Magiska yogaläraren – Malin Persson

yogalärare malin persson

Låt mig presentera Yogiakademins magiska yogalärare Malin Persson. Ni alla som läser min blogg har nog skymtat henne lite här och där i ord och bilder men nu är det dags för en riktigt presentation. Malin var med som deltagare på vårt första retreat i Bretagne för att sen några månader senare bli en del av teamet. Nu har hon jobbat med Yogiakademin i över ett år så vi har bott och rest tillsammans över hela världen. Alltså denna härliga kvinnan är som en syrra för mig. Så så så tacksam över att få äran att jobba så tight med henne. Hennes lugn, visdom och kärlek smittar av sig till alla i hennes närvaro. Här kommer Malins egen berättelse om vägen till oss och relationen till yoga.

malin persson yogalärare

Mitt år med Yogiakademin har varit helt underbart, ett drömjobb och även ett år då jag hittat tillbaka till hälsa, välmående och livsglädje. Yoga är för mig en livsstil, något jag har med mig hela tiden, även all tid jag är utanför mattan. Ett sätt att checka in med mig själv, min kropp, mitt sinne.

 

Vi lever i ett samhälle som uppmuntrar till stress och det anses på vissa arbetsplatser nästan som “fint” att man jobbar över och har mycket att göra. Detta leder till att fler och fler drabbas av utmattning på olika sätt. Jag har själv under många år haft problem med extrem trötthet på grund av att jag aldrig lyssnade på min kropp. Tröttheten gjorde mig helt avtrubbad och det var svårt för mig att känna glädje och lycka då all energi gick åt att bara röra på kroppen.

yogalärare malin persson

Jag har under dessa år jobbat mycket med mig själv, testat alla typer av läkande dieter, gått i terapi och läst oändligt antal artiklar om hur man ska leva för att bli ”frisk”, från i mitt fall, hypotyreos och celiaki. Det har varit små steg i rätt riktning men känslan av utmattning i kroppen ville inte försvinna helt. Träning var inte att tänka på och det enda jag fortsatte att utöva var yogan, framförallt yin yoga.

 

Sommaren 2015 fick jag tips av min hälsocoach att följa med på yogaretreat till Bretagne. Yogiakademins första retreat. Jag kände att jag för första gången verkligen förstod yogan, på riktigt kände och fick förståelse för hela min kropp. Hade då utövat yoga i mer än 10 år, har en bakgrund inom gymnastiken och har upplevt att jag har ganska bra kroppskontroll. Aldrig tidigare hade jag känt mig så avslappnad och harmonisk som efter den veckan.

malin persson yogalärare

Något väcktes inom mig och jag kände att jag behövde en förändring i mitt liv. Jag hade jobbat många år som barnsjuksköterska och trivts bra med mitt jobb men kände att det inte var helt rätt. Jag sa upp mig från mitt jobb som sjuksköterska 2 månader senare, åkte till Costa Rica och utbildade mig till yogalärare. Samtidigt som jag blev klar med min utbildning skulle Yogiakademin ha sitt första retreat i Costa Rica och Josefine hörde av sig till mig och frågade om jag ville vara med och hjälpa till. Självklart ville jag det och nu, lite mer än ett år och många retreats runt om i världen senare, är jag i Indien och leder yogaklasser varje dag på en helt magisk plats.

yogalärare malin persson

Sedan jag började lyssna på kroppen och inte kämpa emot den hela tiden så har jag nu haft mitt första år utan känslan av utmattning i kroppen sedan 2008.

 

Yogan och meditationen har fått mig att börja lyssna på kroppens signaler, jag känner av när jag behöver vila, vad jag mår bra av och jag känner av hur kroppen reagerar i olika situationer.

 

Jag brinner för hälsa och för att hjälpa andra att må så bra som är möjligt. Med hjälp av yogan kan jag göra just det och fortfarande ha användning av mina kunskaper som sjuksköterska. Många lever helt upp i huvudet med fokus på prestation och har slutat lyssna på när kroppen skriker efter uppmärksamhet, blundar för symtom som glömska, smärta, trötthet, upprepade förkylningar och bara fortsätter att köra på. Varje dag, varje klass på Yogiakademins retreat pratar vi om att lyssna på kroppen, känna efter, känna in andetaget och jag ser hur alla deltagare påverkas, blir lugnare och börjar lära känna sina kroppar. Att genom yogan få jobba med friskvård istället för sjukvård är helt fantastiskt. Yoga handlar inte om prestation och svåra övningar, det handlar om känslan på insidan och därför är yoga något för alla.

 

Yogiakademin har på så många sätt förändrat mitt liv och det är jag otroligt lycklig och tacksam över.

Utflykt i Goa

 

Spana även in Malins grymma grupp HÄR och på Instagram heter hon @malinjohannap

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • very satisfying in terms of information thank you very much. kohenoor tv live

  live horse racing stream free 2023-03-25 22:39:38 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Thank you for great content. I look forward to the continuation. abn news live

  racing tv schedule 2022-12-28 12:12:42 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/live/

  horse racing tv schedule 2022-12-24 00:45:15 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • I think the admin of this site is really working hard for his website since here every stuff is quality based data.

  izmir nakliye 2022-12-08 12:47:54 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • But wanna say that this really is quite helpful , Thanks for taking your time to write this. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  asansörlü taşımacılık izmir 2022-12-07 02:39:39 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great. https://freehorseracingtv.com/

  ascot races today on tv 2022-12-03 16:02:31 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Wow! Ni tar mig med storm! Vilka häftiga resor i livet ni genomgår ?? Ibland känner man sig så ensam i sin egen men inser att vi är fler som möts av utanförpåfrestningar där inifrånpåfrestningarna då ökar. Att hitta balans mellan båda ”världar” är en utmaning, tack för att ni delar med er ???❤️✨ stor kram!!

  Yvonne Åkerlind 2017-03-17 12:57:09
  Svara
 • Inspirerande läsning. Och nu känner jag ännu mer att rätt väg att gå är genom yoga och meditation, att lära mig lyssna på kroppen hela vägen ut, alltid. Tack för du delar med dig.

  Anna-Karin 2017-03-16 20:29:08
  Svara
 • Härligt att läsa om din resa och väg till yogiakademin ?
  Det är så lätt att springa på och öka takten hela tiden utan att stanna upp och lyssna på kroppens behov – min dröm är att få arbeta förebyggande med psykisk och psykosocial arbetsmiljö där yoga och meditation skulle vara en del. Vill gärna utforska yogan mer och fördjupa mig genom att gå en yogalärarkurs när tiden är inne. Kram och tack för att du delar din berättelse ???

  Azarina (@eaniemeanie) 2017-03-16 05:44:24
  Svara
 • Ni båda är så otroligt fina! Saknar eran yoga. Trodde inte alls att Malin bara hållit på i ett halvår när jag var med förra påsken. Wow, det var så fint.
  Jag mår fortfarande ganska dåligt, var ju väldigt låg under veckan i Bretagne. Kände, och känner mig inte, som mig själv. Egentligen är jag framåt, har energi och skrattar jämt. Men det har försvunnit senaste fyra-fem åren. Precis som dig Main har jag försökt må bättre på många olika sätt. Eftersom jag ändå bara fortsatte må sämre, och fick allt mer fysiska symtom, så har jag nu en depression. Men min nya psykolog känns bra och trygg, så jag litar på att det blir bra för mig även om det inte känns så. Och när jag läser den här texten så får jag mer hopp om att må bra igen. Tack att du delar med dig. Veckan i Bretagne har också betytt så mycket för mig. 2016 var verkligen ett dåligt år för mig, men den veckan var det bästa som hänt mig. Ta hand om er!

  Lisa 2017-01-23 13:43:28
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Fina fina du. Du är på rätt väg. Saknar dig. Så glad att höra att veckan med oss hjälpte dig framåt. <3 <3 <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2017-01-26 08:57:22
   Svara
 • Vilken oerhört fin presentation Malin! Stor kram på dig! /Ida

  Ida/ @im_healthyenergy 2017-01-23 06:44:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!