Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP (extra) FOKUSERA med Huvudstående

HÄRLIGA MAGISKA NI! Sååååå tacksam att varje dag få följa era upplevelser på mattan. WOW. Blir verkligen inspirerad av era äkta, ärliga, underbara delningar. Nästan halvtiden. Det går föööör snabbt ju.

 

Hursomhelst, eftersom ni är så peppade får ni en extra övning idag. Kungen av alla yogapositioner: Huvudstående (Salamba Sirsasana)!

huvudstående

Det här är min absoluta favoritposition, men den kan kännas svår till en början, så här krävs tålamod. Jag tycker helt klart att det är värt att lägga ner lite möda på att lära sig att stå på huvudet, för effekten är magisk. Man vänder inte bara på den fysiska kroppen utan ofta även på känsloläget. Jag brukar göra positionen när jag känner mig stressad, ofokuserad eller lite deppig – och bara efter några andetag brukar jag känna mig lugnare, mer närvarande och gladare.

 

Och tillsammans med Malin Nylén har jag dessutom spelat in en video-guidning här.

 

TUSENTACK till BodystoreOdd Molly och Vita Coco som hjälpte oss att skapa filmen. Som lite extra pepp så ger Bodystore er 20 % rabatt på mina favvo produkter hos dem: Vitaprana.  Sååå magiska. Använd koden JOSEFINEVP17.

 

WIHOO! Ser fram emot att höra era tankar om huvudstående :-).

 

MASSA KÄRLEK

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Extra bonus – huvudstående: älskar huvudstående. Men mot vägg. Annars går det inte. För svag i min bål. Men en dag kommer jag dit. Nöjd så här tills vidare. Får mig att känns mig fräsch och lite busig. Vet inte varför.

  Elena @yogini.elena 2017-03-18 18:38:01
  Svara
 • Jag vågar knappt läsa kommentarerna nedan. Nu är jag lite trött också så det får bli en annan gång, typ i samband med att jag faktiskt testar. Men vad jag vet så vill jag på förhand tacka för inspirationen av era kommentarer!!! Ser fram emot att kunna stå så en mycket vacker dag! <3

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-16 21:00:15
  Svara
 • Tack Josefine, på någotvis hade jag inte sett denna men vad kul med en extra övning! Jag har provat att stå på huvudet några gånger på yoga klasser då man kan få hjälp av varandra. Men nu när jag kör yoga hemma får jag prova mot väggen ❤ YAY kul och spännande. Vilken Utmaning att stå på huvudet och tack för videon ??

  Johanna 2017-03-16 13:16:40
  Svara
 • Jag känner mig fokuserad, stark och modig när jag står på huvudet. Hela kroppen måste vara med, om tankarna far iväg kommer jag att ramla. Jag tar några djupa andetag när jag är där och vågar stå kvar lite till. Känner hur hjärtat jobbar och så går jag långsamt ner. Känner mig tacksam för vad min kropp faktiskt klarar av.

  Lisa 2017-03-16 06:22:57
  Svara
 • Jag älskar huvudstående men jag har ”bara” lyckats göra med händerna i och inte så som på bilden. Jag får inte alls till det och förstår inte varför :s Händerna bakom huvudet är ju i marken men sedan är det som att armarna är för korta för armbågarna och en stor del av underarmarna når liksom inte riktigt ner. Jag tror ju inte mina armar faktiskt är det, men jag har försökt att ”sträcka ut” ifall jag sjunker ihop på något sätt men det blir inte direkt någon skillnad. Är det här ett vanligt problem eller är det jag som är lite ”konstig”? 🙂

  Therese 2017-03-15 23:15:46 http://theresewiksten.se
  Svara
 • Ååååh jag älskar huvudstående!!! Min absoluta favoritövning!!! Försöker att stå på huvudet en stund varje dag, det finns ingenting som ger så mycket glädje och ro i kropp och själ. Ibland när jag känner att jag behöver mer fokus leker jag även med benens placering (ritar cirklar mot himmelen, gör en split i luften osv) för att få full koncentration. Denna pose är otroligt effektiv och av någon anledning blir jag glad varje gång jag gör den. en magisk position helt enkelt!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-03-15 06:25:48
  Svara
 • Åh jag såg inte det här förrän nu, men var tvungen att ge mig på ett försök ändå! Har inte gjort huvudstående på säkert ett par år, men tidigare idag kände jag faktiskt på övningen, utan att våga hela vägen. Så ju när jag läste det här var jag tvungen att försöka direkt ? jag gjorde det nära en vägg för att känna mig lite säkrare, och jag lyckades inte utan att hoppa till, men uppochner hamnade jag. Underbart! Nu har jag bara tekniken att slipa på, och få bort det där lilla hoppet.
  Så kul med en liten bonusövning som verkligen utmanar! Och jag längtar redan efter morgondagens övning.
  Godnatt alla ?

  Matilda 2017-03-14 23:07:03 http://www.instagram.com/schammela
  Svara
 • Jag kan bara hålla med andra här om att huvudstående är helt magiska. De vänder verkligen på saker och ting för mig. För att hålla balans så behöver jag fokusera, precis som i livet övrigt. Utan fokus ingen balans och utan balans ingen harmoni.
  Tack för det här lilla extra

  Mauri @maomado 2017-03-14 22:04:26
  Svara
 • Har bara för några veckor sen lärt mig ett ”korrekt” huvudstående och är numera beroende haha nästa iallafall, tar till mig den när jag vill plocka fram min lekfullhet och när jag behöver piggna till. Super härliga effekter! ? Kram

  Rosanna Gatti 2017-03-14 21:45:30
  Svara
 • Älskar huvudstående ?? Känns fantastiskt att tom. JAG kan göra detta! Ett enormt fokus infinner sig i denna ställning, en kraft och en uthållighet inom mig ger sitt utlopp!

  Yvonne Åkerlind 2017-03-14 21:37:41
  Svara
 • Så himla harig över handstående men huvudstående med händer i mattan har jag kontroll på. Däremot är huvudstående på armbågar ngt jag bara testat tidigare. Jag får öva mer, grym instruktionsvideo. Tack!

  Anna B 2017-03-14 21:09:37
  Svara
 • OMG! Det här vill jag kunna göra. Ska öva öva öva, så att jag till slut kan stå på huvudet och även händerna. Kramar ?

  Christel Collin Westlund 2017-03-14 20:54:23
  Svara
 • Spännande med huvudstående, men jag är lite rädd för det samtidigt. Är rädd för att ramla och göra illa mig tror jag. Men det är ju inte så långt till backen 😛 Jag har inte alls gjort mycket huvudståenden, är det någon som har tips på hur man kan börja försiktigt? och kanske få bort rädslan för att vara upp och ner?

  Madelene 2017-03-14 20:49:39
  Svara
  • Svar på Madelenes kommentar.

   Prova att sätta ner händer och huvud så som dom gör på videon och gå med fötterna mot dig och stanna där. Det är bra träning. Om du vill prova att lyfta ett ben i taget och Prova att hoppa upp på ett ben i taget.. jag vill gärna kunna stå på huvudet en dag och tränar på detta sätt, tränar även för att få en stark core så att jag ska orka hålla upp mig. Hoppas detta hjälper och lycka till ???

   Johanna 2017-03-16 14:31:22
   Svara
 • Det här är verkligen någonting jag behöver föra in i min dagliga practice… börja träna och påbörja min resa upp till huvudstående. Jag har inte fått till det någon gång ännu, men jag har bestämt mig för att nå dit. ❤️

  Thilda 2017-03-14 20:41:04
  Svara
 • Älskade huvudstående hoppas på att vara tillbaks där i sinom tid❤

  Jessica 2017-03-14 19:11:37
  Svara
 • WIIIE. Jag behöver börja träna på mitt huvudstående igen. Ska göra det ikväll efter träningen. KRAAAM till er

  Lisa (Instagram: Freespiritbylisa) 2017-03-14 17:54:01
  Svara
 • Wooohoooo!!!!
  Jag ÄÄÄÄÄLSKAR huvudstående!! Detta var ju meant to be då jag körde huvudstående redan innan meditationen i morse.
  Jag blir så glad av att stå på huvudet. Hittar både fokus och balans. Får bli favorit i repris på kvällens Strong Flow-pass eller senast när jag kommer hem.

  Kärlek! ?

  Siiri 2017-03-14 17:41:55 http://www.instagram.com/sibsteri
  Svara
 • Wihoooo!! Älskar också huvudstående men behöver veeeerkligen träna på den!! Har inte vågat på ganska länge med tanke på min rygg, men eftersom jag klarar så mycket annat, fler och fler övningar och mycket mer än jag tror så ska jag försiktigt våga testa denna igen!
  Återkommer… =)
  TACK för pepp <3<3
  Kärlek <3<3

  Anna 2017-03-14 16:38:36
  Svara
 • Oh my? Menar du allvar Josefin? Nu får jag fjärilar i magen och blir lite rädd..återkommer om jag överlever❤️ Peeeace✌?

  Mia Eriksson 2017-03-14 16:32:28
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!