BREATHWORK

Hej kära kära ni!

 

Hur mår ni? Jag har varit på Baravara i några dagar nu så det är därför jag har varit lite seg på att svara på era fina kommentarer. Tack igen till alla er som var med på utmaningen. Ni har funnits med mig dessa dagar på retreatet.

 

Nu har jag gått hälften av programmet på Training for Life, fortfarande såååå tacksam över att få träffa alla otroliga Terapeuter och få chansen att läka och lära känna nya sidor av mig varje gång. Precis som alltid så var det verkligen fantastiskt att få landa djupt in i mitt hjärta igen. Att få checka ut såhär i några dagar och bara få fokusera på mig själv är den största lyxen jag kan komma på.

 

Som vanligt har jag svårt att beskriva retreatet på ett rättvist sätt – vissa grejer måste helt enkelt upplevas. Hursomhelst, jag ska försöka litegrann. Fokus denna gången var ANDNING (eller Breathwork som det brukar referens till). Jag har tidigare gått några kurser i just Breathwork och inser gång på gång hur mäktigt det är att jobba med andningen på detta fria sätt.

 

Jag fokuserar ju givetvis på andningen dagligen i yogan men då är det på ett mer kontrollerat sätt. I Breathwork används andningen snarare till att släppa kontrollen och därmed automatiskt få kontakt med gamla trauman och blockerade känslor. I vardagen gör nog de flesta av oss tvärt om – vi gör allt för att slippa känna det som är smärtsamt. Den bästa tekniken för att göra just det är att dra in magen och andas ytligt uppe i bröstet, vi lägger locket på. Någon som känner igen sig?

 

I Breathwork ”tvingar” vi istället ner andningen djupt ner i magen vilket gör att vi automatiskt börjar känna de känslor som vi tidigare inte ”orkat” hantera eller uttrycka. Under en Breathwork session får helt enkelt dessa känslor chansen att komma upp till ytan – rensas ut, levas ut.

 

Även om jag vet hur läkande det är och hur ”lätt” jag känner mig efter ett Breathwork retreat eller bara en enstaka session så har jag alltid ett megamotstånd när jag lägger mig på madrassen och gör mig redo för att sätta igång andning. Ett motstånd som kommer både utav att det oftast är smärtsamt men också utav att jag tvingas släppa kontrollen och ge mig ut på ett äventyr som jag inte alls vet var det kommer sluta. Det brukar bli en hel del av de där känslorna som ju tyvärr inte tycks vara helt accepterade att uttrycka i vårt samhälle – ILSKA och SORG. Jag är så tacksam att det finns retreat där ALLA känslor hyllas och accepteras. Retreat där vi får chansen att uttrycka dem och vara oss själva utan lager och masker.

 

För det finns ingen mäktigare upplevelse än när jag låter mig själv släppa kontrollen, andas och leva ut det som finns inom mig.

 

Andningen leder mig nämligen till den riktiga Josefine. Den Josefine som finns bakom allt annat. Bakom utsidan. Bakom kroppen. Bakom mina roller. Den Josefine som helt enkelt bara ÄR – alltid har varit och alltid kommer vara. Som inte behöver ”göra” något för att känna sig värdefull. Som är i fullkomlig harmoni. Som delar från ett öppet hjärta. Som lever i naturlig tacksamhet. Som ser allt med klarhet. Som vet att allt är som det ska vara.

 

Foto – Adam Klingeteg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Connie Poullion is a domesticated descendant of the wolf.

  Nilsa Fonte 2023-05-07 07:56:34 https://www.charlie-levy.com/
  Svara
 • Wyatt Amar is a domesticated descendant of the wolf.

  Svara
 • I’m writing on this topic these days, but I have stopped writing because there is no reference material.
  Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials,
  so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  토토 갤러리
  토토 사이트 추천
  토토 커뮤니티
  에볼루션 카지노
  카지노 커뮤니티
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-28 06:43:14
  Svara
 • ååh så fint <3 KRAM

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-09-05 23:29:05
  Svara
 • Wow vad spännande! Känner direkt att jag vill testa men samtidigt att ja givet vågar!!! Måste läsa mer om detta. Tack för att du delar din upplevelse!!!

  Yogahills 2017-09-04 20:59:35
  Svara
 • Det låter så spännande Josefin! Har varit ute på deras hemsida och lusläst? Tror att jag ska ge mig själv ett retreat hos Baravara..investera i mig själv! Dom verkar ju så duktiga så jag skulle känna mig trygg där tror jag! Jobbar så mycket med mig själv men jag känner att jag behöver vägledning nu och är lite trött på att alltid vara ensam..tack för att du finns finaste josefin❤️ Hoppas att vi ses en dag,för jag tycker så mycket om dig trots att vi aldrig träffats❤️ Peace and Love always ❤️

  Mia Eriksson 2017-09-04 19:57:29
  Svara
  • Svar på Mia Erikssons kommentar.

   Jaaa va fint Mia. ? Tror verkligen TT dy skulle gilla det. Så härligt med vägledning, terapeuterna där är så inspirerande. ??

   josefinebengtsson 2017-09-06 18:09:59
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!