Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vackert möte med min Ayurvediska läkare

Min vackra kvinnliga läkare välkomnar mig in i konsultationsrummet. Vi sätter oss ner i varsin stol och hon sluter ögonen. Jag sitter där och tittar på henne, lägger märke till hur frisk och balanserad hon ser ut (ord jag tyvärr inte alltid tyckt passa på de västerländska läkarna jag mött). Hon behåller ögonen slutna men börjar snart fråga mig  mängder med frågor…

 

Hur mår din mage? Är du pigg när du vaknar? Dricker du kaffe? Vad har du för sömnvanor? Är du beroende av något? Vad har du för kostvanor? Mediterar du?…

 

Efter frågorna tar hon min puls samt granskar min tunga.

 

Hon säger inte så mycket mer utan skickar mig till ett behandlingsrum som ligger precis vid strandkanten. En behandling som ska utföras av två strålande kvinnor i vackra Saris.

 

De välkomnar mig in och ber mig ta av mig alla kläder. Därefter får jag sätta mig naken på en liten pall (får på något vis känslan av att vara 3 år igen). Sen ställer de sig bakom mig och börjar sjunga mantan. Speciellt men otroligt vackert. Jag kände mig genast omhändertagen och trygg.

 

Efter sången häller de oljor i håret och börjar kärleksfullt massera mitt huvud och nacke. När jag fullkomligt börjat gå in i något slags magiskt tillstånd av avslappning är det dags för min nakna kropp att lägga sig på en slags ayurvedisk träbrits. De ställer sig på varsin sida om mig och genom flödande olja börjar de rutinerat och helt synkroniserat dra sina händer längst min kropp. Säger det igen…

 

Speciellt men otroligt vackert.

 

N A M A S T E

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Skulle så gärna vilka gå till någon kunnig ayurvedisk läkare/behandlare i Sth. Jag undrar om du möjligtvis vet någon duktig du kan rekommendera?

  Carina 2017-02-09 20:31:35
  Svara
  • Svar på Carinas kommentar.

   JAAA! Kolla Peter på veda lila. Boka här https://www.bokadirekt.se/places/veda-lila-peter-1480/ayurveda-hälsokonsultation-12050. Han är grym!!!!

   josefinebengtsson 2017-02-13 17:46:52
   Svara
 • Det där har jag varit med om på ayurveda- retreat i Kerala förra hösten! Första gången är man lite ställd och förvånad där man ligger helt näck insmord i olja över hela kroppen, men sedan känns det bara naturligt och härligt att bli så omhändertagen.

  Hanna 2017-02-04 17:37:26
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hahaha…exakt så! Det är mysigt att bli omhändertagen och ompysslad av massa kvinnor. Som att vara barn igen!

   josefinebengtsson 2017-02-09 11:06:34
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!