Detoxad från topp till tå

img_0031

Det enda jag kan göra nu är att bli smutsig…haha! Efter två månader av yoga, meditation & Ayuvedisk balanserad vegan mat på Khola beach följd av tio dagar av ”rent-liv” på det ayurvediska retreatet i Kumta känner jag mig detoxad från topp till tå. En otroligt härlig känsla. Min kropp svävar, jag är vig, stark och så full av energi att det verkar som om jag inte behöver sova någonting just nu…haha…har med andra ord sjukt mycket tid. Idag har jag nog svarat på över 100 mail (hade lite att ta igen efter all flightmode och segt internet i Indien) men trots det känner jag mig inte trött. Jag är fortfarande i kontakt med kroppen! Jag och Malin diskuterade just om det verkligen bara var örter i teet och oljorna på retreatet..haha!

 

 

Hursomhelst, det enda jobbiga nu är att jag vet att denna känsla snart kommer att försvinna. Yes, jag kan ju givetvis försöka hålla kvar den ett tag till men på sikt inser jag att det är en lönlös kamp. Det ”strikta” livet jag levde på detta ayurveda center kan (och vill) jag ju inte alltid ha… att yoga två timmar om dagen och meditera dubbelt så många, få behandlingar, vara i tystnad och flightmode samt ständigt leva på gluten-socker-kött-mjölk-kaffe FRI kost blir nog rätt trist i längden och framförallt får jag nog en överdos av ensamtid för ingen kommer vilja hänga med mig.

 

 

Trots den intellektuella vetskapen känner jag hur någon inom mig inte vill släppa taget om denna härliga känsla. Det tar emot att ta den där koppen kaffe och biten choklad som jag annars brukar kunna njuta av.

 

 

Allt behöver ju inte vara svart eller vitt, jag lever ju generellt väldigt hälsosamt och vet snarare att jag måste akta mig för att inte bli för extrem. Om några dagar får jag nog helt enkelt tvinga i mig själv ett glas vin eller något!

 

 

Det jag vet är att allt förändras hela tiden så jag får helt enkelt släppa taget och istället bara njuta av och vara tacksam för det härliga som händer i min kropp just nu!

 

 

Anicca

img_0027

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post.

  Bitlife 2023-09-25 04:55:39 https://bitlifegame.io
  Svara
 • (Fin, rolig och intressant kommentar från Ida!<3)
  Tack för inlägget Josefine. Även om jag aldrig varit iväg så länge, kan jag känna igen mig. Den där rädslan (eller fruktan?) för att det härliga flödet ska avta, oavsett om det är ett känsloflöde av harmoni, energi, lycka, engagemang, trygghet, kärlek, nyfikenhet, svaghet, m.m.. Det är ju just det – att alla de där positiva känslorna som ibland fyller hela ens kropp, tyvärr inte stannar där för alltid 🙁 Jag har iallafall lärt mig (och försöker ta till mig) av dig att bara följa med de negativa känslorna, istället för att kämpa emot när det kommer. Det går lixom ändå inte utan trycks då bara in och fastnar i kroppen. Bättre att låta de komma och sedan passera förbi. Men det är intressant att läsa hur man också kan försöka tillåta det positiva känsloflödet att avta, när man egentligen vill klamra sig fast. Vet inte riktigt vart jag vill komma, eller om jag fick något sagt, haha.. Inlägget väckte iallafall lite tankar och är glad att få ta del av det. Kram

  Lisa 2017-02-17 23:21:43
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   LISA! Älskar att få ta del av dina kloka tankar. Tack för att du kommenterar. Sååå svårt att släppa taget om de där härliga känslorna men det är nog enda sättet för oss att verkligen kunna njuta av härliga stunder… annars tar ju ångesten över för att de ska försvinna liksom. STOR KRAM till dig!

   josefinebengtsson 2017-02-24 11:48:29
   Svara
 • Åh jag förstår definitivt den känslan! Efter bara en vecka i Indien med er kände jag mig ren inifrån och ut (förutom fötterna, de var galet smutsiga)! Men efter bara en dag tillbaka i Sverige var stressen tillbaka som ett brev på posten, lite svårt att yoga sisådär 5-6 timmar om dagen här hemma och gå runt barfota när det är -10 grader brrr. Men försöker upprätthålla så mycket av rutinerna som möjligt (satt igår på en buss i sju timmar och körde bal ”bussyoga” och gick även in och shakade på busstoaletten mitt på motorvägen, det var lite skumpigt och inte helt och hållet optimalt men det tog bort en del av rastlösheten). Hoppas verkligen att du kommer till Göteborg eller Halmstad snart och att vi kan ses då! Stor kram!

  Ida/ @im_healthyenergy 2017-02-13 12:19:14
  Svara
  • Svar på Ida/ @im_healthyenergys kommentar.

   Såååå fint att du försöker upprätthålla yogan iaf, väldigt mycket svårare i sverige alltså. HAHAHA….bussyoga låter magic. Bästa bästa! YES, helt klart. Har faktiskt lite på G både i Göteborg och halmstad :-). WIHOOOO! KRAM

   josefinebengtsson 2017-02-13 17:42:26
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!