MEDITATIONSUTMANING DAG 11 – Mentalt AUM

MEDITATIONSUTMANING DAG 10 – Mentalt AUM josefine bengtsson

Foto – Adam Klingeteg

Wihooo – vi är mer än halvvägs – dag 11 av vår 21-dagars meditationsutmaning (se mer HÄR). Ni är sååå grymma. Läser alla era vackra och äkta kommentarer. Så fint att få höra era upplevelser – många av er verkade ha ett motstånd kring den stående meditationen (fint att ni stod kvar och observerade det motståndet). Hurusom – idag kan ni andas ut, vi ska återgå till en sittande meditation. Tekniken vi ska använda idag fick jag lära mig av en Indisk-man för flera år sen när jag var stressad och skadad. Han menade att det var det bästa sättet att hitta läkning, frid & lugn. Vi ska utföra en såkallad Mantra-meditation vilket är en teknik där vi upprepar ett ord eller en fras för att hitta koncentration. När tankarna fladdrar iväg någon annanstans (vilket de kommer göra) så för vi uppmärksamheten komma tillbaka till ordet eller frasen.

 

Mantrat vi ska använda är ett klassiskt mantra – AUM (OM). När du mentalt upprepar ditt mantra “AUM – AUM – AUM”, och andra tankar tränger sig på så släpp dem bara, gå inte in i dem.

 

 1. Sätt på dig bekväma kläder och sätt dig i en bekväm position (se här)
 2. Sätt din timer på 15 min
 3. Blunda, slappna av i kroppen & låt andetaget vara naturligt
 4. Låt andetaget vara naturligt, in och ut genom näsan.
 5. Ditt mantra är ordet “AUM” (eller vad du själv väljer för ord). Upprepa mentalt detta ord om och om igen utan att du rör dina läppar eller tunga.
 6. När du mentalt upprepar ditt mantra “AUM – AUM – AUM”, och andra tankar tränger sig på så släpp dem bara, gå inte in i dem.

 

Hur kändes det? Ser fram emot din delning!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
61kommentarer
 • Thank you for great content. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  freestreams racing tv 2022-12-03 17:33:20 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Gillar mantran så detta funkade bra på mig
  Bra när man tappar fokus. Fick säga de högt till o börja med men sen kunde jag ta de mentalt.
  Hade svårt m tankarna men försökte då m AUM för o bryta de.

  Jennie 2016-06-30 22:03:45
  Svara
 • Om den stående gav mest motstånd fysiskt så är det den här meditationen som gett mest motstånd mentalt. Maken till tankebabbel har jag inte varit med om tidigare den här utmaningen! Det släppte när jag började knyta mantrat till pulsen. Fast efter en stund i ro började det killa något fruktansvärt i halsen, tårarna rann ur ena ögat och till slut blev jag tvungen att hosta. Sen fick jag för mig att timern inte funkade så jag kunde inte motstå att kolla.. Ska försöka få in ett pass till idag, jag ligger ju ändå så långt efter för det finns inget i mitt liv som kräver ett sånt tjatter i hjärnan.

  Jessica 2016-06-28 09:50:33 https://dromvittran.wordpress.com/
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Fint att du tog dig igenom den. Vackert med tårar, jag älskar själv när jag får känna i meditationen. Tack för delning. <3

   josefinebengtsson 2016-06-28 11:45:59
   Svara
 • Började med att upprepa mantra högt för att komma in den och efter några högt ”AUM” koordinerande med min andetag så fortsätt jag med mantran mentalt och den kändes jättebra! Nånting som verkligen passar mig för att jag kan koncentrera mig mycket bättre i nuet när jag har en mantra att fokusera, tänkarna kommer inte så ofta eller intensiv som när man meditera Anapana. Tack!

  Lorena 2016-06-25 22:07:52 http://liveforever.se
  Svara
 • Jag åkte på kräksjuka & feber i onsdags & har därför inte kunnat fullfölja utmaningen. Så min midsommarhelg blev inte alls som planerat…
  Men nu är jag äntligen tillbaka med aptit på livet & maten! Förundras över hur effektivt det är med ett mentalt mantra. Det håller verkligen tankarna borta ??

  Linda 2016-06-25 16:04:58
  Svara
 • I am back! ? Har så svårt att ta tid till meditation när jag har ledig vecka med min femåring. Vi har (dessvärre) lika stort sömnbehov så Vi går upp samtidigt och lägger oss samtidigt. Bolibompayoga kan ju funka när man är tvungen med Bolibompameditation har jag inte lyckats med än… Över midsommar hade vi besök så jag fick tid till både aum-meditationen (i tvättstugan) och en yogastund på gräsmattan.. Happy!!! Mantrameditation passar mig, ger mig fokus. Älskar Aum-ljudet.. Både att uttala och tanken på det.. Skönt att vara tillbaka?

  Erika 2016-06-25 14:25:01
  Svara
 • Dag 11,
  Bättringsväg i kroppen, efter ett tag AUM-andet så brummande det till ordentligt i kroppen. Efter jag slutat med mantrat så var det skönt att bara sitta stilla i det.
  God natt.

  Andreas Eneroth 2016-06-24 00:41:38
  Svara
 • Jag mediterade sent igårkväll, sittande i sängen med kuddarna bakom ryggen för extra stöd.

  I början kände jag mig yr av de djupa andetagen och allt syre. Jag blev nästan svettig av värmen som spred sig i kroppen. En gång lyckades tankarna ta över helt och hållet innan jag kom på mig själv och kunde komma tillbaka till AUM. Men utöver det så höll sig tankarna iaf lite lugna. I slutet kände jag hur det började kittlas lite i kroppen. Tror det hade med syret att göra. Eller jag inbillar mig det. Efter 15 min var det otroligt skönt att sjunka ner i sängen, sträcka ordentligt på hela kroppen och somna.

  Josefin Forsberg 2016-06-23 09:16:03
  Svara
 • Tycker det är skönt att åter vara sittande men tyckte att det kändes lite tjatigt att upprepa mantrat hela tiden men det fungerade nog för mannen min tittade på fotboll och skrek och hejade utan att jag tog minsta notis om det 🙂

  Linda 2016-06-23 09:03:04
  Svara
 • Jag började dagen med gårdagens yoga meditation (gjorde en moln-meditation dagen innan) och efter jobb och middag blev det med aum meditationen. Vet inte vad det var igår, men hade jätte svårt att vara i nuet och koncentrera mig på aum, kroppen ville inte sitta så halvvägs in i meditationen la jag mig ner. Men då blev det svårt att hålla aum. Var en typ av motstånd som jag inte upplevt under de tidigare dagarna. Var mkt mental viljekraft för att stanna i andningen och mantrat. En del av mig ville bara sjunga ut aum för att få känna den härliga vibrationen i kroppen. Ingen vidare djup meditation för mig, men yoga meditationen var desto härligare ?

  Annelie brand 2016-06-23 07:49:47
  Svara
 • Just det. Kommentar. Ofok. Sent. Bökigt att få ihop o hålla isär på jobbresa. Nåt sånt

  Daniel 2016-06-23 02:07:08
  Svara
 • Jag gillade att ha något att tänka på. Jag tror det ”konkurrerade bort” dom andra tankarna lite. Det tog ett litet tag bara innan jag hittade en bra rytm, jag funderade liksom några andra här på om jag skulle tänka det på in-, utandningen eller både och.

  therese 2016-06-23 00:05:33 http://www.theresewiksten.se
  Svara
 • Kan verkligen känna hur jag kontrollerar tankarna med att upprepa AUM och att det blir det enda jag tänker på i takt med andetaget, (A på inandning, UM på utandning), kan känna hur jag landar i stillhet, ”no-mind”. Men samtidigt under mina 15 minuter far tankarna så lätt iväg någon annan stans på något omedvetet sätt. Hämtar tillbaka. Andas. Fokuserar.
  Vissa dagar är verkligen svårare än andra att behålla sitt fokus och gå in i sig själv på djupet, trots ett verktyg som detta. Sådan där magisk känsla av inre frid, lugn och harmoni efteråt. TACK<3

  Sophie 2016-06-23 00:00:37
  Svara
 • Idag har jag varit på resande fot men ville så gärna ändå göra meditationen. Tyvärr hade jag inget bra internet så jag fick göra så som jag kom ihåg den. Visste att det var meditation med mantra. Jag använde mig av Sat Nam istället för Aum. För mig betyder Sat Nam mycket så det kändes naturligt att det blev den. Att använda sig av mantra är för mig väldigt givande. När det annars kan kännas svårt medet att skingra tankarna så är det mycket lättare att få hjärnan att kännas tom man har ett mantra att upprepa. Speciellt tycker jag om när jag mediterar med mantra och malas (108 st pärlor/stenar/kulor)
  Imorgon ser jag fram emot att göra en ny meditation i ett nytt land 🙂 ?

  Katarina 2016-06-23 00:00:25 http://www.yogia.se
  Svara
 • Jag tycker oxå att ett ord att fokusera på var till hjälp. Men liiite störde jag mig på att jag inte visste vad det var jag sa egentligen, alltså vad det betyder…. ?Men en bra stund blev det iaf!

  Sara Alexandersson 2016-06-22 23:14:01
  Svara
 • Josefine! Är så tacksam att du delar med dig av din kunskap och dina verktyg. ❤️ Känner att jag kommer ha så stor nytta av detta även efter att utmaningen är över.
  Som vanligt fladdrade tankarna runt under meditationen, mest på vad jag skulle skriva att jag känt under mina 15 minuter. Konstigt det där, måste vara duktig flicka-syndromet som slagit till. ?? Dags att skaka av sig det en gång för alla!

  Karin 2016-06-22 23:13:41 http://rawness.se/blogg/workoutinstyle/
  Svara
 • Jag har så himla svårt att få till rutinerna. Har fått till en kvart varje dag men pga skiftarbete blir det lite närsom och jag är ett fan av rutiner egentligen. Och idag skulle jag klämma in den fina kvarten på morgonen, mitt i allt mitt morgontrötta bös. Vilket gjorde att det blev mer tidspress och, för mig, svårare att inte tänka på vad som skulle hända om en kvart, om tolv minuter, tio, ja ni förstår. Men imorgon blir det eftermiddagsmeditation, då kan jag inte skylla på stundande jobb eller dyl. 😉

  Maria 2016-06-22 23:10:12
  Svara
 • Svårt…utmaning ? Mycket tankar och riktig koncentration krävdes. Kände mig nästan störd av mantrat ibland… Nåja, skam den som ger sig ????

  Sara 2016-06-22 22:57:08
  Svara
 • Aum, den här var lite jobbig psykiskt. Undrar vad det beror på? Funderar på om det är att man låter? Man tar ju liksom lite mer plats då. Ska göra om den o se hur jag reagerar då.

  Maria 2016-06-22 22:31:01
  Svara
 • Är hos mina föräldrar ute i skärgården nu över sommaren, och så himla skönt att få meditera här istället för inne i min lilla lägenhet. Naturen gör mig verkligen mera lugn! Idag var det så lugnande att höra fågelkvittret, vinden, och alla andra små ljud som finns medan jag mediterade. AUM kändes för mig lite abstrakt och konstigt, undrar om ordet betyder något? Men annars var det lättare att hitta tillbaka i fokus tack vare mantrat. KRAM

  Linda 2016-06-22 22:26:05 https://www.instagram.com/lindalh3/
  Svara
 • Använde aum på varje lång utandning och hörde samtidigt i bakgrunden bruset från vattnet vid slussen där jag satt, solen som värmde och vinden på min kropp och i mitt hår! Det blev en magisk stund idag???? kram Jane

  Jane 2016-06-22 22:15:54
  Svara
 • Jag brukar ha som mål att meditera någon gång mellan 19 och 21 på vardagarna. Idag hade jag en liten son som inte ville sova och då hann klockan bli strax efter 21. Dagarna när det är lite rörigare innan jag sätter mig och mediterar och klockan blir senare än vad jag tänkt så upplever jag det också svårare att komma till ro.
  Så idag tog det ett tag att komma till ro, sen hittade jag flowet, men när det bara var några minuter kvar började jag bli rastlös. Så mycket tankar och känslor idag, så tack och lov för mantrat som gav mig ett tydligt fokus!??

  Sandra 2016-06-22 22:10:43
  Svara
 • När man väl kom in i det! Jättebra, försökte synkronisera andningen med mantrat. Det funkade bra. Kul! Hjälper att ha ett ord att fokusera på när tankarna kommer 🙂

  Jennie Nord 2016-06-22 21:20:05
  Svara
 • Tiden går verkligen långsamt när man mediterar! Det är verkligen en kontrast mot resten av dagen då tiden tycks rusa fram i en väldig fart. Blir bitvis lite rastlös under meditationen, men jag börjar uppskatta att tiden står stilla allt mer. Satt utomhus, noterade fåglarnas kvitter, att tranorna trumpetade en bit bort och att luften doftade sött av jasminblommor. Noterade alla de sakerna, men var ändå närvarande och försökte fokusera på mantrat. Älskar mantrat OM när man är många som sjunger det tillsammans högt. När man ska upprepa mantrat tyst för sig själv föredrar jag nog Sat Nam. Hursomhelst, fin stund! Tack för all inspiration och pepp ?? Kram på er

  Sandra Junhammar 2016-06-22 20:42:09
  Svara
 • Blir nyfiken mer på vad den indiska mannen sa till dig? Den här kom så lägligt då jag har varit uppe i varv hela dagen idag. Tack! Blev påmind om en man jag träffade på Bali som sa att jag skulle sjunga gayatri mantrat för mitt huvud som är proppfullt med tankar 🙂 Aum mantrat påminner om det, upplever att gayatri funkar bättre på mig, det når nånstans djupare i mig – så tack för påminnelsen med mantra, det vill jag komma ihåg att använda när jag är uppe i varv! Puss M

  Maria 2016-06-22 20:38:55 http://mariacarlsson.se
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Det var ovant att ha ett mantra. Blev lite som en våg av tankar kom då och då. Jag kom in i att tänka Aum på inandningen och Aum på utandning. Det var mycket lugnare i tanken på inandning med aum, vilket kändes rätt behagligt, men på utandning blev det som en strid stöm av tankar som blev lite svåra att släppa ibland. Kände mig inte så avslappnad efteråt som jag brukar känna mig, men det är ju en sån dag. När processen pågår förfullt att snart är det semester och det är ofta lite att fixa i livet en sån här dag!
   Snart blir det lugnare tempo, ska bli intressant att se om motivationen ror i land denna utmaning. Jag önskar mig verkligen det, men vi tar en dag i taget!

   Linda H 2016-06-23 07:19:03
   Svara
 • Bra med mantra för att hålla ordning på tankarna. Tog ett annat mantra som jag testat förut ”sa ta na ma”. Gick ganska bra. Längtar till jag kan hålla fokus hela tiden.

  Sabrina 2016-06-22 20:30:24
  Svara
 • Dag 11! Mentalt AUM! Har gjort lite korta sekvenser ljudligt tidigare, men inte mentalt. Satt på golvet på ett hotellrum i Kiruna där TV:n var på och slutet på matchen Island-Österrike höll på. Hittade hyfsat in i min ”bubbla”, men visste inte om jag skulle göra långa eller korta AUM. Började med ett på inandning och ett på utandning och testade sedan att köra lite snabbare så jag han med 6–8 på varje in- och utandning. Skiftade lite, men tycker att de snabba var lättast att fokusera på. Fick dock väldigt mycket saliv i munnen och fick kämpa med att slappna av i läpparna:) Höll mej hyfsat i bubblan tills Island gjorde 2-1. Det gick igenom och resten av tiden gick bra, med ett leende på läpparna;)
  Att sitta 15 minuter känns inte speciellt jobbigt längre!:) Tack!<3

  Caisa Wattström Parmlöv 2016-06-22 20:23:07
  Svara
 • Det var svårt. Ville att mantrat skulle passa andetaget för att slippa fundera på rytmen så efter ett tag bytte jag till Ham, Sa. Det fungerade bättre. Försökte acceptera motstånd i kroppen men efter tio minuter blev det för svårt och jag valde att stanna där.
  Jag satt vid sjön, i solen och kände hur jag stannade upp lättare av att vara i naturen.

  Emma 2016-06-22 20:06:57 http://Instagram.com/emmatstarsta
  Svara
 • Så många tankar efter de senaste dagarnas upplevelser! Släktträff med kusiner mm i härliga Skåne. Jag var nog inte här och nu fast jag försökte. Ljuger lite för mej själv att det nog gick bra ändå och ser fram emot morgondagens! Tack för allas inspiration här och tack till dej Josefine❤

  Christina Lindström 2016-06-22 18:26:46
  Svara
 • Jag har tagit en paus från att både från att skriva och läsa kommentarer om upplevelserna av meditationerna.
  Jag blir så otroligt trött av ”the world wide webb”. Det finns få saker som jag upplever så dränerande och som gör mig så splittrade, ofokuserad, rastlös, irriterad som när jag är för aktiv i div sociala medier, eller generellt bara spenderar för mycket tid med dator/telefon. Det stör min koncentration. Det stör mig från att vara den jag är. Det stör mig från att leva det liv jag försöker leva. Bara att läsa texter på dator upplever jag så annorlunda jämfört med en text tryckt på papper. Oftast för mycket andra störande element och notiser som pockar på min uppmärksamhet. För stort informationsflöde helt enkelt. Och mycket av den informationen är ju dessutom något jag själv primärt inte valt att få tillgång till.

  Jag fortsätter med 15 min meditation varje dag. Några dagar när jag kommit hem sent och trött har jag inte läst på om och plockat upp dagens meditationstema. De dagarna när det enda jag velat när jag kommit hem varit att varva ner, hitta sinnesro, hitta fokus, hitta mig själv och den där bra känslan som jag vet finns under lagret av dagens jobbstress/dåligt humör/trötthet/pms-humör/blodsocker fall – de dagarna har jag bara kört min grej. Dvs gjort en repris på någon av tidigare dagars meditation eller egen valfri favorit, och inte ens loggat in här på bloggen. Jag känner mig själv tillräckligt väl för att förstå och prioritera det som är bra för mig för stunden utan att på något sätt känna skuld i att göra utmaningen på mitt eget sätt och inte alltid följa dagens instruktioner. Det som trots allt är viktigast är att behålla rutinen med meditationen.
  Jag fortsätter vara med er alltså, om än lite i det tysta. Just nu känner jag för min egen del att det konstanta delandet av känslor och tankar förtar upplevelsen/effekten av själva meditationen något. Det blir energikrävande och uttömmande att skriva. Sen ska jag även hålla koll på och läsa eventuellt svar på min kommentar, kanske svara på det… Ja och då är den där loopen igång igen.
  Så känns det idag. <3

  Rutan 2016-06-22 18:26:25
  Svara
 • Det gick över förväntan bra! Mantrat hjälpte mig att lämna tankarna som poppade upp och jag blev styrkt av att känna att varje gång ”näe, nu måste jag bara sträcka på benen!” Eller ”Gud, snart går ryggen av, tror jag” dök upp, så utmanade jag mig själv att stanna bara liiiite till och varje gång så infann sig ett nytt lugn och en ny styrka. Och plötsligt hade 15 minuter passerat! Underbart efter en frustrerande arbetsdag! ??

  Anna Fredin 2016-06-22 18:10:03
  Svara
 • Jag sitter här nu med en skön avslappnad känsla i kroppen 🙂 Det blev några solhälsningar innan jag satte mig i meditationsställningen och lät kroppen gå ner i varv. Jag upplevde det nog lite lättare att komma tillbaka när tankarna for iväg på annat håll när jag hade mantrat att fokusera på.. Det blev ett AUM på inandning och ett på utandning och det fungerade för mig 🙂 Det har nog aldrig varit så lätt att ta sig tid att meditera som det har varit under de här 11 dagarna 🙂 Jag ser riktigt fram emot att sluta jobbet och komma hem och göra utmaningarna.. Det känns som att jag fått in en bra rutin och jag kommer att vara en flitig besökare på den här sidan även efter de här 21 dagarna 🙂 Jag är verkligen tacksam att du körde igång med detta Josefine 🙂 Tack för idag och KRAM till er ALLA 🙂

  Bo Stenström 2016-06-22 17:05:05
  Svara
 • Idag upplevdevjag att det var lite svårare att släppa tankarna och fokusera på mantrat men jag gjorde mitt bästa för att dra mig tillbaka till mantrat. Provade mig fram lite men när jag fokuserade pöser vid både in- och utandning blev det lite lättare 🙂

  Frida 2016-06-22 16:41:12
  Svara
 • Den här meditationen var den svåraste för mig hittills. Jag la för mycket tid på att fundera på om jag skulle tänka OM på inandingen, utandningen, både & eller helt okopplat till andetaget. Samtidigt upplevde jag ändå meditationen som lugnande, kanske för lugnande till och med. Jag blev helt rastlös i kroppen & tankarna stökade omkring & uppmanade mig till att ställa mig upp, yoga eller springa så jag fick kämpa en inre strid för att hålla mig kvar i meditationsställningen. Den här meditationsformen vill jag experimentera mer med. Har du några tips på hur jag kan gå vidare med den eller kanske något jag kan läsa? 🙂 Tack för idag!

  Zoe 2016-06-22 15:30:24
  Svara
 • +
  lugn och djup andning – nästan som sovande


  tankarna flög åt alla möjliga håll hela tiden – svåraste meditationsövningen hittills för mina tankar

  Tror att det kan ha berott på att just AUM är så svårdefinierat och abstrakt. I slutet bytte jag ut AUM mot stillhet och då tyckte jag att det gick lite bättre men ändå svårt att hålla tankarna borta.

  En fråga:
  Jag har märkt nu, speciellt under de mer stilla meditationsövningarna, att jag får som en ilande spänningshuvudvärk precis vid tinningen. Är det spänningar som släpper eller vet du om det är något annat? Nyfiken eftersom jag aldrig har huvudvärk annars. 🙂

  Anna 2016-06-22 12:47:58
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Heeej fina! Glad att höra att du provade och även experimenterade med ett nytt ord. Hmm…jobbigt med huvudverken. Svårt att säga vad det är. Tror absolut att det kan vara spänningar som släpper. Under Vipassana Retreats (där jag ju mediterar massor) kan jag också ha dagar med mycket huvudverk för att det sen ska lätta och jag snarare känns mig klarare än någonsin i huvudet. Förhoppningsvis är det något som släpper. Håll mig gärna uppdaterad. STOR KRAM!

   josefinebengtsson 2016-06-22 14:46:43
   Svara
 • Vilken underbar känsla det är att känna hur andningsfrekvensen går ner, trots att tankarna fortsätter fladdra från och till. Hur lugnet sprider sig i kroppen, hur kroppen blir både tyngre och lättare på samma gång.
  Det här var en skön kombination av djupandning och mantra. Det passade mig superbra.
  Här om dagen gjorde jag dessutom spegelmeditationen igen – i en hel kvart. Jag har en bit kvar där; jag måste öva och öva för att riktigt tränga igenom känner jag. För att nå fram till mig själv – eller kanske handlar det om att släppa den där sista kontrollen…? Men den blir samtidigt mindre och mindre obekväm att göra.
  Och tack Josefine för alla dina fina kommentarer – för att du läser allt och peppar oss vidare. Det är verkligen så fint att du tar dig tid att göra det. Det är också fint att följa alla andras framgångar och vedermödor på den här resan. Tack alla! <3

  Sofi 2016-06-22 10:52:16
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   Åh fint att du körde två meditationer :-). Så kul att läsa alla era upplevelser. YES – jag upplever att om jag sitter där framför spegeln så kommer efter ett tag någon acceptans, att allt är bra som det är. Jag kommer liksom djupare in. Så handlar nog som du säger att släppa kontrollen och bara låta allting vara! Tack till dig! <3

   josefinebengtsson 2016-06-22 14:48:44
   Svara
 • Underbart
  Denna meditation är räddning när tankesurret är som mest intensivt.
  Själv läker jag just nu från en mycket tuff tid efter att jag fick besked att jag hade en aggressiv elakartad tumör i bröstet. Nu är jag klar med alla hemska behandlingar och är inne i en läkeperiod.
  Mantran är otroligt effektivt och läkande
  Sat Nam

  Karin O 2016-06-22 10:24:17
  Svara
 • Satte mig på balkongen, i solen till fågelkvitter efter frukost. Jag är så glad att jag lärt mig att sitta gränsle över ett par kuddar. Nu slipper jag obehagskänslor från höft/ljumskar samt eventuellt domningar i någon av fötterna. Jag kan bara vara, andas och försöka mota bort flyktiga tankar. I morse var mitt huvud just fyllt av funderingar som jag vet att jag behöver ta itu med under förmiddagen … lyckades ändå hålla huvudet någorlunda tomt. Sååå skönt!

  Mia Haglöf 2016-06-22 08:52:23 http://Miassidor.blogspot.se
  Svara
 • Jag fick faktiskt en lite annorlunda upplevelse idag. Jag märkte att jag gärna vill andas i takt med någonting, är väl en grej som jag fått med mig från yogan och det var svårt att känna efter hur ofta jag ville mentalt säga aum. Tyckte det kändes för långsamt i takt med andetagen och när jag sa det oftare så blev det lite stressad känsla. Men någonstans gick det bra ändå ! 😛 Jag tror jag var mer medveten idag, jag försvann iväg i min fantasivärld lite då och då, men jag var ändå medveten, som en vaken dröm typ, annars är det lätt att jag hamnar i nån slags halvt sömnläge.

  Intressant tycker jag! Måste testa någon mer gång sen och se om det hade med AUM och göra eller om jag bara var ovanligt pigg idag 😀
  Delade med mig lite tankar om stress, meditationsutamningen och våga landa i sig själv i bloggen igår!

  /Anna

  Beautiful Life 2016-06-22 08:51:48 http://beautifullife.se/vaga-landa-i-sig-sjalv/
  Svara
  • Svar på Beautiful Lifes kommentar.

   Åh va fint Anna! Härligt att du kände medvetenhet (såklart vi vandrar iväg lite) men fint att ändå känna de där stunderna av NU, NU, NU!!! Å va fint med bloggen. KRAM <3

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:22:11
   Svara
 • Dag 11 gillade jag, kändes kraftfullt och lättare att hitta tillbaka med ett AUM när tankarna fladdrade iväg. Upplever att de 15 minutrarna krymper för var dag. Jag har inte skickat någon kommentar på ett par dagar men är så tacksam för denna utmaning. Dag 6 var väldigt speciell, kändes som den dagen var lite en brytpunkt från att försöka meditera till att inse att man gör det. Ser fram emot det kommande tio dagarna. Tack fina du, för att du delar med dig av din kunskap & vishet.

  Marlene Segerlund 2016-06-22 08:48:43
  Svara
 • Spänningar i ljumskar/höfter som inte ville försvinna men som minskade när jag försökte andas AUM i genom dem. Få tankar annars och känner nu ett inre lugn.

  Malin 2016-06-22 08:45:07
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Härligt Malin! Har du provat hur det är att sitta i en annan ställning – typ på en stol? Så kanske spänningarna försvinner lite mer. KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:25:27
   Svara
 • Morgonmeditation gillar jag också så kanske ska fortsätta med detta:)
  Jag satt i Sukhasana vilket känns gott (förutom att fin vänster fot somna) Bra start på dagen helt enkelt Weeiho

  Anna fältskog 2016-06-22 08:23:36
  Svara
 • Det är såå bra när du lägger upp konkret hur du gör din meditation, ibland behövs konkreta tips innan man hittar själv känslan bara!

  Amanda 2016-06-22 07:59:44 http://nouw.com/söttochsalt
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!