Jag är introvert!

strandp4-1 En dag för mig...

Jag är introvert och får energi av att vara ensam. Utan det blir jag ännu knäppare än vad jag redan är… Min kropp och själ har skrikit efter ensamtid i flera dagar så för att undvika galenskap unnade jag mig en Josefinedag idag. Jag älskar att få skapa dessa retreat med Yogiakademin, träffa all underbara deltagare och dela med mig av yoga och meditation. Jag är så passionerad för det jag gör, lägger ner min själ för att dela det jag tror på… men i stunder tar passionen över och jag glömmer bort mig själv.  Jag har massor att ge men bara när jag ser till att landa i mig själv mellan varven. Utan ensamtid tappar jag bort mig själv och meningen med det jag gör.

 

Min Josefinedag börjades givetvis med morgonyoga och lååång Savasana (här får jag i för sig lite ensamtid varje morgon). Men istället för att äta brunch med alla deltagarna så åt jag en frukost på altanen i min ensamhet, mysigt! Sen gick jag på en heeling session med en Argentinsk kvinna.  Det var första gången jag träffade henne så jag visste inte riktigt vad det var jag gav mig in på men många av mina vänner har varit hos henne flera gånger och fått otroliga upplevelser. Det fick jag verkligen också – två timmar av ren magi. Hon tryckte på punkter som fick mina tårar att spruta. Punkter som fick min kropp att landa in i sitt parasympatiska tillstånd av fullkomlig avslappning – en viktlös känsla som jag ibland får efter många timmar av meditation. Underbart att få bli omhändertagen. Så tacksam för den stunden.

 

Efter sessionen badade jag, vilade i skuggan och tog en långsam promenad längst hela stranden. Sen satte jag mig och mediterade vid strandkanten och öppnade ögonen lagom tills att solen skulle försvinna bakom horisonten. Jag är nere och badar i solnedgången varje dag men ibland känner jag mig typ blind… jag missar hur vackert det är. Idag såg jag allt med klara ögon och gåshus på kroppen – hela mitt väsen var närvarande och njöt av det vackra.

 

På kvällen var det andra saker som slet för att få min uppmärksamt, yogagänget skulle gå ut och äta på min favvo restaurang på stranden och Peter hade också storslagna idéer men jag lyssnade in och stod emot. Jag behövde vara själv lite till. Det slutade med en mysig hemmamiddag under stjärnorna med djungelnsbrus i bakgrunden.

 

Nu är jag påfylld ett tag. TACK!

 

Läs gärna fler av mina tankar om ämnet här…

Egen tid

Uppkopplad till datorn, frånkopplad mig själv

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh jag är precis likadan! Jag har en tendens att överprestera och försöka hinna med allting på en gång, ensamtid är self-love och superviktigt att ge sig själv! Jag är själv yogalärare och är så otroligt inspirerad av dig och din blogg, tack för en dagliga dosen. Jag planerar en resa genom central och sydamerika och undrar om du vill dela med dig av den Argentinska healing-kvinnans namn så man kan söka upp henne? Det lät ju som en magisk stund, något jag gärna skulle testa på! Kram

  Maxine 2016-02-14 14:51:32
  Svara
  • Svar på Maxines kommentar.

   Heeeej Maxime! Åh va glad jag blir att höra att du läser. Fint att du också undervisar yoga – du kan säkert fortsätta med det även när du reser runt här. Ganska lätt att få jobb tycker jag det verkar som. Jajaja… hon heter Dikla och är helt magisk. Hade en till session med henne igår. Du hittar henne här…https://www.facebook.com/dikla.bitas?fref=ts. STOR KRAM!!!!

   josefinebengtsson 2016-02-14 16:53:33
   Svara
 • Du är klok du. Så många introverta som inte ens vet att de är så de är utan bara ångar på, och undrar varför de mår dåligt. Men vår tid kommer!

  sparris 2016-02-12 12:03:32
  Svara
  • Svar på sparriss kommentar.

   Tack Sparris! Du verkar vara klok du med ;-). Ja, ibland känner jag mig sjukt tråkig och att folk i min närhet blir irriterade på mig för att jag bangar men… viktigt att lyssna. Ibland behöver verkligen egentid, speciellt för att senare kunna njuta av sällskap. STOR KRAM!

   josefinebengtsson 2016-02-12 19:16:23
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!