MEDITATIONSUTMANING – Teknik för att sitta

meditationschallenge - teknik för sitta. josefine bengtsson

YEAH – imorgon börjar min meditationsutmaning (läs mer HÄR). Är du med?! Dessa dagar innan har jag gett lite av mina tips som kan vara bra inför utmaningen. Eftersom det vanligaste sättet att meditera på är att sitta ner så går jag igenom meditationsställningar idag.  Helt enkelt – hur vi bör sitta när vi mediterar?

 

Det finns inget rätt och fel men däremot kryllar det av olika tips och tricks för hur det är bäst att sitta. Enligt mig är det viktigaste att du hittar en ställning som i alla fall är hyfsat bekväm & stadigt, i en position där du kan slappna av men samtidigt inte så mycket så att du somnar!

 

Jag gillar oftast att sitta upp och meditera, framför att exempelvis ligga ner på rygg. Den sittande ställningen ger mig mer fokus – på rygg är det lättare att vandra iväg i tankarna eller som sagt somna.

 

När vi sitter upp vill vi göra det på ett avslappnat sätt men med en rak rygg och huvudet upprätt. Lägg gärna den ena handen över den andra eller så placerar du en hand på varje knä – det som är skönast.

 

Det finns många olika varianter på sittande ställningar och här nedan går jag igenom de fyra vanligaste så att du kan prova dig fram inför morgondagen!

 

meditationschallenge - teknik för sitta. josefine bengtsson

LOTUS

Denna position ger stabilitet men för att kunna sitta i den på ett avslappnad sätt krävs det att våra höfter är väldigt viga. Lägg gärna en kudde under rumpan för att lättare kunna slappna av i magen & höfterna.

 

meditationschallenge - teknik för sitta. josefine bengtsson

SUKHASANA 

Detta är min favorit ställning – att helt enkelt sitta på golvet med korslagda ben (en fot framför den andra) och med rumpan på en kudde eller filt. Om knäna är ovanför höfterna blir det svårt att slappna av – prova i så fall att sätta dig på en lite högre kudde. Om det fortfarande inte är bekvämt testa nästa ställning.

 

meditationschallenge - teknik för sitta. josefine bengtsson

PÅ KNÄ

Sätt dig på knä och gränsle över en eller flera kuddar. Låt ryggen vara rak och kroppen avslappnad. Om inte detta heller är skönt, gå till nästa position.

 

meditationschallenge - teknik för sitta. josefine bengtsson

PÅ STOL

Sitt gärna långt fram på stolen så att du kan placera hela fotsulan ner i golvet och på så vis få stabilitet. Hitta en rak rygg och slappna av i magen.

 

Vi alla är olika så här gäller det helt enkelt att prova sig fram. Vilken ställning fungerar för dig? Efter ett tag rekommenderar jag dock att bestämma dig för en ställning som du kör på under en period. För mig blir det någon trygghet i att alltid sätta mig på samma sätt – det gör att jag lättare kommer in i meditationen då jag väl kör!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • I’ve been troubled for several days with this topic. But by chance looking at your post solved my problem
  I will leave my blog, so when would you like to visit it?

  제이나인 인터넷 카지노
  제이나인 카지노 검증 사이트
  제이나인 카지노 꽁 머니
  제이나인 카지노 룰렛
  제이나인 카지노 추천
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2022-12-17 06:17:47
  Svara
 • Kikade in här, för att läsa och ta in ännu en gång, då det behövdes. Insuper , blir så full av glädje och vilar så gott, om vartannat, i allt fint du skriver.. Tusen Tack <3

  Karin N 2016-06-15 22:49:53
  Svara
  • Svar på Karin Ns kommentar.

   Åh jag blir rörd av att läsa dina ord Karin. TACK själv, så fint att kunna dela allt detta med er <3.

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:22:42
   Svara
 • Tack! för puffen!

  Leni 2016-06-12 01:20:15
  Svara
 • Jag brukar gilla att göra några korta yogasekvenser innan jag sätter mig i min meditationsposition. Då tycker jag det är lättare att hitta fokus.
  Jag gillar att meditera på morgonen innan resten av familjen vaknar 🙂 När kommer du lägga upp dagens utmaning?
  Ska bli kul att komma igång!

  Lisa 2016-06-11 21:26:53
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Håller helt med Lisa. Lite yoga först och sen meditation på morgonen är härligt. Ny övning kommer upp kl 06.30 varje dag. Sååå kul att du är med!

   josefinebengtsson 2016-06-12 11:34:06
   Svara
 • Jag är superpepp! Den här utmaningen kunde inte komma mer lägligt 🙂

  Nina 2016-06-11 14:34:43
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Blir väldigt glad av att höra det Nica. Yes – såhär under försommaren så behöver vi ju ofta meditation extra mycket. Underbart att du är med! <3

   josefinebengtsson 2016-06-11 20:16:51
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!