Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP Dag 5 VAKNA med Kapalabhati

God morgon och välkomna till dag 5 av vår 21 dagars utmaning. Idag ska vi göra en sista övning som får kroppen att vakna.

 

Time for Kapalabhati, är en andningsteknik som kvickt får dig att bli pigg. Jag har i flera år haft den som en liten ritual för att vakna till innan jag ska undervisa.

 

Den består av korta, snabba och aktiva utandningar, vilket ökar intaget av syre och eliminerar koldioxid. Tekniken får helt enkelt energin i kroppen att flöda fritt och vid regelbundet utövande sägs den få ansiktet att skina av hälsa. Kapala betyder nämligen skalle och Bhati betyder skinande. Yeah!

lär dig lyssna på din kropp

Gör så här

 1. Sätt dig bekvämt med ryggen rak.
 2. Andas några långa, djupa andetag innan du börjar.
 3. Lägg ena handen på nedre delen av magen. Dra sedan kraftfullt in den delen av magen samtidigt som du snabbt pressar ut andetaget genom näsan. Slappna därefter av i magen och låt inandningen komma automatiskt. Nedre delen av magen fungerar alltså som en pump som trycker ut luften genom näsan.
 4. Börja med 20–50 snabba pumpningar där en pumpning tar cirka 1–2 sekunder. Ta ett djupt andetag och håll andan i några sekunder. Detta är en runda.
 5. Gör 3–5 rundor.
 6. Slappna av i ansiktet och näsan under hela övningen. Om du blir snurrig, ta en paus – då har du kört för hårt.

 

Berätta! Hur kändes detta?

 

#lärdiglyssnapådinkropp

 

KÄRLEK!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
258kommentarer
 • Åh älskar denna andningsövning, har faktiskt aldrig gjort den på morgonen tidigare. Men det ska jag helt klart börja med att göra, love it! <3

  Nathalie 2017-03-10 23:06:02
  Svara
 • Detta är ju en helt underbar övning! Jag gjorde den först på morgonen, fick verkligen koncenterar mig för att få till det rätt. Att det ska vara så svårt att bara andas! Men sedan när jag väl kom in i det så kände jag genast hur det gav energi, provade lite olika tempon i övningen och kände hur jag kunde ta allt djupare andetag.

  Sedan tog jag med mig denna övning under hela dagen, och lite nu och då under dagen kom jag tillbaks till den, mellan två möten, när jag åkte hiss, när jag låg bredvid min dotter när hon skulle somna.

  Tack! Denna tar jag med mig som en ny rutin.

  Lisa Franzi 2017-03-10 08:51:59
  Svara
 • Dag 5 i @josefinesyoga utmaning #lärdiglyssnapådinkropp . #kapalabhati ?Jag vaknade tidigt, började min morgon på samma sätt. Ock testade kapalabahti andning. Och oj vilken effekt! Blev piggare och kändes som att kroppen blev lätt. Spännande känsla.

  Yogi Johanna 2017-03-10 07:02:43 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Åh älskar Kapalabhati!! Första gången jag provade den var när du lärde oss det i Indien och i början tyckte jag att den var helt galen men samtidigt såå befriande! Det är som att man pressar ur alla onda tankar ur hjärnan (gillar det där med att man ska press ut svart rödfärgade andetag haha). Ibörjan blev jag lite yr för att det blev mest hyperventilering av allting men sen lärde jag mig tekniken. Jag tycker att denna andningsteknik är grym för att man måste verkligen vara fokuserad till 100 % och jag tillämpar den när allting går ”i ett” och jag inte kan fokusar utan bara känner mig stressad. Då är denna riktigt bra för att samla tankarna och fokuset igen. Andning kan vara så effektives, både skapa lugn men även en stress, jag tycker att det är så häftigt vad olika andningsövningar kan göra och ge en. Allt från lugn till supermycket energi! Så härligt!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-03-10 06:16:41
  Svara
 • Det är så härligt att vara här inne och se hur alla peppar varandra och ger respons… det känns verkligen som om vi gör detta tillsammans! ❤️ Trots all ondska som finns i världen idag är det så härligt att bli påmind om all kärlek! Visst har vi kapacitet att faktiskt förändra både oss själva, varandra och världen till det bättre?! Det ger en otroligt känsla av trygghet och välbehag i kroppen.

  Så…. nu till dagens övning! Denna övning har jag gjort vid något eller ett par tillfällen när jag och mamma varit på SPA. Det var till min fördel då vi fick väldigt mycket hjälp av instruktören då, så jag minns lite. Jag kände däremot inte att jag fick till det riktigt… jag blev lite yr och tog troligtvis i ”för hårt”…. Det blev bättre efter 4-5 rundan… så skam den som ger sig!
  Jag behöver MYCKET mer övning för att känna att det är kontrollerat. Det visste jag egentligen redan innan jag försökte. Säkert har jag svårt för detta eftersom jag även har svårt att andas i övrigt. Oftast stannar jag upp i andetaget. Det kan vara när jag andas in, när jag är fokuserad, när jag är stressad, när jag är spänd, när jag är tankspridd, när jag andas ut, när jag koncentrerar mig, när någon pratar, när jag lyssnar, när solen skiner, när telefonen ringer, när jag diskar, när jag dagdrömmer, när jag går, står och ligger, hela tiden med andra ord… denna övningen gjorde att jag förstod att jag behöver öva. Igen och igen och igen.
  Andas. Andas in. Andas ut. Hur kan något så enkelt vara så komplicerat? Någon annan som har svårt med andningen i vardagen?? / @annado10

  Anna 2017-03-09 23:54:38
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Det är svårt med andetaget. Det är något man tar för givet men är så viktigt att lär känna. Man lär känna sig själv via andetaget. Man får hjälp att stressa ner via andetaget. Jag har tatuerat in Inhale Exhale på armen som en påminnelse. Det är inte alltid helt lätt. Men vad fint att du är på väg. Att du uppmärksammar. Att du tar hand om dig!

   Elena @yogini.elena 2017-03-10 06:10:02
   Svara
 • Men vad härligt att börja morgonen så här! Det här var ju fantastiskt! Tack

  Maria W 2017-03-09 22:48:18
  Svara
  • Svar på Maria Ws kommentar.

   Så härligt att man har valmöjligheten att börja sin morgon såhär varje morgon! Man behöver däremot påminna sig om det eftersom den där ”jag kommer avlida om jag går upp ur sängen nu”-känslan kan finnas där och spöka ? /@annado10

   Anna 2017-03-09 23:57:40
   Svara
 • <3

  Oscar Gustafsson 2017-03-09 22:36:13 http://instagram.com/og.living/
  Svara
 • Hejsan alla vänner! 🙂 Hade en seg start på morgonen då jag hade lite dagen-efter humör, blev stor fest igår då vi hade mycket att fira 🙂 Så efter sovmorgon blev jag väldigt glad över att se dagens utmaning då jag använt olika andningstekniker förut och jag vet vilken kraft dom har vilket passade perfekt idag.

  Började med att mjuka upp kroppen lite för att sedan ingå andningen, gjorde tre omgångar och wow vad det får igång mig, TACK så mycket Josefine för att du påminda mig om denna kraftfulla andning och dess effekt 🙂 Den förändrade hela min dag till det bättre.

  Jag måste tacka alla andra också för att ni är så otroligt inspirerande med alla era historier och fina bilder på instagram 🙂 ser fram emot att följa er alla under utmaningens gång 🙂 Sov gott!

  Oscar Gustafsson 2017-03-09 22:27:02 http://instagram.com/og.living/
  Svara
  • Svar på Oscar Gustafssons kommentar.

   Va härligt och effektfullt att EN LITEN STUND faktiskt kan förändra en HEL DAG till det bättre! Tänk om alla tog en liten stund till sig själv varje morgon… vad många människor som skulle påverkas till det bättre, som i sin tur skulle påverka andra människors dag till det bättre o.s.v. o.s.v…. 🙂 Bra kämpat att du faktiskt genomförde övningen trots fest igår! Grattis till att ni firade… det är så viktigt att fira… Vi firar i allmänhet alldeles för lite tycker jag… Så fira på! 🙂 /@annado10

   Anna 2017-03-09 23:14:44
   Svara
 • Denna har jag svårt för, på yogaklasserna känner jag ofta att jag inte hinner med i andetagens tempo och halkar lixom ur flödet. Var på hot yoga (bikram) imorse och testade en kort runda före klassen på egen hand… sedan när vi gjorde tillsammans som avslut på klassen så försökte jag tänka på min egen andning istället för gruppens. Gick bättre då, hittade min rytm där för en kort stund. Behöver helt klart öva mer på denna. Uppskattar att den är med i utmaningen, blir naturligt att fördjupa i den och inte hoppa över. ?
  Häftigt att komma igång med yoga varje dag och framförallt utanför klasser och yogastudios. Har alltid tänkt att jag inte riktigt kan på egen hand…. Sååå pepp på detta alltså!!! Godnatt till er alla ?

  Linda W 2017-03-09 22:03:48
  Svara
 • Jag är rätt så förundrad över att några av de jobbigaste dagarna jag gått igenom på länge har varit tajmade precis med att köra starten av denna utmaningen! Jag inspireras och glädjs å era vägnar när jag hör om alla shaking-moodboosters och yogans helande kraft och möjlighet att vända på humöret som ni upplever av de olika positionerna just nu. Men jag känner också en än större saknad. Kontrasten lixom. Allt jag inte kan göra just nu. Eller känna det jag önskar. Att jag inte får vara med er och fira på något vis. Det är några känslor och tankar som dykt upp.
  Och så slog det mig, för att det var någon i något inlägg häromdagen som skrev något om att inte göra dagens övning, att hen legat och tagit igen sig på sin matta i stället eller låtit det få bli 15 min stillsam meditation i stället. Varför hade det alternativet tagit semester från min hjärna? Det slog mig att jag lite tappat meningen med att jag hängde med denna gång. Jag skulle öva ännu mer på att lära mig lyssna på min kropp, inte hamna i offerkoftan. Och jag valde att vara med i kommentarerna för att det kanske skulle kunna ge mig en annan dimension. Inte för att öka mitt avstånd till andra. Så även om jag nu har ännu en kärv dag där jag helst av allt vill stänga in mig från omvärlden så utmanar jag mig i att skriva och i alla fall berätta för er om det.
  Det är okej att min kropp är tung just nu och att jag befinner mig på en våg där jag kommit i kontakt med en del sorg. Jag får vara ledsen för allt jag saknar att göra och för att jag har svårt att inte lägga alla problem som dyker upp samtidigt i samma säck. Det är helt jävla rimligt och behövs verkligen. Att hålla mig till inställningen att ”mina brister” för mig till nya platser och är något att se som mina möjligheter till något annat har inte rykt för det. I stället har det tillkommit att det också är meningen att följa vad typ kroppen bestämmer sig för att gå igenom precis när den gör det. Inte att det är något ”fel” på den som inte följer mina planer och vilja. VAKNA för mig blev lixom wake up call påminnelse för ngt annat 😉 I kväll på mattan skippade jag den (som jag tyckte det lät som) hype-andningen, för stillsam sorglig musik och allt jag gjorde på random känsla kändes eller blev fel men det gjorde inget för ibland ser livet ut så. KRAM

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-09 21:44:18
  Svara
 • Jag inledde dagen med morgonshaking och ett kortare yogapass. Först hade jag tänkt att jag bara skulle göra shakingövningen men sedan var det som att kroppen skrek yoga! så då var det bara att fortsätta på yogamattan ? Det kändes mycket bra efteråt ✨??✨ Andningsövningen gjorde jag senare på kvällen. Jag blev lite smått yr men kände oxå att den gav energi. Jag behöver nog slipa lite på tekniken ?

  Ann-Sofie (annso1974 på Insta) 2017-03-09 21:25:48
  Svara
 • Jag känner igen den här. Gjorde vi den i någon av de tidigare utmaningarna? Jag fick i alla fall känslan av att jag gjort den innan och gillat den men idag fick jag verkligen inte till det. Hur jag än gjorde så blev jag snurrig. Jag testade en gång till på eftermiddagen men samma sak där. Jag får nog återkomma till den här känner jag.

  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Bra att du stannade upp, testade vid annat tillfälle, lyssnade på din kropp. Allt sitter inte direkt. Bra att lägga bort och komma tillbaka till. En dag kanske det funkar.

   Elena @yogini.elena 2017-03-10 06:11:41
   Svara
 • Jag vart yrslig o dåsig en stund direkt efteråt men sedan piggna kroppen på sig ?? Får prova fler gånger, en spännande variant iaf ? Tack för all inspo du ger ?❤️

  Yvonne Åkerlind 2017-03-09 20:56:07
  Svara
 • Ställde klockan en timme tidigare imorse men var så trött och somnade lika snabbt om. Men efter ha fått bebis att somna på förmiddagen och det var dags att minska inkorgen och hålla på med bokföring tog jag mig 15 min och körde samma flöde som igår – shaking och sen alla våra utmaningar efter varandra. Blev verkligen mycket piggare och min lista över saker som behövdes göra minskade fortare än vanligt och med en mer lättnad i kroppen. Väldigt härligt! Min trötthet slog dock till på eftermiddagen när jag hade tagit en skön dusch efter träningen och min äldsta son ville mysa i soffan. Låg kvar och njöt av hans närhet men efter ett tag när det blev spring i hans ben passade jag på att prova dagens utmaning, och det funkade! Jag gick hemifrån lite piggare än vanligt för att åka iväg och instruera sista klassen för dagen. Första gången jag provade den här andningstekniken, hade först svårt att hålla räkningen på andetagen men sen struntade jag i det och gick bara efter känsla.

  Ska ta till den igen när klockan ringer kl 5:00 imorgon ? Tack för idag

  Rosanna Gatti 2017-03-09 20:54:43
  Svara
 • Hej i kvällen….Jag var mkt uppe i huvud när jag kom hem efter jobbet idag..mycket intryck,ideér och funderingar som skulle bearbetas och snurra runt…Övningen hjälpte mig att blåsa bort dem för någon sekund…svårt att tänka på något just när man eldandas på det sättet…jätteskönt….jag önskar att mitt sinne stillar sig så att jag kan komma till ro…jag fortsätter att yoga en stund till…
  All kärlek till er

  Karin O 2017-03-09 20:33:45
  Svara
 • Älskar verkligen dessa kraftfulla andningsövningar!! Precis som shakingen fullkomligt ÄLSKAR jag dem, men ändå har jag tappat dem i min dagliga practice. Återigen SÅ TACKSAM för utmaningen som för in dem i mitt liv igen. Wow, kände en sådan kick av den här övningen!! En sådan klarhet i skallen… ska dessutom bli spännande att se om det där glowet visar sig om jag lyckas hålla i den här ?? Idag blev det softyoga för mig med start med shaking och avslutade med andningsövningen. Tack för all fin energi här <3 LOVE

  Thilda 2017-03-09 20:20:34
  Svara
 • Klev upp betydligt tidigare än 6 i morse så jag får köra dagens andningsövning i morgonbitti. Jag har provat den förut och har svårt att få till tekniken helt. Men den ger verkligen energi så tror att är en riktigt bra övning på morgonen särskilt de gånger man inte har så mycket tid. ???❤

  Så kul och inspirerande att läsa allas underbara kommentarer ❤❤❤

  Hanna 2017-03-09 18:40:24 https://yogabyhanna.wordpress.com
  Svara
 • ?

  Hanna L 2017-03-09 17:03:59
  Svara
 • It´s my first time with this exercise and i love it!!! im full of energy!!!

  Lots of love from Spain <3

  Zangolotina Image 2017-03-09 14:52:36 http://www.zangolotinaimage.blogspot.com
  Svara
 • Imorse var första gången jag testade denna andningsövning. Vet inte om jag kanske tryckte fel, men tyckte det var lite småobehagligt att trycka på magen. Så valde att lägga mig i savasana och andas djupt. Sedan blev det katt/ko (min nya morgonfavorit) halvbrygga och vridningar. Sista dagen med Vakna temat såg jag! Kommer definitivt att fortsätta regelbundet med att vakna tidigare och köra yoga innan jobbet. Upplever att detta lättat mycket på min ångest och oro som annars ofta bor i min kropp. That is awesome! Ha en skön torsdag allihopa?☀️

  [email protected] 2017-03-09 12:52:12
  Svara
  • Svar på [email protected] kommentar.

   Kram Julia, hurra för nya morgonrutiner ✨?✨

   Jessica 2017-03-09 17:39:30
   Svara
  • Svar på [email protected] kommentar.

   Vilken härlig ny rutin du ger dig själv i present 🙂

   Mia Haglöf 2017-03-09 17:22:56 http://miassidor.blogspot.se
   Svara
  • Svar på [email protected] kommentar.

   Var bara tvungen att gå in här nu på eftermiddagen och säga att jag tycker så mycket om det här och er alla redan..ni är helt fantastiska❤️ Det bästa som hänt mig på länge..Peace&Love underbaringar?

   Mia Eriksson 2017-03-09 16:23:39
   Svara
  • Svar på [email protected] kommentar.

   Alltså jag vet inte om jag gjorde fel, men jag tolkade det som att vi skulle ”trycka” med magmusklerna. Dvs handen på magen är bara för att känna att vi ”är på rätt ställe” – men jag kan ha fel, någon annan som vet?
   Underbart att yogan stillar din oro ? jag upplever själv att de dagar jag hinner med morgonyoga är jag mindre påverkad av stress ? katt-ko är en favorit här med ? keep up the good work ?????????

   Azarina (@eaniemeanie) 2017-03-09 16:18:07
   Svara
   • Svar på Azarina (@eaniemeanie)s kommentar.

    Jag läste nog inte beskrivningen här i bloggen eller i boken så ordentligt imorse verkar det som 🙂 hehe får ge det en ny chans. Åh så underbart med sån skillnad i måendet av att bara yoga lite i 15-30 min på morgonen. <3 Massa pepp till alla här som skriver! Många här är så himla fina mot varandra och vi ger massor av pepp till varandra. Det räcker bara av att dela med sig av sin dag. Så kul att läsa allt här! 🙂

    [email protected] 2017-03-09 21:53:58
    Svara
   • Svar på Azarina (@eaniemeanie)s kommentar.

    När jag kom på hur jag skulle göra var det precis magen som gjorde rörelsen, händerna markerade bara stället liksom. ? Nedre mage, tur att jag har tränat bålen! ?

    Hanna L 2017-03-09 21:08:26
    Svara
 • Hallå där! Dagens utmaning är jag inte främmande med, men idag kändes det lite tungt att genomföra och tekniken föll inte riktigt på plats. Under den tredje och sista omgången kände jag mig yr och avslutade i stillhet på mattan. Efter några djupa andetag kändes det ändå bra och jag kunde fortsätta med en stunds yoga, innan jag återvände till pluggandet. ? Trevlig torsdag på er! ?

  Jonna 2017-03-09 11:45:48
  Svara
 • Jag blev så glad när jag löste att vi skulle göra kabalabhati idag 🙂 testade detta första gången för några veckor sedan under en privatlektion. Min lärare var väldigt förklarande och duktig men första gången kände jag att jag hade noll koll, har suttit hemma på morgonen eller mitt på dagen och testa mer långsamt och verkligen ”pumpat” mer som du beskriver det och känner mer och mer hur jag börjar få in tekniken, när jag tappar det så saktar jag ner och börjar om. Idag kändes det bra, jag fick mycket energi men kände mig lite snurrig ett tag, imorgon tänkte jag börja dagen med shaking ? Detta är min första yoga challenge och det känns kul att få dela min yoga med andra likasinnade! Namaste ??✨

  Mandysyoga_ 2017-03-09 11:06:50
  Svara
 • Hej alla fina <3 Helt ärligt så tänkte jag först inte göra dagens övning, Kapalabhati. Kände ett motstånd direkt när jag såg att det var en andningsövning. Men så tänkte jag, varför känner jag så? Jo, därför att andningsövningar har alltid känts svåra och jobbiga för mig. Likadant att meditera.
  Jag blir rastlös, tycker det är tråkigt, kan inte fokusera osv.
  Men varför har jag antagit denna utmaning? Jo, för att utvecklas, hitta tillbaka till yogan, stressa av, släppa mycket gammalt, lära mig mer om mig själv, utmana mig själv och mina "obekvämligheter"/rädslor osv.
  Sagt och gjort, jag diskuterade inte mer med mig själv utan satte igång med övningen direkt efter att ha väckt kroppen på mattan med shaking (bara älskar det mer och mer!!) och några solhälsningar. Blev lite yr redan efter första omgången, pausade lite och tog det sen lugnare i andra och tredje omgången.
  Wow! Känslan som följde var så skön!! La mig i savasana en stund och kände in känslan i kroppen. Lugn men ändå pigg och vaken. Fylld av energi men också fokuserad. Tänk så lärorikt och berikande det kan vara att gå emot det som känns obekvämt, jobbigt och svårt. På andra sidan möter man ofta något så mycket bättre. Känner ni igen er??
  Jag är så tacksam för att jag få dela detta med alla er och för att jag får ta del av era erfarenheter, tips, tankar osv.
  Vill skriva så mycket mer, men hinner inte nu eftersom jobbet kallar. Kommer in och läser och skriver mer sen.
  Önskar er alla en underbar dag!
  Och du, prova le lite extra mot någon du möter och inte känner idag. Det kan också kännas lite obekvämt men jag lovar att det känns underbart när du får ett leende tillbaka och du vet att du har fått en människa att känna sig speciell <3
  Kramar till er!

  Anna 2017-03-09 10:54:20
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Visst är det märkligt och mäktigt när man resonerar med sig själv? Och kommer fram till något nytt. Och mör bra av det efteråt ❤ Ja, att le är en fantastisk gåva att ge någon. Särskilt så här i vintertider. Allt går liksom ihopsjunkna in i sig själva. Bra tips!

   Elena @yogini.elena 2017-03-10 06:14:53
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Känner verkligen igen mig i din känsla – när man gått emot det där motståndet och faktiskt gjort det. Det ger inspiration att fortsätta göra det som känns bra. Vi kommer alltid uppleva motstånd i olika former och situationer, men allt motstånd är en utmaning! Det är såååå skönt när man utmanar sig själv. Jag satte som mål förra året att åka Tjejvasan iår… det var inte mycket som var på min sida – men jag gjorde det! Är så otroligt stolt och medaljen hänger på sängen som en påminnelse om att jag klarar mer än jag tror! Kanske kan en sådan ”symbol” eller liknande från tidigare utmaningar du klarat, fysisk eller visuell, vara en bra grej för att påminna dig om att du faktiskt KAN! ??????❤️? /@annado10

   Anna 2017-03-10 00:36:31
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Känner verkligen igen mig! Ska prova det någon dag snart 😉 Men får också påminna mig om att inte ”plocka utmaningar som äpplen som faller under ett stort träd på hösten” 😛

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-09 21:52:51
   Svara
   • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

    Håller absolut med dig, det är oerhört viktigt att inte ”ta sig vatten över huvudet”, vilket kan vara väldigt lätt om man är van att vara en ”duktig flicka”.
    Det är alltid en balansgång, men jag har börjat lita mer och mer på min magkänsla. Jag kan numera oftast skilja på vad som kommer till mig som en utmaning jag behöver och på sådant som endast stjäl min energi, skapar stress och ångest och inte alls tar mig framåt eller utvecklar mig.
    Våga ha tillit och lita på magkänslan, då blir det oftast bra <3
    Jag blev imponerad av ditt inlägg, din ärlighet och hur du beskriver att utmaningar och motgångar i livet kan vara oerhört tuffa. Och det är HELT okej att kapitulera, att göra absolut ingenting, släppa allt vad prestation heter och bara få vara. Jag är övertygad om att vi alla behöver träna mer på det.
    Befriande! Tack <3

    Anna 2017-03-10 12:42:35
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Tack så väldigt mycket för den här kommentaren Anna! <3
     Jag längtar tills magkänslan hörs starkare än den mörka sidan i skallen eller trycket utifrån..
     KRAM

     Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-11 23:33:32
     Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Fina Anna !❤Tack så mycket för din ärlig och fin delning! ?

   Hanna L 2017-03-09 21:11:14
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Vilken härlig glädje det var i din kommentar, det smittade av sig! Tack för det. Härligt att du tog dig tiden och modet och gjorde övningen trots ditt motstånd i början ?

   Rosanna Gatti 2017-03-09 21:02:00
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tog en 2 h promenad och hälsade på alla älskar det❤ Hej Hej? Kram!!

   Jessica 2017-03-09 17:43:23
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ja 🙂 le mot kända och okända! Det sprider så oerhört mycket positiv energi <3

   Mia Haglöf 2017-03-09 17:26:58 http://miassidor.blogspot.se
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Samma känsla hos mig. Ska ändå göra ett försök under em för jag vet att det känns bra efteråt ❤

   Magdalena 2017-03-09 12:45:58
   Svara
   • Svar på Magdalenas kommentar.

    Helt rätt! Provar man inte ens så har man ju ingen aning om hur det känns efteråt ?
    Hoppas det kändes bra och att du vill göra det igen, och igen, och igen? Det vill jag! Kramar till Dig ?

    Anna 2017-03-09 20:18:28
    Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jag ler mot dig? Kramar och kärlek❤️

   Mia Eriksson 2017-03-09 11:47:38
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Vad härligt att du gick emot tankarna och testade! Man ångrar sig sällan då ??

   Mandysyoga_ 2017-03-09 11:08:57
   Svara
 • Dag 5 i mitt nya yogaliv.
  Idag var jag sååå trött när jag vaknade. Hade en tänkar-dag igår inför ett projekt jag håller på med som var helt fantastisk men som också gjorde mig helt utpumpad. Så jag låg kvar extra länge i sängen med täcket över huvudet.
  Andningsteknik tycker jag är ganska svårt. Och då måste man koncentrera sig!
  Så jag satte mig i en skön position och gjorde som du sa. Tror jag ?
  Men det som händer är att mina hundar måste trott att jag håller på att dö eller nåt. För dom kommer rusande och ska upp i ansiktet och slicka mig till liv. Det resulterade i att jag börjar skratta helt hysteriskt och hamnar i en hög på golvet tillsammans med hundarna som är överlyckliga att jag andas normalt. Jag älskar verkligen den glädjen, för den är så sann.
  Hur som helst, jag får helt enkelt stänga in mig och köra dagens andningsövning.
  Det känns lite konstigt och jag förstår inte riktigt hur det ska kännas. Och efter varje runda får jag en jäsp-atack. Jag kör fyra rundor och sitter kvar en stund och andas normalt. Då känner jag plötsligt att jag är pigg. Nästan lite ”uppåt”. Och jag som var såååå trött för bara några minuter sen.
  Tack för den lärdomen, den ska jag alltid ha med mig i bagaget ? Kram o pepp till alla
  Namaste

  Christel Collin Westlund 2017-03-09 10:46:01
  Svara
 • God morgon solstrålar. Känns som att ha en liten yoga familj/community. Jag vaknade och tog inspiration från og.living på instagram (som också är med här) som skrev så fint om hur man kan Vakna. Att verkligen sträcka på sig. Tog mig några andetag och tänkte tacksamma tankar. Innan jag börjar min morgon ritual med oilpulling, under tiden tänder jag ljus och rökelse i rummet. Förbereder, läser dagens utmaning. Inte på mobilen för jag vill inte skapa onödiga intryck i sinnet förren efter frukosten. Kunde inte låta bli så jag körde shaking i 10 minuter till Osho och sen kapalabhati pranayama, jag lärde mig den i Indien förra året dock har jag haft svårt med den. Det gick bra de två första rundorna sen sista var lite ojämn och mer ansträngning men ”practice and all is coming” right? Sen körde jag ett litet vinyasa flow och hade sån energi och stryka. Fantastiskt start på dagen, positiv i hela kroppen. Gjorde en god acai bowl och hade sån där riktigt go morgon, dock glömde jag bort tiden och fick spring till jobbet haha 🙂 Kram till er alla!

  Lisa (Instagram: freespiritbylisa) 2017-03-09 10:36:47
  Svara
 • Jag har alltid tyckt att själva andningstekniken under yogan är knepig att komma in i. Att fokusera, och hålla ihop kroppen är en sak men att dessutom även tänka på hur man andas? – jag får inte riktigt ihop allting. Hoppas att det kommer! Hur som helst så var det skönt att få en övning med ”endast” andningsteknik. Det ska jag försöka göra oftare!
  Älskar hur den här yogautmaningen får mig att tänka, reflektera, resonera etc. etc! Man blir liksom bättre på att bli snällare mot sig själv.
  Kram på er!

  Caroline (cafre85 Instagram) 2017-03-09 10:22:38
  Svara
  • Svar på Caroline (cafre85 Instagram)s kommentar.

   Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Just andningen har jag jättesvårt för…. Inte alltid andningsövningar utan främst andningen i vardagen. Jag har alltid haft som vana att ”stanna upp” i andetaget när jag är som mest koncentrerad. Eller om någon säger något till mig. Eller om jag tänker på något. Eller ibland utan anledning alls… Det är så märkligt. Det är så dumt! Just andningsövningar är bra för mig känner jag och jag tror att jag har en lång bit för att bryta mina tidigare andningsmönster, men övningarna är ett steg på vägen!! Jag håller med dig om att det är bra att få en övning att fokusera på, det gör allt mer tydligt…. Förresten. Minns nu att jag en gång hörde någon sa till mig ”Alla säger alltid att man inte ska glömma att andas in, men jag tycker snarare att man ska komma ihåg att andas ut – andas man ut så glömmer man iallafall inte att andas in”! Kanske något att ta med sig 🙂 Kram @annado10

   Anna 2017-03-09 23:08:31
   Svara
  • Svar på Caroline (cafre85 Instagram)s kommentar.

   Andningen är ett fantastiskt ”verktyg” i yogan men även i vardagen tycker jag. I den fysiska yogan får jag enorm kraft och energi från andningen, men den kan även vara ett oerhört bra redskap när jag är stressad, nervös eller inte kan sova. Googla på olika andningstekniker, prova dig fram, släpp alla krav och fokusera bara på andningen. Känn vad det gör med kroppen och sinnet. Jag lovar att det är värt varenda minut ✨
   Stort lycka till och tack för att du delar med dig?

   Anna 2017-03-09 20:41:46
   Svara
  • Svar på Caroline (cafre85 Instagram)s kommentar.

   Andas först, sen ställning ❤ Fins tankar du har, fortsätt att ta hand om dig!! Kram ??

   Jessica 2017-03-09 17:49:22
   Svara
  • Svar på Caroline (cafre85 Instagram)s kommentar.

   Ja bättre mot att vara snällare mot sig själv är en bra beskrivning Kram

   Mia Haglöf 2017-03-09 17:31:28 http://miassidor.blogspot.se
   Svara
  • Svar på Caroline (cafre85 Instagram)s kommentar.

   Jag känner igen mig. Ja det kommer <3 Så fina ord. kram

   Lisa (Instagram: freespiritbylisa) 2017-03-09 10:45:12
   Svara
  • Svar på Caroline (cafre85 Instagram)s kommentar.

   ÅH så fint att den hjälper dig att bli bättre på att lyssna. <3

   josefinebengtsson 2017-03-09 10:26:09
   Svara
 • Det är konstigt. Den här andningsövningen gör mig irriterad, nästan arg till och med. Jag har även svårt för shitali. Hellre gör jag andningsövningar med långa lugna andetag. Jag är mer bekväm med att göra asanas på morgonen än andningsövningar. Vill sträcka ut kroppen, göra twistpositioner och bli av med stelheten. Har till och med svårt att hållas kvar i savasana i 5-10 andetag som avslutning på min tjugominuters morgonsekvens. Kanske något jag borde öva mer på ;-)..?

  Ha en bra dag!

  Hanna 2017-03-09 10:21:01
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Välkomna alla olika reaktioner! De säger oss alltid någonting – om vi bara lyssnar? Jag kände ju direkt ett motstånd när jag såg denna utmaning och var såå nära att bara slå igen datorn och inte göra övningen alls! Men påminde mig själv om varför jag antagit denna utmaning, sen diskuterade jag inte mer med mig själv utan bara gjorde den.
   Känner igen mig väldigt mycket i det du beskriver o vet att det är värt att våga utmana sig själv och sina känslor, tankar, rädslor osv. De vill säga oss något! Något behöver kanske komma ut, vi kanske behöver släppa taget om något osv.
   Våga! Du klarar det ?????

   Anna 2017-03-09 20:55:24
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Jaa <3 vilka reaktionerna än är så vill de säga oss något! Det ska jag verkligen blir bättre på att påminna mig om!!! Tack.

    Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-09 21:57:07
    Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hahahaha jag älskar din ärlighet!

   Cia 2017-03-09 18:01:45
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ständig övning ?? Och all information är ju just information ❤❤❤ Kram

   Jessica 2017-03-09 17:50:41
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Härligt med ärlighet 🙂 allt är inte lätt <3

   Mia Haglöf 2017-03-09 17:32:29 http://miassidor.blogspot.se
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Så fint med känslor! ?

   Hanna L 2017-03-09 17:12:00
   Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tack för delning Hanna. Intressant. Men sådana här starka andningsövningar kan sätta igång känslor som vi kanske stoppat in i kroppen för vi inte kunde ”leva” ut dem i stunden. Prova nästa gång att ge liv åt irritationen, ilskan. Kanske ta en kudde och slå i marken tio gnager… å se vad som händer. kanske växlar känslan till ngt annat ;-). Kanske blir det lättare att laga still i savasana efter. STOR KRAM <3

   josefinebengtsson 2017-03-09 10:28:25
   Svara
 • Godmorgon på er ❤️ så härligt att vakna till den här gemenskapen varje dag, efter att ha gett mig själv tid på yogamattan.
  Jag älskade dagens övning, så härligt att känna hur energin kom igång i kroppen! Vilket jag behövde för jag är väldigt trött idag. Men det känns bättre nu efter andningsövningen och följt av shaking och lite yoga. Jag är väldigt stel i övre ryggen och i bröstkorgen, och jag känner det som att det börjar knaka mer och mer för varje dag. Är det att det håller på att lossna kanske?
  Jag önskar er alla en underbar dag, så ses vi här imorgon igen ?

  Matilda 2017-03-09 10:02:53 http://www.instagram.com/schammela
  Svara
 • Hej på er❤️ Konstiga drömmar i natt..var ihop med danny saucedo och jag kom alltid för sent till våra träffar…oh my va svettig jag var när jag vaknade? Dagens övning passade perfekt,det är en gammal kompis från kundaliniyogan och jag gör och har gjort den varje dag i flera år! Bästa känslan..energin vaknar till liv och pirrar runt i hela kroppen. Det bästa är att jag känner mig tom på tankar efteråt. Ha en fin dag allihopa och vi ses imorgon❤️ Peace&Love always

  Mia Eriksson 2017-03-09 09:53:22
  Svara
 • God morgon fina❤️ Men fy..en natt av mardrömmar..(kunde varken andas eller skrika bara slå och riva i golvet för att få hjälp?) Så..steget kändes långt till kapalabhati så jag valde en mjuk fin låt att bara stå och andas i på mattan till att börja med. >>Eels med The morning<< Lyssnade på den vackra texten tog lugna, djupa andetag.. Det var en dröm, i dag är allt bra. Kände kärlek till mig själv och mod att våga öppna upp det mörka gömda för att ge plats åt ljus och kärlek, bli fri❤️ Tacksamhet för gemenskap och inspiration av er alla som väljer att ta hand om er på bästa sätt och tro på den sanna vägen?? Kapalabhati är en favorit men har inte gjort den på länge, gjorde första varvet med timer och landade på en minut, så fortsatte att sätta tid på 1 min och bara släppa kontrollen och känna. Min övre mage är starkare och ville ta över men fokuserade på handen på nedre magen och lockade fram den djupa muskulaturen som jag jobbar dagligen med. Stödet. Effekten är så tydlig. Kommer absolut att spara denna i min hemma praxis?? Skickar extra kärlek idag till alla att våga känna, släppa fram och tycka om er själva. Vi är så bra❤️ Och idag är allt bra❤️❤️

  Jessica Karlsson 2017-03-09 09:25:39
  Svara
 • I morse satte jag mig på mattan direkt. Ingen täppt näsa, ingen förkylning vilket är så mycket lättare 🙂 Jag gjorde tre omgångar 50, 30, 50 och kände hur liksom kroppen skötte sig själv, bara att flyta med. Efter mina tre omgångar kände jag mig redo att gå vidare med ett yogaflöde. Pigg, vaken och fylld av energi 🙂
  Ha en underbar torsdag alla härliga yogis! Kram <3

  Mia Haglöf 2017-03-09 08:57:52 http://miassidor.blogspot.se
  Svara
 • Dagens övning fick jag läsa igenom o testa några ggr för att komma in i det. Men vilket skönt sätt att väcka kroppen på, det liksom spred sig en känsla i hela kroppen genom KapalaBathi. Kul att man lär sig nya ord o dess betydelse också 😉 Fick också vetskapen om att den hjälpte mig hålla andra ”oljud” utanför. De liksom hördes ingenting (trots att jag bor med ett dagis på gården) när jag gjorde andningarna. Denna övning passade mig perfekt denna morgon då jag ska iväg till ett flyg som tar mig till Åre. Så nästa uppdatering görs från vinterlandet! Kolla gärna in på min instagram @soweii för att följa min resa med yogan som jag är nybörjare bra. Namaste! <3

  Sofie 2017-03-09 08:40:51
  Svara
 • Saknade shakingen idag… Visst, jag hade kunnat göra den med, men valde att följa upplägget. Får bli en shakingstund i eftermiddag 🙂
  Gillade dagens övning också, men fy vilka svaga muskler jag har! Fick ont i ryggen av att bara sitta rakt… Och jag fick gå och hämta lite papper, eftersom det inte bara var andetaget som flög ut genom näsan haha 🙂
  Känner mig pigg, glad och energirik nu efter!!
  Vilka fantastiskt bra övningar jag fått lära mig på bara nåra dagar! Jag känner mig så vaken!
  Tack igen Josefine för att du gör det här med oss! Jag tänker absolut köpa din bok sen när dessa 21 dagar är över!!

  Anna-Karin 2017-03-09 08:40:23
  Svara
 • God morning! ??
  Dag 5 av #josefinesyogautmaning #lärdiglyssnapådinkropp, sista dagen av delen Vakna. Bild @josefinesyoga
  Kapalabhati ?❤ Jag har provat den här andningsövningen tidigare och inte fått till det. Nu plötsligt händer det! ? Jag läste i Josefines bok också om den och har någon gång sett en liten video om hur man gör. Första gångerna glömde jag dock hålla andningen i slutet av en runda ? min hjärna kommer inte ihåg långa instruktioner. Men effekten blev häftig! ? ? Kallluft pressades ut och jag piggnade till!
  Vet ni,jag som har känt att shakingen har känts lite tråkig blev nästan besviken att den inte var med ? hittade nämligen en zebrarandig ögonbindel i affären igår med.
  Jag kunde ha shakat ändå men jag gör det senare, ska ta fram ett par ordentliga hörlurar och hitta en go shake it låt ??
  Min fantastiska energi och glädje och nyfikenhet fortsätter, tack tack tack! Jag har / håller på att avgifta mig från socker, vete och mjöl samtidigt och det är underbart!
  Min kropp däremot är öm, lite träningsvärk (skönt) och ont i skuldror och axlar och nacke. Som om jag sover som en pinne. Men det går över!
  Önskar er en fantastisk dag! Massor med kärlek och kramar! ?
  @yogiakademin

  Hanna L 2017-03-09 08:33:33
  Svara
 • God morgon! ?
  Efter en orolig natt var tankarna överallt och ingenstans. Det bästa jag vet är när jag är riktigt trött på morgonen, att få lägga mig i barnets position. Och bara andas. Och landa. Det är obeskrivligt underbart. Så där startade jag även idag.

  Hade träningsvärk efter en helt magisk womens’ day’s yoga igår kväll. Tusen tack till Anna Hultman & Lululemon för det. En snabb kommentar om det – fick sån jääääkla feeling i bakåtböjningarna som vi även här haft som fokus i några dagar. The backbends of my life!! Kände att det bara rasslade till i ryggkotorna o hela bröstet bara öppnades upp! Till kraftfull musik. Vilken upplevelse! ❤️

  Och tillbaka till dagens: älskar även den första hunden för dagen, som man får trampa ut. Lekte runt lite med plankan, och solhälsningar, stretchade ut baksida av lår och kom in i pigeon pose ett tag.

  När jag satt mig för Kapalabhati var det roligt att märka att det fokus jag på senare tiden lagt på att stärka bålen gav effekt även här. Älskar för övrigt denna övning. Magen är stark, kroppen är stark, tankarna är närvarande och man vaknar verkligen.

  Min meditation på 5min var inte riktigt lika framgångsrik idag.? Hade svårt att sitta stilla och tankarna flög. Men så är det ibland och det är en ny dag imorgon.

  Ha en härlig dag! ?❤️

  Siiri 2017-03-09 08:09:30 http://www.instagram.com/sibsteri
  Svara
 • Hörlig start på dagen men tog nog i lite för mycket för jag blev lite yr och fick dra ner tempot. Då blev det skönare och gav en skön ”ren” könsla i kroppen. ✨??

  Birgitta 2017-03-09 08:05:37
  Svara
 • Efter tre riktigt dåliga nätter med en skitdag bakom mig igår med ömhet och stelheti högra skuldran upp i nacken för att min underbara säng helt plötsligt var fruktansvärt obekväm så sov jag riktigt skönt i natt och kände mig utvilad trots att jag vaknade klockan 04.30! Det är svårt att låta bli att kolla på klockan när man vaknar… Och instagram… Och FB… VA (!?) ingen shaking, jag som kommit igång tänkte jag! Men det var en skön stund, första stunden jag inte hetsade mig igenom! Jag gjorde 20*3 andningar, vilade en stund i barnets position och gjorde efter det tre solhälsningar. Sen smörjde jag in mig med tigerbalsam och ska försöka göra denna dagen bättre, bara genom positivt tänkande! Vi får väl se hur det går när jag kommer till jobbet… Det är en sån megafin tanke att vi är så många som gör detta samtidigt! TACK Josefine, vilken magisk kvinna du är! <3 @ciascastle2.0

  Cia 2017-03-09 07:59:58
  Svara
 • Jag kände mig en aning skeptisk när jag läste vad vi skulle göra idag, då jag ganska nyligen börjat få kontroll på min andning i yogan. Men jag säger så det, ingen anledning att vara skeptisk! Vilken känsla, pigg och energifylld direkt efter ?? Fantastiskt! Ha en underbar dag ?

  Ginny 2017-03-09 07:43:46
  Svara
 • Dag 5 min första tanke i dag var skall jag inte göra shakingen från att vara tveksam till den upplevde jag en saknad? Men dagens övning var härlig och jag fick en härlig känsla redan under omgång 2, det här kommer jag att pröva på mer! Ha en fin dag där ute alla yogisar ?❤️

  Helena Johansson 2017-03-09 07:40:29
  Svara
 • Lite klurigt att få till det eller så är det bara ovanan, man blir ju bra på det man övar på;) Happy Thursday lovelies??????

  Jacqueline Wass Davies 2017-03-09 07:28:05
  Svara
 • Godmorgon! Provade i 2 omgångar med andra övningar emellan. Kände inget särskilt för den här, har andra ”yoga-andningar” som jag tycker mycket bättre om. Den där man håller för en näsborre och andas in genom den ena, sen byter man tag, håller för den man andades in igenom och andas ut genom den andra. Det är min favorit! Ha en bra dag alla ?

  Barbro 2017-03-09 07:17:55 http://barbro-dagenidagdenrdin.blogspot.com
  Svara
 • Andades på, alla tankar försvann. Kroppen känns lätt på något vis. Så härligt:) Tack<3

  Lena 2017-03-09 07:09:45
  Svara
 • Godmorgon! Ah jag börjar med nässköljning sen sitter ner och andas. Perfekt start! Happy thursday alla!

  Sofia 2017-03-09 07:04:33
  Svara
 • Dag 5 på @josefinesyoga s #lärdiglyssnapådinkropp Jag var uppe sent här på #lillsved då jag och mina kursare satt upp och förberedde oss inför sista PT provet nu på söndag. Hade svårt att varva ner efter för många koppar kaffe men lite yoga gjorde att jag kom ner i varv och när jag somnade in kände jag att jag gjorde det med ett leende på läpparna då jag förväntansfullt tänkte på morgondagens utmaning skulle komma att vara.
  Men WOW!!!
  Vilken kick-start. Kapalabhati rivstartade min morgon. Det var som att gå från 0 till 100 bara så där. Något som kan liknas vid att yoga goes fast and furious liksom. Man kanske måste ha sett filmerna för att förstå den liknelsen, men det var som den känslan jag får efter att ha varit i bastu länge för att sen hoppa in i en iskall dusch. En chock och ett uppvaknande samtidigt. Super skön känsla. Skinande skalle direkt. Jipiiii!!! Hur känner ni andra? jag tror inte att jag hade gjort detta i annat fall om det inte varit tacka vare utmaningen. Men det här är min nya grej på morgonen huff and puff!!! För att sedan skaka loss. Grymt kul det här

  Mauri @maomado 2017-03-09 06:56:32
  Svara
 • Skönt och kändes som jag andades bort tröttheten. Mina inandningar räckte till ca 10 pumpningar….
  Jag fick ta några pauser och andas. Jag ska prova detta ikväll igen och se om det är någon skillnad. Skönt att fokusera mycket och länge på andningen för att komma i gång. Så lätt att man glömmer bort att andas.. Namaste!

  Johanna 2017-03-09 06:53:19
  Svara
 • Oj, det här blev lite svårt. Jag körde 5 rundor med varierande antal pumpningar. Det som va utmanande var att vara avslappnad i näsan, tror jag ? Fastnade lite i att fundera över om jag pumpade ut luften eller om jag blåste ut den genom näsan, förstår ni hur jag menar? Men en härlig känsla efteråt, speciellt i huvudet som kändes ”uppfräschat” ?
  Skön start även om det va svårt att få till det helt!
  Ha en fin dag, jag ser fram emot alla reflektioner här under dagen ❤

  Azarina (@eaniemeanie) 2017-03-09 06:43:07
  Svara
 • Vi startade dagen tillsammans med vår shaking. Fick även med mig sonen. Det var härligt att känna av vibrationerna i rummet när var och en gick in sin egen shaking. Däremot blev jag lite yr så jag tog det lugnt. Sen gjorde vi Kapalabhati. Den gick mindre bra. Dels för att jag blir störd av att höra de andras andning, jag tappar min egen takt. Plus att det var svårt med snorig näsa. Men det var ändå en skön dag som startade i gemenskap och mys ?

  Elena @yogini.elena 2017-03-09 06:39:31
  Svara
 • Vilken härlig utmaning. Idag var jag jättetrött men kroppen längtade efter mattan. Nu känner jag mig upprymd och glad. Att starta dagen med yoga känns skönt och energigivande. Tack för den här utmaningen ❤

  Cia 2017-03-09 06:12:42
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!