Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Idas yogaresa med Yogiakademin – Dag 2

idas yogaresa med yogiakademin dag2

Hejsan från Ida i paradiset! Här kommer min dag 2 med Yogiakademin i Khola beach. Vaknar av att det serveras en varm kopp ingefärste utanför min bungalow av indierna som uppassar oss under veckan (försökte ständigt lära mig deras namn men gav upp då jag varken kunde komma ihåg eller uttala dem). Jag drar snabbt på mig löpskorna för en kvick löprunda för att skaka igång mina stela benen efter gårdagens resa. Mornarna sker i tystnad- vi pratar inte med varandra förrän Josefine bryter tystnaden runt lunchtid och det vilar en viss magi när jag möter de andra deltagarna (som jag ju ännu inte har presenterat mig för i och med att jag anlände mycket senare än dem igår kväll) och vi bara ler mystiskt mot varandra och nickar ett kort god morgon utan att prata.

idas yogaresa med yogiakademin dag 2

Klockan åtta börjar första yogapasset och jag är både nervös och enormt förväntansfull. Morgonyogan hålls av Malin som guidar oss genom en underbar sekvens vilken kommer att vara bestående och utföras på samma sätt varje morgon. Nytt för mig är att hela klassen genomförs med ögonbindel! Klassen inleds med shaking vilket under de första dagarna gör mig lite yr men desto längre veckan skrider desto mer älskar jag det. Resterande yogatimma spenderas med härliga yogapositioner och avslutas med en lång Savasana. Obeskrivligt att få yoga till bruset av indiska oceanen mitt framför näsan på en och känna de ljumma vindarna ifrån havsbrisen – det är inte svårt att vara fullständigt närvarande med den här miljön.

 

Fortsatt i tystnad följer en frukost bestående av exotiska frukter och te. Denna härliga frulle inmundigas på bästa sätt i sanden på stranden och strax därefter är det dags för en flow-klass med Josefine som sedan bryter tystnaden och jag får äntligen hälsa på alla deltagare på retreatet, ett till synes härligt tjejgäng som kommer att komma mig mycket nära under veckan.

idas yogaresa med yogiakademin dag 2a

I yogasalen dukas det fram en magisk ayurvedisk lunch, där vi sitter på ”kakelplattor” med ett ca 20 cm högt, litet kvadratiskt bord och äter på stora silverserviser – jag är helt häpnadsförd av den otroliga service vi får, allt serveras, bokstavligt talat- på silverfat.

idas yogaresa med yogiakademin dag 2b

Klockan fem är det dags för nästa yogasession och fram tills dess hänger jag med nyfunna vänner, solar, badar, skriver i dagboken vi fått av Yogiakademin och utforskar det vackra området.

 

Är helt slut efter en dag med mycket nya intryck och redan vid nio slocknar jag, återigen till ljudet av de skvalpande vågorna, efter en god middag med mycket skratt. Vill aldrig att detta ska ta slut!!

 

Namaste / Ida Lindman

 

Läs gärna om min Dag 1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Tack så mycket underbara du som delar med dig! Kunde känna havet Och lugnet! ❤?

  Hanna L 2017-01-09 18:58:03
  Svara
 • Det där ser så härligt ut att jag dör!!!
  Snabb fråga; hur gjorde du med packning? Bara handbagage?

  kram!

  malin 2017-01-09 13:09:11
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   De flesta kommer hit med stora resväskan, fast det är rätt onödigt. Det enda som behövs är lite yogakläder, bikini och en varm tröja. Igår kom en kvinna som ska vara här i tre veckor visserligen bara med en liten liten ryggsäck…I LIKE 🙂 KRAM

   josefinebengtsson 2017-01-10 09:58:42
   Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Hej Malin och tack för fina ord! Jag hade tänkt ta bara handbagage först men ångrade mig då jag ville kunna köpa lite saker och även ta med mig yogamattan. Jag var väldigt förvånad att bagaget kom med hela vägen (hade ju ändå fyra flighter med väldigt korta mellanlandningar), men med facit i hand så köpte jag två halsband vilka gott och väl hade kunnat rymmas i handbagaget och jag använde ca 1/3 av kläderna jag hade med mig. Nästa gång åker jag bara med handbagage, det räcker gott och väl!

   Ida/ @im_healthyenergy 2017-01-10 06:53:22
   Svara
 • Låter fantastiskt! Så kul att följa! Ser med spänning fram emot dag 3. 🙂

  Christina Lindström 2017-01-09 11:58:02
  Svara
 • Låter helt underbart!

  Yoga med Vicky 2017-01-09 11:55:23 http://rawness.se/blogg/vickyflod/
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!