Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tomrum

josefine-bengtsson-yogiakademin-12

Sista dagen på vårt sjätte retreat här på Khola Beach. Tiden har gått såååå galet fort. Det finns inga ord som kan beskriva det som uppstått här under dessa sex veckor. Jag känner bara tacksamhet och kärlek i hela hjärtat över det jag fått uppleva. WOW.

 

Men nu är jag SLUT. Jag har egentligen inte känt mig särskilt trött under dessa veckor trots att jag knappt haft någon ledigdag men idag kom det. Och det fina är att nu kan jag fullkomligt släppa taget och bara vara ledig ett tag framöver. Hursomhelst, jag känner mig själv – det är omöjligt för mig att gå från 100 till 0 direkt. Det tar ett tag innan jag helt kan landa in i avslappning och tillbaka till min process.

 

Under dessa retreat-veckor är det som om jag pausar mycket annat i mitt liv och fullkomligt sugs in i det som är här. Det är en lyx att få vara så närvarande på en plats, att få fokusera min energi och helt vara i yogiakademibubblan. Men gång på gång, när retreatet är över så kommer det där tomrummet, ifrågasättandet och känslan av ensamhet. Under retreat kan jag romantisera lite om att få tid för mig men när jag väl får det känns det ofta tomt (i alla fall till en början). Eftersom jag har gått igenom denna process så många gånger börjar jag se mönstret och har liksom lärt mig att det tar några dagar för mig att uppskatta ledigheten. Att varva ner och hitta tillbaka till MIG.

 

Nu är det dags att ta in på ett Ayurvediskt retreat på en lång ödestrand söder om goa. Ett retreat med yoga, behandlingar, meditation, tystnad…. så här kommer jag få möta tomrummet BIG TIME. Dags för mig landa och förmodligen få fälla en tår eller två.

 

KÄRLEK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Önskar dig och Malin en riktigt avkopplande tid med vila, reflektion, behandlingar…. och den magiska läkande tystnaden! Ni gav verkligen gett allt i mötet med oss som var hos er på Khola Beach över nyår och har säkert kört på med samma engagemang sen dess så jag förstår verkligen att ni behöver vila och stillhet nu. Bunkra upp med ny energi och sen varmt lycka till med retreaten i påsk! Många många kramar Birgitta ❤️❤️❤️

  Birgitta Granquist 2017-02-05 16:05:30
  Svara
  • Svar på Birgitta Granquists kommentar.

   Tusentack! Vi har haft det MAGISKT. Nu är vi så fulla på energi att vi inte svar på nätterna…hahaha!!! Sååå underbart det var att yoga med dig över nyår. Hoppas vi ses snart igen!

   josefinebengtsson 2017-02-09 11:05:15
   Svara
 • Hej där! Får jag fråga dig som en yoga expert: finns det något farligt i yoga övningar? Själv jag prövar kundalini efter ett års paus och känner ont i hela kroppen. Oavsett hur länge och intensivt jag övar. Ska man fortsätta iså fall…
  Med vänlig hälsning
  Arletta
  http://planetaerotica.se

  Arletta 2017-02-03 04:09:39 http://planetaerotica.se
  Svara
  • Svar på Arlettas kommentar.

   Hejsan Arletta! Men fy va tråkigt att höra att du fått ont. Så ska det ju inte vara. Så svårt att säga… jag har aldrig upplevt eller hört talas om att kundalini yogaövningar skulle vara farligt. Det är ju inte den yogaformen jag är mest insatt i (även om jag älskar att gå på den). Det är ju dock en väldigt intensiv form av yoga så kanske ska du prova lite lugnare former som Yin och restorativ ett tag tills kroppen är mer utvilad. Fint att du yogar och tack för frågan. All läkning till dig och ge inte upp yogan, finns så många typer – du kommer hitta ngt som passa din kropp nu. <3

   josefinebengtsson 2017-02-09 11:10:07
   Svara
 • Nu blir jag orolig… du kommer väl ha energi till de kommande retreatsen? Vill ju ha en pepp och pigg yogalärare när jag ska dit:) kram.

  fanny 2017-02-01 10:50:20
  Svara
  • Svar på fannys kommentar.

   Hahahaha… nu är jag och även Malin sååååå fulla på energi att vi inte ens behöver sova på nätterna!!! Några dagar av tystnad var allt som behövdes :-). Wihooo va kul att du ska med. Stor kram!!!

   josefinebengtsson 2017-02-09 11:12:15
   Svara
 • Vore intressant att veta vilket ayurveda-retreat du har valt. 🙂

  Christina Lindström 2017-02-01 10:13:45
  Svara
  • Svar på Christina Lindströms kommentar.

   Hello! Vi var på ett ställe i Kumta (Canacona söder om Goa). Jättefin strand (skrev mer om det idag) men tyvärr dålig yoga. Ok behandlingar :-). Stor kram!

   josefinebengtsson 2017-02-09 11:12:58
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!