Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

LÄR DIG LYSSNA PÅ DIN KROPP Dag 4: VAKNA med kamelen

N A M A S T E! Dag 4 av vår 21 dagars utmaning. Under del 1 som pågår framtill den 9e mars fokuserar vi alltså på övningar som får oss att vakna. Precis som igår börja gärna med att värma upp kroppen med shaking.

 

Utforska därefter Kamelen (Ustrasana). Det är en intensiv men också en helt otrolig position för att få energi och vakna till liv. Det är en väldigt djup bakåtböjning som öppnar upp hela framsidan av kroppen och stärker baksidan. I början är det viktigt att vara lite försiktig med denna position, så gå långsamt in i den och lyssna noga på kroppen.

lär dig lyssna på din kropp

Gör så här

 1. Ställ dig på knä och låt dem vara höftbrett isär. Flexa fötterna och sätt tårna i mattan.
 2. Sätt händerna i ländryggen och använd dem för att förlänga ryggraden och föra svanskotan nedåt. Spänn låren och rotera dem lätt inåt.
 3. Andas in och lyft bröstet upp mot taket, bredda mellan nyckelbenen och låt skulderbladen gå in mot ryggraden.
 4. Andas ut och börja luta dig bakåt. I början kan det räcka att stanna här.
 5. När du är redo att gå vidare (lyssna in kroppen), släpp en hand i taget och placera i stället händerna på hälarna.
 6. Till en början behåller du huvudet i ett neutralt läge men när det känns bra för nacken kan du börja släppa ner det bakåt.
 7. Stanna här i fem djupa Ujjayi-andetag. Lyssna på ditt andetag, om det stakar sig är det ett tecken på att du gått för djupt in i positionen.
 8. Kom försiktigt ut ur positionen genom att andas in och lyfta upp en hand i taget tillbaka till ländryggen medan du långsamt rätar upp ryggen.
 9. Vila en stund på knä och gör sedan gärna positionen 3–5 gånger till. Njut av effekten!

 

Hur kändes det? Alltså jag brukar typ bli hög av sådana här djupa bakåtböjningar :-).

 

LOVE LOVE LOVE

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
253kommentarer
 • Början avskydde jag kamelen, fick ont i nacken, kände mig stel och klumpig och förstod inte vitsen med den. Men efter att ha förstått dess bra effekter och hur bra och effektiv den är för att öppna upp framsidan bestämde jag mig för ett tag sedan för att ge den en chans (ffa efter att en yogalärare som inte var den mest pedagogiska sa att jag var dålig på den och skulle jobba på den). Började göra den varenda dag, i början med en fortsatt hatkärlek vilket sedan växte fram till en kärlek och numera älskar jag denna djuriska position. Den berättar så mycket om dagsläget, beroende på hur stel, trött, ofokuserad jag är kommer jag olika djupt i positionen. Numera kommer jag allt som oftast djupt ner i positionen men vissa dagar då jag inte mår så bra eller känner att kroppen skriker efter vila stretar det emot. Dagsläget för kamelen var bra, lekte med den en bra stund och provade olika varianter av den. Så härligt att öppna upp hjärtat mot solen och inleda dagen på bästa sätt!! Kram på er alla!

  Ida/ @Im_healthyenergy 2017-03-10 06:21:27
  Svara
 • Idag skulle jag hålla en viktig presentation som jag har förberett i flera veckor. Jag är med i ett kvinnligt nätverk och där skulle jag hålla ett kort föredrag. Jag hade bestämt mig för att hoppa över den traditionella inledningen och berätta om vad jag heter och gör och istället gå direkt på det viktiga. Att berätta om min resa, hur jag hittat verktyg för att följa mitt hjärta batter. Att då börja dagen med denna hjärtöppnare var ju helt rätt. Jag hade ju bestämt mig för att prata från hjärtat och för mig är den känsla som kommer när jag gör denna övning att jag öppnar upp hjärtat får att få tillgång till Universums support. Så tacksam för att jag vågade ställa mig där på scenen och jag kände att jag hade det stöd jag behövde. Nu har jag tagit ett steg till mot att följa mitt hjärta.

  Lisa Franzi 2017-03-09 10:58:30
  Svara
  • Svar på Lisa Franzis kommentar.

   Hej Liza! Vad intressant det låter, och vad inspirerande steg du tagit! Låter som dagen inte kunde börjat på ett bättre sätt 🙂 Allt har en mening! <3 /@annado10

   Anna 2017-03-09 23:20:20
   Svara
 • Gjorde utmaning 4 på kvällen, men oj vad jag saknade shakingen på morgonen! (Tidsbrist gjorde att jag inte hann med den på morgonen) Att man kan bli så fast i något så snabbt!!
  Positionerna kämpar jag på med, svårt att få till både rätt andning, hålla låsen, och att positionen är någorlunda rätt i alla fall 🙂
  Gillar verkligen dina tydliga beskrivningar Josefine! Men måste ha dem med mig när jag gör övningen för jag kommer inte ihåg efter att bara ha läst, måste liksom göra ett steg i taget och sen läsa nästa steg, så det blir lite ryckigt, men det går bättre o bättre för varje gång.
  Heja alla oss som kämpar på!!

  Anna-Karin 2017-03-09 08:53:19
  Svara
  • Svar på Anna-Karins kommentar.

   Fint Anna-Karin! Ja första gången kan man ju behöva läsa noggrant. När du provar igen och igen kommer kroppen minnas hur du ska göra för att få till övningarna. <3

   josefinebengtsson 2017-03-09 10:34:08
   Svara
 • Det var som är du läst mina tankar, oj vad jag behövde öppna upp bröstet och hämta energi. Andas ut stress, ångest, dålig energi, ”jag kan inte” och andas in den goda energin, positivitet, ”jag kan” och det funkar, varje gång! Det är därför jag älskar yogan <3

  Nathalie 2017-03-09 00:18:47
  Svara
 • Intensiv dag. Allt har gått i ett – fysiskt och psykiskt. Var inte alls så upplagd för yoga. Shakingen släppte dock på en del spänningar. Kamelen har jag inte gjort många gånger innan. Kändes inte alls bekvämt, troligtvis gick jag ner för djupt. Däremot kände jag mig 284 kg lättare efteråt. Som alla spänningar bara släppte.. Oväntat och skönt. Ibland kan positiv energi göra en väldigt positivt trött. Nu somnar jag gott ? / @annado10

  Anna 2017-03-08 23:59:22
  Svara
 • Underbart!! Jag fick äntligen till ett härligt yoga pass och inkluderade så klart dagens position. Himla najs=) Nu gäller det bara att hålla i det här… Nrjn sprudlar så att jag har svårt att somna=) Hoppas att alla haft en härlig kvinnodag!

  Sanna 2017-03-08 23:00:01
  Svara
 • Jag skulle ner på vårdcentralen vid 8 idag så istället för att stressa igenom yogan innan så tog jag det när jag kom hem. Idag testade jag shaking utan musik och det gick mycket lättare. Jag vet inte om det var just för att jag skippade musiken eller om jag bara hade en bättre dag. Kanske var det lättare för att jag hann vakna lite innan.
  Jag blev så glad av en till dag med bakåtböjningar! tycker dom är så fantastiskt sköna och kamelen känns inte lika jobbig som bryggan när jag känner mig svag 🙂 Kände mig laddad med så mycket mer positiv energi än jag gjort på länge 😀

  Svara
 • ❤️

  Matilda 2017-03-08 22:36:14 http://www.instagram.com/schammela
  Svara
 • Äntligen börjar shakingen släppa för mig! Bara efter fyra dagar, det känns så fantastiskt! Så härligt att läsa era andras kommentarer med, hittar styrka och mod i dom. Börjar känna mig stark på insidan, vilket var länge sen jag gjorde. Känner sån enorm tacksamhet.. <3 <3
  KRAM

  Madelene 2017-03-08 22:27:33
  Svara
 • Första gången som det kändes så där. Har problem med kamelen varje gång… 🙂 men det har oxå fått mig att vilja få den att kännas härlig. Nu känns den bara stelont på ngt sett. Men snart blir det en ny möjlighet.jag gillar shaking!

  Maria W 2017-03-08 22:21:55
  Svara
 • ❤❤❤

  Jessica 2017-03-08 21:56:28
  Svara
 • Idag fick utmaningen bli på kvällen då jag var tvungen att vara på jobbet tidigt så det blev omöjligt att hinna på morgonen.
  Dagens utmaning kändes bra kanske för att jag var uppvärmd, provade sen att göra alla övningarna i ett flöde vilket kändes väldigt härligt, provade full brygga men klarade den inte helt så gick tillbaka till halv brygga, lär dig lyssna på din kropp. Sen blev det en härlig savasana kännde mig så avslappnad och nöjd över att jag gjorde mina övningar. Nu längtar jag till morgondagens utmaning!

  Helena Johansson 2017-03-08 21:35:27
  Svara
 • Kändes verkligen uppiggande, härlig känsla ??? har inte gjort flera på raken så det var en nyhet och en ny känsla ?

  Yvonne Åkerlind 2017-03-08 20:59:25
  Svara
 • Det tröstar mig att läsa era kommentarer eftersom jag känner att kamelen är lite klurig och det verkar vara så för fler än mig. På morgnarna är jag såpass stel att jag inte kommer in i positionen utan att behöva vara rädd för att skada lårmusklerna. På kvällen går det lite bättre bara jag är väl uppvärmd. Det här är en position att jobba med. Grattis allihop förresten, kvinnor och män, på Internationella Kvinnodagen!

  Hanna 2017-03-08 20:06:14
  Svara
 • Jag har ifrån börjat kännt att detta har varit en intensiv position som ger mycket energi. Då jag har en svank som är lite överrörlig så är detta verkligen en position där jag måste lyssna på min kropp! Tycker detta är en så härlig challenge! ❤ Namaste ??

  Mandysyoga_ 2017-03-08 20:00:00
  Svara
 • Lång och stressig dag! Svår dag idag med fokus, själva övningen kändes skön!

  Lena 2017-03-08 19:55:58
  Svara
 • Hej allihop! Idag fick jag göra yogan efter jobbet då jag hade bråttom till ett frukostmöte. Måste säga att det också fungerade fint, ett bra sätt att varva ner efter en stressig dag! Dock tyckte jag Kamelen var nästan lika svår som bryggan. Känns som man måste vara allmänt vig o inte ha en lång å stel rygg som jag ?? Men blev också postitvt överraskad att det gick bättre o bättre desto fler ggr jag gjorde – skam den som ger sig! Hur som helst, är det fler som jag som gör utmaningen som inte yogat förut? Läser många inlägg varje dag o det verkar vara många vana yogisar som är med här. Eller har jag ngr nybörjare med mig? ?

  Sofie 2017-03-08 19:09:10
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Hej Sofie!
   Här är en nybörjare till 🙂 Har testat ashtangayoga några ggr, men det är flera år sedan nu, så jag räknar mig som nybörjare. Älskar shakingen!
   Sen tycker jag det är svårt med positionerna. Jag måste ha med mig Josefines beskrivningar, för jag kommer inte ihåg efter att bara ha läst 😉 Så efter jag kommit in i halva positionen måsta jag läsa igen, så det blir liksom lite ”ryckigt”… Men det går bättre o bättre. Svårt också att både koncentrera sig på rätt andning, spänna rotlås o navellås, och se till att man gör rätt i positionen… Men jag är såå glad att jag hoppade på denna utmaning, känns så bra i kropp och sinne!
   Kram!

   Anna-Karin 2017-03-09 07:44:27
   Svara
   • Svar på Anna-Karins kommentar.

    Kul att höra att vi är fler nybörjare här ? håller med dig om mycket! kul att lära sig nya saker också. Nu kör vi resterande 16 dagar ??

    Sofie 2017-03-09 08:12:13
    Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Åh va Nice. Sååå fint att många av er är helt nys till yogan – fantastiskt att börja hör tillsammans med all denna pepp ?

   josefinebengtsson 2017-03-09 05:33:09
   Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Jag är helt nybörjare med! Deltagit på en utmaning tidigare och har inte fått till yogan sedan dess. ❤

   Hanna L 2017-03-08 22:18:30
   Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Yogat i 3 år men känner mig som en nybörjare ❤ Kram kul att du är med och hoppas det känns bra för dig ??

   Jessica 2017-03-08 21:47:24
   Svara
 • TACK så mycket till Josefine och alla andra som fick mig att öppna upp mig imorse 🙂 Vilken start på en dag som har blivit en av dom bästa på allra länge 😀 Hade lite problem med kamelen först men jag fortsatte och i den tredje omgången var det något som släppte, älskade det. Hoppas ni alla har haft en bra dag! En sak jag har lite problem med i utmaningen och det är att fota själva yoga-positionen då när jag yogar vill jag inte behöva fokuser på något annat och att jag är helt själv. Hoppas alla tycker det är okej att jag lägger upp bilder på främst min mat osv 🙂

  Oscar Gustafsson 2017-03-08 19:08:12 http://instagram.com/og.living/
  Svara
 • Att gå upp imorse kändes mycket jobbigare än tidigare dagar då jag vaknade med huvudvärk. Hade lust att strunta i utmaningen denna morgon, men visste att jag skulle bli så besviken på mig själv. Så jag lät mig själv sova lite längre. Sen vart det dags för shaking, samma känsla av att någonting skulle lossna som igår. En klump i halsen, nu kommer jag börja gråta. Men inget hände. Får nog testa shakea i 10 min nästa gång. Lite vridningar och framåtböjningar fick värma upp min kropp innan kamelen. Som bikram-utövare har kamelen urförts många gånger, men bara under bilkram. En pose jag tycker är den absolut jobbigaste under ett bikram-pass. Kamelen imorse kändes mer energigivande än vad jag tidigare upplevt. Nu ska jag faktiskt iväg på en bikram-klass, så det blir fler kamel-poser idag. Hoppas alla här haft en skön dag! Kärlek och styrka till alla☀️?

  [email protected] 2017-03-08 17:51:03
  Svara
 • Nosade lite försiktigt på shaking idag genom att titta på Josefines you tube film, gungade med lite. Fick mersmak så imorgon kör jag ? Har ont i ländryggen så gjorde endast en enkel variant av kamelen, det får räcka. Jobbar som ni vet med prestationskraven så att stanna på nivå 1 är en utmaning i sig. Härligt och peppande att läsa er inlägg. ?❤?

  Magdalena 2017-03-08 17:10:22
  Svara
 • Yiiihoooo för första gången på läääänge så fixade jag kamelen och att nå hälarna.

  Efter sk*tdag på jobb kom jag hem, shakade till indisk pop och gick in i positionen 3 ggr. Samlade ihop mattan vid knäna för att mjuka till underlaget (har gammal skada i höger knä som gör att det är lite känsligt vid hårt underlag – samma för högerfotens tår – ömmar lätt efter varit brutna efter cykelolycka).

  Håller helt med om känslan att bli hög av denna – både power, avslappning och rus på samma gång. Längtar till dag 5 redan ??

  Linda W 2017-03-08 16:46:43
  Svara
 • Hej,
  Shakingen och yogaövningar går jättebra tillsammans med mitt vanliga yogaschemat.
  Men detta med att kommentera och dela med mig till nära och kära går inte lika bra……
  Tycker det är roligare att läsa allas andra kommentarer.
  Hälsn Lisa

  Lisa 2017-03-08 15:21:07
  Svara
 • Dag 4; lite övermäktig morgon hemma och sen fortsatte det i samma anda på jobbet. Men sen plötsligt vände det och det blev bra. Jag fick en paus och gjorde min shaking och sen kamelen. Vad jag fullkomligt älskar kamelen!! Det är min bästa. Jag känner att jag öppnar mitt hjärta och släpper in massa kärlek. Där samlas den och jag sänder ut massa kärlek ❤ Det är en fantastisk känsla. Varför gör man inte kamelen varje dag? (Bild från i somras, på en SUP som jag älskar)

  Elena @yogini.elena 2017-03-08 13:19:36
  Svara
 • Kamelen ja… det är lite kämpigt då jag har lite problem med nacken. (Någon som har bra tips för att ”mjuka upp” en stel högersida där nacke, axel, länd/höft är stel?)
  Jag började iaf min morgon med ett tungt försök till powerwalk, det va mycket snöpulsande och lågt tempo – men härlig uppvärmning ?
  Körde shaking med en skeptisk hund som observatör ?
  Sen kamelen då. Jag tyckte det va väldigt utmanande att inte ”puta” ut magen, men fick till den första nivån hyfsat efter tre ”varv. Sen testade hela vägen, men då tycker jag det blir svårt med nacken – någon som känner igen sig och kommit vidare? Är nöjd med passet i alla fall, men behöver lära mig mer nackstärkande övningar generellt tror jag.
  Har ju också en vision om huvudstående, så det kan ju vara bra att få ordning på nacken innan dess ?
  Ha en fin dag allihop, vi är grymma ???

  Azarina (@eaniemeanie) 2017-03-08 12:10:12
  Svara
 • Hurra för oss på internationella kvinnodagen! Och hej på er andra 😉
  Jag tror inte jag har velat ha svaret: Trött. Att jag inte stannat upp och lyssnat på kroppen lika noga den senaste tiden för att jag är trött på att känna att jag är trött. Idag kändes shakingen ok till en början men de sista minuterna var mest i motstånd. Det kändes bara jobbigt och tråkigt. Tankarna kom in och störde sig på enformigheten och att det inte känns skönare än vad det gör. Var är befrielsen? 😛 I know hjärnspöken! När jag shakade lite till utmaningen förra året minns jag inte att jag kände så här. Såå antagligen återigen är det väl kroppens sätt att säga ifrån. Så är det för mig – både kropp och psyke strejkar totalt när jag en period ”gjort för mycket”. Och då är jag ändå en person med ett oerhört driv och energi i motsats till det. Jag slog därför direkt efter på en dänga och dansade i stället. Tror jag lixom behöver få ut mer i yviga rörelser just nu och göra som jag vill. Det gjorde mig lite gladare 🙂 Shakingen ska ju inte få en att känna sig instängd men just nu verkar det vara så. Och jag vill vara ärlig när jag ändå valt att delta här i kommentarerna och säga precis som det var, oavsett om det handlar om något negativt. Acceptans for the win!
  Kamelen är ofta underbar. Men det var lite svårt att urskilja om andetaget stakade sig där nere på hälarna eller inte? Så jag nöjde mig med typ 3 andetag andra gången och gjorde lite ko-katt för att utjämna i ländryggen. Det annorlunda mot varje dag annars var att min bröstrygg/mellan skuldror/nacke ish inte knakade när jag lagt mig ner. Den va lixom nöjd? Intressant…
  Hoppas ni har en fin dag!

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-03-08 12:09:50
  Svara
 • Hej alla fina yogisar❤️ Vaknade på ett strålande humör idag..wow..det här blir bästa dagen tänkte jag tills sambon och jag vart ovänner? Kände mig stressad och visste inte om jag skulle hinna med dagens position och shaking innan jag skulle iväg..hmmm.,hoppade över hårtvätt och körde torrshampoo..jag hann!!!! Shaking körde jag även idag med ögonbindel och det är verkligen en stor favorit gör mig..axlarna åker ner och huvudvärken släpper! Är så spänd jämt så det här är rena dundermedicinen för mig? Dagens position klarade jag inte hela vägen ner,ryggen är stel som jag vet inte vad!! Tror jag hade behövt mer tid att värma upp men ska pröva ikväll också??❤️Ha en fin dag vänner! Nu ska jag rasta ensamma hundar och gå med en termos te till min rumänska vän som sitter utanför Ica och fryser❤️ Ses här imorgon?? Peace & Love

  Mia Eriksson 2017-03-08 11:21:29
  Svara
 • Älskar kamelen!!! Och alla hjärtöppnare. Behöver dem verkligen, är så tight i bröstrygg. Det blev en lugnare morgon för mig idag, så behövligt… Började med shaking och fick verkligen in ett skönt shake ✨ Flowade och vävde in kamelen mot slutet. Avslutade min practice med meditation. Känner mig grundad och redo för den här onsdagen. KRAM OCH PEPP TILL ER ALLA FINA ❤️

  Thilda 2017-03-08 11:11:33
  Svara
 • Denna morgon startade jag med ett yogapass på gymmet, så skönt!
  Jag sov ganska dåligt inatt, var riktigt trött imorse – men, jag tog mig iväg! Och som alltid, är det ju underbart skönt när man väl är på plats.
  Det är inte allt i livet som man kan styra över, MEN mycket kan man faktiskt styra över. Mer och mer inser jag att det är jag själv som bestämmer hur jag vill att mitt liv ska vara. Att ta makten över sitt eget liv, att göra det som man själv mår bra av.
  Herregud, vad en yogautmaning kan göra med ens tankar!
  Kram på er!

  Caroline (cafre85 Instagram) 2017-03-08 11:01:40
  Svara
 • God morgon vackra själar ?? Vaknade ur en 11 h dvala idag… Kan det vara så att man börjat slappna av lite ☺️?? Var väldigt trött och hungrig, tänkte yoga efter frukost.. Drack mitt varma vatten och började kolla ny låt till min shaking i stället för den hysteriska zumba varianten jag kört ? Sökte på Xavier Rudd och första låten var Follow the sun(live).. Det måste vart meningen, den passade så bra till mitt mood och till dagens övning -open your heart – så jag började.. Det var extra pepp att den var live kände det som att publiken var vi❤️ Bakåtböjningar är en skräckblandad förtjusning med min lilla nacke men älskar att jag kan lite och huvudets tyngd är den träningen som är nästa steg och sättet jag behöver bygga upp styrkan igen, och modet. Värmde upp med superlångsamma solhälsningar för att närvara, andas, öppna höfter och hitta magstödet ordentligt. Fokus låg på jämn tyngd ner i benen och känna öppning, sakta sakta, kände mig stark drog ihop axlarna som beskrivningen sa och fällde bak huvudet… My gad.. Relief!! Glädjetårar och tacksamhet ner i barnets position?? Upprepade 3 ggr sedan flowade jag i katt och ko, gjorde cirklar och bara njöt.. Det knakade mellan skuldror och kändes främmande, skickade massa kärlek till ryggrad och nacke ❤️ Som Josefin sa fick jag också enormt mycket energi, frihetskänsla?? Nu bli det frukost ?? Den landar så mycket bättre i magen efter yogan ✨ Njut av dagen alla kameler och tack för en fantastisk gemenskap ???

  Jessica Karlsson 2017-03-08 10:41:26
  Svara
 • Love, love, love ?. SÅ SKÖÖÖÖÖÖNT att börja med en bakåtböjning som motkraft till dagens ihopsjunkande. ?️. Det blir en ikväll oxå. Mina trasiga diskar älskart!

  Jeanette Åkerlöf 2017-03-08 10:30:00
  Svara
 • Hej på er! Min morgon började med huvudvärk och stress med att försöka få iväg trotsiga barn till förskolan ? Väl hemma, innan jag satte igång med studier, gick jag direkt in här och blev glad över att se kamelen som dagens position. Jag älskar kamelen, den ger mig energi och styrka! Shakingen kändes som vanligt bra, men huvudvärken gjorde att jag inte kände mig helt på banan, så det fick bli ett lugnt flöde idag innan kamelen. Positionen kändes bra och det var skönt att få landa i kroppen och själen efter en lite stressig morgon. Ha en fin kvinnodagen idag alla ?

  Jonna 2017-03-08 10:23:54
  Svara
 • Idag tog jag mig till jobbet och var där 30 min innan mina deltagare skulle komma. Hann mysa till lokalen, tända ljus, sätta på musiken och landa i rummet. Därefter rullade jag ut min yogamatta och startade med shaking i 3 minuter och upplevde nu en njutning från början till slut. Körde alla utmaningarna efter varandra och efter 15 min när hade slagit 6:00 så tittade jag snabbt in här och kollade in dagens position. Jag valde att stanna ganska upprätt då ryggen fortfarande var lite trött från gårdagen men kunde känna en lättnad i positionen ju fler andetag jag tog och hur cirkulationen sattes igång ordentligt. Landade i barnetspositonen och kände mig verkligen pigg och energifylld. Jag kunde hålla närvaro och koncentrationen mycket bättre den timmen jag instruerade trots lite för få sovtimmar och nu kl 10 är jag fortfarande pigg och ryggen mår mycket bättre ❤ det var verkligen väldigt uppiggande att starta dagen såhär! Brukar alltid få en dipp på eftermiddagen när jag har klivit upp tidigt men ska ta till yogan idag istället för en till kaffekopp.

  Tack för idag! Och tack för all pepp och motivation som sprids ✨

  Rosanna Gatti 2017-03-08 10:11:15
  Svara
 • Dag 4 i mitt nya yogaliv.
  Shaking är så himla underbart. Att helt hänge sig till sitt inre. Det borde alla prova. Jag vaknar ofta stel och har ont i kroppen. Efter att ha shakat en kvart känns min kropp mycket mer tillfreds och rörlig. Det är mitt recept för en fri och rörlig kropp. Att sedan köra lite yoga på det gör det hela ännu bättre. Jag känner mig duktig och stark. Dagens övning var en stor utmaning. Jag hade svårt att riktigt komna bakåt nedåt, men övning ger färdighet. Jag har ju bara yoga i fyra dagar. Längtar efter fler övningar ? Tack för en under start på dagen. Namaste
  (Har just skaffat instagram och där heter jag jernqvinnan. Välkommen in o följ mig där ? Kram till er alla

  Christel Collin Westlund 2017-03-08 10:09:46
  Svara
 • Godmorgon alla fina! Efter gårdagen som var en tung dag för mig kändes det skönt att vakna till en ny dag idag! Jag har mer energi, och jag blev upprymd och glad av yogan. Jag tycker om den här övningen, även om jag är stel i ländryggen, för jag känner att den gör gott.

  Stunden på yogamattan när jag ger mig själv tillfälle att känna in hur kroppen känns just idag är en av de bästa på dagen just nu, för att jag känner hur jag ger något till mig själv. Att just lyssna på kroppen är något jag inte varit tillräcklig på tidigare, vilket har lett till att jag lyckades jobba slut på mig och nu är sjukskriven för utmattning. Jag som är van att kunna göra allt på en gång, kunde helt plötsligt inte ens ta mig upp ur sängen. Jag tänkte om jag bara vilar en dag, så blir allt bra och jag kan gå tillbaka till jobbet. Men det gick inte, utan jag kunde till en början inte göra annat än att sova och gråta. Min energi var helt slut, för att jag inte hade lyssnat ordentligt. Nu tar jag små steg för att hitta ett nytt sätt att förhålla mig till saker och till mig själv, för att jag aldrig vill att det ska bli så här igen. Och en av de viktigaste sakerna i detta, är att just lyssna på kroppen. Så tack Josefine, och tack alla ni andra för att ni hjälper mig. Inte att gå tillbaka till det som var, utan att hitta till något nytt!

  Matilda 2017-03-08 09:44:29 https://www.instagram.com/schammela/
  Svara
 • Efter att Josefine la ut en beskrivning och video av shaking förstod jag nu, väldigt avstressande och befriande. Dag 1 av denna utmaning hade jag svårt att komma ner i varv och hitta andningen efter shaking men idag, nu när jag förstod, var det jätte skönt! Älskar afrikansk musik och kände bara glädje efter shaking haha! Gjorde solhälsningen och eftersom jag har problem med ländryggen så gick jag inte ner helt i denna pose. Valde att lägga handflatorna mot ländryggen och luta mig bakåt och öppna hjärtat. Älskar heart opener men med bakåt böjning blir dom är oxå jätte jobbiga! Jag blev illamående efter 2 ggr och la mig i barnets position och sen Savasna. Andas! Idag är en bra dag. Namaste. ?

  Och till alla systeryogis – idag är internationella kvinnodagen. Ta hand om er lite extra idag!

  Johanna 2017-03-08 09:14:14
  Svara
 • Godmorgon….Tack vare utmaningen så har jag gjort yoga nu på morgonen…det hade inte hänt annars..jag var så trött, stel och slö….Nu är jag mer vaken, mjukare i kroppen, lugnare i sinnet och varmare…..Idag så hade jag en sjal för ögonen hela passet…det hjälpte mig att behålla inre fokus och känna mig tryggare när jag gick ned i kamelen…När jag slappnade av efter övningen så kom det en intensiv värme kring kotorna i ländryggen..inte i hela ryggen utan kring ett litet område…så underbart..det var en intensiv energi upplevelse…Nu väntar dagen och mitt uppdrag idag är att le med hjärtat och njuta av nuet…
  All kärlek

  Karin O 2017-03-08 08:33:35
  Svara
 • God morgon alla fina!
  I morse vaknade jag pigg före alarmet! Så härligt! Kände mig utvilad och längtade verkligen till yogamattan. Min kropp och framför allt ryggen behöver oftast en lång och lugn uppvärmning, och jag måste säga att shaking är ett fantastiskt sätt att låta kroppen vakna på! Den får röra sig som den vill i egen takt tills varenda del har vaknat – underbart!! Jag gjorde sen några solhälsningar och ytterligare några övningar för att mjuka upp min rygg.
  När det rent generellt gäller bakåtböjningar så har jag varit nästan lite rädd för dem sedan jag fick ont i ryggen. Men innan har jag alltid älskat allt från bakåtböjningar, framåtböjningar och twister! Hela min kropp älskar att böjas och vridas fram och tillbaka och jag har verkligen saknat det!
  Det fantastiska är att i och med att jag har vågat testa dessa övningar igen så har jag märkt att det funkar ju! Ryggen mår t o m bra av det igen!
  Självklart gör jag dem i min egen takt, lyssnar på kroppen och är försiktig. Men gud så lycklig jag är!! Jag säger som Johanna, att bakåtböjningar ger mig som ett ”rus” och jag får enorm energi i hela kroppen.
  Är det fler som känner av ryggen och känner igen sig i detta?
  Önskar er alla en riktigt fin dag!

  Anna 2017-03-08 08:26:48
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ja! Tänkte just på vad alla läkare sagt till mig… Du kan inte göra det och du borde inte göra det… Fick diskbråck när jag var 15 och buktande disk i nacken för 1 1/2 år sedan, är 34. Inte konstigt att man känt sorg över sin kropp.. När jag yogade på Sri lanka pratade jag med läraren och berättade om mina skador och han sa bara, ska du göra framåtfällningar eller bakåtböjningar.. Öh.. Ingen aning, min läkare sa värktabletter.. Han suckade över vår sjukvård och jag kände mig rätt dum.. Efter hans hjälp har jag känt mig tryggare att använda min rygg och nacke och framförallt att böja den bakåt, allt vi gör är ju framåt så såklart behövs det kompenseras. Det känns främmande för vi är inte vana men det är ju underbart frigörande ?? Kramar!!! ❤️

   Jessica Karlsson 2017-03-08 10:57:52
   Svara
   • Svar på Jessica Karlssons kommentar.

    Fick veta att jag aldrig mer skulle göra en framåtböjning pga min rygg, vilket jag heller inte gjorde på flera år. Sedan började jag försiktigt med yogan och nu kan jag böja mig nästan som vem som helst. Men börja långsamt, lätt att få bakslag annars. Kram

    Under ytan 2017-03-08 22:02:55
    Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åh vad glad jag blir för din skull! Underbart att läsa 🙂 Ha en toppendag

   Mia Haglöf 2017-03-08 09:22:49 http://miassidor.blogspot.com
   Svara
 • Åh nej, mitt inlägg verkar ha försvunnit i bit-rymden. Jag får ta det en gång till.

  Jag var fruuuuuktansvärt trött men gav mig på shakingen för första gången under denna utmaning. Lite hetsigt så tidigt på morgonen, men ett super bra sätt att släppa på spänningar o värma upp kroppen. Kände mig fortfarande lite stel så gjorde några solhälsningar för att värma upp ytterligare och stretcha ut.
  Kamelen – jaaaaa. Det är ju inte direkt bekvämt..? gjorde 4 serier och för varje gång öppnades bröstet upp lite till – vilket iofs var skönt. Men den ”höga” känslan får jag nog eftersträva i några år till. ?

  Happy Wednesday!! ?

  Siiri 2017-03-08 08:23:26 http://www.instagram.com/sibsteri
  Svara
 • God morgon! Tredje natten som jag inte sover ordentligt, tror att när man behöver sömn som mest då får man den minst eftersom man har så mycket i huvudet! Sov en kort stund och drömde att kriget kommit till Sverige. Kanske skippar att måla upp detaljerna eftersom de är sjuka 🙂 En av mina närmaste, Tove sov hos mig och shakingen som jag trodde att jag ALDRIG skulle göra framför någon annan gjorde jag med höggravida Tove <3 Jag smygkikade på henne flera gånger, hon var så fin och det känns inte alls tokigt längre! Jag började tom skratta lite vid ett tillfälle under dessa sex minuter för situationen var så speciell! Undra vad bebisen kände hahaha och hur den framför det under dagen! Sen var det kamelen. Jag är hemskt stel i nacken idag och drömmer mig bort till en massage som jag nog ska unna mig snart. Massage unnar man sig verkligen för sällan av någon anledning, att shopppa och dricka upp pengarna är tydligen inget problem! Det var en riktigt skön och fin start på dagen! <3 @ciascastle2.0

  Cia 2017-03-08 08:20:27
  Svara
 • Gjorde yogan efter mitt morgonspinningpass idag (och som uppvärmning till den var det snöskottning, det hade fallit en dm i natt), så jag hoppade över shaking idag! Kamelen är inte min favorit. Jag får så ont i nacken och hittar ingen bra position för hur jag ska hålla huvudet för att slippa. Idag blev jag dessutom så väldigt yr i huvudet så jag fick gå ner i barnet och vila mellan varje kamel.

  Barbro 2017-03-08 08:19:46 http://barbro-dagenidagdenrdin.blogspot.com
  Svara
 • Josefines yogautmaning Dag 4

  Vaknar 5.30, snoozar till 06. Jag är 30 min back i tidsscemat men har inga möten att passa. Lite stressad ändå frångår jag morgonrutinen som normalt innehåller en kopp te innan yogan. Tar ett glas vatten. Shakear. Det går bra, men tankarna är överallt. Sätter på min vanliga lugna morgon-spellista men känner hur jag går in i deppstadiet mer och mer. Tänker på all härlig pepp jag fick från er andra igår och bestämmer mig för att byta musik till lite mer badass. Vem var det som tipsade mig om detta? Jag tackar dig!! Känner styrkan djupt inifrån, andas högt och gör några lejonvrål. Idag är internationella kvinnodagen – det klär inte att vara nedstämd och låg. Känner mig snabbt mycket starkare, kör över min yogatid och får ta en snabbfrukost, men det var det värt! Grattis till alla kvinnor och män idag på internationella kvinnodagen. Tillsammans är vi starka – det har ni visat mig här ❤️?

  Under ytan 2017-03-08 08:18:44
  Svara
 • God morgon! Idag gick jag också upp tidigare än jag brukar för att hinna med shaking och yoga/meditation. Det var inga problem att komma upp men jag hade svårt att fokusera till en början, tankarna fladdrade i väg och jag kände mig rastlös. Men efteråt kändes det bra och nu har jag en lugn och skön känsla i kropp och sinne ? Dagens yoga inkluderade kamelen utan att jag visste att det var dagens övning (gick upp före kl 6). Den tillhör också en av mina favoritpositioner, så skönt att ”öppna upp”. Ha en fin dag alla yogis ✨??✨

  Ann-Sofie (annso1974 på Insta) 2017-03-08 08:00:32
  Svara
 • Super nice. Kamelen har liksom bryggan varit en av mina svagheter. Den är också tyvärr en sådan ställning som sällan letar fram i mina yoga pass. Men idag gjorde den det. Efter shaking (vilket gjordes framför en spegel för att bli mer bekväm med min kropp i ett sånt läge som kan uppfattas som pinsam, tränar på det nämligen, att släppa taget och slappna av). Bakade in samtliga dagar hittills i ett litet solhälsningsflöde som avslutades med kamelen och barnets position. Vilken grej det här med yoga alltså. Jag lyckades skaka av mig lite spöken och med dagens utmaning är jag nu redo att ta mig an min dag mer samlad. Mer som jag.
  Namaste ?

  Mauri @maomado 2017-03-08 07:59:12
  Svara
 • God morgon? Idag stod Kamelen på tur. En bakåtböjning jag övade en del på förra året och det är en asana jag inte är så fäst vid. Men gav det ett försök idag, kändes ok. Jag vaknade av larmet på mobilen. Satte mig upp och tog mina 20 andetag innan jag steg upp. Ett skönt sätt att vakna på. Att landa i kroppen. Sen blev det shaking på 2-3 minuter och sen testade jag Kamelen. Vilket som sagt gick ok. Energin flödar och jag välkomnar ännu en dag i skrivandets tecken. Namaste!

  Yogi Johanna 2017-03-08 07:46:44 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
  Svara
 • Gomorron! ?
  Så underbart att få vakna med en nyfikenhet och glädje för en ny dag! Studsar upp även om ögonen känns lite trötta.
  Direkt till mattan och 3 min shaking. Känns roligare och mer avslappnad idag. Imon kan jag öka tiden ?
  Ner på knä efteråt andas. Upp, händerna på ländryggen, fokuserar på att spänna låren och vända dom lite inåt. Stannar där med öppet bröst och hjärta.
  Stel, lite öm i ländrygg och spänningar i bröstrygg, ont i en viss punkt.
  Upprepar 3 ggr och landar i barnet. Så skönt!
  Jag känner som kärleken och en härlig energi flöder genom mig ?❤
  Fortsätter med min vanliga 20 min meditation ? Namaste!

  Hanna L 2017-03-08 07:32:34
  Svara
 • Som igår är bakåtböjningar svåra men det går. Ländryggen och nacken är ”svaga”. Jag värmer alltid upp alla leder på morgonen och det känns bra. Har svårt att få till en riktig shaking men träning ger…
  Ha en fin kvinnodag! ?

  Anna B 2017-03-08 07:30:09
  Svara
 • En härlig start på morgonen, får jag säga. Ett av mina problemområden inom yogan är ländryggen, så var helt klart lite nervös att öppna upp i en sån här position direkt på morgon kvisten. Jag har en tendens att vara lite stel när jag vaknar. Första omgången var lite tuff, gick in i barnets position mellan varje gång. Fokus på andningen och att skjuta fram höfterna lite, så blev det väldigt behagligt de resterande tre gångerna. Tack för en inspirerande utmaning, Josefine ??

  Ginny 2017-03-08 07:00:17
  Svara
 • God morgon! Idag ett sådant motstånd att kliva upp. Men efter 7 min shaking hade kroppen fått lite energi. Känner mig verkligen urlöjlig när jag står där o skakar men känslan efteråt är helt klart värt det. Den energin som då flödar i kroppen är magisk. Därefter ett kort liter flöde innan kamelen. Men jag är som sagt så otroligt stel på morgonen så det gick nästan inte . Men nu är ryggen vaken och jag med. Känns betydligt bättre än vad det gjorde när klockan ringde och jag bara ville dra täcket över huvudet. ? Ha en bra dag allihopa ❤??

  Hanna 2017-03-08 06:58:23 https://yogabyhanna.wordpress.com
  Svara
 • Vaknade pigg och utvilad 🙂 (inte som igår alltså). Så skönt att vara sig själv igen!
  Tvärt emot många andra så äter jag oftast frukost innan jag ställer mig på mattan, har aldrig haft problem med det … funkar för mig. Mikrovila mellan mat och yoga 🙂 Värmde upp med eget flöde och byggde sen in kamelen i min yoga. Fokuserar på andningen och att skjuta fram höfterna. Låtsas att jag står mot en vägg och enbart böjer bröstryggen. Andas. Öppnar upp. Upprepar kamelen Känns bra idag
  Önskar er alla en helt ljuvlig onsdag! <3

  Mia Haglöf 2017-03-08 06:48:40 http://miassidor.blogspot.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!