Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MEDITATIONSUTMANING DAG 9 – Stående

meditationsutmaning tadasana

Glad måndag! Varmt välkommen till dag 9 av vår 21-dagars meditationsutmaning (se mer HÄR). Wihooo snart halvvägs. Kom hem från Bara Vara igår och jag är helt rörd av att läsa om era meditationsupplevelser under dessa dagar. TACK, TACK, TACK för att ni delar så äkta. Känns så otaligt vackert att vi gör detta ihop. Jag tror vi alla ser hur mycket vi behöver meditationen men samtidigt hur vi gång på gång på gång prioriterar bort det för allt annat som ”måste” göras.

 

Ni ALLA är sååååå coola som ger er själva all denna tid. Även om jag inte hinner svara på alla era kommentarer så läser jag allt med hjärtat ska ni veta. Så vackert, så vackert. TACK!

 

Nu har vi suttit, legat, dansat, shakat – idag ska vi stå upp stilla och meditera! Men inte i en spänd yoga-variant ”Tadasana”som på bilden ovan. Utan vi ska göra motsatsen och istället försöka slappna av så mycket som möjligt i kroppen och på så vis kanske märka av de där spänningarna som vi ofta går runt med utan att ens veta om det. Att stå upp och meditera gör mig alltid väldigt medveten om de ”omedvetna” spänningarna och den medvetenheten gör i sin tur att jag lättare kan släppa dem (ofta en fantastiskt release). Men ha tålamod – ibland släpper inte spänningarna på en gång, kom då ihåg ANICCA (allt förändras hela tiden). De kommer släppa men det är inte din uppgift idag. Din uppgift idag är att vara med det som är, observera kroppen i denna stående position. Var flödar energin? Var sitter spänningarna? Hur är andetaget?

 

 

Såhär gör du…

 1. Sätt timern på 15 min.
 2. Ställ dig upprätt men avslappnat och placera fötterna ungefär axelbrett isär.
 3. Pressa ner foten fyra hörn jämnt ner i mattan för att hitta stabilitet. Prova gärna att föra vikten i alla olika riktningar, för att sen hitta en jämnvikt i mitten.
 4. Hitta sen lätt böjda knän för att kunna slappna av i rumpan och höfterna.
 5. Låt magen falla ut och bli som en ballong. Obs viktigt – försökt alltså ”aktivt” slappna av i magen! Detta ställe är ofta en plats som vi många (av olika anledningar) går runt och håller in. Någon som känner igen sig?! 🙂
 6. Låt sen axlarna falla iväg från öronen. Armar och händer kan bara hänga ner längst sidan av kroppen.
 7. Slappna av i ansiktet.
 8. Låt käkarna falla isär. Obs viktigt igen! Försök verkligen släppa detta område genom att öppna munnen och bilda ett mellanrum mellan tänder och läppar. Låt andetaget komma hit in och ut genom munnen (som vi gjorde på shakingen).
 9. Ta ett par djupa andetag in och ut genom munnen (hela vägen ner till ”ballong” magen).
 10. Låt sen andetaget bli naturligt men som sagt gärna genom munnen.
 11. Stå i positionen och låt uppmärksamheten vila i kroppen med andetaget (om det känns lättare använd gärna Vipassana tekniken). Observera när det blir ”jobbigt” att stå upp men se om du kan stå kvar lite längre än vad ditt ”Mind” vill. Gå förbi de där tankarna och se vad som händer, kanske är det ngt som lättar.
 12. När klockan ringer (eller tidigare om det blir för mycket) lägg dig en stund i Savasana om du vill.

 

Hur kändes det att stå upp och meditera? Var det lättare eller svårare att hitta närvaro? #josefinesyogautmaning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
77kommentarer
 • Blev väldigt överraskad över hur mycket jag gillade denna. Min kropp blev väldigt lugn o avslappnad. Kände oxå hur stel min nacke o käkarna var o hur de faktiskt slappnade av.

  Jennie 2016-06-30 21:55:18
  Svara
 • Intressant! Själva ståendet gick bättre än jag trodde men det här är den meditation som hittills väckt starkast känslor av att vilja fly men jag förde mig tillbaka och stannade kvar. Då kom ångesten. Jag lät den skölja över mig i vågor och påminde mig då och då om att andas. När den la sig började hela överkroppen pirra av den ökade blodgenomströmningen. Strax därefter var meditationen slut. Det här bekräftade bara vikten av att jag unnar mig både motion och meditation dagligen, för både min kropp, själ och ande. Tack!

  Jessica 2016-06-27 20:31:54 https://dromvittran.wordpress.com/
  Svara
 • Nör en är borta över midaommar får en gå iväg o göra nåt mer diskret, aom denna. Gick så snabbt!! Kände inte förrän i slutet att jag blev trött i benen och det var så skönt för magen och hjärnan.
  Märkte att jag framför allt var stel i axlar o nacke men även lite i låren, samt massa energi i fötter, smalben, händer o armar. Skönt! 🙂 Glad midsommar till dig!

  Anna 2016-06-24 16:55:02
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Haha…kan ju se lite ”sektigt” ut att göra detta bland oinvigda meditatörer – FINT att du hittade något som funkade. GLAD MIDSOMMAR!

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:48:10
   Svara
 • Hej! Jag ville bara berätta att igår var jag med, tillsammans med runt 700 pax på Waterfront Hotel i Stockholm och firade International Day of Yoga, och min meditation var där, sittande, tillsammans med alla andra…. wow! Vilken energi! Vilken effekt! Jag har alltid haft lite svårt att koncentrera när det är så mycket folk runt omkring, eller när man är på en yoga pass och kanske fokusera sig mer om hur de andra kan så mycket och titta ner av sig själv för att kanske man kan inte så bra.. men igår var det underbart! Jag var med massor andra och inget av detta känslor kom up, det var jag och min mata! Det var JAG som var där! Och det var så givande! Hann inte med stående meditationen men detta kommer jag att testa en andra dag! Tack Josefin för detta utmaningen igen! Man längtar att komma upp och läsa nya inslag! TACK!!!!!

  Lorena 2016-06-22 20:55:06 http://liveforever.se
  Svara
 • Yeyyy, gjorde om denna meditation idag igen, stående vid Göta Kanal! Det var fantastiskt, fast jag hade campingen i ryggen och alla som ville kunde se mig, så brydde jag mig inte om att jag nog såg ut som en tok som stog där? Jag kunde helt slappna av och bara vara, 15 min gick jättefort! Underbart☀️??

  Jane 2016-06-22 12:03:15
  Svara
 • Oj vad jag blev förvånad av att stå upp och göra vipassana.
  Min kropp är van vid att känna förnimmelser över hela kroppen, så fort jag sätter mig ner och börjar mediterar kommer förnimmelser.
  Det hände nu också fast då stående, men bara någon minut in så brummande ordentligt i fötter. Fick känslan av att sitta de sista 15 min i adittana, hela kroppen blev svettig och trots att jag stod med lätt böjda ben var jag vid två tillfällen tvungen att titta på dem då det kändes som de skulle böjas åt andra hållet, blev faktiskt lite rädd 🙂
  Förvånad och rädd får sammanfatta min upplevelse.

  Andreas Eneroth 2016-06-21 23:51:47
  Svara
  • Svar på Andreas Eneroths kommentar.

   Tack för delningen Andreas. Så intressant att läsa vilka olika upplevelse alla fått under denna meditation. Mycket motstånd men vissa har älskat det. Oavsett så är det ju spännande med en ny upplevelse. Sittande Vipassana har du ju gjort mååååååånga timmar ;-). Underbart att du provade. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:30:23
   Svara
 • Igår låg jag i savasana, efter ett tag blev jag väldigt frusen så hade svårt att slappna av helt. Tankarna kom och gick och mötte en del motstånd. Mycket som händer i mig just nu. Tack!

  Therese 2016-06-21 22:57:29
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Nästa gång får du ha en filt eller täcke över dig. Älskar att bädda in mig i Savasana 🙂

   josefinebengtsson 2016-06-22 10:33:00
   Svara
 • Tyckte det gick otroligt bra och blev inte alls tungt att stå upp. Började ”gunga” lite mot slutet.

  Linda 2016-06-21 19:34:35
  Svara
 • Denna gillade jag. Blev helt avslappnad och ”tung”. Ibland kändes det som att jag skulle tippa framåt… 🙂

  Kram
  //Harriet

  Harriet Wikström 2016-06-21 18:52:13
  Svara
  • Svar på Harriet Wikströms kommentar.

   FINT att den passade dig. Många andra som du kanske läst hade motstånd under denna meditation. Vi är ju alla olika så därför så fint att prova olika grejer 🙂

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:08:58
   Svara
 • Började skaka lite i överkroppen nästan direkt, sedan försvann det. Dom sista minuterna började jag ”gunga” från den ena till andra sidan. Det liksom bara började av sig själv. Härlig känsla!

  Linda 2016-06-21 18:45:51
  Svara
 • Jag fixade inte denna meditation. Jag klarade 2x5min. Fick kramper i både fötterna och höfterna redan från början men lyckades i alla fall hålla ut 5min, väntade en liten stund och gjorde ett nytt försök men smärtan blev bara värre och värre så kände att det inte var värt att pressa mig. Jag blev yr, illamående och kände skarpa smärtor. Lyckades dock slappna av mer än vad jag trodde. Brukar göra en liknande position i yin yogan men då står man i en framåtfällning och inte helt rak, har väldiga problem även med den positionen men den håller jag normalt sätt inte längre än 5 min. Jag får försöka öka successivt. Visst jag är sur på min själv att jag inte klarade den men jag är också stolt över att jag ändå avbröt. Jag gjorde ändå en meditation, den varade inte så lång tid bara.

  Charlotte Stomilovic 2016-06-21 14:48:21 http://www.thefreelanceyogi.com
  Svara
  • Svar på Charlotte Stomilovics kommentar.

   Heeeeej Charlotte. JAAAA – bra att du lyssnade på dig själv och vad din kropp sa idag. Tack för ärlig delning. Skarpa smärtor ska det ju inte vara då är det bättre att göra ngt annan meditation. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:18:26
   Svara
 • Denna var svår. Efter bara 5 minuter vill jag sitta eller ligga. Eller bara göra något annat. Men jag stod kvar. All kraft gick åt till att bara säga åt mig själv att stå kvar. 15 minuter kändes som en timme. Men det gick. Och det bästa av allt – jag hade inte tänkt på något annat än att jag just skulle stå kvar, hur långtråkigt det än var. Så jag kände mig rastlös i kroppen efteråt. Inte ett lugn kroppen men däremot i tankarna och jag hade varit helt uppslukad av nuet, av att stå.

  Hanna 2016-06-21 12:21:49
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tack för delning Hanna. Snyggt att du stod kvar trots alla tankar som ville att du skulle avbryta :-). KRAAAM!

   josefinebengtsson 2016-06-21 21:21:25
   Svara
 • Trodde inte att man kunde vara så trött, men ändå var det inte jobbigt att stå hela tiden kändes som att jag stog på en stabil men ändå lite svajande grund som bar mig trots svaj❤️ Lyssnade på mitt andetag och bara slappnade av??

  Jane 2016-06-21 10:30:42
  Svara
 • Dag 9 stående var väldigt svår för mig. Det tog nog inte mer än en minut innan jag var redo ge upp. Men jag klarade 9 minuter. Jag hade så ont i fötterna och en jobbig känsla i hela kroppen så de sista minuterna la jag mig i savasana, och idag var det underbart. Då kände jag hur kroppen och sinnet började slappna av på riktigt.

  Stående meditation ska jag fortsätta öva på. Jag tyckte det var en så jobbig stund och jag upplever att det säkert beror på svagheter och spänningar som säkert mår bra av fortsatt övning.

  Återigen valde jag att gå och lägga mig direkt efter meditationen igår och skriva här idag istället.

  Josefin Forsberg 2016-06-21 09:36:30
  Svara
  • Svar på Josefin Forsbergs kommentar.

   Åhhhh va fint Josefin. Och ingen hets med kommentarerna – superskönt att inte gå Online på kvällen efter meditationen. Då sover an ju som godast :-). KRAM!

   josefinebengtsson 2016-06-21 10:59:29
   Svara
 • Klockan är 05.24 jag stannar till på ängen där jag brukar springa förbi på min morgonrunda. Vänder mig mot solen och sluter ögonen. Känner hur kroppen blir tung. Känns en stund som om jag ska tappa balansen men fokuserar på andningen och lyckas komma tillbaks. Solens strålar värmer, som jag har längtat… Får kämpa för att tankarna inte ska åka iväg till jobbet, midsommarplanerna, räkningar som ska betalas, renoveringsprojekt.
  Varje gång jag glider iväg i tanken försöker jag ta ett djupt andetag, le åt mig själv och ge mig själv en ny chans.
  Bra start på dagen!

  Lisa 2016-06-21 06:19:03
  Svara
 • Kanske inte världens bästa förutsättningar idag. Lång resdag och sen italiensk middag mitt i matmeckat med alldeles för många rätter och en karaff av nåt slag. Och så mitt i natten en stående meditation på det. Det hela blev ganska svajigt. Både i kropp och själ. Men men, det gjordes i alla fall. Lite stolt ändå.

  Daniel 2016-06-21 01:36:27
  Svara
 • Känner mig så förvirrad och förvånad över hur svårt det är! Idag var det fullkomligt omöjligt att stå och slappna av och sen samtidigt andas. En kan tycka att det är ganska basala saker som borde sköta sig själva, men nej. Men hittills, efter samtliga meditationer(oavsett framgång..) har jag känt mig nöjd. Eller kanske är tillfreds ett bättre ord? Hursom.. det är en känsla som jag ofta förknippar med någon form av prestation, vilket detta iofs är, men det är mer kravlös prestation och det är jag ovan vid men gillar tanken på att vänja mig.
  Tack för idag!

  Maria 2016-06-21 00:31:49
  Svara
 • Är så tacksam för att jag ger mig själv den här tiden att meditera så här varje dag. Inser om och om igen hur viktigt det är att pausa, stanna upp. För det som verkligen spelar roll och betyder något är nu – LIFE IS NOW.
  Har nog känt allt man kan känna de senaste månaderna känslomässigt. Bearbetat mycket och verkligen känt, men samtidigt när livet rullar på i ett tempo är det såå lätt att bli distraherad och tränga undan det obekväma, jobbiga. Fortfarande är det mycket jag bearbetar och känner och går igenom inom mig och som dyker upp under och efter yoga och i meditation. Även om jag ser på saker på andra sätt efteråt, kanske från andra perspektiv och med mer klarhet, lätthet, så kan jag också känna mig väldigt splittrad och sårbar stunden efter avslappning och meditation, då det öppnar upp och liksom rör runt på en massa känslor. Oftast känner jag ju hur hela jag liksom strålar inifrån och ut varje gång jag yogat. Som att ha uppdaterat sig själv till en bättre version. Det fina är att på mattan kan man inte fly undan från något, utan här får jag chansen att möta – and break through. Livet består ju av en massa kontraster och motsatser, som tillsammans skapar en balans av harmoni. Vad jag möter på mattan kan vara både vackert men också jobbigt. Kan verkligen känna allting. Och att kunna känna allting så mycket, våga vara känslosam, är verkligen att leva sitt liv på ett djupare plan.
  Och stående meditation… väldigt skönt, kände hur kroppen sakta rörde sig fram och tillbaka med fötterna som stadig grund, vilket också gjorde mig fokuserad och väldigt närvarande i stunden. Inte så mycket tankar som dök upp idag, mer fokus på kroppen och andetaget.
  Grateful to feel everything so very deeply <3

  Sophie 2016-06-20 23:58:20
  Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   Åhhhh tack Sophie för din fina delning. Jag känner igen det där. Livet är nu men det är så lätt att tränga undan känslorna som finns i nuet och istället fokusera på framtiden (på görandet) för det gör ont att känna. Men låter vi känslorna flöda istället blir det frihet istället frö smärta. Keeeep on going! KRAM!

   josefinebengtsson 2016-06-21 11:39:10
   Svara
 • Dag 9! Lika spännande som vanligt att läsa vad dagens meditation ska vara! Stående! Jag står när jag gör Qi Gong, men då är jag inte helt stilla. Det var inte svårt att stå stilla – det svåraste var ballongmagen! Kom på mej flera gånger med att den spändes och fick slappna av den igen:)
  I slutet av kvarten hade jag sjunkit ner lite mycket i knäna, så de kändes lite för mycket. Och fötterna domnade…
  I stort tyckte jag att det var väldigt skönt! Och tankarna kändes helt okejfokuserade;)
  Kram<3

  Caisa Wattström Parmlöv 2016-06-20 23:49:44
  Svara
 • Svårt med närvaron idag märkte jag direkt. Så då gick jag till mitt säkra kort att närvara i andningen istället i sittande. Har kännt så stor närvaro på sista tiden att det blir något nytt att inte veta hur jag ska fokusera en sån här dag. Tror att Det kan vara känslan av ledsenhet som skakar om mig, då jag för en tid sedan fick missfall.

  Svårt att vara nöjd med min insats en dag som denna, men blev tacksam och glad över att läsa inlägget du delat. Det var otroligt viktigt , eftersom jag inser att jag började leta anledningar och scanna tankar istället för att bara låta det vara en sån dag. Låta ledsamheten finnas med mig och få vara i min sorg. Motståndet och flyktkänskan inför meditation som hela tiden ska övervinnas såna dagar när den behövs som mest. Jag förstår inte riktigt logiken, men inser att det är så det ter sig för mig just nu.

  Linda H 2016-06-20 23:30:31
  Svara
  • Svar på Linda Hs kommentar.

   Åh kära du! Närvaron går upp och ner så handlar nog mer om acceptans för det som är och att vara snälla mot oss själva. Sååå tråkigt att höra om ditt missfall kära du. Låt dig själv vara ledsen, låt dig själva gråta och känna in det som hänt. Verkligen fint att du ger dig själva meditationen varje dag. <3

   josefinebengtsson 2016-06-21 11:41:43
   Svara
 • Jag har kommit efter i utmaningen, men jag gör det i min takt istället för att bli arg på mig själv för att jag missat ett par dagar. Istället sparar jag ner alla instruktionerna för de olika utmaningarna jag missat och gör dem i lugn och ro

  Jenny 2016-06-20 23:23:39
  Svara
 • Blev förvånad över att jag kunde bli så trött av att stå! Knappt några tankar men funderar om jag ändå liksom motade bort dem lite omedvetet för jag kom på mig själv att jag höll andan. Brukar göra det när jag tycker ngt är jobbigt… Den här meditationen blev jag väldigt trött av. Men helt ok eftersom jag ska sova nu 🙂

  Maria 2016-06-20 22:51:12
  Svara
 • Stod 8-9 minuter, sen var det ingen idé för tankarna bara snurrade… Gjorde några yogapositioner istället. Känner mig så stressad hela tiden, kan inte få stopp på tankarna, förstår inte varför hjärnan jobbar på högvarv….. Det blir bara ytterligare något jag ska prestera och så går inte det heller…. 🙁

  Sara Alexandersson 2016-06-20 22:38:49
  Svara
 • Åh jag va så himla taggad för dagens meditation och för att även ta igen gårdagens, då legat en dag efter men istället har jag legat i feber. Funderat lite kring min hållning, då jag upptäckte för någon dag sedan när satt och mediterade att jag spände mig och höll in magen och när jag försökte andas från magen sänktes bröstkorgen. Precis som att det är en blockering i tredje chakrat som påverkar fjärde chakrat. Jag som gått och trott att det är andra chakran jag behöver jobba med. Mina tankar ur Kundalini yogans perspektiv, kanske någon som kan svara på detta?! Därför var dagens utmaning extra tankevärld för att se min hållning när verkligen slappnar av. Hoppas på snabb återhämtning och tillbaka till meditation. Glad fullmåne och sommarsolstånd / Hanna

  Hanna karlsson 2016-06-20 22:37:01
  Svara
 • Älskar meditationsutmaningen, Josefine! Tack! Tack! Tack! Så skönt att få in en rutin.
  Status: trött och energilös. Ikväll gick det inte att hålla tankarna borta från min och makens gräl :´( men det blev ändå en välbehövlig stund för mig själv med mina tankar.

  Karin 2016-06-20 22:27:07 http://rawness.se/blogg/workoutinstyle/
  Svara
 • Ahhhhh, tricky ? Tankarna fladdrar mer när jag står upp, en utmaning ?? Slappnar av skönt ?? Andas och kom tillbaka, andas och kom tillbaka…och det gick tjohoo ? 15 min gick fort idag ??⭐️

  Sara 2016-06-20 22:18:57
  Svara
 • Trodde inte att denna skulle vara så svår, men det var svårare än jag trodde, jag tycker det är lättare att sitta eller ligga ner då spänningarna och värk i kroppen inte pockar på uppmärksamheten lika mycket 🙂

  Jennie Nord 2016-06-20 22:18:07
  Svara
 • Meditationen-stående- blev senare idag..Kanske var det tröttheten jag kände nu ikvöll som gjorde att jag fylldes av en otrolig värme i hela kroppen eller också så var det övningen eller en kombination..?

  anna fältskog 2016-06-20 22:05:03
  Svara
 • Stående kändes lite vingligt och jag blev lite trött i benen i slutet. Försökte verkligen slappna av i käkarna men kom på mig själv hela tiden med att spänna dem…! Detta höll iofs mina tankar på kroppen och mina spänningar och de flög inte iväg på allt jag skulle göra, har gjort etc. Det var jätteskönt! Sen kände jag också spänningarna i kroppen mer än vanligt vilket gav mig en insikt i hur mycket jag egentligen spänner mig hela tiden, mest i axlarna och nacken. Tycker nog fortfarande bäst om sittandes meditation 🙂 kram

  Wictoria 2016-06-20 22:00:10
  Svara
 • Var på dåligt humör och irriterad innan meditationen idag så jag passade på att yoga först så jag skulle få bort den känslan ur kroppen. Och tack vara det gick nog meditationen lättare.
  Men det är mycket spänningar i kroppen som verkligen träder fram när man tillåter sig att skanna av kroppen. Jag önskar bara att jag skulle kunna acceptera mina känslor lika lätt som jag kan acceptera spänningar, värk eller kli i kroppen med hjälp av andningen!? Men jag tror och hoppas att det kommer!??

  Sandra 2016-06-20 21:58:14
  Svara
 • Gjorde nästan ont i magen när jag släppte ut den och hjärtat bultade. Svårt att hålla magen avspänd hela riden.

  Sabrina 2016-06-20 21:34:05
  Svara
 • Stående skall jag prova i morgon, just nu är jag lyckorusig efter ett härligt yogapass och mina 15 minuter intog jag i morse i vår pool med tak med regnet smattrandes och jag flytandes. Fantastisk start på dagen och kanske min nya grej:)

  Cecilia 2016-06-20 21:32:07 http://cekestrand.wordpress.com
  Svara
 • Dagens stående…nja det gör jag nog inte igen. Kanske var det att jag valde fel plats med fel sällskap (stranden med hunden) Men det kändes som om jag tog in allt runtomkring istället för stillhet och det var lite vingligt. Jag fick dessutom ganska ont i ryggen. Usch nu känner jag mig gnällig 😉
  Tror att jag satsar på någon av dom tidigare meditationerna istället….eller? Kanske ska ge det en chans till i en annan miljö?
  Kram till er alla ??

  Katarina 2016-06-20 20:36:54 http://www.yogia.se
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Intressant Katarina :-). Nä du är inte gnällig bara säger vad du upplevde. Och du fick ju en upplevelse ;-). Kanske är sittande sin grej mer men fint att du provade iaf! <3

   josefinebengtsson 2016-06-20 21:38:23
   Svara
 • Dagen stående…nja det gör jag nog inte fler gåmger6

  Katarina 2016-06-20 20:33:21 http://www.yogia.se
  Svara
 • Det låter inte så utmanande att stå rakt upp och ned i en kvart, men det var tufft! Kan ha varit de längsta 15 minuterna i mitt liv ? Fick använda all min viljestyrka och alla positiva tankar jag kunde uppbåda för att stå kvar, men jag klarade det! ?Insåg att jag omedvetet går och håller in magen precis som du skriver, har inte tänkt på det tidigare.. Den här meditationsformen är den som jag tycker sämst om hittills (och troligen därför den som jag behöver allra mest..) Känns fint att jag inte lyssnade till rösten som tvivlade på om jag skulle klara det och istället kunde peppa mig själv till att stå hela tiden ut. Är glad att jag hakade på utmaningen, det är härligt och utvecklande att testa nya meditationsformer. Tack! ?

  Sandra Junhammar 2016-06-20 18:56:10
  Svara
  • Svar på Sandra Junhammars kommentar.

   SNYGGT!!!! Tack för äkta delning. I know – inte lätt men intressant att observera sitt motstånd. Grymt att du körde vidare… <3

   josefinebengtsson 2016-06-20 21:39:20
   Svara
 • Svårt att komma till focus idag
  En trött kropp som bara ville lägga sig ned

  Karin O 2016-06-20 18:30:45
  Svara
 • Oj, det här var svajigt. Bokstavligt talat. Jag andades och svajade och andades och svajade. Ju mer avslappnad jag blev, desto mer svajade jag. Men det var skönt. Försökte göra som Lisa och vara snäll mot mig själv – det är ju faktiskt för min egen skull jag gör det här! Så jag tänkte varje andetag som en smekning, som att jag klappade mig själv, både inuti och utanpå. Och plötsligt ville jag bara stå kvar och bli omklappad, även när hjärnan började gnälla. Underbart.

  Sofi 2016-06-20 18:27:19
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   Åh va fint. Tack Sofi. Så glad att du läste Lisas rader också. Grymt att du körde vidare trots svaj 🙂

   josefinebengtsson 2016-06-20 21:40:36
   Svara
 • Spänd, jobbigt att bara stå inte gå. Ovant. Gör det aldrig. Är aldrig stilla när jag inte ligger…
  Minnen av att vara på väg att svimma och sedan faktiskt svimma i kyrkan när vi tvingades att stå upp hela prästens predikan då jag som ung tonåring sjöng i kyrkokör. Men sakta sakta för varje andetag mer kraft i fötter och ben och lite mer avspänd.
  Svår meditation för mig. Men insiktsgivande. ?

  Anchi 2016-06-20 18:11:13
  Svara
  • Svar på Anchis kommentar.

   Yes – meditation är ju inte alltid bara bliss. Ofta de som ger mest kanske är de där det faktiskt är lite motstånd som vi tar oss igenom :-). Underbart att läsa dina ord!

   josefinebengtsson 2016-06-20 21:41:32
   Svara
 • Jag har nog aldrig stått så stilla och så länge tidigare. Fast jag märkte att man inte står helt stilla.. Kroppen svajade lätt hela tiden och jag kände hur musklerna gjorde små korrigeringar för att jag inte skulle tappa balansen.. Man märker tydligt vilken fantastisk kropp vi har när man känner inåt så här 🙂 Mot slutet av meditationen nästan brände det under fötterna och saliven började rinna i mungipan 🙂 Det var skönt att släppa ut magen för jag vet att jag håller inne den mest hela tiden 🙂 En skön och avslappnad meditation med andra ord 🙂

  Bo Stenström 2016-06-20 17:18:53
  Svara
 • Det här kändes som en annorlunda meditation som jag aldrig provat tidigare. Tyckte först att jag fick mycket spänningar i höfterna, men de släppte när jag böjde på knäna mer, men då fick jag istället spänningar i vaderna. Hade svårare att vara närvarande idag, men jag tror det berodde mer på de senaste fyra dagarnas kurs i barnyoga som jag deltagit i, än själva ståendet i sig.

  Malin 2016-06-20 16:06:35
  Svara
 • Det var motigt att komma till focus idag
  Trött kropp som bara ville lägga sig ner!

  Karin O 2016-06-20 15:21:49
  Svara
 • För mig blev blockeringarna tydligare idag. Det gjorde den här meditationen känslosam och jag gjorde den i 10 min istället. Det gick riktigt fort att komma in i kroppen, vilket skrämde mig att snabbt vilja ut, men jag utmanade mig att stanna kvar och det gick bra.

  Emma 2016-06-20 13:18:30 http://Instagram.com/emmatstarsta
  Svara
 • Jag gick med på utmaningen med målet att fullfölja. Det fanns inga ursäkter, jag ville verkligen och skulle lyckas. Men jag missade några dagar och stoppade dessutom tiden och slutade tidigare under de meditationer som jag var med på.. Men kom sen på mig själv att känna besvikelse på mig själv. Kände mig dålig som inte klarade att delta varje dag. Men varför trycker jag ner mig själv så? Jag är aldrig så hård mot någon annan. När jag förstod det här har saker klarnat. Jag har tidigare under året förstått att jag drar mig från sitta still och meditera, eftersom jag flyr från mina tankar. Vill alltid distrahera mig med musik, en film eller vad som helst. Jag har inte vetat riktigt vad för tankar som jag flyr ifrån, men det är ju för att jag aldrig möter dom. Jag har flytt så länge – automatiskt tryckt tillbaka tankarna så länge att jag inte vet vad det är som jag flyr ifrån. Men nu när jag kom på att jag trycker ner mig själv, valde jag att prova meditera en dag till och berömma mig själv, istället för att bli besviken så fort jag vill därifrån och avbryta. Så fort jag ville springa ifrån meditationen så berömde jag mig själv för att jag stannade. Jag tänkte saker som ”Bra, jätte bra”, ”vad duktig jag är som står här”, ”stanna, känn efter, ta ett djupt andetag, det är inte farligt, du behöver bara vara”, ”vad snäll jag är mot mig själv som sitter kvar, fortätt så” osv. Berömde mig själv tills jag lugnat mig igen. När paniken kom tillbaka igen och jag bara ville stanna klockan och springa där ifrån, berömde jag mig själv igen tills lugnet kom tillbaka. Nu har jag varit med de tre senaste dagarna, 15min varje gång. Det är fortfarande jätte läskigt, men så mycket skönare när jag släppt kravet på att prestera. Jag har dessutom kommit på att det inte är konstigt att jag flyr ensamheten, eller att ensamheten är läskig. För när man är själv har man bara sig själv och sina tankar. Man har ingen att fråga, bara sig själv att luta sig mot och bara sig själv att lita på. Man måste tro på sig själv till 100%, för minsta tvivel skapar en osäkerhet. När man är helt själv behöver man också duga för sig själv, känna sig tillräcklig. Man behöver älska sig själv helt och hållet, för man är inget mer än sig själv när man är i tystnaden. Om det finns sidor hos än själv, kanske beteenden, eller om man känt skam eller skuldkänslor, eller om man jämför sig med andra och dömer ut sig själv, eller om man på andra sätt är missnöjd, då kan man inte acceptera sig själv helt. Och om man inte accepterar sig själv så ligger det och skaver i tystnaden, för man älskar isåfall inte sig själv helt och då är man inte tillräcklig för sig själv. För när man är själv, har man bara sig själv och sina tankar. Och är man då inte tillfreds med vem man är och om man tryckt undan tankar (omedvetet eller ej) för att orka med allting, så är det inte konstigt om ångesten kommer.

  Låter det flummigt? Eller går det att förstå? Jag hoppas det.. Det är så svårt att sätta ord på, me det var iallafall en insikt jag fick. Så tack för utmaningen Josefin <3

  (Jag sparar även alla inlägg i ett bokmärke under en mapp, så jag kan göra utmaningen igen sen när jag behöver. För det var så bra övningar! Kände inte till att det fanns så många olika sätt! Så roligt att få veta! Lärorikt.)

  Lisa M 2016-06-20 13:09:01
  Svara
  • Svar på Lisa Ms kommentar.

   LISA!!!!! Från hela mitt hjärta – TACK för dessa rader. TACK. Så ärligt. Som svar på din fråga det låter inte allas flummigt. Jag vet att det inte bara är jag som känner igen mig, jag vet att vi alla har en del som inte orkar känna efter..som tycker att det är lättare att fly. Åh så vackert att du observerar alla dessa tankar men lyckas låta bli att följa dem. Du hittar en annan väg…går ifrån det där första som kommer upp. WOW. WOW. WOW. Lisa – sååååå glad att du är med igen! ALL MIN KÄRLEK! <3

   josefinebengtsson 2016-06-20 14:54:01
   Svara
 • Den här var ny för mig, spännande! Stod ute i gräset och det som var mest jobbigt idag var en myra som ville hålla till på min fot. Noterade oxå hur magen var ganska så spänd och ville liksom dra ihop sig hela tiden – så idag ska jag öva på att släppa ut magen hela dagen 🙂 Ha en härlig måndag kära ni! Kram Maria

  Maria 2016-06-20 11:18:22 http://mariacarlsson.se
  Svara
 • Fint att åter igen uppleva att ny meditation tillsammans med en ny dag av utmaning och att gå in i ett flow med sig själv och andra. Det känns riktigt fint. Inte minst detta att uppleva och lära mig att bli ännu mer medveten om nya större, stora och små-pytte små förnimmelser som säger hur kroppen, själen och jag är med varandra varje dag. Oändlig resa man är ute på. Grymt Tack.
  Första delen av stunden, var en stund mot klockan. .. andningen, fötterna mot golvet och kroppen i sin helhet skulle `hitta igen sig´. Axlarna fick en alldeles egen tid för att sänka sig några gånger innan de var där de ville vara. För de hade en lite tuffare position innan meditationen. VarmasteTacket för idag<3 .

  Karin 2016-06-20 10:51:03
  Svara
 • Dagens meditation intogs på en flygplats! Jag är på väg till USA där jag kommer vara i 3 veckor. Det var spännande att köra meditationen bland så mycket folk men det kändes också extra viktigt att stå upp en stund & slappna av helt & fullt (särskilt i den där magen som sällan bara får vara) innan en så lång flygning.

  Zoe 2016-06-20 10:39:15
  Svara
  • Svar på Zoes kommentar.

   Underbart Zoe. Det fina med meditation är ju att vi kan göra det varsomhelst 🙂

   josefinebengtsson 2016-06-20 21:44:15
   Svara
 • Det här kan väl inte vara så svårt tänker jag först. Ställer mig inne i köket. Hör klockans lugnande tickande. Försöker hitta bekväm position. Lätt böjda knän, armarna hänger avslappnat. Andas. Men attans… känner hur fotsulorna spänner. Trampdynorna kämpar för att balansera.. skakar på fötterna och ändrar position. Bättre. Käken är avslappnad. Det går ju riktigt bra. Nu spänner vaderna sig. Tar några steg. Går ut på trädäcket. Där. Där satt det. Den friska vinden blåser igenom mig. Jag hör vindens brus i trädkronorna, fåglar som kvittrar. Total avkoppling. Det var det som behövdes. Avslutar det hela med Savasana. Tack.

  Anna 2016-06-20 10:32:15 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Vilken annorlunda Savasana! Jag var smått svettig efter ett chakra morgonpass och ställde mig enligt instruktion. Kände hur en svettdroppe sakta förflyttade sig från utsidan av kinden, längs käkbenet och sen vidare in under hakan. Jag fick säga åt mig själv att låta den vara. Reflektsmässigt ville jag torka bort den …
  Dagens utmaning blev lättare än jag trott och jag blev förvånad när timern ringde. Häftigt att lära sig att slappna av stående!

  Mia Haglöf 2016-06-20 10:13:00 http://Miassidor.blogspot.se
  Svara
 • Mycket intressant! Hela min fysiska kropp skrek lite om att den vill lägga sig ner och vila, det är ju så den är van att slappna av och meditera! Samtidigt som det är lättare att hålla sig medveten psykiskt när en står upp, så fort en svävar iväg lite för mycket så ”ramlar” en ju omkull! Kände att det var lite lättare att börja tänka i närmaste nuet och vad jag skulle göra sen, men hade ändå lättare att ta tillbaka lite av närvaron och andningen när jag körde stående! Första gången jag provade, många nyheter under dessa 21 dagar, mycket kul och intressant!

  Ha en skön midsommarvecka Josefine!
  /Anna

  Beautiful Life 2016-06-20 10:00:27 http://beautifullife.se/
  Svara
 • God morgon! Idag kändes meditationen lite svårare när jag stod upp, kände också att jag ständigt fick påminna mig själv att slappna av i magen eftersom jag hade spänningar där och det kändes nästan lite obehaglig att slappna av. Måste träna på det med andra ord 😉 Jag stod iaf i 15 min och mot slutet gjorde jag vipassana tekniken för att kunna fokusera på min kropp helt! Tack för inspiration!

  Frida 2016-06-20 09:23:15
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry