flow passet på Yogayama på förmiddagen också, men fick tyvärr precis veta att det är fullt 🙁 Får nöja mig med att vara med på boksignering, mingel och gott fika istället 😉
  Jag har haft full upp med planering, bokningar, packning mm mm så jag har därför inte hunnit dela med mig av upplevelsen av gårdagens andningsövning.
  För mig har alltid dessa typer av andningsövningar varit oerhört sköna och effektiva. Dels kan jag verkligen fokusera på andningen, dels blir jag avslappnad och kan släppa stress, måsten mm relativt fort. Jag blir verkligen här och nu. Och övningen är ju helt perfekt att göra innan läggdags!
  Jag provade faktiskt att använda mig av den för en stund sen på tåget också, innan första bytet. Satt då i en stökig vagn med massor av högljudda ungdomar och kände till slut att jag inte ens kunde tänka! GRRRRRRR!! Men istället för att hetsa upp mig ytterligare, eller låta detta stjäla all min energi, så använde jag mig av andningsövningen. Då gick jag in i min värld, i mig själv. Struntade fullkomligt i om människor runtomkring mig tittade konstigt och funderade vad jag pysslade med 🙂 Och det fungerade verkligen! Jag hade kanske inte kunnat somna, haha! Men jag stängde ändå ute det värsta oväsendet och blev väldigt lugn och fokuserad. Fantastiskt hur vi kan använda oss av yogan,meditationer och andningsövningar nästan var som helst i vardagen!
  Hoppas ni har en riktigt fin dag och jag får chans att träffa många Er fina på lördag <3<3

  Anna 2017-03-23 15:32:19
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åh, jag vill också gå på lördag. Men kör egen yoga, ska jobba och bor i annan stad. En annan gpng helt enkelt ?

   Elena @yogini.elena 2017-03-23 22:02:13
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   WIHOOOO! Såååå kul att få träffa dig på lördag <3. Tack för underbar delning. <3

   josefinebengtsson 2017-03-23 18:59:42
   Svara
 • God morgon! Igår skulle jag ju på morgonyogapass på studio för första gången. Vaknade supertidigt, nere i tunnelbanan sa nåt i mitt undermedvetna att kolla upp tiden. Såklart var det ju fel dag:P Virrigt! Så blev ett skönt bikrampass igår kväll. Väl hemma var kroppen i rätt utmattade mode för pranyama. Gillar verkligen dessa övningar där fokus ligger på näsborrarna som nadi shodana. Tack Josefine för att du introducerar oss för enkla saker som gör skillnad! <3 Nu är det dags för försök två på morgonyoga på studio 🙂

  Julia@carlajuliaadina 2017-03-23 06:40:43
  Svara
 • En bra övning och musten gick ur mig direkt efter, så det blev att jag fick skriva här idag. Då jag inte ens orkade kommentera igår kväll ? en skön känsla ?✨ Tack för ett bra initiativ, Josefine. Härligt att få lära sig dessa tekniker, eller åtminstone bli medveten om vad de kan göra för ens kroppsliga mående ?

  Ginny 2017-03-23 06:33:37
  Svara
  • Svar på Ginnys kommentar.

   Men så bra att du lyssnade på din kropp istället för att känns tvång till att skriva här. Skönt att du sov gott ✨

   Elena @yogini.elena 2017-03-23 22:04:15
   Svara
 • Detta fick bli dagens sista aktivitet. Började med shaking i ca 4 min sedan gjorde jag övningen. Kände mig lite yr till en början men det gick över. När jag var klar lade jag mig på yogamattan i savasana och…somnade ? Vaknade efter 10 min och kände mig varm i kroppen, lugn och harmonisk. Nu kommer jag att somna gott ?

  Ann-Sofie (annso1974 på Insta) 2017-03-22 23:44:53
  Svara
 • Godkväll, gjorde precis både gårdagens och dagens övning… använder en sjal för att hjälpa benen något. Skön men krävande position på sitt vis.
  Körde ett 90min yoga nidra ikväll, inser att jag älskar det passet med avslutande meditation. Kommer ned i varv och ikväll alldeles särskilt djupt ned.
  Trots ett lugn, så inser jag att har svårt för andningsövningar och behålla fokus = inte tröttna mitt i. Lättare m fysiska övningar. Dagens övning var en sådan, lite ledsen för det. Vill kunna komma till em wow-känsla/effekt men är en bit ifrån just nu. Sovgott ????

  Linda W 2017-03-22 23:18:10
  Svara
  • Svar på Linda Ws kommentar.

   Vad skönt med så långt yogapass. Wow känslan är så skön när den infinner sig. ??

   Christel Collin Westlund 2017-03-23 06:17:32
   Svara
 • Såhär sent har det inte blivit tidigare utmaningar, men det är ju just SOMNA! Satte mig i sängen för att göra detta. Det är lite sugrörsvaning i min vänstra näsborre, vet inte varför… Två gånger fem minuter gjorde jag. Märker att jag faller ner, framåt med huvudet och kröker ryggen när jag slappnar av och mediterar eller gör dessa övningar. Och att jag är spänd i käkarna och halsen! Satte timern på fem minuters vila men kunde inte slappna av eftersom jag ska skriva här innan jag somnar! Men det kom en gäsp ? Sov gott! ❤️ @ciascastle2.0

  Cia 2017-03-22 22:35:41
  Svara
 • Fick äntligen till det med att göra dagens övning, kändes renande! Dock väljer jag en mysigare position än toalocket nästa gång ? Så skönt att ha senaste 3 övningarna i bakfickan vid framtida sömnproblem. Sov så gott yogisar ??

  Sofie 2017-03-22 22:31:38
  Svara
 • Denna liknade den varianten med växelvis andning men att fokus här låg på vänster näsborre. Kändes skönt och avslappnande, redo för sängen nu ????

  Yvonne Åkerlind 2017-03-22 22:06:39
  Svara
 • Dagens övning blev sådär. Blev störd och fick således även öva på acceptans ? Försökte trots störning fokusera och föra tankarna till andningen och känslan. Tyckte jag blev lite mer täppt i vä näsborre för varje omgång. Körde fem minuter och sen 10 min i savasana där tankarna bara snurrade och det va svårt med fokus. Som sagt, mer övning i acceptans idag än i själva övningen.
  Ska försöka testa denna övning igen, men med bättre förutsättningar.
  Har varit lite låg idag – kanske det som speglas också.
  Godnatt alla fina ???

  Azarina (@eaniemeanie) 2017-03-22 22:06:13
  Svara
  • Svar på Azarina (@eaniemeanie)s kommentar.

   Det var väl toppen bra gjort av dig att öva på acceptans! För mig är det också väldigt jobbigt och utmanande när saker och ting inte blir som jag tänkt, om jag blir störd, inte kan fokusera eller slappna av och när tankarna far omkring som värst inne i huvudet. Men att då acceptera och sänka kraven på själv tror jag helt klart är det bästa man kan göra. Inget blir ju bättre av att man hetsar upp sig och låter detta ta all ens energi, snarare tvärtom.
   Jag brukar försöka se varje sådant tillfälle som just en utmaning, nu kom detta till mig för att jag behöver träna mig på att acceptera och gilla läget.
   Inte alls alltid lätt, men väldigt nyttigt tror jag.
   Lycka till i fortsättningen! Nästa gång går det bättre <3

   Anna 2017-03-23 15:42:15
   Svara
  • Svar på Azarina (@eaniemeanie)s kommentar.

   Kärlek! ❤

   Hanna L 2017-03-23 08:17:05
   Svara
  • Svar på Azarina (@eaniemeanie)s kommentar.

   Hoppas det känns bättre imorgon ????

   Christel Collin Westlund 2017-03-22 23:14:27
   Svara
 • Dag 18 @josefinesyoga @yogiakademin #lärdiglyssnapådinkropp vänster näsborrandning. Detta hör verkligen inte till vanligheterna i min praktik. Av den anledningen så jag fram emot att få testa denna övning nu på kvällen efter att ha läst om den imorse. På onsdagar så håller jag kettlebell pass på kvällen vilket gör att jag kommer hem rätt sent och väldigt upp i varv. Så den här övningen sattes på prov på en gång. Jag följde instruktionerna noggrant. Inga solhälsningar eller skakningar innan. Utan jag satte mig ner och andades växelvis med stängd respektive öppen höger näsborre. Det tog en liten stund men efter ett tag började lugnet infinna sig. Andningen och kroppen kom ner i varv och slappnade av. Axlarna sjönk ner på plats. Hade tydligen gått med uppdragna axlar under dagen och varit lite spänd. Efter att det gått fem minuter så la jag mig ner i savasana och kom ner i varv ytterligare. Måste säga att då jag inte testat just den här övningen förut så blev jag positivt överraskad över den effekt den hade på mig. Riktigt skönt var det. Förresten vad dagarna går fort. Bara 3 dagar kvar av utmaningen. Kommer att sakna de dagliga utmaningarna. Men ska försöka göra egna så att det yoga härliga fortsätter.

  Mauri @maomado 2017-03-22 21:55:31
  Svara
 • Man blir så glad av att läsa alla fina kommentarer! ✨

  Det har varit en lång men bra dag, fick in en flödande yoga imorse och backintervaller innan lunch. Var super nära att somna vid kl 15 men hade själv båda sönerna hemma som drog liv i mig igen när den äldsta bad om att få dansa till musik. Det var väldigt skönt och befriande att få göra det, dessutom uppiggande! Njöt fullt ut av deras härliga skratt och fina rörelse helt utan prestation.

  Nu har jag precis gjort vår framåtfällning (precis vad min nacke behövde) sittandes fjäril (tog mest stop utsida lår idag pga träningsvärk) och benen mot väggen (såååå skön, känner små pulserande vågor längst benen) och dagens utmaning. Jag gillade den! Upptäckte att jag var lite täppt i enbart vänster nässborre. Kom av mig 2-3 ggr av att jag gäspade, måste väl vara ett gott tecken? ☺ den här ska jag fortsätta att göra.

  Nu ska jag släcka ner ? Sov så gott allihopa

  Rosanna Gatti 2017-03-22 21:51:10
  Svara
 • Såååååååå skönt.
  Känns verkligen lugnanade att andas genom vänster näsborre och hjälpte att få skön trygg fokus genom att ha pek- och ringfingret lätt på tredje ögat. Känner fortfarande av det trots att jag släppte för över 10min sedan.

  Satt därefter 5min i meditation och slängde upp benen mot väggen i 5min.

  Underbart! ❤️

  Siiri 2017-03-22 21:41:16
  Svara
 • Godkväll på er! Igår somnade jag vid nattningen av barnen och vaknade runt 23.30! Detta händer mig så ofta och det tar oftast flera timmar innan jag kan somna om igen ? Så jag gick upp och gjorde några lugna sköna yogaövningar, tog även med sittande framåtfällning och fjärilen innan jag gjorde gårdagens övning. Gick sedan och la mig för att försöka somna om, men plötsligt kom en massa jobbiga känslor upp och jag kände ångesten smyga sig på. Lät känslorna få fritt spelrum då jag visste att de var känslor som behövde komma fram. Efter ca två timmar kunde jag till slut somna och vaknade pigg och full av energi!! ? Nu har jag precis avslutat kvällens yogapass med dagens övning och känner mig mer harmonisk idag och redo att inta sängen ? Så häftigt vilken påverkan yogan har på våra kroppar och sinnen ? Hoppas ni alla haft en härlig dag, godnatt!

  Jonna 2017-03-22 21:15:42
  Svara
  • Svar på Jonnas kommentar.

   Underbart att läsa hur du handskades med den tuffa situationen! Inte nog med att du inte fick/kunde sova, även kom jobbiga tankar, känslor och ångest…hua!
   Fantastiskt att du kunde använda dig av yogan ändå och att du sen släppte fram allt det jobbiga, vågade känna och vara i det.
   Ibland när jag vaknar mitt i natten (har dock inga barn, men vaknar oftast av att jag är stressad eller orolig) och inte kan somna om, brukar jag göra en kopp guldmjölk och sätta mig och skriva ner alla tankar och känslor som snurrar i huvudet. Oftast somnar jag om utan problem efter det.
   Hoppas du får sova bättre natten som kommer <3
   Massor med kramar till dig <3

   Anna 2017-03-23 15:50:45
   Svara
  • Svar på Jonnas kommentar.

   ????

   Hanna L 2017-03-23 08:14:01
   Svara
  • Svar på Jonnas kommentar.

   Vad skönt. Hoppas du kan sova gott inatt ??

   Christel Collin Westlund 2017-03-22 23:08:22
   Svara
  • Svar på Jonnas kommentar.

   Åh vad härligt för dig! Att du får må bra Kram

   Mia Haglöf 2017-03-22 21:22:59 http://miassidor.blogspot.se
   Svara
 • Godkväll fina vänner ❤️ jag gjorde övningen redan imorse efter lite shaking och solhälsningar. Jag gillade verkligen den här andningsövning, och kände lugnet infinna sig.
  Jag skrev ju förra veckan att jag träffade en läkare som inte ville lyssna på mig. Jag bestämde mig för att inte ge mig, för att jag lyssnade på min kropp och vad den behöver. Mitt huvud säger att jag ska börja jobba igen, men hela kroppen skriker att den behöver mer vila och läkning. Så jag gav mig inte, utan hörde av mig till vårdcentralen igen. Idag fick jag träffa en annan läkare, som förstår vad utmattning innebär, och som dessutom sa att hon förstod att jag inte hade blivit bra bemött av en kollega till henne, och att hon förstod att jag måste ha mått sämre efter det. Det kändes som en sån lättnad, och vi ska nu tillsammans lägga upp en plan för mitt tillfrisknande.
  Det viktigaste är att lyssna på kroppen, att jag överhuvudtaget är där jag är nu är för att jag valt att inte göra det tidigare. Eller inte haft förmågan att lyssna tidigare. Men jag väljer att inte klanka ner på mig själv för det, bättre sent än aldrig att lyssna på kroppen och vad den behöver och mår bra av. Jag är så tacksam att jag får vara med i den här utmaningen, tillsammans med er alla och att jag får ynnest att ta del av när ni lyssnar på era kroppar. Det är vackert, och att komma in här i gemenskapen fyller mig med glädje och tillit till att allt kommer bli bra ❤️❤️❤️

  Matilda 2017-03-22 21:11:05 http://www.instagram.com/schammela
  Svara
 • Hej i kvällen
  Nu var det några dagar sedan jag skrev…jag har gjort övningarna varje dag och känner en enorm tacksamhet i hjärtat över att jag är med…ni kommer ofta till mig i mina tankar även om jag inte skriver aktivt här…jag tänker mycket på utmaningen under dagarna och det har hjälpt mig att balansera i en mycket hektisk men rolig period i mitt liv..många gånger säger jag till andra och mig själv att jag hade inte överlevt om jag inte haft yogan..nu ska jag andas i vänsternäsborre innan det är dags att sova…
  All kärlek till er alla

  Karin O 2017-03-22 20:58:15
  Svara
 • Idag körde jag ett yogaflow innan jobbet, låg bl a länge i duvan och det måste ha satt igång saker inom mig… hela em kände jag att jag bar på något, det kändes inte som vanligt och jag kände mig inte som mig själv… kände att jag behövde eget space och gick iväg en stund på första rasten, då brast allting… tårarna flödade verkligen. Så skön känsla. Alltså dessa tekniker. Yogan… så tacksam för att jag har börjat känna alla känslor och lever ut dem. Så skönt att ta hand om gammalt och sedan släppa taget. Har andra rasten nu och känner mig mer som mig själv. Dagens övning satt jag i några minuter efter yogan, och ska göra den igen innan läggdags senare sedan. Den får mig verkligen så avslappnad och lugn. Hoppas ni haft en fin onsdag ❤️ Kram

  Thilda 2017-03-22 20:49:50
  Svara
 • Dag18 i mitt nya yogaliv.

  Hej hej alla fina ?
  Igår blev en ”icke yogadag” tråkigt nog. Mitt ryggskott blev värre under dagen och det enda jag mäktade med på kvällen var att stretcha och ligga på min spikmatta. Låg väl en timme ungefär och kände hur blodcirkulationen satte igång och hur krampen släppte mer och mer.

  Idag däremot har varit en bättre dag. Ryggen var mycket bättre och jag vågade mig på lite försiktig yoga.
  Efter hundpromenad och shaking gjorde jag några utvalda yogarörelser. Kändes som en befrielse att kunna röra på sig utan smärtan i ryggen. Jag avslutade med de tre senaste dagarnas ”somna-övningar”. Framåtfällningarna kändes något tyngre idag men gjorde nog susen för kroppen. Och gårdagens övning var hur skön som helst. Jag låg där på min ull-matta med benen uppåt väggarna och alla mina hundar runt mig. Glömde ställa timern och somnade till en stund. Tror det blev en kvart ungefär. Kände mig tung som en sten när jag vaknade till liv igen. Hade kunnat ligga kvar hela dagen ?
  Jag avslutade med dagens andningsövning. Den var lite jobbig eftersom jag är lite tät i näsan. Så jag hade svårt att vara fokuserad. Men jag är nöjd med dagen och längtar till imorgon för att se vad det blir för övning då?
  Ha en fortsatt fin kväll alla fina darlingar här inne ??
  Ses imorn igen. Kärlek, kramar och peppning till alla fina nya vänner ?????????
  (Instagram; jernqvinnan)
  Namaste

  Christel Collin Westlund 2017-03-22 20:14:58
  Svara
 • Dom brukar säga It’s a blessing and a curse to feel everything so deep..❤ Men det är häftigt!! Effekten av övningarna är så tydlig ❤ Somnade efter variparita karani i morse och efter andnings övningen nu på eftermiddagen, såå tacksam ❤ Att vi har allt inom oss och kan lära oss att hjälpa oss själva det är coolt, så främmande innan man vet och så självklart när man känt?????????? Kärlek vänner❤❤❤

  Jessica 2017-03-22 19:02:16
  Svara
 • Nu har jag andats genom min vänstra näsborre, sååå skönt!!! Att landa på mattan efter jobbet och bara vara. Lugnet som infinner sig och bäddar in mig i bomull. Bara här och nu. Så nice 🙂
  Önskar er alla en skön kväll <3 Kram!!!

  Mia Haglöf 2017-03-22 18:49:15 http://miassidor.blogspot.se
  Svara
 • Hej! Började min dag Äntligen igen med lite tid på mattan innan frukosten. Lite shake och sen två lugna solhälsningar med krigare 2, en på varje sida inbakad i dem. Lite yr sen min omtumlande dag igår så jag fick pausa i rörelserna uppåt, men glad att känna krafterna återkomma efter natten! =) Avslutade på golvet med att öppna bröstet med en kudde under ryggen. Kände för hur jag ville kunna andas in livet på något vis. Fin start på dagen. Sen låg jag nyligen i gårdagens position igen. Alltså den är inte så värst skön.. (Inte heller i sängen igår) Det bara typ ilar på baksidan, under mina knän. Såg på vägen hit kommentarer i gårdagens så jag ska testa med kudde under rumpan och kanske med en sjal nästa gång. Och påminna mig om motivation till att stretcha där (som jag avskyr just på grund av stelheten). Andas andas andas….. Spännande med andningen i kväll innan sovdags. Önskar er en fortsatt fin Onsdag! <3 Och överlag fortsatt sååå inspirerande att läsa om era förändringar, rutiner som fastnar och hur ni tacklar när kroppen inte Vill 😉 m.m. Jag är på god väg in med allt, motståndet har mindre och mindre att säga till om – trots fortsatt jobbiga dagar, och ska försöka att inte släppa det igen när det här är över om några dagar!!! KRAMAR

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-22 16:07:13
  Svara
 • Igår när jag åkte hem från stan, så lade jag märke till någonting.
  En kvinna, kanske i 50-års åldern. Satt och antecknade flitigt. Det var ingenting som var speciellt märkvärdigt med det egentligen. Men, av någon anledning så fick jag syn på en mening som hon hade skrivit med stora bokstäver, som en rubrik.
  JAG LEVER.

  Jag har ju ingen aning om vad det här betyder, eller inte betyder. Men, jag fick bara en känsla av att den här kvinnan, är inte någon som tar livet för givet.
  Den känslan har följt mig lite sedan dess. Det är så lätt att vi planerar, längtar, vill bort etc. etc. Det är ju inget fel i det! Drömma ska man, och det är fantastiskt att planera och se fram emot saker. Jag älskar att planera in saker, gärna resor. MEN, jag är så rädd att glömmer bort det jag lever i nu. Det här med vardag ändå … att vakna tillsammans med den man älskar, att kunna ta den där promenaden i området, morgonkaffet, löpträningen, att sträcka ut sig på mattan, lyssna på sin favoritmusik osv osv.
  Återigen, den här utmaningen har inte bara gjort mig bättre i min yoga, och mitt fokus. Den har också öppnat mitt sinne. Jag reflekterar mer över .., ja livet. Jag vet inte direkt om jag sover bättre efter dessa övningar inom temat, har alltid sovit bra 🙂 – men, det har definitivt skapat något annat! Jag lär mig slappna av, jag övar på att vara mer närvarande. Hade aldrig kunnat tro att andningsövningar, såsom näsborrsandning kunde få mig att känna så mycket … Att älska livet helt enkelt, i det som är nu, i vardagen.
  Kram på er vackra!

  Caroline (cafre85 Instagram) 2017-03-22 15:58:29
  Svara
 • Hejsan❤️ Har lite svårt att hitta orden idag..började dagen med ett yinpass som jag hittade på youtube! Kände för sällskap? Det var jätteskönt och precis vad jag behövde..blev avslappnad och mjuk i kroppen..måste köpa några block för det blir ett väldans knölande med kuddar..ser ut som kuddrummet på ett dagis hos mig just nu? Sköljde näsan..1 kanna i varje näshål innan jag tog mig an dagens övning! Det var skönt medans jag gjorde själva övningen..har gjort den förut så den är bekant men reaktionen efteråt när jag satt i meditation hade jag inte väntat mig? Hela ansiktet ryckte och skakade särskilt runt munnen och i kinderna,först blev jag rädd och började stressa upp mig men tog några andetag till och satt kvar…kom på att jag läst någonstans att mycket sorg och oro sitter som spänningar just runt munnen och det gjorde att jag tordes sitta kvar och släppa taget??❤️ Nu efteråt är jag jättetrött och känner mig omtumlad men STOLT över min prestation❤️ Tack livet tack kroppen och tack allihopa här inne❤️ Ni är bäst❤️ Peace and Love darlings?

  Mia Eriksson 2017-03-22 13:52:30
  Svara
 • Jag gillar verkligen den här delen av utmaningen med att somna!

  Det är något jag tror saknas till stor del i vårat samhälle, medveten tid för avslappning och låta kroppen byta tillstånd.

  Tack så hemskt mycket till dig Josefine som gör ett sånt bra jobb med att upplysa människor om detta och erbjuder resurser att faktiskt praktisera.

  Jag låg i badkaret igår kväll nästan en hel timme varav halva tiden var med benen upp i luften och öronen under vattnet, tror jag kunde göra mitt hjärta lugna ner sig ?

  Sov riktigt gott efter det ?

  Detta med andningen är ganska så nytt för mig, ska pröva det ikväll och se om jag märker någon skillnad i mitt tillstånd ✌️

  Ha en underbar dag allihopa ?

  Love, Laugh, live ???

  Oscar Gustafsson 2017-03-22 11:14:31 http://instagram.com/og.living
  Svara
 • Vad svårt det blir, jag vill gärna skriva efter min praxis då känslan är som bäst och för att inte ha det som något jag inte får glömma. Men så vill jag inte använda skärmar på kvällen, och skriver jag på ”dagens” dagen efter så missar jag ju sociala biten på bloggen. En skärm detox och den här utmaningen samtidigt Det är verkligen en utmaning? Att göra det jag känner är rätt, att känna att jag räcker till och gör tillräckligt fast jag upplever att jag missar så mycket från alla andra, att jag inte finns för alla er, att jag sätter mig själv först, tar plats och känner på effekten jag får❤️ Är det bara jag som har svårt att hitta en lagom eller sund distans, jag blir liksom slukad och går all in. Jag hittade fina morgon rutiner men nu har det satts på ända och sanden i glaset har inte riktigt landat ännu för mig att se klart?? Gjorde i alla fall Viparita Karani i går kväll, den är min absoluta favorit och jag har alltid legat med benen upp mot väggen så länge jag kan minnas, effekten skön tydlig och lugnande❤️ Nu är jag ganska tight i baksida lår och knäna vill liksom ploppa fram. Efter en stund brukar jag ta ner benen till en fjäril, slappnar jag av helt och somnar oftast. Gjorde den även i dag efter min morgonpromenad och frukost, så nyvaken och go nu, njuter av dagens kaffe och skall gotta ner mig ordentligt i era upplevelser❤️ Kramar och kärlek alla goa tack för att vi funnit varandra och känner mod att vara ärliga mot oss själva och varandra❤️❤️❤️

  Jessica Karlsson 2017-03-22 10:26:52
  Svara
 • Onsdagsmorgonen startar som vanligt upp med spinning. Den där ”somna-övningen” jag gjorde igårkväll måste haft motsatt inverkan på mig, hade svårt att somna… Började därför morgonen med att göra ovanstående övning genom höger näsborre, för att få energi! När jag kom hem tog jag motsatta vändan, dvs genom vänster näsborre, för att komma ner i varv innan dusch och frukost. Där tycker jag att det blev en bra balans och nu är jag redo för ännu en arbetsdag!!

  Barbro 2017-03-22 09:15:36 http://barbro-dagenidagdenrdin.blogspot.com
  Svara
 • Hej igen! Jag vill berätta något som gör mig sårbar, vilket är viktigt för mig att göra ? jag fick ett samtal från försäkringskassan igår. Min handläggare ringde och berättade att de prövar ett beslut att dra in min sjukpenning. Efter ca 3.5 år på heltidssjukskriven. Jag kände hur mitt hjärta började dunka. Så rädd. Men jag kunde bara lyssna och ställa frågor. Fick reda på att om deras beslut får genom ska jag from idag ska vara till arbetsmarknadens förfogande på heltid annars förlorar jag min sjukpenninggrundande inkomst. Tur att hon ringde eftersom pappren har inte kommit därifrån än. Så jag fick en chock kan jag se nu. Efter alla år och olika utredningar, läkarbesök, arbetsprövning, är det FK:s tolkning av en utredning som beslutar allt. Jag kände direkt att här är det ingen idé att jag ska lägga min energi att strida emot. ?? tänk,tidigare hade jag varit helt upp I varv och i panik. Ja jag ringde en vän och grät men genom det samtalet kunde jag se vad jag kan göra och resten släpper jag taget om och får praktisera tillit.
  Det här hade aldrig fungerat så här utan en daglig andlig praktik ??
  Så idag skriver jag in mig på arbetsförmedlingen trots att jag är sjukskriven och är redo att ta ett arbete from idag ?? Have a little faith. Ibland önskar jag att Gud inte hade så stor tillit på mig! ?
  Kramar ?

  Hanna L 2017-03-22 08:24:50
  Svara
 • Dag 18 redan! #lärdiglyssnapådinkropp #josefinesyogautmaning fokus SOMNA ??
  Vänster näsborreandning ? läs mer
  http://josefinesyoga.metromode.se
  Idag ändrade på min morgonrutin lite ? började som vanligt med shaking ? så skönt att knaka och skaka kroppen på plats efter natten ? Shakar med Living av Bakermat, Alex Clare ???
  Fortsatte med solhälsningar med olika asanas och lite bålstyrka inflätad. Landade på mattan för att meditera ? här är skillnaden. Jag brukar alltid meditera i soffan i mitt hörn efter att jag har druckit kaffe och läst lite andliga texter. Men idag gjorde jag dagens övning och fortsatte att sitta på mattan till jag var klar med mina 20 min ?? i did it! Har trott att jag inte klarar av att sitta på mattan med korslagda ben utan behöver soffan. Men Nope! Avslutade med gårdagens övning Viparita Karani då jag inte gjorde den igår. Jisses så stel jag är i överkropp av gymträning! Det spände så mycket att ha armarna utsträckta bakom mig ? men skönt!
  Jag är säker på att den här andningsövningen passar bra för mig på kvällen ?? på morgonen behöver jag mer energi och uppiggande ?
  Så så tacksam @josefinesyoga för att du igen delar med dig! Jag kan se hur mkt jag har utvecklats sedan förra gången ??? Tack finaste @malinjohannap att du med delar med dig! Tack underbara älskade yogis som är med och så ärligt kc sårbart delar med er och stöttar varandra! Wow! Tänk, tänk om fler kunde leva så här! Kärlek! ❤ ❤ @yogiakademin @yogobe #yoga365

  Hanna L 2017-03-22 08:12:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!