MEDITATIONSUTMANING DAG 16 – Gående Meditation

MEDITATIONSUTMANING DAG 16 gående josefine bengtsson

HELLO! Dags för dag 16 av vår 21-dagars meditationsutmaning (se mer HÄR). Idag ska vi titta närmare på något som vi gör varje dag – GÅR. Men vi ska göra vår oftast omedvetna gång – medveten. Huvudsyftet med gående meditation är att bygga upp koncentrationen, vilket ofta gör det lättare att sen sitta sitta i meditation men även att flytta över meditationen från kudden till vardagen.

 

I gående meditation har vi hela vår uppmärksamhet på fötternas förnimmelser (jämför sittande Vipassana meditation HÄR – där vi fokuserar på hela kroppens förnimmelser).

 

Gående meditation är fördelat på tre moment som upprepas under hela meditationstiden –  gångstopp och vändning.

 

Såhär gör du…

  1. Börja med att hitta en rak stäcka på ett par meter som vi kommer gå fram och tillbaka på (Går vi exempelvis i en cirkel eller bara lite som vi känner för är det lätt att förlora oss i tankar och delar av sinnet planerar vilken väg vi ska gå istället för fullt fokus på fötterna).
  2. Ställ timern på 15 min.
  3. Gång – Börja därefter gå och uppmärksamma förnimmelserna som uppstår i varje steg när fotsulan får kontakt med marken.
  4. Hitta en rytm som gör dig lugn. Farten brukar oftast återspegla sinnestillstånden dvs. vi tenderar att gå saktare när sinnet är lugnt och snabbare när vi är stressade.
  5. Stopp – När du närmar dig slutet av din valda sträcka ställer du dig helt stilla i några sekunder. Här hinner vi ofta notera om vi är närvarande eller någon annanstans.
  6. VändningEfter några sekunders stillastående stopp är det dags för vändning. En bra tumregel är att göra sen är det dags att vända och gör gärna med fyra rörelser och ett jämnt tempo. Börja flytta först ena foten i 90 grader, anslut därefter med den andra, upprepa sen detta ännu en gång för att tillslut stå vänd 180 grader. Stanna helt stilla några sekunder och fortsätt att gå tillbaka.
  7. Gå fram och tillbaka med full uppmärksamhet – med tiden kan du börja bli medveten om även de mer subtila förnimmelserna i steget (hur & när du lyfter upp fötterna) alltså utöver fotsulanskontakt med marken.

 

Hur kändes det? Så nyfiken på att läsa era kommentarer varje dag. Igen – tack tack tack för ALLA fina & insiktsfulla delningar. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
78kommentarer
  • very nice publish, i definitely love this web site, keep on it

    Best Diet Pills for women 2024-03-24 15:27:36 https://www.supplementguidesg.net/best-diet-pills-for-women.html
    Svara
  • Thank you for sharing your expertise https://medium.com/@solar-power-systems/this-is-how-much-money-solar-panels-can-save-you-in-shreveport-louisiana-7a5e21c9ce4f through this blog post.

    Svara
  • 留学生论文代写行业是当前教育市场上备受关注的一个热门话题。对于许多有意出国深造的学生来说,面对繁重的学术任务和时刻紧迫的截止日期,寻找专业的论文代写服务已经成为一种常见的选择。

    baydue 2023-12-15 07:16:40 http://www.baydue.com/
    Svara
  • It is indeed a great supportive discussion. I really enjoy sharing my thoughts on the beauty industry. Like the best cosmetics, beauty therapy plays an important role in the beauty and fashion industry.메이저사이트

    메이저사이트 2023-11-23 03:40:25 https://totovera.com
    Svara
  • Nice to meet you. Everything withers and flourishes in your eyes, and I am dazzled and dizzy. And with a clear smile on your face, you brought down my sentient beings.토토사이트추천

    토토사이트추천 2023-08-19 07:48:32 https://totoghost.com
    Svara
  • I am confident that your writing will be loved by everyone because it is powerful enough, your literary talent is imaginative, and you will always love it, inspired by it, you are really great.먹튀검증

    먹튀검증 2023-08-04 03:45:34 https://nippersinkresort.com
    Svara
  • This is a very nice post. I was constantly checking your blog and I was impressed. I read some articles on your blog and I think your blog is really interesting and has great information. 메이저토토사이트

    메이저토토사이트 2023-06-30 03:42:50 https://ttobada.com
    Svara
  • I’ve been troubled for several days with this topic. But by chance looking at your post solved my problem
    I will leave my blog, so when would you like to visit it?

    제이나인 인터넷 카지노
    제이나인 카지노 검증 사이트
    제이나인 카지노 꽁 머니
    제이나인 카지노 룰렛
    제이나인 카지노 추천
    https://www.j9korea.com

    jaeseu 2022-12-17 04:51:47
    Svara
  • I am still revisiting these meditations even now! Thank you again! Did this one by the water today (with baby in buggy!) 🙂 kram

    Marisa 2016-07-20 13:19:05 http://missmarzipan.com
    Svara
  • Om jag gör den här meditationen igen ska jag göra den längre eller som en del av ett längre pass. Precis när jag kommit till ro och automatiserat gången så var den slut. Eftersom jag ändå ligger efter, och barnet vilar middag, så kör jag nästa direkt 🙂

    Jessica 2016-07-02 13:18:27 https://dromvittran.wordpress.com/
    Svara
  • Jag gjorde gående meditation på dag 20 istället. Lite skeptisk först men positivt överraskad. Kom in i mig själv och blev lugn. Härligt ? Den här ska jag testa igen på jobbet.

    Sabrina 2016-07-02 09:33:25
    Svara
  • Gjorde en favorit i repris o kom på att jag nog inte kommenterat på denna.
    Alltså. Shit! Helt klart en ny favorit. Fick göra den inomhus då det började spöregna när jag väl gick ut idag, men det var nöstan lika skönt inne!
    Ett tecken på en bra meditationsövning för mig är när det börjar sticka i hönderna o de sakta domnar av! 🙂 Den här gången kände jag lite samma i hjärnan de sista ”varven”. Den kändes nästan för ”trött” eller avstängd för att ens orka komma med några tankar. SÅ skönt!!
    Så stort tack för den här övningen!

    Anna Lenhult 2016-07-01 15:52:46
    Svara
  • Gick barfota på gräsmattan o va underbart när man kände gräset under fötterna.
    Gick väldigt fort först men märkte hur man successivt gick ner i varv o då även gick jag betydligt långsammare. Kunde dessvärre inte blunda va då rädd för snubbla:)

    Jennie 2016-06-30 21:58:51
    Svara
  • Tiden gick så fort! Strax innan klockan ringde för 15 minuter kom jag på mig själv med att tänka att nu måste det ju ha gått åtminstone 6-8 minuter. 🙂
    Väldigt skön meditation. Jag höll till ute på altanen och solen föll in ”fläckvis” vilket gjorde att jag blev varm på olika delar av kroppen beroende på var i min ”vandring” jag var. Största delen av tiden blundade jag, för det kändes lättare att fokusera då. Ja, idag blev jag verkligen varse min ovilja att släppa det behagliga.

    Anna L 2016-06-30 07:26:36
    Svara
  • Idag fick jag möjlighet att testa gående meditation efter regnet. Älskar att vara barfota och känna marken, jorden där jag går, finns inget som får mig att känna mig så grundad i kontakt med naturen. Kändes som gick mkt längre än 15 min typ det dubbla men verkligen skönt, lite distraktion, myror som bits, dotter och hundar runt om med lite ljud men det gör inget lugnet fanns där. Så himla kul att få testa olika meditationer. Känner mig berikad av denna utmaning. Tack / Hanna Delar med mig med bild på mitt instagram @hannamonthanakarlsson

    Hanna karlsson 2016-06-29 17:43:22
    Svara
  • Dag 16 gående.. Detta passar mig så bra. Jag gick i ganska snabb takt vilket säkert avspeglar det faktum att jag är stressad och orolig över en massa
    Förändringar i mitt liv som är i antågande så den här meditationsutmaningen kom väldigt lägligt måste jag säga.. Allt mediterande gör att jag ändå kan komma tillbaka till någon slags ro i allt som känns kaotiskt.. Dessutom har jag en hel del ”let go” att ta itu med och jag känner att meditationsstunderna hjälper mig med det. Förändringar blir verkligen mer och mer skrämmande ju äldre man blir tycker jag men det är ju så viktigt att fortsätta skaka om sig själv, hamna utanför trygghetszonen och satsa på sina drömmar. En gång hörde jag Lykke Li säga ”I welcome all drama into my life” och den meningen fastnade i mig. Så skön inställning. Meditation och yoga är för mig ett fantastiskt verktyg att följa med i alla livets svängningar. Både svängningar där man själv är dirigent och där man sitter i orkestern… Och det hjälper mig komma ihåg att även om man sitter i orkestern med en triangel så har man möjlighet att spela sin egen melodi oavsett konsekvenserna ?

    Erika 2016-06-29 10:09:25
    Svara
    • Svar på Erikas kommentar.

      Åh vilken fin delning Erika. TACK. YES – diggar Lykke Lis sågning – så sant. Ibland får vi nog ha tillit att allt drama som kommer in sker av en anledning och att vi utvecklas av dessa draman.

      Let Go Let Go Let Go – såååååå svårt men fantastiskt när vi får stunder av känslan att allt är ok. Jag kan släppa taget. Jag är hållen. <3

      josefinebengtsson 2016-06-29 15:36:41
      Svara
  • Här var det svårt att hålla tankarna stilla. Vågade inte blunda för jag gick så snett. Men helt plötsligt hade tiden gått! Jag gick fram och tillbaka, barfota i gräset och lät fötterna njuta av sommarkänslan.

    Emma 2016-06-29 06:25:28 http://Instagram.com/emmatstarsta
    Svara
  • En favorit för mig. På mina promenader brukar jag öva lite, oftast fungerar det utmärkt att hålla fokus på andningen och ibland men inte lika lätt på förnimmelserna i kroppen. Idag var det ju fokus på fötterna och det gick bra.
    Happy happy

    Andreas Eneroth 2016-06-28 23:19:36
    Svara
    • Svar på Andreas Eneroths kommentar.

      Fint Andreas. Jag brukar också nörda mig lite på mina promenader – sakna ner och känna in. Väldigt fint. Men absolut, svårare att känna förnimmelserna när man går än i sittande vipassana. Kram!

      josefinebengtsson 2016-06-29 15:47:52
      Svara
  • Detta var lite svårt för mig… kunde inte riktigt koncentrera mig, tänkarna gick ut mer till allt jag kände och kunde inte riktigt slappna… kanske inte den bästa typ av meditationen för mig.. ska testa det igen en annan gång 🙂

    Lorena 2016-06-28 22:38:13 http://liveforever.se
    Svara
    • Svar på Lorenas kommentar.

      Fint att du provade Lorena. Nä, vi kan inte digga alla meditationer ju. Huvudsaken är att vi hittar iaf en att fortsätta med :-). <3

      josefinebengtsson 2016-06-29 15:54:15
      Svara
  • Shit, det här var en utmaning. Jag går nästan alltid fort och går jag inte fort så går jag lite drömmande – vilket jag tidigare upplevt är super långsam gång. Men oj så fel jag hade, att verkligen gå långsamt och vara fullt ut fokusera på förnimmelserna i fötterna är en utmaningen. Jag gjorde en gående meditation under midsommarafton då kroppen inte riktigt ville shaka-loss och trodde jag hade koll på gående meditation men det här var en helt annan upplevelse. Tänk så mkt man kan känna genom att lugna ner sitt steg, att känna in rörelsen inte bara i fötterna men även hur benen rör sig. Insikten jag fick efter denna är att jag behöver stilla min gång i vardagen och inte stressa upp mig själv genom att gå snabbt när det inte finns någon anledning till det.

    annelie 2016-06-28 21:06:40
    Svara
  • Glömde kommentera igår, men ljuvlig känsla att gå barfota på gräset. Märkte att jag först var lite otålig och gick snabbare men efter en tid saktade jag ner farten och insåg hur mycket längre tid det tog att gå mina några meter innan stopp och svängning ? Fast hade lite svårt att känna in kroppen.. Kände inte så mycket, vilket gjorde mig lite frustrerad. Men försökte istället att bara njuta av lugnet. Kram

    Linda 2016-06-28 13:56:34
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

      Ja – vissa dagar är det ju så och det är ju ok. Härligt att du hittade ett lugn iaf Linda. Kram till dig!

      josefinebengtsson 2016-06-29 16:32:53
      Svara
  • Gående meditation var svårt. Jag hade svårt att fokusera på fötternas förnimmelser och jag kände att jag blev stressad och irriterad på mig själv. Men efter ett tag började jag medvetet ta längre andningspauser vid varje sväng och mot slutet av meditationen började jag känna mig grundad. Fötterna började rota sig vid varje steg. Jag ska fortsätta testa den här meditationen och utmana mitt sinne.

    Jag kände egentligen först idag att ”neee, jag orkar inte gå idag”, jag hade jobbat över flera timmar och kände inte alls för att gå mer. Så jag gjorde först 15 minuter solhälsningar som häromdagen. Det var underbart skönt. Men sedan när jag skulle gå och lägga mig några timmar senare kändes det fel att lägga sig utan att ha mediterat och fått lite ro innan sängen. Så då gjorde jag den här gående meditationen iaf. Och jag ångrar ju såklart inte det.

    Tack för idag! <3

    Josefin Forsberg 2016-06-28 11:15:59
    Svara
    • Svar på Josefin Forsbergs kommentar.

      JAJAJAJA…Underbart att gick emot den där ”orkar inte” känslan. Å du är redan beroende av meditation..YEAH!!! TACK för att du delar!

      josefinebengtsson 2016-06-28 11:42:14
      Svara
  • Jag var tvungen att testa på nytt, fast utomhus. Hallen var def tryggare men utomhus var underbart fram till att jag misstänkte att jag hade sällskap av slingrig kompis.

    Maria 2016-06-28 11:13:25
    Svara
  • Inser att jag aldrig går långsamt, att jag i vardagen alltid har lite bråttom och är påväg någonstans.
    I denna meditation så känns det som att jag får chans att komma ikapp med mig själv. Tar superlångsamma steg och känner hur varje fotsteg tar mig långsamt framåt.
    Jag hörde att tankarna alltid rör sig på samma sätt dom den fysiska kroppen.
    Nu får tankarna vandra framåt långsamt och jag fokuserar på känslan i varje steg.
    Känner att jag är på rätt väg och inser under meditationen att jag bara behöver ha tålamod så kommer det att ske.
    Underbar start på en bra dag!

    Lisa 2016-06-28 06:09:20
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

      Precis – för mig blir det ofta att sätt att lugna ner tankarna. När jag ”springer” runt i livet och tankarna går på högvarv kan det hjälpa att faktiskt bara böjar gå långsammare… då lugnare sinnet ner sig också. Väldigt fint. <3

      josefinebengtsson 2016-06-28 11:53:56
      Svara
  • Har lyckats vrida på dygnet så det blir sena meditationer. Vet inte om det är trötthet eller helt enkelt svaghet o dålig balans som gör att det blir vingligt. Annars funkade det rätt bra. Bra med stoppen o vändningen. Blev lättare att stilla tankarna. Tack!

    Daniel 2016-06-28 01:34:58
    Svara
    • Svar på Daniels kommentar.

      Kul att du diggade!!! Haha…aldrig provat att göra det på natten…kanske blir lite vingligare 🙂

      josefinebengtsson 2016-06-28 11:54:24
      Svara
  • Kände mig som en funderare när jag vankade av och an i hallen. Behagligt och återigen ”enklare” att känna i rörelse, enklare att hålla tankarna på avstånd. Tummen upp!

    Maria 2016-06-28 01:32:53
    Svara
  • Lung och ro känsla fick jag fast det var väldig tuff att hålla uppmärksamhet och fokus på detta. Jag är så glad att hitta ett stund med djup känslan av förbindelse av min kroppen med jorden.

    Gabriela 2016-06-28 00:43:12
    Svara
  • Så skönt att vara närvarande i livet
    Underbar meditation

    Karin O 2016-06-28 00:21:30
    Svara
  • Barfota i gräset, sol o värme. En slow walk har jag gjort förut men inte barfota, underbart att verkligen ta in känslan under fötterna?? ända tills jag trampade på en tistel? Fullständigt ÄLSKAR alla dessa fantastiska och olika meditationer du delar med dig av❤️ Tack???

    Jane 2016-06-27 23:35:12
    Svara
  • Också en av mina favvomeditationsformer! Har gjort denna innan och tycker om att göra det både ute i naturen som fram och tillbaka på yogamattan. Blir verkligen lugn och avslappnad inombords, och stillhet i tankarna. Häftigt att uppleva full närvaro genom att fokusera och koncentrera sig på fötterna mot underlaget och att känna in varje steg, ett i taget. ”Lift, plant, shift, lift, plant, shift, lift, plant, shift…” brukar jag också tänka när jag går.
    Tycker bara det är svårt ibland att sätta ord på vad som egentligen händer inom och vad jag känner och upplever i alla olika meditationstekniker vi provar, men känner ju att någonting händer, hur någonting skiftar inombords och hur energi och känslor förändras genom att stanna upp och känna in sig själv.
    Har mer och mer börjat stanna upp i vardagen och ”tryckt på paus”, stått och mediterat med slutna ögon när jag väntat på hållplatsen på väg någonstans, i kö och fokuserat på andetaget, eller liknande. Love it! Mycket tack vare denna utmaning som gör meditationen till en daglig rutin. Tacksam<3

    Sophie 2016-06-27 23:33:15
    Svara
    • Svar på Sophies kommentar.

      Åh vilka fina rader Sophie. Såååååå underbart att höra att du tar med dig meditationen ut i livet – lite det som är meningen ju. Och jag upplever att med en daglig rutin så blir det lättare att även spridda ut meditationen till hela dagen. TACK för delning!

      josefinebengtsson 2016-06-28 11:57:25
      Svara
  • Dag 16! Tyvärr blev det inga 15 minuter idag, men det blev några vändor:) Jag kommer att återkomma till denna utmaning och då göra den (minst) 15 minuter, men fick en känsla av den på de minuter jag gick. Man, (jag), behöver verkligen bli påmind om att vara i nuet och uppleva dessa härliga, och ibland smärtsamma, känslor i fotsulor, tår, vrister mm. Skulle tro att jag även kommer att bli medveten om känslorna i knäna när jag går lite längre:)
    Tack för alla påminnelser i livet!<3

    Caisa Wattström Parmlöv 2016-06-27 23:31:25
    Svara
  • Haha…idag blev det verkligen en utmaning. Jag kan absolut tänka mig meditationen men med full storm (eller i alla fall nästan) på däck (är på kryssning i medelhavet) så finnas alternativett att gå i korridoren eller en annan meditation. Meditation i korridoren kändes inte alls så ”sexigt” så det blev på balkongen, som var lite mer skyddad. Men jag längtar verkligen efter att få göra denna när jag kommer hem. Har läst mycket om vandringsmeditationer och har länge varit nyfiken på det. Sov gott och blir spännande att se vad morgondagen bjuder på ?

    Katarina 2016-06-27 23:19:57 http://www.yogia.se
    Svara
    • Svar på Katarinas kommentar.

      Hahaha…underbart att du kör på kryssningen :-). Låter spännande på ett gungande skepp!!! Njut av havet. KRAM till dig.

      josefinebengtsson 2016-06-28 11:59:43
      Svara
  • Har funderat på om du kan se taggar på ett ”privat” fb-konto…..?

    Sara Alexandersson 2016-06-27 23:13:38
    Svara
  • Tyvärr fick denna bli inomhus, ser fram emot att testa på gräs eller strand. Kände mig som en osalig ande när jag vakade fram och tillbaka här inne 🙂 upptäckte att jag hade lättare att fokusera ju långsammare steg jag tog. Också intressant att verkligen känna efter i fötterna och hur steget kändes. Upptäckte smärtor och spänningar jag ej var medveten om innan. Tänk vad mycket hjärnan sorterar bort 🙂

    Jennie Nord 2016-06-27 23:12:48
    Svara
    • Svar på Jennie Nords kommentar.

      Åh härligt att du hittade ner i kroppen Jennie. Precis – och hjärnan sorterar nog framför allt bort de där obehagliga förnimmelserna i kroppen. Men lyssnar vi på dem kan vi nog förstå ett och annat om våra liv också… Så häftigt hur tankar & känslor hänger ihop med kroppen.

      josefinebengtsson 2016-06-28 12:01:31
      Svara
  • Jag gick långsamt och medvetet. Upplevde att det var hjälpsamt med rörlig meditation samtidigt som stoppen var väldigt viktiga för att ”samla ihop mig”. Hade kunnat fortsätta länge! 🙂

    Sara Alexandersson 2016-06-27 23:04:30
    Svara
  • Yinyoga blev min meditation idag ?

    Sabrina 2016-06-27 22:59:34
    Svara
  • Jag inser att alla typer av meditation i rörelse är de gånger jag allra bäst blir i nuet och otroligt fokuserad på kroppen och dess förnimmelser. Jag har betydligt svårare att vara i nuet sittande i stillhet. Men egentligen är det nog det jag behöver mest.???

    Hanna 2016-06-27 22:50:14
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Heeej Hanna. Prova att typ dansa, yoga skaka eller gå och sen sätt dig ner i några minuter. Det brukar vara så mycket lättare att hitta lugnet efter att kroppen fått vara aktiv.

      josefinebengtsson 2016-06-28 12:05:03
      Svara
  • Märkte vid vändningarna att jag var spänd, försökte slappna av mer. Det var lättare att känna av sina spänningar i kroppen när det var en gående meditation! Så härligt att ha ytterligare en variant i meditationsbiblioteket! 🙂

    Maria 2016-06-27 22:24:53
    Svara
  • Blev lugnare än vad jag var när jag började.. 🙂

    Anna fältskog 2016-06-27 21:29:14
    Svara
  • Har längtat efter meditationen hela dagen idag och bestämt mig för att gå barfota på gräsmattan. Så nu på kvällen gick jag ut på gräsmattan, inga grannar ute men ena grannarna hade vardagsrumsdörren öppen. Jag började gå men kunde inte släppa tanken på att grannarna skulle fundera på vad jag höll på med. Så efter ett tag bytte jag plats, det gick lite lättare men hade svårt att hitta lugnet och att inte tänka på att jag såg helt galen ut där jag gick.
    Nästa gång får det bli inomhus eller i skogen!?

    Sandra 2016-06-27 21:28:12
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

      Fint att du såg fram emot meditationen Sandra. Ja – en grej som vi ju kan bli medvetna om när vi mediterar är hur mycket vi faktiskt bryr oss om vad andra ska tycka eller hur vi ser ut. I början (och även nu ibland) när jag gör dansmeditationer i grupp kan jag verkligen se hur mina tankar vandrar bort till att fundera över vad andra tycker… bara att se det är ju intressant och sen kanske det kommer stunder när vi kan släppa vad folk tycker å bara köra vår grej 🙂

      josefinebengtsson 2016-06-28 12:08:41
      Svara
  • Hmmm, svårt att få till det med gående och tankar… Svårt att koncentrera mig på förnimmelser men jag ger mig inte ? Klarade 15 min och kommer pröva det igen ?????

    Sara 2016-06-27 21:21:11
    Svara
  • Gick barfota i gräsmattan till tranornas sång. Kände ojämnheter i marken och hur fötterna kompenserade för att hålla balansen. Kände kylan under fotsulorna och vinden på ovansidan av fotryggarna. Kände hur gräsmattan varierade från att vara mjuk och följsam till lite mer sticksig. Provade att gå med slutna ögon några steg och insåg att det var mycket svårare att hålla balansen då. Kände in mina steg och gick långsamt, medvetet. Fin stund, tack! ✨?

    Sandra Junhammar 2016-06-27 20:15:36
    Svara
  • Tog en slow walk på en kort del av den strandpromenad jag vanligtvis går! Fick lite ont i magen, ville gå fortare, tyckte det var pinsamt utifall nån av de förbipasserande funderade vad jag höll på med, en del tankar, ganska mycket fokus på naturen runtomkring – vilket iof känns meditativt! Avslutade en stund på en bänk med blicken mot vattnet och märkte hur jag blev obekväm när någon passerade och ville säga hej! 🙂 tss, inte helt avslappnad idag. Puss o gokväll

    Maria 2016-06-27 20:11:00 http://mariacarlsson.se
    Svara
  • Gående meditation gör jag nästan dagligen i någon form och framför allt när jag går till jobbet på morgonen. Det har gjort att jag tar det mycket lugnare när jag går och det blir en bra start på dagen. Men det här var något nytt 🙂 Att gå barfota fram och tillbaka i lägenheten och känna skillnaden mellan olika golv, mattor, smulor som fastnade 🙂 och knäppningar i tårna.. En spännande variant som jag måste prova barfota utomhus vid tillfälle 🙂

    Bo Stenström 2016-06-27 17:13:59
    Svara
  • Dagens övning hade jag gärna gjort på en gräsmatta eller brygga men eftersom jag är på resande fot fick det bli innomhus strax innan dagens utflykt. På ett sätt känns det bra för det signalerar till hjärnan att meditation inte alltid måste ske på en perfekt plats på en perfekt tid utan att det finns bra & dåliga stunder men det viktiga är att meditationen fortsätter finnas med både när det känns lätt & när det känns jobbigt. Jag älskar att vara barfota så det var härligt att få skrida fram medveten om varje steg & sensationen av fotsulan mot underlaget. Jag trodde att det skulle vara svårare att hålla mig fokuserad vid gående meditation eftersom jag ofta tänker mycket när jag är ute & promenerar men rytmen & närvaron i stegen tog upp allt mitt fokus. En spännande sak för mig var också att de tankar som kom upp var inte flyktiga utan i form av minnen. Men även dem lät jag komma & gå utan att dömma. Jag känner mig väldigt upprymd & peppad för dagen nu (klockan är 8 på morgonen här) ha det fint allihopa så ses vi imorgon 🙂

    Zoe 2016-06-27 17:08:03
    Svara
  • Jag älskar att gå barfota. Mina fötter är ”känsliga” på så sätt att de direkt signalerar om det ligger i smula på golvet eller något annat som inte bör vara där. Jag vandrade som Professor Baltazar i vårt sovrum, enligt instruktion. Vi har trägolv, breda plankor med springor emellan. De är mjuka att gå på p g a lack. Vid ena kortsidan står ett skrivbord och under detta ligger en kraftigare matta. Fötterna berättade om strukturen, om springorna mellan brädorna. Jag kände hur fötterna upplevdes olika i sitt möte med underlaget. Höger fot har mer spänningar än vänster under trampdynan nedanför tårna. Den här meditationen gillade jag!

    Mia Haglöf 2016-06-27 12:35:03 http://miassidor.blogspot.com
    Svara
  • Spännande variant! Fick först tankar kring någon tecknad figur, var det Joakim von Anka som hade sin tankegång som han alltid promenerade fram och tillbaka i när han skulle tänka? Sedan när jag väl gjorde den så fick jag sån kraftig symbolik med livet i sig själv. Att det är viktigt att stanna upp och inte bara rusa framåt (symboliken i att stanna till i några sekunder efter varje raksträcka). Det var häftigt!

    Kram från Anna

    Beautiful Life 2016-06-27 12:28:34 http://beautifullife.se/
    Svara
    • Svar på Beautiful Lifes kommentar.

      Eller hur – sååå sant! Att stanna upp ibland är nog vägen till harmoni. Man vill ju liksom inte ha sprungit ifrån hela sitt liv. Kram till dig! <3

      josefinebengtsson 2016-06-27 15:34:09
      Svara
  • Noterade det svala gräset som inte hunnit bli varmt av solen ännu mot fötterna och efter ett tag kändes det som om foten svävade vid varje kliv. Stördes lite av att jag råkade få se en fästing kila runt på ena foten. Tiden gick fort och jag hörde inte gonggongen slå efter 15 mn pga allt fågelkvitter.

    Malin 2016-06-27 10:34:39
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!