Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Min vecka som eremit

Min vecka som eremit Min vecka som eremit

Heeeeeeej bästa ni!

 

Nu är jag tillbaka efter min vecka utan kontakt med omvärlden. Det känns som en evighet. Nu är det märkligt men också lite spännande att sitta här vid datorn igen. Jag har saknat att följa era yogaupplevelser så det är superkul att få läsa. Den som spar hon har!

 

Jag har alltså levt som en eremit på på denna vackra ödestrand i sju dagar utan yttre stimulans utöver naturens magiska dans. Trots det känns veckan oändlig lång och otroligt händelserik. Jag skulle vilja påstå att jag djup-dykt in i mitt inre och lyckats skapa en liknande känsla som under ett tiodagars vipassana retreat

 

I takt med solens uppgång har jag börjat dagen med låååång ljuvlig yoga i närvaro av vågornas brus och fåglarnas sång. En meditation i rörelse. Resten av dagen har bestått av mängder med sittande meditationer som varvats med magiska bad och läkande ayurvedisk mat.

 

Utifrån sett kan det låta ganska ensidigt, poänglöst och tråkigt. Vad är grejen med att sitta tyst i en vecka och inte göra ett skit? En vecka utan jobb där jag istället kunnat leka med mina vänner i Stockholm, dra till Kalifornien och surfa med min kärlek, utforska någon spännande storstad eller yoga med mina kompisar på stranden bredvid.

 

Hursomhelst, just nu kallade min själ efter något annat, efter att sitta still. Hade jag inte tagit tag i det själv vet jag att universum på ett eller annat sätt skulle ha gjort det åt mig. Så jag valde att lyssna. Jag valde att sätta mig ner och låta det som behövde observeras komma upp till ytan.

 

Under dessa intensiva dagar har jag upplevt meditationer av alla dess slag.

 

Meditationer i smärta. Meditationer i bliss. Meditationer som läkt min kropp från insidan. Meditationer som guidat mig till det jag behövde se. Meditationer som fått hela min kropp att vibrera. Meditationer som tagit fram lilla barnet i mig. Meditationer i fullkomlig tacksamhet. Meditationer i villkorslös kärlek. Meditationer som tvingat mig att släppa taget, som guidat mig in i tillit.

 

Kraftfullt är bara förnamnet. Jag kommer aldrig sluta förundras över vad vår kropp är kapabel till bara vi sätter oss ner och observerar.

 

Jag har ju mediterat såhär intensivt i flera dagar tidigare men då intängd på ett meditations center. Nu var det första gången som jag gjorde det ensam, det var ett liten experiemnt för mig själv. Skulle jag ha disciplin nog att sitta still flera timmar om dagen. Disciplin nog att låta mobilen bara avstängt. Disciplin nog att inte smita iväg på utflykt. De första dagarna gick det lite trögt (som det alltid gör även under retreat) men ju mer jag märkte meditationen magiska effekter, desto mer motiverat blev jag. Det var fantastiskt att ge mig själv denna vecka. Meditationsretreat som Vipassana är magi men vetskapen om att jag inte är beroende dem känns fint. Att jag kan gå djupt in i meditationen även på egen hand. Det handlar bara om att ge mig själv den tiden. Att meditera till vardags är givetvis också så givande men för att verkligen gå djupt tar det några dagar och timmar av stillasittande observation. Det går helt enkelt inte att komma in i samma tillstånd när man kollat facebook och mailat samma dag.

 

Tacksam över klarheten och så taggad på livet tillsammans igen!!! WIEEEEEE.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Det låter helt underbart och absolut något jag tror (vet?) att jag borde göra oftare. Innerst inne vet jag att det är dit jag är på väg, men jag har insett att jag är fruktansvärt rädd att ta mig dit. Om det är rädsla för all tid med mig själv eller att jag inte ska klara det eller något annat, det vet jag inte. Har bara insett att det är taggtråd runt den drömmen och jag måste komma på hur jag ska ta mig igenom den Vart någonstans är det du har kunnat ta dig an denna utmaning? Ser ut som ett perfekt ställe att släppa taget på. ??

  Malin 2016-10-28 07:41:15
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Jaaaa så himla härligt! Do it :-). Jag tillbringade min vecka på Little Khola Beach där vi kommer att vara med Yogiakademin i vinter. Wonderful!!!

   josefinebengtsson 2016-10-28 08:02:39
   Svara
 • Välkommen tillbaka, Josefine!
  Det låter oerhört fint det du varit med om. Grattis till att du grejade det på egen hand. Disciplin är bara förnamnet! Beundransvärt, verkligen!
  Tack för din delning ???

  Katrin Nörthen 2016-10-27 19:05:10
  Svara
 • ??? välkommen tillbaka

  Coachingmedanna 2016-10-27 17:04:44
  Svara
 • Låter helt underbart – längtar efter att göra detsamma! För drygt ett år sedan, innan jag drabbades av en utmattning, skulle jag aldrig våga vara helt med mig själv så länge. Vågade ju inte vara still fem minuter av rädsla för vad som skulle komma upp. Yoga stressade mig eftersom stillhet var så ovanligt för mig. Nu finns ingen rädsla kvar och det låter fantastiskt att få vara med om det. Hoppas att jag snart kommer iväg på ett retreat så att jag kan få vara med om en del av detta magiska.

  Jenny 2016-10-27 09:55:19
  Svara
 • Det låter sjukt flummigt och helt underbart! ???? Jag tror jag behöver börja med ett mer organiserat retreat där någon håller koll på mig. 🙂 Välkommen tillbaka!

  Nellie 2016-10-26 23:28:25 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Låter helt fantastiskt. Du är sån inspiration för mig ? jag känner mig så stressad över att jag inte varit aktiv med kommentarer och sociala medier. Följt med varje dag men försökt att behålla min medvetenhet och inte sväva iväg vilket jag gör lätt när jag spenderar för mycket tid på sociala medier. Tiden man får vill man prioritera på annat men samtidigt blir jag stressad nu då jag känner att allt jag skulle behöva är att åka till Indien med er på yogiakademin. Jag hoppas att man är med i tävlingen trots inte daglig aktivitet ? jag drömmer mig vidare. Godnatt fina Josefine och alla andra.

  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Förstår precis din känsla. Jag är lika. Känner ibland att jag kollar för lite på utmaningen, eller kommenterar för lite, eller att det blir för långt mellan mina egna inlägg kring just utmaningen. Och jag vill ju så gärna vinna. Men samtidigt slås jag av tanken vilken härlig tävling/utmaning det har varit. Vad mycket den givit mig. Jag vet att jag en dag kommer att resa både på yoga och surfresa. Inte nu dock när jag inte alls har råd. Men en dag. Men som sagt, vi peppar varandra och lär oss mycket av varandra på vägen. Kanske blir det inte inlägg och kommentarer varje dag. Men vi är så jäkla duktiga ändå ✨ Kram till dig och alla andra i tävlingen. Och en särskild kram till Josefine som fått med oss på en resa ??
   @yogini.elena

   Elena 2016-10-27 22:01:43
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Jaaaa – det är verkligen ett dilemma det där. När jag är i kontakt med mig själv och i balans (typ efter denna veckan) vill jag inget annat än dela med andra exempelvis på sociala medier men när jag tappat mig själv finns ingen energi att ge eller ta in någon annan. Jaaaa – vore så fint att ha dig med här. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-10-27 09:24:20
   Svara
 • Det låter helt fantastiskt?? Det skulle jag också vilja prova någongång i livet? Tänk att bara få VARA inte behöva ta hänsyn till familjen som drar i en hela tiden, och alla andra ”måsten” i vardagen hemma, åhh det hade varit underbart?? Vad hörligt du måste ha haft det❤️❤️❤️❤️❤️
  Kramar Jane

  Jane 2016-10-26 22:44:31
  Svara
 • Du är så modig! Jag skulle aldrig våga tror jag att umgås så mycket med mig själv och vara ensam! Men det låter samtidigt helt underbart!

  Maria Gelderman 2016-10-26 22:36:48
  Svara
  • Svar på Maria Geldermans kommentar.

   Yes, underbart men absolut en utmaning att möta mig själv såhör mycket. Vissa dagar har varit tuffa även på denna paradisstrand.

   josefinebengtsson 2016-10-27 09:22:07
   Svara
 • Jag tycker att det låter helt fantastiskt! Har blivit väldigt inspirerad av dig och tänker göra något liknande i november, logga ut ifrån sociala medier och ta en helg eller vecka helt off och bara ägna mig åt yoga, löpturer och naturen. Dock kan jag inte hålla mig ifrån din yogautmaning nu under oktober så det får bli i november. Hoppas att du har det underbart i Indien!

  Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-26 19:43:57 http://www.nouw.com/my_journey
  Svara
 • Låter underbart! ?
  Välkommen tillbaka!

  Siiri 2016-10-26 19:23:38
  Svara
 • Underbart! ❤✨ /@susannelennmark

  Susanne 2016-10-26 18:59:58
  Svara
 • För mig låter det inte alls som ett konstigt val. Känner också att jag behöver ensamtid och få stänga av alla intryck ett tag. Längtar oerhört efter det men det funkar inte hemma. Ibland går det, men jag får ingen regelbundenhet. Har alldeles för mycket stress, oro, ångest och andra känslor som jag inte kan sortera. Ena stunden skrattande, andra stunden rinner tårarna tills jag blir uppgiven och är totalt utslagen. Det tar lång tid att hitta tillbaka till mig själv bland alla känslostormar, tar tid att reda ut vad jag känner eller hur allt plötsligt bara rasade. Stunderna när jag verkligen känner mig själv, vill vara i min kropp och därför känner harmoni (oavsett yttre faktorier och problem) är så korta. Snabbt rasar allt, balansen som jag försökt att bygga upp igen. och varje gång känns det hopplöst igen. Nu måste jag börja om igen, utan att jag egentligen vet hur jag ska ta mig dit. Låter det flummigt? Det är svårt att förklara. Tänker att jag ska börja spara lite varje månad, behöver en resa med er igen. Det hjälpte med just det här. Där gav jag mig tiden, och där vågade jag.

  Lisa 2016-10-26 18:24:35
  Svara
 • Åh vad härligt det låter. Jag behöver verkligen en sån resa. Att få läka insidan och ut. Njut av din stund. Stor kram!

  Elena 2016-10-26 17:54:55
  Svara
 • Vackra du vad underbart ❤️ Det är den könskan (i light variant) jag upplevt under dessa veckor ❤️ Ena dagen kom det den andra dagen det, kroppen talar ❤️ Det behövs tid, mod, tillåtelse ❤️ Tusen kramar till dig!!

  Jessica Karlsson 2016-10-26 17:01:22
  Svara
 • Åh så härligt! Inspiration! ❤❤
  Jag tror det är snart dax för en egen Retreat helg här hemma ?❤

  Hanna L 2016-10-26 16:14:18
  Svara
 • Det låter magiskt! Har du tips om var det finns bra vipassana retreat utomlands?

  Klara 2016-10-26 16:04:37
  Svara
 • Låter och ser magiskt ut!

  Anna-Klara 2016-10-26 14:26:39
  Svara
 • Det låter så underbart, jag önskar att jag får möjlighet att göra något liknande inom en snar framtid. Ibland önskar jag att bara få vara, att komma bort från alla måsten, att få ta en kort paus från allt. Att verkligen få vara i nuet, rensa kroppen och hjärnan för att komma tillbaka nytankad på energi. Jag har så lätt att bara fastna i ekorrhjulet och bara låta allt rulla på. Med hjälp av denna utmaning har jag i alla fall sett till att få den lilla tillflykten i yogan varje kväll. Efter att barnen somnat få tända ljus och bara få vara på yogamattan. Det handlar inte om att man inte trivs med sin tillvaro, för det gör jag. Men som den perfektionist och arbetsnarkoman jag är så är det lätt att bara låta dagarna susa förbi. Nu ska barnen snart ha höstlov och så ska även jag, arbetsmobilen och dator ska lämnas på jobbet och jag ska bara njuta av en ledig vecka med min familj. Det är också en form av meditation. Tack för all inspiration Josefine och alla deltagare i den pågående utmaningen.

  Helen 2016-10-26 13:15:51 https://www.instagram.com/im.hille/
  Svara
 • Låter underbart.

  Malin / @nilamyoga 2016-10-26 12:25:13
  Svara
 • Underbart……Tack för att du delar med dig…den vackra sanningen i djupet av stillhet…
  All kärlek

  Karin O 2016-10-26 12:17:04
  Svara
 • Det där låter så fint och vad duktig och modig du har varit. För att göra något sådant behöver man nog ha ganska mycket erfarenhet av att meditera och tillit till att man klarar av det. Att man får ”gå sönder” för att man själv klarar att ta sig genom det utan utomstående hjälp.

  Hanna 2016-10-26 11:47:42
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Ja hade jag inte gjort exempelvis vipassana retreats innan skulle jag aldrig tag mig igen de jobbiga stundens. Vipassana har liksom visat mig hur allt går i vågor, hur allt förändras.

   josefinebengtsson 2016-10-27 11:16:51
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!