Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Voicing – kan du sjunga?

Morning kära ni! Jag har precis varit ute på en vacker äng här i Bretgane och SJUNGIT ut. Sååååå härligt. Precis innan jag åkte hit var jag på ett så kallad Voicing retreat med en otrolig kvinna i sjuttioårsåldern som heter Pratibha. Ett retreat som gick ut på att använda rösten som uttrycksätt. Jag har ju länge använt kroppsrörelser (yoga och dans) för att uttrycka mina känslor så det här med att använda rösten i samma syfte var något helt nytt för mig.

 

På tal om rädslor – förutom att surfa i stora vågor så har en av mina största rädslor varit att sjunga inför andra människor (misstänker att jag inte är ensam om att känns så). Jag var därför rätt nervös inför detta retreat… och redan på vår första session tillsammans fick jag möta denna rädsla. På introduktionen uppmanade Pratibha nämligen oss att, en och en, ställa oss i mitten av rummet och sjunga inför alla andra. FETT LÄSKIGT!  Men I DID IT. Efteråt kändes det skönt, jag kände mig levande.

 

Här handlade det alltså INTE om att sjunga vackert eller träffa någon särskild ton, det handlade om att sjunga med själen. Om att uttrycka en inre känsla. När de andra i gruppen lyckades göra det på ett ärligt sätt, kom de vackraste tonerna jag någonsin hört.

 

Under veckan utforskade vi olika känslor och satte toner på dem. Vi tog ljudet dit känslan satt i kroppen. Vi sjöng vår smärta, sorg, skam, ilska, kärlek, glädje etc. Jag hittade toner jag inte trodde var möjligt. I stunder kände jag inte igen min egen röst. Jag var fullkomligt ETT med sången och stunden. Jag var i djup meditation.

 

Under veckan märkte jag också att saker hände i min kropp. Precis som under långa meditationsretreat så började kroppen tala till mig. Tonerna gjorde att inre spänningar släppte och djupa vibrationer uppstod. Under dagarna upplevde ALLA känslor, från djup djup sorg och nästintill religiös kärlek. SANN MAGI.

 

Jag är sååååå galet tacksam att jag fått ett nytt uttrycksätt i min repertoar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Det här låter otroligt spännande, visste inte ens att det fanns voicing retreats!

  Josefine 2017-07-17 14:18:52 http://daystyle.se
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   JAAAA! Det var sååå häftigt. Nä visst inte jag heller…det är Pratihba som jag vår med lite ”uppfunnit” det. Världen vackraste! <3

   josefinebengtsson 2017-07-20 19:10:12
   Svara
 • Heeeej?
  Bara WOW! Jag skrattade för mig själv (ja jag får ofta små fnatt av igenkänning som kommer ut så) när jag läste nyss!
  Haha gissa vad jag har gjort hela kvällen! Kollade på en film som väckte så mycket inspiration att jag plötsligt kom på mig själv att sjunga, sjunga, sjunga. Har själv alltid uppfattad mig som en person utan särskilt vacker sångröst. Jag tror att det hänger i samma kurva som med osäkerheten. När jag vågar sjunga…
  Så otroligt synkroniserat att få inspireras ytterligare, kanske hålla någon i handen på avstånd, om tankar kring det här. Wow vad coolt Josefine att du går emot den rädslan också! Jag blir så peppad på att göra samma sak en vacker dag. Massa varma sommar kramar ???✨??

  Emma 2017-07-15 23:41:03
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   YEAH! <3 TACK EMMA för att du läser och delar. Åhhahhh va fint att du känner igen dig. Fortfarande typ i EXTRAS efter retreatet, försöker få till lite sång i skogen varje dag. Väldigt häftigt hur det öppnar kroppen inifrån. <3

   josefinebengtsson 2017-07-20 19:12:19
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!