Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP Dag 17 SOMNA med Viparita Karani

Tjenare käraste ni! Välkomna till dag 17. Låt oss göra ytterligare en yogaposition som kan hjälpa oss att somna.

 

Viparita Karani sägs vara den äldsta yogapositionen av alla (efter de sittande meditationsställningarna). En position som går att hitta i nästan alla yogaformer.

 

Eftersom den hängt med oss så länge och är så pass utbredd måste den ju vara grym. Förutom att vara otroligt återhämtande så sägs den lugna vårt nervsystem och balansera vårt blodtryck. Jag gör den varje kväll i sängen innan jag somnar!

 viparit karani

Gör så här

 1. Lyssna på kroppen. Är den full av rastlöshet eller redo att slappna av direkt? Om det första stämmer börja gärna med shaking eller solhälsningar. Om du är lugn fortsätt direkt till steg två.
 2. Lägg dig på rygg och för benen upp mot taket i 90 grader. För att kunna slappna av i benen, placera gärna en sjal runt fötterna och låt tyngden av överkroppen hålla benens vikt.
 3. Ett annat sätt är att placera benen upp längs en vägg. Då sätter du dig med sidan av kroppen in mot en vägg och för upp benen mot väggen samtidigt som du rullar över på rygg. För höfterna så nära väggen som känns bekvämt.
 4. Låt armarna falla ut åt sidorna eller över huvudet.
 5. Slappna av i hela kroppen och andas naturligt.
 6. Stanna i positionen så länge det är skönt, gärna 10−20 minuter.

 

Ser fram emot att läsa era kommentarer och se era delningar! Alltså ni är såååååå otroliga.

 

ALL KÄRLEK!

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
172kommentarer
 • Älskar den bilden på er två!! Spännande att den ska hjälpa en att somna bättre, detta måste jag prova ikväll! Detta är en position som jag ovetandes om dess effekter har gjort sedan jag var liten när jag kommit hem från skolan/jobbet, oftast har jag gått, stått och sprungit så mycket på jobbet att benen känns som tunga, svullna betongklumpar och då är det underbart att lägga sig såhär innan man tar i tu med dagens träningspass. Efter en stunds liggande kan jag dock bli lite trött i ljumskar och höfter så om jag ska ligga en längre stund brukar jag ta en sjal såsom Jossan tipsade om, eller lägga upp benen mot en vägg, det brukar vara väldigt skönt! Så härligt att vi får så mycket bra positioner för att underlätta insomnandet och få varva ner innan läggdags, så välbehövligt att släppa alla tankar innan man somnar! Hoppas att alla får sova gott inatt!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-03-23 21:01:13
  Svara
  • Svar på Ida/ @Im_healthyenergys kommentar.

   Vad fint att din kropp väglett dig in i denna position ❣️ För mig är det svårt, inte alls rofyllt att bara ha benen rakt upp. Jag behöver min vägg. Men ibland lägger jag upp på en stol. Kroppen talar verkligen sitt tydliga språk ❣️

   Elena @yogini.elena 2017-03-25 06:14:08
   Svara
 • Godmorgon alla ni därute❤ Gjorde denna i sängen igår, underbart!! Hade en mjuk scarf som stöd till benen istället för väggen och det funkade fint??
  Kram till er och ha en fin dag? Jane❤???

  Jane 2017-03-22 07:54:53
  Svara
 • God morgon fina Ni! <3
  Jag hann aldrig in här och skriva igår, men gjorde denna härligt sköna övning igår eftermiddag innan jag skulle iväg på en middag jag var bjuden på.
  Jag älskar verkligen denna övning och brukar ofta göra den när jag kommer hem från jobbet och har stått, gått och stressat omkring mycket. Underbar känsla att känna blodet i de svullna fötterna och benen rinna ner och trycket släpper. Stress och ryggont försvinner också och jag kan lätt nästan somna i denna position! Så den är verkligen perfekt att göra på kvällen.
  Dessutom gick jag upp i huvudstående igår!! Vi fick ju det som en "extra utmaning" och igår kände jag att det var dags! Jag har gjort den förr och klarat stå utan hjälp av en vägg bakom, men efter mina ryggproblem kom så har jag varken klarat den eller vågat gå hela vägen.
  Jag använde mig av väggen som stöd igår, känner att jag verkligen behöver träna på bål -och ryggstabilitet för att klara övningen utan vägg och utan att vingla över åt något håll =) Men lycklig var jag ändå när jag stod där upp och ner!! Och så bra kroppen och hela systemet mår av att vara upp och ner!
  Nu ska jag gå ut i solen och sen ser jag fram emot dagens andningsövning!
  Önskar er alla en underbar dag!!! <3<3

  Anna 2017-03-22 07:18:47
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   ❣️❣️❣️

   Elena @yogini.elena 2017-03-25 06:14:45
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tack för inspiration! Längtar sååå till jag kan slappna av och njuta i dagens utmaning samt känna mig redo att prova huvudstående! Massa kram!!

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-22 15:34:25
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   ??❤️ måste ge mig på huvudstående igen..så nyfiken på hur det känns! Har inte varit upp och ner sen jag var liten❤️ kram och bra jobbat❤️

   Mia Eriksson 2017-03-22 11:10:58
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Wow!!! Tack för att du inspirerar så, nu ska jag starta min stora utmaning och känna på min nacke lite lite i taget❤️❤️❤️❤️❤️ Tack!!!

   Jessica Karlsson 2017-03-22 10:49:33
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   ????

   josefinebengtsson 2017-03-22 10:29:25
   Svara
 • Godmorgon! Somnade ifrån delningen igår kväll ? – bra övning ? Skönt att ligga i denna och känna tyngden i kombination m ansträngningen i rygg och ben. Använde en sjal som Josefine tipsade om, då jag är stel och ”kort” i musklerna.
  En lång dag igår m resa Malmö-Sthlm över dagen och härligt att vakna pigg idag ? Önskar er alla en fin onsdag!! ??

  Linda W 2017-03-22 06:22:02
  Svara
 • Helt klart en av mina favorit positioner alla dagar i veckan, #viparitakarani ?? Gillar att den är så lugnande och återhämtande, brukar ta till den när jag behöver komma ner i varv och ladda om. Extra härlig att göra, som igår innan läggdags, när träningsvärken i benen var intensiv. Kände en jätte skön avlastning i ländryggen igår efter jag hade legat i den i ca 15 min ? Sov bra men blev störd vid flera tillfällen av ministingen som sov oroligt även inatt. Kram

  Rosanna Gatti 2017-03-22 06:06:09
  Svara
 • Alltså bästa positionen någonsin!! ? Jag älskar denna, och för mig hjälper det även när jag har lite pms ? Hjälper mig att varva ner efter en lång dag och jag får landa i min kropp. Älskar verkligen den här utmaningen! ❤❤

  Madelene 2017-03-21 23:28:10
  Svara
 • jag blev väldigt trött efteråt faktiskt ? så kunde inte ta mig för det jag tänkt, så lika bra att ge efter för kroppens signaler och gå och lägga sig ?✨??

  Yvonne Åkerlind 2017-03-21 22:50:39
  Svara
 • Fjärilen igår var så himla avslappnande efter att jag hade tröttat ut kroppen på ett jobbigt styrkepass. Efter en instagram uppdatering så vart jag så trött och gäspig och behövde ingen mer skärmtid. Då vart det ingen update här. 🙂 Tycker verkligen om fjärilen som position och är en av mina favoritpositioner i Yin-yoga. Måste köpa bolster så jag också hemma kan göra fjärilen i liggande position (superskön och avslappnande i liggande version också).
  Låg nyss i 10 minuter med benen mot väggen. Men fick inte nog så ska lägga mig i 20 minuter till hehe:). Sen är jag redo för sömn. Ska för första gången på ett morgon yogapass på en studio vid 06:30 imorgon. Men det ska nog gå bra nu när jag i denna utmaning övat på att orka med yoga tidigt på morgonen innan stressen på jobbet! God natt <3 🙂

  Julia@carlajuliaadina 2017-03-21 22:42:58
  Svara
 • Den här övningen drog fram obehagskänslor hos mig. Illamående. Märkte också att jag fick ”stressandning”, andades för fort och för högt upp. Blev kall om fötterna, och kändes skakigt inne i benen. Låg kvar 15 min, tänkte att jag kanske har nån känsla eller nåt som måste ut… Ska nog testa igen nån gång, för att se om jag får samma reaktion. Någon mer som upplevt något liknande?

  Anna-Karin 2017-03-21 22:40:28
  Svara
  • Svar på Anna-Karins kommentar.

   Alltså jag är så himla kort där under knäna på baksidan så för mig stämmer din beskrivning nog därför. (Förutom stressandningen) Är det samma för dig? Jag kan så klart tänka mig för egen del att det kan vara en kombination. Kanske har jag blivit kort framåt Också på grund av att jag inte varit bra på just det Vila/Återhämtning utan susat Framåt i livet mest. Mvh Överanalys

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-22 15:41:39
   Svara
   • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

    Hej Överanalys 😉
    Det kändes som jag var väldigt kort bakom knäna i just denna positionen, men när jag gör sittande framåtlutning är det inga problem att sitta med raka ben…
    Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom, så jag tror jag har massa undantryckta känslor, och att det var nåt med denna position som lösgjorde lite grann. Men jag blev så förvånad eftersom det skulle vara en rogivande ställning som man skulle sova gott efter. Jag hade otroligt svårt att somna efter den, och sov dåligt när jag väl somnade.
    Men jag ska testa den igen, på dagtid, för jag tänker att de där undantryckta känslorna måste få komma ut, även om det var obehagligt.
    Kram

    Anna-Karin 2017-03-22 20:32:26
    Svara
  • Svar på Anna-Karins kommentar.

   Hmm kall om fötterna blir jag och lite skakig men inte illamående❤️ Prova igen och berätta gärna om din upplevelse??

   Jessica Karlsson 2017-03-22 10:57:14
   Svara
  • Svar på Anna-Karins kommentar.

   Blev lite skakig i morse när jag gjorde den men nu på kvällen låg jag i 20 min och njöt❤️ Kände beror på några spänningar..jag brukar må illa om känna mig skakig när saker vill upp till ytan❤️ Hejja dig och nästa gång går bättre/kramar

   Mia Eriksson 2017-03-21 23:19:53
   Svara
 • I början föredrog jag solhälsningen men nu älskar jag shaking! Den videon som Josefine la ut gjorde att jag förstod vad det handlade om och gör det morgon och kväll, super skönt! Efter shaking la jag upp benen längs väggen och ut med armarna. Det stretchade lite i vaderna, Men det kändes såååå skönt! Blev så avslappnad efter en stressig dag. det är så mysigt att få dagliga yoga övningar. Dessa sovövnigar har varit jätte mysiga för mig dom har svårt att komma till ro. och nu ska jag sova. Namaste Yogis ??

  Johanna 2017-03-21 22:39:23
  Svara
 • Det här med att ta en stund för sig själv innan man somnar. Att reflektera över dagen. Så fint va!
  Man förstår ju hur viktigt det är för sömnen att varva ned innan sänggåendet, ändå kan det vara svårt! Inte allt för sällan är man stressad, och fixar och donar precis innan läggdags. Idag fick jag iaf en stund med tända ljus, och benen upp i luften. Jag gillade det!
  Fridfullt på något sätt. Ska fortsätta in i den lugna känslan nu … godnatt alla fina, hoppas ni haft en härlig dag! Kram på er!

  cafre85 2017-03-21 22:22:10
  Svara
 • En av mina favoriter,jättehärlig och extra skön just idag ✨ 20 min och jag är redo att slockna. Sov så gott ?

  Ginny 2017-03-21 22:13:24
  Svara
 • Så bröt jag min sköna morgonyoga och sparade övningen till ikväll. Övningen är skön, om jag sen kommer att sova bättre återstår väl att se, jag har egentligen inte problem med sömnen. Dessutom kände jag en rastlöshet i kroppen under tiden jag utförde positionen. Tror inte kvällen passar mig för hemmayoga. Jag går iväg två kvällar i veckan på olika yogaklasser, och det tycker jag om. Nåväl jag ska ge det en chans! Godnatt!

  Barbro 2017-03-21 22:08:49 http://barbro-dagenidagdenrdin.blogspot.com
  Svara
 • Gokväll yogisar! Gjorde just dagens övning lagom till sängdags. Intressant det här med hur vi själva kan påverka sömn med enkla knep som denna, tackar Josefine för tipsen 🙂 Jag ställde iaf klockan på 15 minuter och satte i lurarna å spelade Broods – tycker jag ni ska lyssna på om ni inte gjort. För mig som lever med tinnitus är det ofta viktigt att både skydda öronen, men också ha distraktioner som lite låg musik. Tips tas gärna emot ifall någon vet yoga/meditation som ska hjälpa mot just tinnitus! Hur som helst, gillade detta med fötter o ben upp i skyn, men var det bara jag som blev snabbt kall om fötterna och efteråt hade lite stickningar i några minuter? 😀 Men men, dags att avrunda, sov så gott allihop ❤

  Sofie 2017-03-21 22:04:21 https://www.instagram.com/soweii/
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Blir också iskall. Ligger på fårullspläden med ullstrumpor stickad tröja filt och tända ljus, det liksom bara blir så. Efter en stund drar jag ner fötterna i en fjäril i samma position då blir jag varmare❤️

   Jessica Karlsson 2017-03-22 11:05:43
   Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Fina Du <3 jag blir också väldigt lätt kall om särskilt händer och fötter, men även resten av kroppen, när jag ligger eller sitter still i meditation eller annat. Jag har alltid en filt om benen och en om överkroppen och ofta även varma sockar på fötterna. Om vi fryser kan vi inte slappna av, så det är viktigt att vi gör det skönt för oss själva <3
   När det gäller meditation för tinnitus har jag inte testat någon, men om jag har svårt att sova/slappna av på kvällen brukar jag sätta i lurarna när jag lägger mig, släcka lampan och lyssna på någon guidad meditation på låg volym. Då somnar jag oftast jätte skönt! Yoga Nidra är jätte sköna guidade meditationer just för avspänning, sömn osv. Om du googlar hittar du massor! Prova dig fram och hoppas du hittar något som passar just dig <3
   Stort lycka till och ha en riktigt fin dag <3

   Anna 2017-03-22 07:28:30
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Tack för påminnelse om värmen och avslappningen där! Och fint med tips. Kram

    Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-22 15:44:32
    Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Du behöver varma gossiga sockar vännen❤️ Kram

   Mia Eriksson 2017-03-21 23:22:39
   Svara
 • Nu är det bra nära, att somna alltså. Haft en dag med massa fix, trix, möten och klurande. Men summan av kardemumma ändå en bra känsla i magen till slut. Hoppas allt leder fram till något bra. Varvar ner med benen upp mot väggen. Den är såååå skön samtidigt som den verkligen inte är det. Så märklig känsla. Gillar att komma in i positionen. Den känns alltid så bra i början. Och plötsligt så är jag less på den. Vill inte alls ligga kvar där i 20 min. Inte ens 5 min. Mycket märklig känsla. Men det är bra. Kroppen pratar till en om man bara lyssnar. Sov gott alla fina ?

  Elena @yogini.elena 2017-03-21 21:57:52
  Svara
 • Det här blir väl ingen match tänkte jag! ………. Har för andra gången i mitt liv med start igår gjort 100 squats, gjorde dem i duschen, där jag tar tid för mig själv! La mig för 15 minuter sedan i sängen, med rumpan mot väggen och benen upp längs den, jag SKAKADE inuti benen, slappnade inte av i en sekund! Men jag förstår att denna position är toppen och jag kommer att göra den igen! Utan att ha gjort 100 squats innan! Godnatt <3 @ciascastle2.0

  Cia 2017-03-21 21:53:45
  Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Vilken utmaning! Både dom hundra och kombinationen, förstår att det skakade!❤️

   Jessica Karlsson 2017-03-22 11:08:19
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Lät jobbigt det där! Ibland tar man i lite för mycket..jag brukar dela upp squats på 4 gånger 25 under dagen! Oftast under promenad då musklerna är varma..går fort ca 250 meter och gör sen 25 squats osv.,kramar❤️

   Mia Eriksson 2017-03-21 23:27:14
   Svara
  • Svar på Cias kommentar.

   Hoppsan, kanske inte var en bra kombo då benen ansträngt sig så pass. Men du testade och nästa gång kmr det garanterat kännas bättre ❤

   Sofie 2017-03-21 22:05:09 https://www.instagram.com/soweii/
   Svara
 • God kväll ?
  Jag har precis avslutat övningen, eller jag ligger faktiskt kvar i den medan jag skriver ?
  Jag valde att ligga med benen mot väggen och tackar så mycket för instruktionen hur man kommer nära med rumpan. Tidigare har det varit svårt att komma ända in. Ställde klockan på 15 minuter och jag hade nog kunnat ligga lika länge till – det här är en riktig favorit ❤
  Passade också på att göra min första guldmjölk vilken jag drack precis innan – alltså wow! Så himla välgörande känsla – tack för det receptet ??????
  Nu ska jag ta mig in i sängen och sova, känns som det kommer bli skön sömn efter både guldmjölk och Viparita Karani ?
  Har skummat kommentarerna men inte hunnit med att kommentera, passar därför på att säga:
  Kram till alla i utmaningen ? Ni är grymma! Ni som kämpar lite extra, ni som lärt er lyssna på kroppen och väljer andra övningar och alla andra – stort WOW, va bra vi är ❤
  Godnatt!

  Azarina (@eaniemeanie) 2017-03-21 21:47:00
  Svara
 • Viparita Karani är en av mina favoritövningar ❤ Försöker att göra den så ofta som möjligt och jag brukar ofta avsluta min hemmayogapass med denna position. Började med några solhälsningar och avslutade med Viparita Karani. Det känns så bra att ha fått in yogan i min vardag igen och även meditationer som jag inte gjort så mycket tidigare. Denna 21-dagarsutmaning har gett mig så mycket, dels genom att göra utmaningarna men oxå att följa alla härliga deltagare ❤

  Ann-Sofie (annso1974 på Insta) 2017-03-21 21:37:17
  Svara
 • Så extremt skönt för länden ❤️???❤️

  Siiri 2017-03-21 21:32:47
  Svara
 • Så nu har jag gjort dagens utmaning, legat på golvet med benen upp längs väggen. Vi har en fondvägg med en vy över Manhattan, ev tagen från någon takvåning. Det var som att jag befann mig i The Big Apple. Som om jag låg med mina ben upp längs fönstret och spanade ut över staden som aldrig sover, rätt magiskt. Kanske inte yogiskt men för mig nice 🙂
  Skön ställning. Ha en fortsatt bra kväll. Kram till er alla!

  Mia Haglöf 2017-03-21 20:15:46 http://miassidor.blogspot.se
  Svara
 • Hej. Framåtfällningar är inte så värst najs för mig.. ÄN! 😉 Jag är sjuuukt stel däråt!! Sitta i 90 grader finns inte på kartan lixom då fattar ni. 😛 Ska påminna mig om peppen att stretcha där i förebyggande syfte för att kunna slappna av bättre i dessa egentligen härliga positioner. Sist jag var på Yinyoga tyckte jag mig inte alls få till sittande framåtfällning ens med block etc. Får noga fråga ett proffs på plats nästa gång!
  SÖMNen har spökat något oerhört för mig de senaste månaderna! Skrev inget om det igår på ämnets första dag, men har verkligen sett fram emot den här delen. Hoppas kunna få effekt av dem såklart. Igår va helt ok med spikmatta å så men gav mig helt ärligt inte riktigt hän till framställningarna i sängen då jag var så trött och jag inte riktigt fick till fjärilen heller. Någon min på vardera.
  Om jag minns en stark bild på mig själv när jag gick i typ högstadiet, pratandes i telefon om allt och inget i timmar med en av mina då bästa vänner, så ser jag framför mig att jag ligger i min säng med benen uppåt väggen, förr eller senare. Himla skön grej. Sen här i vuxen ålder så mår jag mest lite illa av att försöka ha benen raka och rumpan långt intill väggen. Då tänkte jag väl inte på just det. Eller förresten det tänker jag nog försöka att inte göra i kväll heller. Får tänka att det är uppochner som är grejen! Väldigt trött redan, men som vanligt rinner orden fram ändå. Skönt. Men måste välja att stänga ner skärmen innan hjärnan går upp i varv igen. Min dag har varit minst sagt turbulent och kroppen har hittat på sina egna små spratt….. Ville mest kika in skriva några rader. Att jag hejar massor på oss och att jag ser fram emot att läsa era kommentarer förhoppningsvis i morgon! Sov gott alla, jag är redan i säng! <3

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-21 19:55:27
  Svara
 • Hej på er allihopa❤️ Har haft världens härligaste förmiddag för mig själv…jag älskar att vara ensam och i tystnad! Började morgonen med mina vanliga sysslor och gosade med grannens katt som hellre är hos mig än hemma? Sen förvandlade jag vardagsrummet till en shala..rullade ut mattan,fixade meditationshörna och bäddade min dagbädd med kuddar,täcke och spikmatta! Tände massor av ljus och min finaste rökelse❤️ Började med min egen solhälsning följt av det vi lärt oss under dessa dagar..slutade med framåtfällningen,fjärilen och grodan..är så tacksam över just yinposerna,känner hur bra dom är för min kropp! Lade mig sedan med fötterna mot ett skåp och satte på tidtagaruret..heeelt otroligt!! Varför har jag aldrig gjort det här förut??? Varför har ingen inom sjukvården sagt att jag kan göra så här för att lugna ner min oroliga kropp?? Alltså jag är så tacksam att jag får uppleva något sånt här…upp med benen i luften och poff så slutar allt rusa runt i huvud och kropp??❤️ Det är otroligt hur vi själva kan påverka hur vi mår! Jag låg med benen uppåt i 18 minuter och mådde bättre än på länge…vad händer egentligen i kroppen när man gör då här?? Någon som vet? Bäddade ner mig på spikmattan och låg och myste i 30 minuter..spikmattan har hjälpt mig otroligt mycket när jag haft ångest och varit spänd i ryggen..kom på att jag inte använt den sen vi började den här utmaningen?? Det är ett bra tecken..ha en underbar dag alla mina fina yogavänner..ses imorgon och som vanligt PEACE AND LOVE❤️❤️❤️

  Mia Eriksson 2017-03-21 14:29:53
  Svara
 • Älskar denna position, brukar göra den samtidigt som jag tar ett varmt bad på kvällen, magi på hög nivå ? får mig att varva ner och förbereda kroppen inför en god natts sömn ?

  Tack till Josefine som gör ett sånt bra arbete med att sprida dessa verktyg och metoder i att leva ett mer hållbart liv ??

  Tack till alla andra vänner i denna utmaning som hjälper till att sprida och motivera andra att öppna upp sig för denna lära ??

  Tillsammans kan vi göra skillnad för oss själva, våra medmänniskor och våran planet med alla dess invånare ?

  Mycket kärlek till er alla ?

  Love, Laugh, Live ???

  Oscar 2017-03-21 14:12:37 http://instagram.com/og.living
  Svara
 • Det här är en av mina absoluta favoritpositioner. MHM<3 Älskar hur man känner att hjärtslagen varvar ner… Den här gör mig så lugn oh harmonisk varje gång. Den är verkligen grym!! Gjorde den nu innan jobbet och ska göra den igen när jag kommer hem innan jag somnar. Ha en underbar dag ❤️

  Thilda 2017-03-21 12:42:54
  Svara
 • Hej alla? Nu ligger jag lite efter i mina uppdateringar i #josefinesyogautmaning #lärdiglyssnapådinkropp . Igår på dag 16 var det framåtfällning. Där valde jag att göra en favorit som ingår i min dagliga praktik-fjärilen. Älskar den asanan. Jag gjorde även en annan framåtfällning igår när jag gjorde yinyoga med maken-duvan/svanen. Idag var utmaningen att ha benen upp mot väggen. Den är svår för mig, troligen på grund av kort baksida då jag inte kommer så nära väggen. Men löste det genom att lägga ett bolster under. Då kom jag närmare väggen iallafall. Detta är ingen asana jag gör så ofta, men idag kändes det bra. Jag har känt mycket stress idag då jag håller på med examensarbete. Denna stunden med benen upp mot väggen lugnade faktiskt ner kroppen bra, hjärtat kunde återgå till sin normala rytm och pulsen gå ner. Välbehövligt just nu. Ha en fin dag alla! För mig väntar intervju nummer 3 idag för examensarbetets skull.

  Yogi Johanna 2017-03-21 11:56:11 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Hej kära ni,
  Ni är alla så underbart starka, stöttande och peppande och jag blir så glad av att komma in här på bloggen varje dag!

  Jag vaknade för sent, för att jag var så trött. Så jag fick ingen ordentlig stund på mattan. Men – det sista jag gjorde innan jag gav mig av hemifrån var ändå en kort 5min meditation. Det ger så enormt mycket. Att bara få sitta med sig själv en stund. Att landa. Att känna efter. Att grunda. Nu känns det mycket bättre att ta mig till jobbet. ❤️

  Ser fram emot ett strong flow pass ikväll och att som sista aktivitet för dagen få lägga upp benen mot väggen. Det är verkligen det bästa man kan göra på kvällen.

  Ha en riktigt fin dag! ❤️

  Siiri 2017-03-21 09:14:37
  Svara
 • Godmorgon ? så skönt det var att ansluta kvällen igår med framåtböjningar, jag somnade inte som jag läste att Lisa gjorde, men blev härligt avslappnad.
  Idag började jag med dagens asana, då jag älskar att den här övningen och inte kunde hålla mig. Och tänker att jag gör den igen till kvällen innan sänggående. Jag brukar ha benen mot en vägg för att kunna slappna av, och så härligt att känna pulsen som kommer igång i ländryggen på mig. Blir avslappnad i hela kroppen.
  Tack för att ni finns alla fina och ha en härlig dag! ❤️

  Matilda 2017-03-21 09:13:22 http://www.instagram.com/schammela
  Svara
 • Dag 17 I mitt nya yogaliv.
  OMG! Min rygg ?
  Åååhhhhhh. Vaknar med en otrolig smärta i ländryggen. Varje andetag smärtar. Min ena katt kommer och trampar runt på mig. Uughhh inte nu lilla vän ? Jag har svårt att vända mig i sängen och ännu svårare att komma ur sängen. Säg inte att jag fått ryggskott nu igen. Får det ca 10 ggr per år. Och det är lika hemskt varje gång.
  Nu ska jag försöka krypa in i badrummet och ta en varm dusch. Sen får vi se om jag lyckas skaka och stretcha loss det här. Dagens övning väntar jag med tills ikväll.
  Ha en grym dag allihop.
  Love u all ???

  Christel Collin Westlund 2017-03-21 09:10:38
  Svara
 • God morgon alla yogisar ?☀️ I dag blev det en härlig morgonpromenad innan jobbet dagens utmaning sparar jag till kvällen, det är en övning som jag inte gjort så mkt så ser verkligen framemot hur den känns i kväll det kan nog bli en framåtfällning oxå då jag somnade så gott i går efter de positionerna ?? önskar er alla en härlig dag ❤️

  Helena Johansson 2017-03-21 09:07:11
  Svara
 • Dag 17 @josefinesyoga @yogiakademin #lärdiglyssnapådinkropp #virapitakarani Helt fantastisk position. Har gjort den förut men aldrig spenderat så lång tid i den såsom utmaningen gick ut på. Att komma ner i varv är ju super bra när man ska somna men det är även bra under andra tillfällen på dagen. Idag till exempel så håller jag #somamove pass på morgonen @campus1477
  och det gör att jag efter passet är fylld med energi. Vilket i sig är bra men ibland, såsom idag så behöver jag fokusera lite extra. Så därför gjorde jag som så att efter passet så hittade jag mig ett hörn och tillbringade 10-20 min positionen. Hade inte koll på tiden. Det var verkligen super skönt. Då jag arbetar mestadels ståendes/sittandes så är det skönt att lägga sig ned ibland och bara slappna av. Virapita Karani hjälper mig med det verkligen. Ska testa igen ikväll innan läggdags. Idag är en sån dag där det krävs en hög energi av mig och när det väl är läggdags så kommer min kropp att behöva varva ner. Tur att jag nu har ännu ett verktyg för detta. Lycka till! Ha en underbar snöig tisdag (iaf i Uppsala).

  Mauri @maomado 2017-03-21 08:56:16
  Svara
 • Dag 17 #lärdiglyssnapådinkropp #josefinesyogautmaning med @josefinesyoga och @malinjohannap ❤? läs mer http://josefinesyoga.metromode.se
  Gomorron! ?Det finns inga dåliga morgon längre ? Jag kan ju faktiskt själv välja om hur jag mår ?? När jag ta fram allt jag är tacksam för, sprider sig vördnad och kärlek inom mig och allt är bättre än någonsin! Tänk att jag får leva ❤
  Startade ”som vanligt ” med shaking ??? fantastisk sätta vakna till och kroppen att släppa en del stelhet. Go värme till solhälsningar efteråt. Högt utfall inflätad, skönt strech för min framsida höft som har plågat mig ( det för den inte längre ?). Kom just på att jag har inte kännt av några domningar varken i min höft eller ben under dessa 17 dagar! Wohoo! Ytterligare en stor ska att vara tacksam över! ??
  Jag gjorde gårdagens framåtfällningar imorse då jag ”glömde” dom igår som mycket att då jag fastnade i en bok ?
  Framåtfällningen med raka ben, morr morr, men inte ge upp. Fjärilen, oj jag var inte så stel i höfterna som jag trodde, mer i ryggen. Gött! ?
  Dagens Viparita Karani sparar jag till ikväll i sängen som Josefine brukar göra. Ha en fantastisk dag och #rockasockorna ?idag är det 21.3 och då påminner vi oss om Dowm Syndrom genom att ha på oss olika sockor i ?? @yogiakademin @yogobe

  Hanna L 2017-03-21 08:56:05
  Svara
 • GOOD MORNING ☀ åh är så glad för den här utmaningen för jag har verkligen fått en bra rutin nu, ska nu köra shaking och några utvalda positioner så är jag redo för dagen. Jag nästan längtar efter den stunden varje dag. Dagens position ska jag göra ikväll, den är så skön ? JO vet ni, jag somnade i min framåtfällning igår ?? so it did work haha. Ha en fin dag solstrålar ???

  Lisa (Instagram: freepiritbylisa) 2017-03-21 06:37:49
  Svara
 • Å, det här ser jag verkligen fram emot till kvällen ? Min sambo har börjat läsa Simon Krohns ”Närmare något” och föreslog att vi skulle göra den positionen några kvällar, det var så skön känsla.
  Ha en fin dag allihop, vi möts här igen senare ???

  Azarina (@eaniemeanie) 2017-03-21 06:31:58
  Svara
 • En favorit absolut, jag avslutar mitt yinyoga pass med denna, känns som om jag ger kroppen en välförtjänt present när den bara får ligga där och vila. Känslan efteråt är som om jag laddat om och fått en bättre balans i kroppen.

  Lisa 2017-03-21 06:26:39
  Svara
 • God morgon alla fina! Idag sparar jag dagens asana till kvällskvisten 🙂
  Ha en skön dag! Kram

  Mia Haglöf 2017-03-21 06:13:00 http://miassidor.blogspot.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind