MEDITATIONSUTMANING DAG 21 – CELEBRATION

meditationsutmaning celebration, josefine bengtsson

Foto – Adam Klingeteg

WIIIIIIEEEEEE…WE DID IT, YOU DID IT!!!! Dag 21 av vår 21-dagars meditationsutmaning. CELEBRATION!!!!!!!! YEY, YEY, YEY <3 <3 <3. Jag är helt rörd av att så många av er fullföljt denna utmanings. Att ni gått ALL-IN. Att ni gett er själva en kvart om dagen. Helt fantastiskt!

 

TACK, TACK, TACK för er tillit att prova nya tekniker. TACK, TACK, TACK att ni delat så äkta. TACK, TACK, TACK för att ni spridit meditation till fler. Det känns så otroligt vackert att vi skapat detta ihop. Om jag ska vara helt ärlig så kunde jag aldrig förutse att så många skulle vilja vara med och även lyckas genomföra alla dagar. Innan vi startade var jag glad om vi skulle bli 2-3 stycken :-).

 

Ibland hatar jag på bloggar, sociala medier och internet i stort (för att de tar mig bort från nuet) men utan dessa medium hade ju inte denna utmaning varit möjlig. Jag är därför oerhört tacksam att vi alla som varit med i utmaningen haft möjlighet att mötas här på bloggen. Så vackert!

 

Idag ska vi givetvis fira med DANS-meditation. En kvart där vi helt och fullt släpper det där med utsidan och istället zoomar in på hur kroppen känns på insidan och låter rörelsen komma efter det. Där vi firar att vi investerat tid och kärlek i oss själva, att vi givit oss själva en kvart om dagen och förhoppningvis vill fortsätta med det.

 

Du kan ju det här nu…men en liten påminnelse är aldrig fel…

 1. Hitta en plats där i är ensam och där grannarna/familjen inte störs (jag kör ofta i badrummet).
 2. Gör en spellista med 3-4 favvo låtar (som varar i va 15 min) eller känn in min HÄR.
 3. Hitta en stående position, blunda & ta några djupa andetag.
 4. Sätt på musiken och KÖR – låt kroppen röra sig exakt som den vil!!

 

Min högsta önskan vore att ni allihop följde med mig till slottet i Bretagne imorgon för massa mera meditation och yoga. Tyvärr finns det inte tillräckligt med plats just denna gång men en av er får ju chansen att åka med oss på något av våra retreat i sommar.

 

Imorgon kommer jag tillsammans med mina fina kollegor på Yogiakademin utse en vinnare av resan med oss. I dagens kommentar ber jag er därför skriva följande…

 

 1. En liten sammanfattning av din upplevelse under utmaningen. Var det svårt? Vilka tekniker diggade du? Hittade du en favorit? Körde du alla dagar? Kommer du fortsätta att medietara? Å ärlighet ger mest poäng ;-).
 2. Din email samt länka till de kanaler (Instagram, blogg, Facebook..) som du använt för att dela dina meditationsupplevelser med fler.
 3. Om du blir vinnaren – vilka perioder skulle du i så fall kunna hänga med Yogiakademin? Bretagne 4-9, 9-16 & 16-23 juli eller Biarritz 5-11 & 11-18 sept. Vi bjuder på allt på plats – magiskt boende, otroligt mat & såklart massa yoga och meditation!

 

Jag tror vi alla ser hur mycket vi behöver meditationen men samtidigt hur vi gång på gång på gång prioriterar bort det för allt annat som ”måste” göras. Jag hoppas att denna utmaningen blir en grym start på en rutin i ditt liv. Att meditationen kan bli som att borta tänderna – något vi bara gör av farten liksom. Kanske går det inte att få till 15 minuter varje dag men jag vill tror att det alltid är möjligt att få några minuter över till oss själva.

 

Och nu har du ju 21 olika meditationer att välja på – fortsätt jättegärna att dela dina meditationsupplevelser här på bloggen och skriv frågor när de kommer upp. Så fint att vi kan inspirera varandra!!!!

 

Njut av dansen nu!

 

MASSA MASSA KÄRLEK!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
91kommentarer
 • Meeloun作为专业靠谱留学生考试代考机构所提供的服务能很好满足学生以合理价格取得优异成绩的要求。我们有一批能力和经验兼备的美国代考导师,专业导师能够熟练处理线下、Zoom、Midterm exam、Final exam、Online exam等各种形式考试,确保学生取得优异成绩。

  neiljiohu 2023-12-15 07:11:50 https://www.lxws.net/daikao.html
  Svara
 • A very interesting article, how to improve one’s living environment, and what are the methods? Thank you for reading the website I shared.먹튀검증

  먹튀검증 2023-10-04 08:33:51 https://totowho.com
  Svara
 • I just want to tell you that I am a novice blogger and I really like this blog website. It is very likely that I will add bookmarks to your blog. You definitely have a wonderful story. Cheers to sharing your blog with us. 토토사이트추천

  토토사이트추천 2023-08-12 06:30:27 https://totovera.com
  Svara
 • I tried to describe you in those beautiful sentences, but I couldn’t.I write a long paragraph carefully, 토토사이트your eyes curved bright, let me feel, no words can write your eyes stars, no words can write your lips, no matter which words, not half as stunning as you.

  토토사이트 2023-07-30 04:42:59 https://totowho.com
  Svara
 • There is noticeably a lot to realize about this. I think you made it, so there are good features. It is an impressive and good writing. 사설토토사이트

  사설토토사이트 2023-07-28 05:59:02 https://totobun.com
  Svara
 • I think the article you wrote is really great, I think it is very recognized and perfect, your post gives me a very transparent feeling, and my life feels sublimated. You can also read my blog and help me correct it mistake. 메이저사이트

  메이저사이트 2023-07-27 05:59:42 https://totoghost.com
  Svara
 • Experience the excitement of virtual racing as you take control of powerful vehicles, maneuvering through intense obstacles and competing against skilled opponents

  Car Games 2023-06-26 10:57:22 https://cargames.one
  Svara
 • Hello ! I am the one who writes posts on these topics safetoto I would like to write an article based on your article. When can I ask for a review?

  Svara
 • I’ve been troubled for several days with this topic. But by chance looking at your post solved my problem
  I will leave my blog, so when would you like to visit it?

  제이나인 인터넷 카지노
  제이나인 카지노 검증 사이트
  제이나인 카지노 꽁 머니
  제이나인 카지노 룰렛
  제이나인 카지노 추천
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2022-12-17 04:45:41
  Svara
 • Sådär ja, sent om sider fick jag till även denna sista del av utmaningen. Jag har gjort andra meditationer emellan, behövde bara känna att jag hade tid att sätta ihop min spellista. Den blev 20.29 lång och lite dubbigare den här gången. En av låtarna vill jag inte ha med nästa gång men annars så kändes den mycket bättre. Dansen blev friare när rytmerna inte var så givna, precis som jag misstänkte. Härligt!
  Eftersom dragningen av vinnarna redan är gjord kommer jag inte lägga ner så mycket tid på att besvara frågorna. Jag har kommenterat på varje meditation så vad jag tyckte om dom individuellt finns redan där. Som helhet har det varit riktigt kul att få prova på så olika tekniker och jag ser att vissa passar mig bättre än andra och en del passar bättre i vissa tillstånd.
  Jag kommer definitivt fortsätta meditera och har som mål att börja göra det dagligen, minst 20 minuter, men är inte riktigt där än.
  Det svåraste har varit att ge mig själv den tiden och kontinuiteten. På måndag börjar jag nästa utmaning, den här gången med Deepak och Oprah. Tror att göra två utmaningar på raken kan hjälpa mig att etablera rutinen. Tack så jättemycket för den här gången! ❤

  Jessica 2016-07-08 12:56:30 https://dromvittran.wordpress.com/
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Åhhhh underbart!!! Tack för din delning. Sååå vackra ord. Lycka till med nästa utmaning. Stor stor kram!

   josefinebengtsson 2016-07-09 17:17:15
   Svara
 • Vet inte varför jag var med i denna utmaning egentligen 🙂
  I höstas förra året lämnade jag mina engagemang i bolag jag varit delägare i, det var dags för en kursändring som iofs pågått under en längre tid. Plötsligt var jag 100 % fri från jobb, jag sålde även min lägenhet gav bort samt sålde alla möbler och övriga saker. Tillslut hade jag bara kvar mina kläder t.o.m. de sista fotoalbumen slängdes 🙂

  Låter ju som en kris nu när jag skriver det men det var det definitivt inte. Jag kände mig otroligt fri, ingen tjej inga barn inga husdjur inget över huvud taget som behövde min uppmärksamhet, inget fasthållande av gamla saker o ting. Nu fanns bara massa tid. Mitt liv blev och är fortfarande som ett vitt papper. Min plan var att inte ha någon plan!

  Så jag fortsatte att meditera, fast lite mer. Jag började sitta 3-4h per dag, var uppe på vipassana centret stor del nu under våren, serverade och satt kurser.

  Din utmaning dyker upp, och en impuls kommer någonstans ifrån och jag är med. Trots att det pratas om vikten att hålla sig till en teknik i goenka traditionen, för att inte förvilla sig själv etc. När vi fortsätter att meditera och vi stöter på problem, då är det till god hjälp att luta sig mot en teknik vi känner till och är trygg med.
  Hur som, tänker har jag sagt att jag är med måste jag ju testa de olika teknikerna. Jag har missat några stycken där man varit bra om man varit två, missat ljusvarianten också. De jag tyckt om mest då förutom anapana, vipassana och metta meditationen så är det mantra meditation samt Yoga Nidra.
  Det jag uppskattat allra mest är kommentarerna :-).
  Det var extra roligt att läsa sista dagen, tog en stund av kvällen igår att läsa igenom allt, MAGISKT!

  Sedan att du Josefine kommenterat så mycket under alla dessa dagar, väldigt speciellt! Det är nog en stor del till att så många slutförde. Kanske är det därför jag är med på utmaningen, jag har ett pretto mål att vilja vara en frekvensbärare. En bärare av så mycket positivt som möjligt. Godhet, tolerans och kärlek etc. Är man tillräckligt många som lirare på samma frekvens så påverkas andra.

  I många fall så kan social media vara så långt ifrån meditation man kan komma, men inte i detta fall när du får oss att nyttja det på ett positivt sätt. Jag har lagt upp det på min FB, gjort det rätt enkelt för mig i princip bara copy på din text och gjort #josefinesmeditationsutmaning. Blivit förvånad att personer jag inte trott varit intresserade faktiskt läst mycket av de olika meditationerna, många fler än jag anat och det bara på min FB. Totalt sett måste 10.000 tals människor kommit i kontakt och swishat förbi din utmaning och när alla länkar fram och tillbaka. Du är en frekvensbärare, det går igenom ut ur datorn på sättet du skriver!

  Vet att en vinnare är utsedd, och såg att det var Linda och blev glad när jag läst vad alla skrivit. Dag 21 bilden på dig blev jag också glad över, utstrålar lycka! Fan vad långt det här blev 🙂 Även om det är oklart för mig varför jag är med så är jag säkert med på nästa meditationsutmaning…

  Keep on growing, du är så rätt på det!

  Andreas Eneroth 2016-07-04 15:18:32
  Svara
  • Svar på Andreas Eneroths kommentar.

   ANDREAS! Tack för din långa fina kommentarer – har sparat att läsa den då jag inte ville stressa iväg något. WOW – tack för att du delar om din kursförändring och FRIHET. Låter så spännande, verkligen inspirerande.

   Så fint att du var med i utmaningen och provade lite andra tekniker. Vipassana är ju det som ligger mig varmast om hjärtat också men andra tekniker ger mig väldigt mycket också. Kul att experimentera tycker jag. Till Goenkas förtret kommer nog aldrig låsa in mig i en box, för nyfiken för det.

   Tack för fina ord – för mig gav det också galet mycket att få läsa allas kommentarer och delningar.

   Vore kul att se dig igen efter denna stora förändring i livet.

   Låt oss bära vidare och fortsätta sprida detta godhet, tolerans & kärlek. En vacker frekvens att leva på!

   STOR KRAM – känns som att du också är vädligt rätt på det!:-)

   josefinebengtsson 2016-07-06 11:56:57
   Svara
 • Jag avslutade denna utmaning med två timmars kundalinyoga med gongbad och senare på kvällen denna dans. Jag har absolut inte hunnit göra alla då samma dag utan tagit de i min takt. Jag har verkligen gjort detta för min skull och inte stressat fram nåt. Kan sammanfatta de med att jösses vad mottaglig Jag blivit nu och kroppen vet vad den ska göra. Jag lyckas även stänga ute ev störnings moment och andningen har blivit betydligt bättre.
  Jag har levt m ett hyfsat stress påslag den senaste tiden och detta var precis vad jag behövde. Ångest stress o annat jobbigt har mer o mer försvunnit och lugnet har infunnit sig:)
  Så tack Josefine:)

  Jennie 2016-07-04 08:19:51
  Svara
  • Svar på Jennies kommentar.

   ÅH VA FINT JENNIE. Låter som en underbar avslutning också. TACK för att du varit med. <3

   josefinebengtsson 2016-07-06 12:00:15
   Svara
 • Här kommer mina sammanfattning om gårdagen … Helt extremt trött igår, ett långt Kundalini pass, all meditation och tankar det medför satt igång något i kroppen kanske. Men är ju också det som är fantastiskt med yogan, att alla känslor är helt okej och det viktiga för mig är att vara i kontakt med sitt inre. Det jobbiga med denna typ av utmaning är att man liksom tvingas att öppna upp och via sociala medier som även jag har en extrem hat, kärlek till och jag kommer nog ångra att jag skrev detta haha !! Men om jag ska vara positiv vilket jag faktiskt mestadels är så är yogan och meditationen det vackraste jag funnit förutom att få födda min dotter som är det absolut största, så kommer definitivt fortsätta meditera. Denna utmaning har gjort att jag måste möta mina rädslor, öppna upp och det är ju magin. Tack Josefine, känns som att jag känner dig, fast jag inte känner dig om du förstår 🙂 Jag vet inte om jag har någon favorit, älskar allt med meditation, gillar att jag fått utmana mig själv och gå utanför kundalini meditation, men känner ju ett kall till den. Det här blev ju inte kort men det visar lite hur jag kommit i kontakt med mig själv i det här, inte varit med alla dagar, inte gjort 15 min varje gång men ändå vunnit på att vara närvarande i detta och det bästa jag kan just nu. Önskar jag redan gått den där Kundalini utbildningen igår och hoppas att jag får mod att bara söka och låta den visa mig vägen efter detta. Sat Nam / Hanna Jag har delat några bilder via mitt privata instagram konto https://www.instagram.com/hannamonthanakarlsson/
  [email protected]
  Tack igen !!

  Hanna karlsson 2016-07-03 23:58:56
  Svara
  • Svar på Hanna karlssons kommentar.

   Heeeeek fina Hanna! Åh tack för att du varit med i utmaningen och delat dina upplevelser. Förstår HELt vad du säger om delningar och sociala medier. Som du läst har jag också en hat-kärlek till det. Och era vecka delningar har garanterat gjort att fler hittat utmaningen – vilket i din tur gjort att fler har hittat meditation – vilket ju är MAGI! Så fint att du mött dina rädslor. Känns som om jag känner dig och manga andra i utmaningen också. Hoppas att vi ses på yogamattan någon gång. KRAMAR!

   josefinebengtsson 2016-07-06 12:06:23
   Svara
 • Jag vill bara säga: tack, tack, tack Josefine för denna fantastiska resa! Det har varit såå härligt att få prova alla dessa olika former av meditation❤️?? har tyvärr inte kunnat göra den sista ännu då ryggskottet inte gett sig ännu, men den som väntar på något gott?
  Det har även varit roligt att få känna lust att använda kameran och ta bilder till instagram (@mrsborjesson )de olika dagarna?? då utbrändheten/tröttheten/ångesten fortfarande har ett grepp om mig, men jag är på väg åt rätt håll! Yoga och meditationen hjälper mig att vara mer i nuet än jag varit tidigare!
  Jag gillar de flesta meditationerna, sa ta na ma var härlig att sjunga med, kundalinishake gav ett gott humör och jag gillade även de lugnare blundande meditationerna.
  Jag kommer definitivt att fortsätta meditera även efter denna resa???.
  Tyvärr passar det inte med någon resa just nu, min dotter väntar tvillingar i sept. och jag vill gärna hjälpa familjen med syskon och de nya medlemmarna när de kommer så jag vågar inte resa bort?? Men det blir förhoppningsvis min tur att åka med en annan gång???

  Åter igen tusen tack Josefine❤️
  Och även ett stoooort tack till alla er andra som så öppenhjärtligt delat med er av tankar och känslor ❤️??jag är inte så bra på att uttrycka mig i text så det fick bli med bilder?

  Många kramar Jane

  Jane 2016-07-03 21:49:35
  Svara
 • Thank you so much for hosting this experience! I didn’t respond to this in time, but in any case…
  I loved the kundalini meditations, I found the partner work confronting but amazing, the meditation experiences that involved counting were the ones I found the easiest and I hope to continue with a regular meditation practice.
  I shared a bit about my experiences via https://www.instagram.com/missmarzipancom/ https://www.instagram.com/missmarzipan_moments/ and mentioned the challenge on my blog https://missmarzipan.com/. Just wanted to send some hugs and thanks your way and I hope to find myself in a class of yours again some day. Best wishes, Marisa x

  Marisa 2016-07-03 20:49:58 http://missmarzipan.com
  Svara
  • Svar på Marisas kommentar.

   Thank you sooo much Marisa for being part of the challenge and for sharing your experience in such beautiful ways. Hope seeing you soon again. ❤️

   josefinebengtsson 2016-07-03 23:07:22
   Svara
 • Är så tacksam att du har delat med dig av detta! Jag har inte mediterat varje dag. Har varit för lite i nuet för det. Min plan är att skriva ut alla 21 tekniker och spara i ett litet häfte. Meditationen med sin egen spegelbild var den som påverkade mig djupast, där jag såg och berörde min själv på det finaste och mest ödmjuka sätt. Sa Ta Na Ma var den meditation som gav mig mest ro på så sätt att den lugnade min ångest och mildrade mina rädslor. Hade svårt att komma till ro först, men när jag väl kom in i det och sjöng med i orden och tänkte på dess betydelse fick jag ett lugn och mina rädslor för bl.a. döden försvann. En känsla av sammanhang med universum. Den meditation som jag använt mig av i vanliga sammanhang (ej aktiv meditation) är att räkna till fyra på varje utandning. Mycket bra vid ”akut” stress. Jag ska definitiv fortsätta med detta! Och tänker så småningom testa yoga också. Har länge sneglat åt denna värld men varit lite rädd för det. Rädd för att stanna upp och se mig själv. Detta är precis vad jag behöver, lyssna på mig själv. Jobbar med människor som ibland kan vara tungt och är dessutom van att privat vara den som tar in andras energier. Nu är det dags att lyssna på mig själv och vad jag vill och känner! Tack tack tack!!!

  Karin 2016-07-03 20:15:39
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Åh va fint Karin!!! Så bra att det är nya tider nu – att du lyssnar på dig själv! Jag känner igen det där med att ge och ge… Men har vi inte lyssnat på oss själva först finns det ju inget att ge.

   Fint du skriver om spegeln… Märkligt!

   josefinebengtsson 2016-07-03 23:24:39
   Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Åh så inspirerad jag blir av din kommentar! Jag känner att jag är där på vägen där varningssignalerna finns. Och jag tar verkligen åt mig av det du skriver. Vad som har hjälpt dig på vägen tillbaka. Skönt att höra att du mår bättre nu <3

   Karin 2016-07-03 20:19:36
   Svara
 • fortsättning på gårdagens inlägg. postar igen för att slippa bläddra igenom tråd och hitta mitt tidigare inlägg.

  Sammanfattning 21-dagars meditationsutmaningen.
  Det här blir nog en ganska lång sammanfattning snarare än en liten som du bett om ☺
  Skriver den minst lika mycket för min egen skull – för att summera / sätta ord på / minnas / påminna mig själv om – vikten av meditation för mig i mitt liv.

  Börjar med att backa bandet och går tillbaks ca 1 år i tiden. Jag har precis blivit sjukskriven pga utmattningssyndrom. 5-6 år (eller var det mer?!) av för mycket psykisk och fysisk stress tar ut sin rätt, och jag kraschar till slut. Varningssignalerna har varit många. Sjukskrivningen skulle nog egentligen ha kommit redan ett år innan. Det var inte läge då. Det var aldrig riktigt läge för att bryta ihop, ge upp, ge efter. Jag har gång på gång rest mig upp och bitit ihop och kämpat vidare. I en kamp som jag oftast har känt mig väldigt väldigt ensam i. Problemen/orsakerna har varit många, vissa har jag själv inte alls haft någon möjlighet att kunna påverka. Bara det i sig är en otroligt stor stressfaktor – att inte kunna påverka de händelser som ”styr” ens liv. Andra bidragande faktorer har jag skapat själv, som tex att jobba ännu mer/inte säga nej till nya projekt, i tron om att jag då skulle kunna hantera / fly från det primära problemet. Det är ganska klassiskt förstår jag nu, att många som bränner ut sig gör just så. Vi sätter också otroligt höga krav på och själva, men också på andra runt omkring oss är förväntningarna skyhöga, vilket ofta leder till en dubbel besvikelse.

  Hur som helst, i väntan på ordentlig rehabiliteringsåtgärd letade jag själv efter allt som kunde hjälpa mig att må bättre / hantera vardagen under tiden. (Fick vänta 7 mån för att komma till stressklinik. Det säger rätt mycket om både vårt samhälle och den vård vi har.)
  Jag nosade rätt på den medicinska yogan. Köpte en cd och försökte göra det själv hemma. Jag lyckades komma i kontakt med en fantastisk fysioterapeut som började behandla mig med något så ”simpelt” som andningsövningar (HRV andning), och som även hade en kurs i medicinsk yoga. Därifrån började jag mer och mer förstå att det fanns former av yoga som jag aldrig kommit i kontakt med tidigare. Jag var beredd att ge yogan en ärlig chans, då jag försökt förut upplevde jag för mycket smärta och problem pga svaga, trånga, ömma axlar. Yogan kändes nu plötsligt mycket mer förlåtande och inkluderande än jag hade upplevt innan.

  Vid årsskiftet hamnade jag på Yogiakademiens retreat i Costa Rica. Det kunde inte ha blivit mer rätt. Därifrån är det en sann kärlekshistoria mellan mig och yogan, och meditationen! Jag fick ta del av så mycket nytt som jag inte visste att jag skulle möta där. Jag fick också en sådan fin och trygg guidning av Josefine och hennes crew.

  När den här meditationsutmaningen kom hade jag nyligen avslutat min rehabilitering på stresskiniken, där en del av innehållet förutom KBT-baserad terapi var en 8 veckors mindfulnesskurs. Jag skulle nu stå på egna ben och upprätthålla mina nya vanor med annat förhållningssätt (mot mig själv och andra) samt daglig meditation. För mig blev den här utmaningen som en extra morot även om jag redan var igång med daglig meditation på olika sätt. Den har hjälp mig att fullfölja mina planer och löften om att vårda mig själv bättre. Tack Josefine för att du gjorde det enklare för mig att visa mig själv den respekt och kärlek jag är värd. <3 <3 <3

  Det här blev mycket mer än du bad om. Kände behovet av att skriva idag tydligen. ☺
  Kram Rut-Malin

  Rutan 2016-07-03 13:53:43
  Svara
  • Svar på Rutans kommentar.

   TACK TACK TACK för din ärliga delning!!!! Åh det var MAGI att yoga med dig i 20 dagar i Costa Rica. Hoppas på mer inom kort.

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:33:06
   Svara
  • Svar på Rutans kommentar.

   och just ja, svarar på frågorna också:
   Hittade jag en favorit?
   Kärleksfull vänlighet var redan en favorit. Shaking också! Yoga nidra kan ev segla upp som nykomling/favorit. Dansen blev en påminnelse om att jag ska dansa mer!
   Titta sig själv i spegeln var fruktansvärt, behöver göra den igen för att se om den känslan kvarstår.
   Jag kommer definitivt fortsätta med meditationen!
   Har delat endast ett fåtal gånger kanske 3-4 på facebook Rut An(www.facebook.com/krutan.sparklund)
   Om jag skulle få hänga med på en resa så funkar:
   Bretagne 9-16 & 16-23 juli eller Biarritz 5-11 & 11-18 sept.
   Min mailadress har ni sedan tidigare 🙂

   Rutan 2016-07-03 14:06:08
   Svara
 • Ärlighet ärlighet… Ska jag vara helt ärlig har jag inte varit den mest hängivne deltagaren i din meditationsutmaning Josefine. Sociala medier är inte riktigt min grej och jag har därför inte delat en endaste gång. Kommentera har jag inte heller varit speciellt bra på. Men framför allt – jag har inte funnit motivationen till att meditera varje dag i 21 dagar. Jag har varit med de flesta dagar, ibland följt dina instruktioner till fullo, ibland inspirerats men hittat min egna variant och ibland har jag bara suttit i tystnad – så som jag gör då och då i min vardag. Stilla neditation eller framförallt meditation i rörelse, yoga, är min stora passion, räddning och kärlek. Därför blev jag så otroligt glad och känner mig oerhört tacksam över att människor som du använder dessa forum och sociala medier för att sprida inspiration och information om dessa viktiga och helt underbara tekniker. Wow Josefine – tack.
  Mina favoriter under dessa dagar måste vara shaking och dans, men också tysta mantran. En annan favorit har varit att läsa om andras upplevelser, wow vilken resa vi har gjort tillsammans! Jag förundras ständigt över hur upplevelsen av meditation förändras från en gång till en annan. Ofta måste jag säga att det är svårt, positionen blir obekväm, det pirrar i ena foten, jag måste kommer ihåg att skicka det där mejlet och tankarna flyger iväg åt alla möjliga håll. Men de gångerna där kroppen och sinnet förenas, kroppen blir ett enda medvetande av allt som händer samt acceptans av det som är – det är värt alla de där rastlösa stunderna i sittande frustration. Att få läsa att det är fler än jag som har liknande upplever är så fint!

  Att få följa med dig och yogiakademin på en yogaresa kan jag inte beskriva som något annat än en dröm. Jag har en stor längtan i mig att under en tid få intensivt djupdyka in i yogans, meditationens och hälsans värld. På ett eller annat sätt vet jag att yogans plats bara kommer växa i mitt liv, det är ju nästan som ett beroende 🙂 Då jag precis tagit studenten kan jag bara säga – Indien here I come!
  Att under en vecka (gärna i september, vilka datum denna måndag spelar ingen roll!) få spendera tid med andra yogis vore, som jag skrev, en dröm! En mjukstart till Indien kanske 😉 Jag håller alla mina tummar och tår!!

  Megakramen till dig Josefine och stort TACK för en så fina utmaning! Jag ser fram emot liknande initiativ från dig i framtiden, fortsätt sprid yoga!

  Helle 2016-07-03 11:35:41
  Svara
  • Svar på Helles kommentar.

   ÅH Helle! Tänkte på dig häromdagen. Visste inte att du var med – så fint att du var det. Underbart att du hittat meditationen. WIHOOO. Grymt med Indien. Vi kommer köra resor där på höstlovet och i vinter. Du borde haka på. Kommer upp på yogiakademin.se typ imorgon :-). STOR KRAM till dig. TACK!!!

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:44:13
   Svara
 • Jag skrev en kommentar i natt men då den tydligen inte kommit upp så skriver jag pånytt nu.
  Alltså vilken upplevelse och meditationsresa det varit <3. Helt UNDERBART!! Fast såklart även svår, speciellt i början. Minns ännu den första dagen, min rygg värkte, tankarna bara flög som galna och kunde inte sluta tänka på tiden. 15 minuter kändes verkligen som en evighet. Anapana, att bara fokusera på andningen kändes därför svårast för mig, men kanske även för att det var dag 1. Efter hand blev det lättare hela tiden, och de 15 evighetslånga minuterna kändes kortare hela tiden. Nu kan de till och med flyga iväg väldigt snabbt, och känner en längtan och sug inför meditation. Kan stolt och nöjd säga att jag kört alla meditationer! Var nära att skippa några gånger, men då påminde jag mig själv om att den enda jag lurar är mig själv, då jag gör det för mig och ingen annan. Fast en gång blev det två meditationer på samma dag istället. Shaking och dans är två riktiga favoriter! Det var så himla skönt att bara släppa loss och känna in kroppen. Men att bara säga någon favorit är svårt då det beror mycket på dagen, om jag är väldigt trött så kan det vara skönt med stillasittande meditation. Andra favoriter är vipassana, spegelmeditation (stark och härlig på samma gång) och de guidade meditationerna (så himla sköna). Men helheten och variationen i alla övningar var guld, gillade verkligen att få testa så många olika variationer, och hade ju ingen aning om att det fanns så många olika tekniker. Så är väldigt tacksam att jag fått ta del av dessa tekniker då det nu känns lättare att fortsätta meditera, då jag har min lilla meditationsbox varifrån jag kan plocka mina favoriter efter dagen, kanske lite dans innan fest, shaking då tankarna snurrar, eller savasana efter yoga osv. Har länge velat börja med meditation men kändes bara som en enda djungel och visste inte var jag skulle börja. Så blev så glad då jag såg denna utmaning och tyckte den passade mig perfekt. Jag kan vara så hård mot mig själv, men vill verkligen ändra på det, och tror meditation kan hjälpa på traven. Istället för att fly mina tankar på en löprunda, som jag visserligen älskar, så ska jag i varje fall försöka kombinera löprunda med meditation efteråt för att landa i mig själv och känna hur kroppen känns på insidan. Så JA jag kommer absolut att försöka fortsätta meditera!! Dags för mera självkärlek! Tycker verkligen jag fått en bra grund tack vare denna utmaning, och hela meningen med utmaningen var ju att lära mig mera om meditation för att kunna meditera på egen hand. Jag inser nu att jag tidigare endast kört savasana en super kort stund, eller skippat helt, efter att jag gjort hemma yoga, så det får det nu bli ändring på!

  Min email är [email protected] och med en del prestationsångest har jag delat på https://www.instagram.com/lindalh3/. Förutom första dagen då jag inte vågade och delade på min tumblr istället: http://lindaholmstrom.tumblr.com/. Hade väldigt mycket prestationsångest speciellt i början att dela mina bilder, men efter hand lättade det lite och vågade mig t.o.m. på någon meditationsbild framifrån. Var så himla rädd för vad mina vänner skulle tycka och tänka då ingen av dem mediterar. Men det visade sig att många istället var nyfikna på vad jag gjorde och tyckte det var coolt. Så din pepp och inspiration Josefine var därmed guld värd, och alla andra deltagare likaså. Så fint att kunna inspireras av varandra. Men tycker det ska bli skönt att få fortsätta meditera i egen takt utan pressen att sätta upp en bild på Instagram.

  Om jag skulle få vara så lycklig att hänga med på er resa så passar 16-23 juli eller 5-11 september. Hade varit en dröm som jag tyvärr inte kan få att gå i uppfyllelse med min studerandebudget. Tänk att bara få yoga, meditera, njuta av otrolig mat och ha härliga människor omkring sig… ljuvligt!
  Min meditationsresa fortsätter, och ett stort T A C K än en gång <3
  Kram, Linda

  Linda 2016-07-03 11:00:46
  Svara
 • Josefine, från djupet av mitt hjärta, TACK!! Är SÅ glad och Tacksam för denna coola upplevelse och meditationsresa. Och så glad att jag hängde med hela vägen. Har lärt mig mycket om mig själv och kommit till många nya insikter dessa veckor. För mig är meditation mycket att stanna upp och våga möta sig själv, känna in alla delar. Bli mer närvarande i nuet, observera och acceptera hur saker är just nu, för att sedan kunna släppa taget om saker jag inte behöver och känna mer frihet. Så underbart att dela detta genom allas tankar och kommentarer med alla här, vackert. Och sen att få så mycket inspiration, feedback, engagemang och pepp tillbaka från dig Josefine! Tack, tack, tack <3 Du är fantastisk!
  Körde alla dagar och provade alla olika tekniker, men kommenterade inte två gånger tror jag. Har ju flera favvo-meditationer, särskilt sittande meditation, liggande meditation, gående meditation, ljusmeditation, kramandes meditation, parmeditation, dansmeditation…. glömde jag någon? Gillar dem alla, på sitt sätt. Påverkar och berör mig starkt på så många olika sätt och vis. Supercool att få ha tagit del av så många nya tekniker.
  Min mail, [email protected]
  Delade ett inlägg om utmaningen på Facebook nu för att sprida det fantastiska med meditation, annars försöker jag att inte hänga så mycket på sociala medier, utan vara mer närvarande och connecta med människor i verkliga livet istället.
  Det hade varit en dröm att få ägna en hel vecka åt bara yoga och meditation tillsammans med härliga människor. Om den drömmen blir verklighet hade jag önskat följa med 9-16 juli.
  Kommer def fortsätta min meditationsresa. Stort Tack igen och massa Kärlek tillbaka<3!

  Sophie 2016-07-03 10:08:02
  Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   TUSENTACK för att du varit med Sophie. Tack för dina härliga kommentarer. STOR STOR JRAM till dig. Förstår dig ang social medier :-). <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:45:54
   Svara
 • Jag är tacksam för att jag på ett så enkelt sätt fått meditationerna presenterade för mig Josefine. Jag har aldrig någonsin delat så personliga tankar på nätet som jag gjort under dessa veckor. Jag har lite skräck för att synas på nätet och tänker vem kommer läsa detta… Därför kommer jag inte dela mitt instakonto här och inte heller min emailadress. Tycker det är fantastiskt att du svarat på så många kommentarer, det har gjort mig så glad. Även ni andra förstås när vi har kommenterat varandra har känts fint…. Gemenskap, värme, närhet fast vi inte vet vem vi är, vackert! Du har verkligen sått ett frö i mig. Jag har under en lååååång tid tänkt att ”imorgon ska jag börja meditera” men aldrig kommit igång. Det hjälpte du mig med. Jag missade de två sista meditationerna, har inte delat så mkt bilder som övriga kanske men jag har verkligen utfört varje meditation med total närvaro, nyfikenhet och vördnad. Ska jag vara helt ärlig var resan en stor morot i början (särskilt eftersom jag längtat efter att resa med yogiakademin så länge) men under tiden skiftade fokus och meditationen blev det enda viktiga. Jag önskar den som vinner resan en underbar upplevelse, själv är jag mest tacksam för min nya rutin, resan till mitt inre kan jag göra varje dag resten av mitt liv, även under mina kommande fattiga studentår:)

  STORT TACK!
  Erika

  Erika 2016-07-03 05:40:45
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   ÅH va fint att du känner att du fått in denna rutin Erika. Blir megaglad av att höra det. Fantastiskt att du varit med. MEGASTOR KRAAAAAM <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:46:52
   Svara
 • Tack för entusiasmen Josefine!
  Jag har inte gjort dagens meditation ännu. Klockan är tyvärr för mycket nu för att jag ska kunna göra den. Har däremot gjort både Yoga nidra samt en chakra meditation idag på en relaxyoga. Spännande med chakra meditationen det var helt nytt för mig. Och yoga nidran togs till en helt annan nivå idag än tidigare! Undrar om det var för att jag var mer mottaglig, mer närvarande och helt enkelt övat upp mitt sinne extra mycket de här dagarna?

  Jag har varit ganska sparsam med både kommentarer och delningar. Har som jag skrivit i ett inlägg här tidigare inte pallat med att vara så aktiv i sociala medier, då jag övar på att vara offline så mycket som möjligt. Så känner därför inte riktigt att jag kan claima någon chans på vinstresa 😉
  Vill ändå skriva lite om min totalupplevelse, så jag kommer göra det imorn när jag är piggare. En dag har jag hoppat över 15 min meditationen. Vid något tillfälle har jag gjort helt eget val av meditation, istället för att logga in och läsa om dagens variant. För att det har känts som bästa genomförbara sätt för mig just då.
  Kort summering nu – T A C K <3

  Rutan 2016-07-03 01:21:39
  Svara
 • Åhh U N D E R B A R T är vad denna utmaning varit ✨✨ fast även svår, speciellt i början. Har länge velat börja med meditation, men har bara känts som en enda djungel och visste inte var jag skulle börja. Så när jag såg denna utmaning blev jag så glad! Är stolt och nöjd över mig själv att jag gjort alla utmaningar! Har varit nära att skippa några gånger pga stress men då tanken om att skippa dök upp påminde jag mig om att jag gör detta för mig själv. Fast en gång blev det två meditationer på samma dag istället. Vill verkligen prioritera in meditation då jag märker hur bra det är. Även om jag verkligen gillar att löpa så vet jag att jag ofta gör det för att fly mina tankar, så är nu väldigt glad att jag börjat försöka känna efter hur kroppen egentligen känns och möta mig själv. Har gett mig själv på tok för lite kärlek tidigare, så dags att ta igen det ? så JA kommer göra mitt bästa för att fortsätta meditera och göra det till en rutin!! Har nu under slutet märkt hur jag längtar till min dagliga meditation. Älskade verkligen shaking och dans! Men det beror även på från dag till dag, vissa är det skönt med mera aktiv meditation medan andra är det skönt med lugnare. Andra favoriter var vipassana, spegelmeditation (stark men härlig) och de guidade meditationerna (så sköna!). Och så är ju Savasana skönt efter en lång dag, så från och med nu ska jag verkligen prioritera Savasana efter att jag yogat hemma, då jag tidigare endast gjort det super kort stund, eller många gånger skippat helt.. Svårast tycker jag var anapana, att bara koncentrera mig på andningen kändes väldigt svårt, fast kanske det även beror på att det var första dagen. Kommer ihåg hur svårt det var, min rygg gjorde ont, tankarna flög och kunde inte göra annat än tänka på tiden. Men efter en tid gick det bättre och bättre och tiden kan t.o.m. Bara flyga iväg nu. Men överlag älskade jag helheten och variationen för varje dag! Hade ingen aning att det fanns så många varianter. Så är väldigt glad och tacksam över min nya kunskap om dessa, blir lättare att göra meditation till en del av rutinen då det finns något till varje tillfälle, lite dans innan fest blir ju aldrig fel! ??
  Min email är [email protected] och med en del prestationsångest har jag delat på min instagram:
  https://www.instagram.com/ lindalh3
  Förutom första dagen då jag inte vågade så delade den på min tumblr: http://lindaholmstrom.tumblr.com
  I början var det för mig riktigt ångestfullt att dela på instagram då ingen av mina vänner mediterar, så var rädd vad de skulle tycka och tänka om mig. Men många har istället varit nyfikna vad jag gjort och tyckt att det är coolt. Har även varit så härligt med ditt pepp Josefine och alla andra deltagare här.

  Om jag skulle få vara så lycklig att få hänga med på resa med er så är 16-23 juli perfekt. (Möjligtvis även 4-9 fast det kommer på väldigt snabbt) Är väldigt sugen på Biarritz då jag även älskar att surfa men fortsätter mina magisterstudier i September och har inte fått mitt schema ännu så det är lite osäkert. Vore fantastiskt att resa med er, tyvärr tillåter min studerandebudget inte det annars.

  TACK ännu Josefine för denna fantastiska utmaning!! Meditation är vad jag behöver och är så glad att jag kommit igång. Och såklart skulle jag vara oerhört tacksam att komma på resa med er, sku göra gott ❤️

  Linda 2016-07-03 01:15:24
  Svara
 • Summera tre veckor, hur svårt kan det vara? .. Tydligen ändå ganska svårt. Gick tillbaka och kollade i mitt instagramflöde för att minnas de olika dagarna.

  De första nyfikna och väldigt trevande dagarna. Underbara savasana, oväntade spegelmeditationen, fantastiska och energiboostande dansandet, kluriga shakandet, apparna som vunnit mitt hjärta, räknandet som gick vilse, vänligheten(som jag verkligen försöker implementera i min vardag 24/7), andetaget och svårigheten att andas normalt, ståendet(lika normalt som jag står vanligtvis stod jag onormalt under denna meditation).

  Minsta favoriten blev kramandet, det blev för krystat, jag var inte med riktigt-var som mest flyktig i mina tankar under denna.

  Men den mesta favoriten? .. Det varierar från andetag till andetag. På riktigt. Ena stunden tänker jag att ”aum-andet” var så jäla yes, nästa stund kommer jag på hur befriande dansandet var den där första veckan, sen poppar savasana upp och påminner mig om härligheten. Nä, det går inte att bestämma, det skiftar precis som allt annat.

  Favoriten har varit helheten och nyfikenheten jag känt inför varje ny dag. Har lyckats klämma in 15 min varje dag och känner att jag vill fortsätta. Funderar på att låta en slumpgenerator ta fram vilken jag ska göra från dag till dag:-).

  16-23 juli skulle passa mig perfekt. Jag är iofs innerligt nyfiken på Biarritz men är osäker på om det skulle funka med jobbet.. Men man får chansa lite; 11-18 sept borde ju funka?!

  Med lite prestationsångest har jag delat med mig på instagram under namnet @mimosas_on_mondays . Men har också suttit med mitt varma vatten på fikaraster och lyckats så nåt litet frö hos nån liten kollega, vilket ändå är att räkna som en stor vinst. Men det har jag ingen länk till.

  Håller alla tummar och tår. Hur det än går; TACK! Behövde till en början moroten men efter några dagar blev det ett måste. Det har varit helt fab!!

  (Ni når mig på [email protected])

  Maria 2016-07-02 23:50:41
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Fina du!!!! Tack för alla vackra delningar här och på insta. Sååååå fint att ha dig med i utmaningen. Hoppas vi ses snart på en yogaklass eller resa. Såg din härliga syrra senast idag :-). <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:48:36
   Svara
 • Så härligt m en dans – jag dansar alldeles för sällan. Det ska jag nog göra lite mer <3
  Hur sammanfattar jag dessa veckor? Har gått från att känna ett motstånd till att längta efter meditation. En helt fantastisk känsla. Jag som fasar så mkt inför meditation men tänkt att det skulle vara bra för mig. Jag har nu mediterat alla dagar. Motståndet var borta efter några dagar! Blev så faschinerad över vilka suveränt hjälpmedel det är när jag ville närma mig traumatiska minne. Det kändes som minnesbilderna kom till mig o jag kunde titta på dem lugnt. Fälla några tårar, titta på det igen o sen bara släppa det. Meditationen gjorde mig trygg. Så lustigt, fastnade för yogan på samma sätt. Först ett motstånd för jag var rädd att tillbringa tiden med mig själv o till att nu önskan att utbilda mig inom yogan. <3 Så att kunna få följa med på resan o få både yoga o meditation skulle kännas som om jag skulle få åka med kära vänner. Jag kan alla datum. I september har jag dock massagepraktik (utbildar mig t medicinsk madsageterapeut) så då måste jag i såfall få tillgång o massera på några under resan 🙂
  Jag hade inte tänkt att meditation kunde vara så mkt. Då finns det ju alltid ngn som passar. Som när vi hade skakmeditation. Var så rastlös innan så den var ju klockren. Åh, jag har så många favoriter. Ljuset, dans, spegeln, sa ta na ma, krammeditationen tex.
  Det känns som en självklarhet att fortsätta med meditationen. Avslutar dagen så men funderar att lägga in en mini på morgonen oxå.
  Den här utmaningen kom helt perfekt i tiden för mig, det var nu jag behövde den som mest.
  Jag har tyvärr inte delat så mkt. Har gjort några delningar på fb men ville liksom inte prestera ihjäl detta. Har inte instagram men bara jag får min nya mobil så är jag redo. Har haft ett starkt behov av privatsfär o jag gillar inte att finnas på foton men man kan ju foto så mkt annat. När jag skaffar instagram ska jag tillägna fina Josefin några!
  Du har varit helt underbar o din kommentarer har värmt. En resa med er vore det min själ behöver nu <3 Tack för att du fick mig att bli förälskad i meditationen. Kram
  [email protected]
  Är faschinerad o förälskad över effekterna:-)
  Sänder mitt största tack och kram till dig

  Maria 2016-07-02 23:29:21
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Fascinerad och förälskad. UNDERBAR sammanfattning. Stor kram till dig och tusentack för alla fina delningar. <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:49:28
   Svara
 • Till att börja med vill jag skriva att jag inte har möjlighet att följa med på någon av resorna, eftersom jag inte kan vara borta så länge. 🙁 Alltså står inte någon resa på spel för mig här! Jag har genomfört de allra flesta övningarna. Vissa dagar har jag inte gjort det ”man ska” utan någon annan variant. Idag till exempel blev det en variant av vipassana för det var det som föll mig in när jag satte mig. Jag känner inte att jag har skapat mig en ny vana tyvärr… Det har varit svårt att hitta tiden för lugn och ro. Det blir alldeles för sent på kvällarna, när barnen har lagt sig, och då är det så mycket jag vill hinna med…. Intentionen är dock fortfarande att få in meditation som ett verktyg för mig i vardagen, men det kommer inte bli varje dag framöver. Jag älskar min yoga och när jag rullar ut mattan och låter rörelserna komma som de vill då är det min stund för inre stillhet. Flera övningar har varit bra och jag tar med mig apparna som hjälp framöver. Jag hoppas att ju fler verktyg jag har desto större är chansen att jag kommer fortsätta! Jag är iaf glad att jag har tagit mig de här stunderna och jag tackar för all inspiration! Namaste! <3

  Sara Alexandersson 2016-07-02 22:46:42
  Svara
 • Först och främst TACK för en underbar, härlig och insiktsfull utmaning! Det har varit fantastiskt och utmanande.

  Idag skulle vi dansa. Inga problem tänkte jag, men under dagen har jag fått mer och mer ont i mina höfter och ländrygg. En såndär molande smärta som känns som man ska bli galen tillslut. Jag äter nästan aldrig värktabletter, för jag vill helst låta kroppen klara det själv och lita på signalerna den ger. Men nu för en timma sen kände jag bara att ”Neeej jag orkar inte mer, ge mig en tablett”. Så jag har sprungit runt (mer snurrat runt, i liten etta) och letat och letat efter tabletter. Jag hittade inte en endaste liten värktablett någonstans. Tillslut gav jag upp.

  Men så nu när jag bestämde mig för att det var dags för dagens meditation så kände jag att när de där 15 minuterna var slut så hade smärtan avtagit, inte helt men tillräckligt för att känna att jag kan stå ut en stund till. Och även om jag tror att rörelsen hjälpte (jag rört på mig tidigare idag utan att bli av med smärtan), så tror jag att själva andningen och fokuset på bara den och kroppen har gjort största skillnaden för att smärtan ska minska.

  Mina slutgiltiga kommentarer om utmaningen i helhet, förutom det jag nämnde först blir att favoritteknikerna har varit Tratak, med fokus på både ljuslågan och mig själv. Jag upplevde den tekniken som väldigt stark och känslosam. Yoga Nidra och Sa Ta Na Ma är också två stora favoriter. Att sjunga Sa Ta Na Ma har bog varit bäst, allra bäst.

  Däremot stående meditation och gående meditation var svåra för mig, jag vill inte säga att jag inte gillade dem, men det var väldigt utmanande och tufft för mig. Savasana gillar jag, men jag vill helst ha gjort något fysiskt innan.

  Jag missade en dags meditation, men gjorde den på morgonen efter tillsammans med den aktuella dagens meditation. Jag har valt att meditera innan läggdags nästan varje dag, med några dagar dom undantag, och det verkar hjälpa lite mot alla mina drömmar. Jag somnar också mycket fortare.

  Jag kommer fortsätta meditera, jag vill fortsätta meditera och jag har varje dag skrivit ner i min kalender vilken teknik som vi gjort för att lättare kunna se tillbaka och välja vilken jag för dagen känner för. Jag kommer med största sannolikhet inte meditera varje dag även om min avsikt ör så, för livet kommer emellan ibland, men det år okej. Jag kommer igen nästa dag.

  Jag har delat de flesta dagar på instagram, dock vet jag inte hur jag länkar, men jag heter Jerseyyf och har öppet konto.

  Skulle jag få chansen att följa med på en resa med Yogaakademin skulle båda datumen i september fungera för mig.

  Jag är så tacksam och glad för den hör utmaningen så återigen ett STORT TACK till dig Josefine och även till Yogaakademin och andra inblandade parter.

  Trevlig helg<3

  Josefin Forsberg 2016-07-02 22:18:59
  Svara
  • Svar på Josefin Forsbergs kommentar.

   Josefin!!!! TACK TACK TACk för att du varit med. För alla din vackra ärliga kommentarer och delningar på Insta. Yes – strunt i tabletterna. Meditationen gör magi. Hoppas vi ses snart på en yogaresa eller klass. <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:53:22
   Svara
 • Jag är skitstolt över mig själv! Jag gjorde alla dagar och testade med några mindre undantag alla olika tekniker, hur fånig jag än kände mig! Jag gillade mest övningen med ett levande ljus. Det är något visst med att ha ett av elementen närvarande! Gillade också att använda mantran och självklart dans meditationen! Att ta sig tid att finna ett meditativt tillstånd varje dag att få den pausen är så värdefullt. Då jag dessutom är nykär yoga-nörd så passar det in så himla bra med meditation innan eller efter. Jag är så fantastiskt glad att jag funnit Yogan och allt som hör den till! Det finns en oändlig värld att utforska, men den största insikten är att den också finns inom dig! Att man kan ha så mycket att lära och utveckla och finna inom en själv och hur kroppen kan vara ett verktyg till att finna denna stillhet tycker jag är supercoolt!
  Att djupdyka i dessa meditationsutmaningarna har inte alltid varit lätt men å så lärorikt! Tack Josefin för utmaningen!
  Jag kommer fortsätta Yoga och meditera det måste jag för mitt välmående 🙂 jag har postat på min instagram – jennie_nord varje dag/utmaning. Jag vill jättegärna följa med till Biarritz i september, båda tillfällen funkar. Nu håller jag tummar och tår! Namaste! ❤️

  Jennie Nord 2016-07-02 22:02:57
  Svara
  • Svar på Jennie Nords kommentar.

   YEAY – du ska va sååååå sjukt stolt över dig själv Jennie. Tack för att du varit med och för alla underbara ord undertiden. <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:53:52
   Svara
 • Jag är verkligen glad och stolt över att jag varit med om detta? Så mycket inspiration att välja från. Jag kommer fortsätta se till att meditation är en del av min vardag. Förhoppningsvis har jag också inspirerat andra att intressera sig för detta sätt att hitta lugnet inom sig. Jag är också övertygad om att detta hjälpt mig i min väg tillbaka från utmattning. Jag har deltagit varje dag. Ofta har jag gjort kroppscanning + dagens meditation. Mina favoriter är shake, gående, sjungande och olika typer av guidade meditationer. Det som varit svårast är när jag själv ska koppla bort tankarna. Kan kanske vara för att jag är utmattad men jag tänker fortsätta träna på det också. Dansande meditation hjälper mig släppa loss känslorna jag gärna stänger in.
  Mina inlägg finns på Facebook Sabrina Ericsson och på instagram Sabrina.ericsson

  Självklart skulle jag vilja följa med på er resa. Biarritz 11-18 sept passar mig bäst.

  Sabrina 2016-07-02 20:55:27
  Svara
  • Svar på Sabrinas kommentar.

   Taaaack för att du varit med Sabrina. Åh va härligt fortsätt dansa & meditera!!!! STOR KRALAAAAM

   josefinebengtsson 2016-07-03 15:54:55
   Svara
 • Detta sista meditation gjorde jag med mycket glädje! Glädje och stolthet på mig själv att jag gick genom hela utmaningen, utan att hopa över nån dag och måste erkänna att i början det var ju lite konstigt, för nån som hade aldrig meditera förut (förutom appen mindfullnes ett par gånger innan) det är inte så lätt att sitta helt själv, i tystnad och tänka inte det är lite konstigt… men efter ett par dagar började jag att ta bort de tänkarna om hur jag såg ut sittande så där eller ”vad håller jag på med?” och riktigt komma in i mig själv, och det var den första gången jag gjorde meditationen framför spegel att allt klickade.. jag såg mig själv! Och det var stark! Som en 33 åring, mamman av 2 små och med en utmattning sjukskrivning för 2 månader nu och ett par till ”to go” detta var stort hjälp! Hjälp att lära mig att jag är värd 15 minuter om dagen för att bara vara.. och mår bra! Hjälp att komma djup in i mig själv och se verkligen hur är det med mig istället för att bara säga och visa till alla att jag är star och mår bra… det är för detta Josefin att jag vill tacka dig för detta utmaningen. Om jag kommer att fortsatta med detta? ABSOLUT!!! 5-11 september skulle passa mig bäst! Jag fyller år den 8e september, skulle vara den bästa sätt att fira mig själv!
  Instagram: lmatu
  TACK, TACK och SUPER TACK! ??❤️

  Lorena 2016-07-02 20:09:11 http://liveforever.se
  Svara
  • Svar på Lorenas kommentar.

   Åh va fint att du gett dig själv denna tiden Lorena. Tack för alla ärliga ord och delningar. Gud va fint att du kommer fortsätta med meditationen. Ahhhh. Vore magi att ha dig med på en resa. Bästa presenten till dig själv ju ;-). SUPERTACK till dig. <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 16:16:10
   Svara
 • Åh du underbara Dans
  Åh du underbara Kram
  Åh du underbara
  Åh du
  Åh…………

  Detta blev min sammanfattning av utmaningen.
  Jag har deltagit alla dagar och det har för mig varit perfekt tajming med min period just nu då jag jobbar lite extra på att fördjupa min andlighet.
  Att hitta min väg, min sanning
  Det var mötet med naturen och kramen med trädet som blev min starkaste upplevelse under denna utmaning
  Att dansa är oxå en riktig favorit
  Tack vare din utmaning har jag fördjupat min andlighet denna månad och meditation känns just nu nära och tillgänglig, helt underbart!
  Innerligt önskar jag att jag klarar av att fortsätta meditera i min vardag

  Du skriver att du hatar känslan av att sociala medier tar din uppmärksamhet och närvaro i nuet och jag känner lika. Därför har jag inte delat någonting under denna utmaning mer än verbalt till min omgivning. Jag försöker att vara ute så lite som möjligt i cyberspace.

  9-16 juli har jag möjlighet att åka med er

  All kärlek
  Karin O

  Karin O 2016-07-02 19:40:50
  Svara
  • Svar på Karin Os kommentar.

   Åh du underbara Karin :-). Tack för att du varit med och stort stort tack för alla fina kommentarer här på bloggen. Förstår dig med social medier – en drog. Ibland kan det användas till ngt bra som denna utmaningen men ofta är det ju mycket energi som bara går. All kärlek till dig. Hoppas du fortsätter med meditationen. <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 16:18:18
   Svara
  • Svar på Karin Os kommentar.

   Min mail: [email protected]

   Karin O 2016-07-03 01:04:34
   Svara
 • När jag läste om utmaningen på din blogg så tänkte jag direkt att det inte var för mig. Det är bara coola, upplysta personer som mediterar. Eller? Men så tänkte jag att jag ville utmana mina idéer & mig själv & gå helhjärtat in i den här utmaningen. Eftersom jag praktiserar yoga varje morgon så var det svåra för mig inte att få in rutinen utan att möta mig själv alla dagar & de tankar & känslor som de olika meditationsformerna väckte. Att sitta kvar fast känslorna & sensationenerna var överväldigade, att dansa tiden ut, att fråga min pojkvän om han kunde meditera tittandes djupt i mina ögon. Men även att inte känna mig misslyckad när stående meditation gick över till sittande, när AUM blev till Gayatri & när krammeditation gick över till Sa Ta Na Ma med fingerövningar & musik för att jag ville dela min nyfunna kärlek meditation med min pojkvän & visa allt på en gång. För mig har den här utmaningen genom dig Josefine bjudit in & hållit mig i handen på den här resan & resultatet är att jag känner att jag visst får vara ”med”, får meditera & att det finns många olika sätt att meditera på liksom det finns många olika dagar att möta. Jag kommer att fortsätta meditera varje dag som en start på dagen & anpassa meditationen efter plats, tid & kroppsförnimmelser. Några favoriter som kommer göras extra ofta är kärleksfull vänlighet, Sa Ta Na Ma & Kundalini shaking. Jag är så enormt tacksam för alla de verktyg jag fått genom den här utmaningen & om jag skulle vakna imorgon & inte meditera så skulle det kännas konstigt. Vanan har skapats! Tusen tack & namaste ❤

  Jag har delat på min privata Instagram (zoewoodlander) varje dag fast mer kortfattat än här på bloggen där jag också delat varje dag & läst allas fina delningar & tankar.
  Om jag fick åka på en härlig yogaresa så passar 16 – 23 juli & 11 – 18 september.
  Min mail är: [email protected]

  Zoe 2016-07-02 18:36:59
  Svara
  • Svar på Zoes kommentar.

   Nu är du cooool och upplyst Zoe :-). Så fint att ha dig med. Tack för alla grymma delningar och även att du peppat andra deltagare genom att kommentera på deras delningar. Så himla fint. Underbart vackra bilder på Insta också. Kul att du var med oss från USA. Hoppas vi ses på yogamattan i framtiden. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-07-03 16:19:40
   Svara
 • 1. Wow! Är egentligen den bästa sammanfattningen. Jag älskar att testa olika sätt och det här upplägget har fått mig att hitta många favoriter. Spegeln fick mig att känna en enorm tacksamhet mot mig själv, jag blev nyförälskad kan man säga. Härligt! Dansen sista dagen är också en favorit. Och allt med andningsfokus. Svårast tycker jag de första dagarna var, eller när jag var lite mer stressad. Att skaka kändes svårt, jag fattade inte riktigt hur jag skulle göra, men det var skönt efter. Efter en vecka började jag längta efter att sätta mig ner och rensa huvudet. Jag har yogat tidigare men aldrig riktigt hittat in i meditation på egen hand, framför allt inte hemma själv. Har blivit rastlös snabbt och haft svårt att fokusera. Att testa nya övningar varje dag gjorde att jag kom över den känslan. Apparna med ledd meditation tycker jag också om, det är lite lättare för mig. Jag har varit med från dag 1 och mediterat alla dagar men vissa dagar gjorde jag om övningen från dagen innan istället för den nya, de som är kvar gör jag den kommande veckan. Och jag kortade tiden några dagar när jag hade bråttom på morgonen. Tack för en fantastisk utmaning och en ny vana!

  2. Min instagram finns här: @headcloudheart i vanliga fall delar jag artmeditation där, dvs sånt jag ritar.

  3. Vill såklart gärna åka på yogaresa, 16-23 juli, 5-11 sept, 11-18 sept kan jag

  Massa kärlek till dig som verkligen öppnat dörren till en ny värld för mig, tack! ❤️

  Stina 2016-07-02 18:34:51
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Heeeeej Stina. WOW är mitt ord också. Så fint att vi gjort detta ihop. Och underbart att du varit med. Härligt att du kommer fortsätta med denna vanan. Massa kärlek till dig. <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 16:20:41
   Svara
 • Yayyyyy ??? Så mycket kärlek och tacksamhet Josefine… Mediterat alla 21 dagarna och det kommer finnas fortsatt i min vardag, det ska dock inte bli ett ”måste”… Tänk, här har man hållit på och (ful)dansat hemma och inte har jag tänkt att det är meditation ??
  Jag har märkt att jag har lite svårare med att meditera med ögonen öppna och att bara stå eller gå. AUM var också lite svårare… Älskade dock kundalini shaking (som blev en nyupptäckt favorit), technolini shaking och dansen så klart ❤️
  Sedan hösten 2014 har jag tagit mig tillbaka till mig själv på skakiga ben. Att nu känna en sådan trygghet i min kropp, fantastiskt underbart. Att ha hittat yin yogan och meditationen…att hitta sig själv…att kunna säga vad jag tycker…att inte bry sig vad andra tycker… Jag är så tacksam ???
  Din utmaning har verkligen varit en utmaning vissa dagar och nog har jag känt att jag velat sluta innan det gått 15 min ibland men då blir det ju ingen utmaning. Att våga möta det jobbiga, kliva ut ur boxen… TACK Josefine ❤️
  Jag har delat med mig varje dags utmaning på instagram @ahkka_love och får jag chansen att åka mer er så passar det bäst i september ??? Kram
  Namaste ??❤️

  Sara 2016-07-02 18:09:43
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   YEAH – underbart att du kört alla dagarna och även fuldansat hemma…wihooo!!! Jag älskar det så mycket själva att bara få köra loss i lägenheten. Fint att du utmanat dig själv. YES – Det är verkligen en utmaning att få till 15 min per dag. TACK till dig. <3

   josefinebengtsson 2016-07-03 16:22:25
   Svara
 • Hittade din sida och meditationsutmaningen när någonstans mitt i, kommer inte ihåg riktigt när. Och det var väl någon mening med att jag skulle hitta denna! Jag har gått yogakurs förut och jag tyckte mycket om det. Varför jag började lverhuvudtaget var för att finns ett sätt att kunna finna lugn och ingen stress. Men efter ett par månader så kändes det fel; jag stressade från hus å hem gör att stressa av så jag slutade. Har periodvis yogat och mediterat hemma. När jag hittade detta så kändes det helt rätt! Ute i naturen finns all möjlighet och man kan med dessa 15 minuters övningar göra dem när möjlighet finns. Eftersom jag hoppade på detta mitt i har jag försökt komma i fatt.
  Svårast för mig var d 20, snyggingen och d 20 kramar som jag inte gjorde.
  Bäst d11 Aum, d12 Aum, d16 gående meditation i sanden med vågskvalp i bakgrunden, d 14 yoga nidra- total avkoppling.,
  Det är så viktigt att ibland stanna upp och bara vara..
  Det kändes helt rätt när jag fann din sida!
  September skulle passa mig bäst om och ifall det skulle bli aktuellt med yogaresa för min del.
  Instagram stinaablomqvist

  Stina 2016-07-02 17:55:08
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   FINA DU! Tack för att du varit med på denna utmaning. Tack för fina ord och delningar. Hoppas vi ses på yogamattan snart. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-07-03 16:23:00
   Svara
 • Skickade kommentar vid tvåtiden, men den är inte uppe! Har den försvunnit?

  Malin 2016-07-02 17:31:02
  Svara
 • Dag 21, jag har ännu inte gjort dagens utmaning. Det är lite så jag funkar, läser jag en god bok och närmar mig slutet vill jag hålla på det så länge det går. Jag vet att det finns massor av bra böcker kvar att läsa och jag vet nu att jag kommer fortsätta att meditera om inte lika kreativt som det varit under dessa tre veckor så har din utmaning förankrats hos mig.
  Det var också anledningen till att jag hakade på och föll för detta, min själ har länge pockat på och sagt att detta är vad jag behöver.
  Och så klok den är ens själ, ytterligare en gång får jag beviset att min inre röst är att lyssna på.
  Det har varit en fantastisk resa, kommer sakna din uppdatering på morgonen men du kommer alltid att vara den som fick mig att börja. Så stort tack för det.
  Min favorit under resans gång var dag 6 då var jag i kontakt med något jag aldrig upplevt tidigare, sen har alla sittande meditationer och mantran varit härliga. Äsch det är svårt att plocka ut russinen ur kakan, provade dock ej den när man skulle titta in i någon annans ögon men vem vet jag kanske får möjlighet till det framöver.
  Skulle såklart mer än gärna åka med på någon utav resorna i juli men det var aldrig det som fick mig att anta denna utmaning. Känns som jag redan vunnit med att få kunskapen och vanan att ta mig tiden till att ge mig själv de där 15 minutrarna.

  Så ännu en gång, tusen tack! Hoppas våra vägar korsas någon gång i framtiden. Då ska du få en kram på riktigt.

  Kram,
  Marlene Segerlund
  [email protected]

  Marlene Segerlund 2016-07-02 17:25:58
  Svara
  • Svar på Marlene Segerlunds kommentar.

   Åhhh Marlene så vackra och kloka ord. Så himlahäftigt att du hittar meditationen här. På en blogg liksom. Bara det får mig att vilka fortsätta blogga forever :-). All lycka till med meditationen nu. Hoppas också på em riktig kram snart. ❤️??

   josefinebengtsson 2016-07-03 23:31:51
   Svara
 • Då var vi framme vid utmaningens sista dag 🙁 Idag var ingen dansdag för mig så jag körde kärleksfull vänlighet istället 🙂 De här tre veckorna har gått fort och det har varit spännande och intressant och väldigt givande att prova de olika meditationerna. Att skaka och dansa var jag tveksam till när jag läste om dem men måste erkänna att de var riktigt härliga när man vågade släppa loss 🙂 Jag kommer helt klart att utöva flertalet av dessa övningar när de känns rätt.. Det känns bra att ha fått lära sig nya meditationstekniker som kommer att passa in vid olika tillfällen och jag hoppas få möjlighet att sitta mitt emot någon och titta in i ögonen och att få krama någon inom en snar framtid 🙂
  Jag har under nio månader genomgått en stor förvandling och det tack vare en underbar människa som fick mig att glänta på dörren till Mindfulness, meditation och yogans underbara värd 🙂 Idag mår jag bra, jag är gladare, lugnare i sinnet och lever mera i nuet och omgivningen märker av detta också och meditation i någon form, om än bara några minuter på lunchrasten, har blivit ett viktigt inslag.
  Det har varit givande att läsa alla kommentarer och av hela mitt hjärta vill jag rikta ett stort TACK till dig Josefine som drog igång detta 🙂
  Jag har delat på instagram och facebook men inte alla dagar och jag har bara fått positiv respons 🙂 Resan till Frankrike har inte varit anledningen till att genomföra utmaningen, utan det var att utmana mig själv dessa 21 dagar och att få in en rutin, tillsammans med dig Josefine och med alla andra (och jag ger mig själv betyget Med Beröm Godkänt) 🙂 Jag känner att det inte är läge för en sådan resa just nu så därför vill jag inte vara med i utlottningen av resan till Frankrike. Kanske en annan gång 🙂 Tack än en gång och jag önskar er alla en härlig sommar 🙂 KRAAAAM

  Bo Stenström 2016-07-02 16:43:52
  Svara
  • Svar på Bo Stenströms kommentar.

   Åhhhh tack Bo för att du varit med i utmaningen. Tack för dina fina delningar här och på instagram. Underbart att du provat de olika medicinerna och att du hittat tekniker du diggar. Stort lycka till. Å hoppas vi ses på en yogaklass någon gång i framtiden :-). KRAM

   josefinebengtsson 2016-07-03 23:35:03
   Svara
  • Svar på Bo Stenströms kommentar.

   Just ja 🙂 Mejladressen skulle ju vara med så här kommer den: [email protected] På Instagram heter jag @lisken61

   Bo Stenström 2016-07-02 20:08:58
   Svara
 • Tack för dom här veckorna! Jag är ute på landet den här helgen och har egentligen internetförbud, men jag var tvungen att kika in här en snabbis ändå.
  Det blev 15 härliga minuter instängd på toaletten med musik i hörlurarna.
  Jag hinner tyvärr inte vara med och tävla, men det kommer komma upp en sammanfattning på bloggen och även mer bilder på min instagram (@theresewiksten) ändå 🙂 vissa dagar har varit riktigt svåra, en del har inte alls passar mig och en del har jag fått anpassa, men jag har gjort något varje dag och det är jag så glad över – jag kommer helt klart fortsätta!

  therese 2016-07-02 16:37:12 http://www.theresewiksten.se
  Svara
  • Svar på thereses kommentar.

   Underbart Therese!!! Fint att du varit med och tack för alla härliga delningar. Åhhhh njut av dina internet fria dagar nu. Helt rätt att du anpassat meditationerna till DIG. ?

   josefinebengtsson 2016-07-03 23:36:32
   Svara
 • Så underbart detta har varit!
  Känner en enorm stolthet, att jag har gjort alla 21 dagarna och att jag har vågat dela med mig här och på Instagram av mina tankar och upplevelser. Det var en stor grej för mig då jag tidigare ofta gjort min yoga och meditation lite i smyg. Så att ta steget fram och vara sann mot mig själv och visa de för andra är en underbar utveckling för mig som jag tar med mig från denna utmaning.

  Och vet ni vad, det är ingen som har tyckt att jag är konstig, utan jag har istället fått en massa uppmuntrande ord och nyfikna frågor från de runt omkring. Varför oroar vi oss så ofta för vad andra ska tycka? Så dumt… Jag tar nu istället med mig en större trygghet i att jag vet vad jag behöver för att må bra och jag har fått en massa bra tekniker som jag kan använda dagar när det känns lite tuffare. Jag känner mig mer sann mot mig själv och den känslan har bara växt sig starkare dag för dag under denna utmaning.

  Jag älskade Kundalinimeditationerna, att få sjunga och skapa dessa mjuka ljud var helt underbart, de kommer jag garanterat att utforska ytterligare och så älskade jag dansmeditationerna. Jag dansade flera dagar i veckan när jag gick på gymnasiet men någonstans på vägen så har jag glömt bort hur mycket min kropp älskar att röra sig till musiken. Mer dans till mig och hela familjen det lovar jag.

  De som var lite mer utmanande tyckte jag var de meditationer där man skulle sitta med öppna ögon och titta på ett ljus eller liknande, där hade jag svårare att hålla fokus, men jag gissar att det är en träningssak. Så glad att jag fått lära mig alla dessa olika tekniker under dessa 21 dagar.

  Kommer jag fortsätta meditera? Absolut! Varje dag? Det vet jag inte, jag vill inte att meditationen ska bli ytterligare ett måste på min to-do list utan jag vill att det ska vara något lustfyllt. Den känsla som har kommit allt mer under den senare delen av utmaningen är att jag har längtat efter mina 15 minuter i tystnad med min meditation och jag har också upplevt att den känslan/mantrat/övningen som jag gjort på morgonen har påverkat hela min dag på ett positivt sätt. Så det kommer absolut bli mer meditation för mig framöver.

  Tack, tack, tack för 21 underbara dagar och detta är bara början på resten av mitt liv, ett liv där jag är sann mot mig själv och gör det som jag mår bra av.

  Jag har delat med mig på Instagram @inspirationsakademin och vid några tillfällen på min Facebook sedan har jag också skrivit på min blogg http://www.vavawoom.com/booklovers/

  Skulle såklart vara helt underbart att få åka med på en av era resor, för mig skulle något av de två datumen i september passa bäst

  Lisa Franzi 2016-07-02 16:24:11
  Svara
 • Min första tanke som dyker upp som sammanfattar de här tre veckorna är: självkärlek! Är så stolt över mig själv att jag faktiskt hängt med och prioriterat mig själv under de här veckorna (som gått allt för fort!). Jag har länge haft ambitionen att meditera dagligen men har oftast inte kommit längre än ett par dagar. Men timingen var rätt nu, dagen innan jag såg din utmaning hade jag fått rådet att jag borde börja meditera dagligen, att de skulle hjälpa mig se klarare på det som snurrar i mitt huvud, så när jag såg din utmaning så tänkte jag nu jäklar ska jag göra detta och inte ”ge upp”. Har varit så fint att få pepp och kärlek ifrån dig och har nästan känts som en magisk adventskalender där man med spänning ”öppnat luckan” varje dag för att se vilken dagens meditation är. Att se alla andras fina bilder på insta, läsa om deras upplevelser och insikter har varit extra fint, har nästan känts som en omfamning och ett mini-community.

  Den meditationen som skrämde mig mest är den meditationen som jag diggade mest och som jag verkligen kommer att lägga till bland mina favvo meditationer är – ´spana in dig själv´. Jag vet inte om det är för att det är en meditation som jag behöver extra mkt just nu i min personliga resa eller om det är något helt annat, men den gav verkligen avtryck i mig, att se mig själv helt, det sårbara, det starka, det svaga, att se kärlek. Wow! Dansmeditationen är även det en av mina favvisar, har aldrig tänkt att man kan göra dansen till en meditation så nu kan jag dansa på i all evighet ☺ Kirtan kriya är en annan av mina favvisar, och aum meditationen, yoga nidra och känn in hjärtat – känns som att jag hittat en massa nya bästa kompisar som jag kommer hänga med framöver. Jag kan ärligt säga att jag mediterat alla dagar förutom en med då kompenseringsmediterade jag dagen efter, några dagar har jag mediterat lite kortare och andra dagar längre beroende på hur busy dagarna varit. Är så grymt stolt över mig själv att jag gett mig f-n på att jag ska meditera varje dag och inte ge upp när hjärnspökena börjar härja på om att det här är inget för dig, du sitter ändå bara och tänker på annat etc etc, men shit jag gjorde det! Jag gav inte upp och framförallt jag prioriterade mig själv, vilket ibland kan vara svårt när man har en massa kvinnliga hormoner som flyger runt och vill ”ta hand om ALLA”. Känns super nice att känna att kroppen, framförallt under den senaste veckan, börjat hojta till om att hörru är de inte dags att chilla ner lite nu och stilla kroppen och sinne, så nu jäklar har vi nog fått till en meditationsvana!!!! Yeay!! Äntligen!! Tack tack tack! Det lustiga är att i början var det tanken på att få hänga med på en yoga resa som inspirerade och peppade mig, men allt eftersom dagarna gick så övergick det mer och mer till min egna inreresa och att se alla andras resor genom meditationerna, och så här på sista dagen känner jag att vi alla är vinnare. Vi har vunnit oss själva, vi har gett oss själva och varandra en massa fin kärlek – finns det någe finare än det?!?!

  Min mail är: [email protected] där jag huvudsakligen delat min meditationsresa på mitt insta: https://www.instagram.com/annelie_christina/ sen har jag även delat min resa ”the old school way” genom att snacka 🙂

  Yeay hade varit superb att hänga med er på någon av resorna till Biarritz i september ☺ skulle nog kunna stuva runt semestern lite och hänga med till Bretagne 16-23 juli oxå.

  annelie brand 2016-07-02 16:09:24 https://www.instagram.com/annelie_christina/
  Svara
 • Min första tanke som dyker upp som sammanfattar de här tre veckorna är: självkärlek! Är så stolt över mig själv att jag faktiskt hängt med och prioriterat mig själv under de här veckorna (som gått allt för fort!). Jag har länge haft ambitionen att meditera dagligen men har oftast inte kommit längre än ett par dagar. Men timingen var rätt nu, dagen innan jag såg din utmaning hade jag fått rådet att jag borde börja meditera dagligen, att de skulle hjälpa mig se klarare på det som snurrar i mitt huvud, så när jag såg din utmaning så tänkte jag nu jäklar ska jag göra detta och inte ”ge upp”. Har varit så fint att få pepp och kärlek ifrån dig och har nästan känts som en magisk adventskalender där man med spänning ”öppnat luckan” varje dag för att se vilken dagens meditation är. Att se alla andras fina bilder på insta, läsa om deras upplevelser och insikter har varit extra fint, har nästan känts som en omfamning och ett mini-community.

  Den meditationen som skrämde mig mest är den meditationen som jag diggade mest och som jag verkligen kommer att lägga till bland mina favvo meditationer är – ´spana in dig själv´. Jag vet inte om det är för att det är en meditation som jag behöver extra mkt just nu i min personliga resa eller om det är något helt annat, men den gav verkligen avtryck i mig, att se mig själv helt, det sårbara, det starka, det svaga, att se kärlek. Wow! Dansmeditationen är även det en av mina favvisar, har aldrig tänkt att man kan göra dansen till en meditation så nu kan jag dansa på i all evighet ☺ Kirtan kriya är en annan av mina favvisar, och aum meditationen, yoga nidra och känn in hjärtat – känns som att jag hittat en massa nya bästa kompisar som jag kommer hänga med framöver. Jag kan ärligt säga att jag mediterat alla dagar förutom en med då kompenseringsmediterade jag dagen efter, några dagar har jag mediterat lite kortare och andra dagar längre beroende på hur busy dagarna varit. Är så grymt stolt över mig själv att jag gett mig f-n på att jag ska meditera varje dag och inte ge upp när hjärnspökena börjar härja på om att det här är inget för dig, du sitter ändå bara och tänker på annat etc etc, men shit jag gjorde det! Jag gav inte upp och framförallt jag prioriterade mig själv, vilket ibland kan vara svårt när man har en massa kvinnliga hormoner som flyger runt och vill ”ta hand om ALLA”. Känns super nice att känna att kroppen, framförallt under den senaste veckan, börjat hojta till om att hörru är de inte dags att chilla ner lite nu och stilla kroppen och sinne, så nu jäklar har vi nog fått till en meditationsvana!!!! Yeay!! Äntligen!! Tack tack tack! Det lustiga är att i början var det tanken på att få hänga med på en yoga resa som inspirerade och peppade mig, men allt eftersom dagarna gick så övergick det mer och mer till min egna inreresa och att se alla andras resor genom meditationerna, och så här på sista dagen känner jag att vi alla är vinnare. Vi har vunnit oss själva, vi har gett oss själva och varandra en massa fin kärlek – finns det någe finare än det?!?!

  Min mail är: [email protected] där jag huvudsakligen delat min meditationsresa på mitt insta: https://www.instagram.com/annelie_christina/ sen har jag delat min resa genom ”the old school way” nämligen att snacka 😉

  Yeay hade varit superb att hänga med er på någon av resorna till Biarritz i september ☺ skulle nog kunna stuva runt semestern lite och hänga med till Bretagne 16-23 juli oxå.

  annelie brand 2016-07-02 16:07:39
  Svara
 • För ca ett år sedan lämnade jag det berömda ekorrhjulet. Jag sålde mitt företag och valde att lämna rollen som chef över 25 personer. Jag utbildade mig till yogalärare, Graceful Living konsult, startade en yoga webshop och bestämde mig för att satsa på yogan fullt ut. Dock har jag aldrig vågat mig på att leda grupper ännu då jag har varit så splittrad själv, och har helt enkelt för dåligt självförtroende. Bara en sån sak som att lägga ut selfies på sociala medier har varit extrem svårt för mig. Man har ju sett flera utmaningar förut på instagram men aldrig vågat delta. Tills jag såg meditationsutmaningen. Denna utmaning var den första där jag faktiskt såg en mening. Detta var verkligen det jag behövde för att hitta mig själv igen efter ett tufft år, med försämrat självförtroende, hälsoproblem och viktökning. Jag började att lägga ut en bild där jag satt och mediterade med ryggen mot kameran och man kunde inte se mitt ansikte. Oj oj…jobbigt. Men roligt!

  Efter hand blev jag modigare och modigare. Jag tom dansade framför kameran. Och så många fler jag har som följer mig. Så många fler som deltar, och gillar mina inlägg. Jag är ju trots allt en webshop, vem vill liksom se MIG? Jo, betydligt fler än trodde visade det sig. Vad vill jag ha sagt med detta då? Den här utmaningen har inte bara fått mig att må bättre av alla meditationer. Den har dessutom gett mig bättre självkänsla och självförtroende att tro på mig själv som person. Och det som känns riktigt bra är att jag upplever det som om jag inspirerat många.

  Jag har också, till en följd av allt detta, börjat ta hand om mig själv mer vad det gäller stress och mat. Vem vet, kanske kan tom jag blogga om min livsstilsförändring så småningom?

  Jag försökte mig på alla meditationer, trots att jag hade blandade förutsättningar då jag var borta i över en vecka på en kryssning. Men det fina med meditation är att det går att göra precis överallt och när helst. Ja, det var svårt. Mycket svårt. Och vissa dagar gick det bara inte alls. Men jag försökte i alla fall varje dag, och det är jag stolt över. Min absoluta favorit var dansmeditationen (gissa om jag blev glad idag?!) men även de ledda meditationerna (kan man räkan in Sa Ta Na Ma här? för den var grym).
  Svårast var de där man skulle vara två. Är nog inte riktigt redo för det. Även om det var mysigt då jag gjorde det med barnen, men halt avslappnat blev det inte. Kommer självklart att fortsätta!

  Kan man gå tillbaka och sluta nu egentligen? Nä, jag tror faktiskt inte det. Blir till att dansa varje morgon. Härligt <3

  Länge har jag följt resorna med Yogaakademin. Ser helt magiskt ut. Om jag skulle bli den lyckliga vinnaren av en resa, så kan jag alla datum förutom den sista perioden då jag precis bokat in min första riktiga yogaklass just då 🙂

  Jag har mestadels använt mig av Instagram : @yogia.se (men någon enstaka gång på Facebook.com /yogia.se)
  Mejl: [email protected]

  Jag tror du förstår hur tacksamma vi alla är Josefine, men jag vet inte om du vet hur stor inverkan du faktiskt gjort? Det är inte bara ännu en utmaning. Det är en förändring för själen. Jag är oerhört tacksam för detta.

  Varma hälsningar Katarina <3

  Katarina Andersson 2016-07-02 15:48:24 http://www.yogia.se
  Svara
  • Svar på Katarina Anderssons kommentar.

   Hmmm…..sitter uppe i natt med min hund som blev sjuk och inser att det kanske inte var så smart att skriva att jag kunde alla datum. 4-9/7 får jag nog stryka igen. Ibland vill man bara saker för mycket, utan att tänka igenom det. Så jag kan alla datum förutom första och sista perioden ❤

   Katarina 2016-07-03 05:17:56 http://www.yogia.se
   Svara
 • Sista dagen – känns fint att få fira med dans. Jag älskar att fira! Tack Josefin för ditt engagemang, beundransvärt hur mycket själ du lagt in detta.

  1. Jag diggade variationen mest, att det var olika uppdrag med olika essens! Sen är ju dans en klar favorit om jag måste välja en, då släpper jag kontrollen 😉 Jag kommer helt klart fortsätta att ge mig själv en stund om dagen, det är viktigt att checka in med bara mig för att kunna ge av mig själv till mina nära och kära. Jag skapade en egen hashtag lite tidigare på året #luxuryselflove med intentionen att ge kärlek åt mig själv en stund om dagen resten av året – så supertacksam att jag nu fått flera tips på vad jag kan göra på min stund!
  2. Jag har delat med mig av mina 21 upplevelser på instagram @beautifiedbymaria
  3. Biarritz 5-11 ser ut att passa bäst i mitt schema 🙂 tss. Känns spännande att få vara med i denna utlottning!

  Tack för dessa 21 dagar! Ser fram emot att mötas live någon gång – antingen på en yogaklass eller välkommen förbi mitt café STHLM RAW på söder i Stockholm…

  Maria 2016-07-02 14:19:54 http://mariacarlsson.se
  Svara
 • Tjoho! ? Jag tycker att dessa 21 dagar har gått så fort. Känns häftigt och kul att ha fått insikt i att det finns så många olika sätt att meditera på! Att fokusera på sin spegelbild var definitivt den jobbigaste och svåraste meditationen för mig. Medans dans-, shaking och gående meditation gick snabbt och lätt. Jag tycker mycket om meditationen kärleksfull insikt, Savasana, Yoga Nidra och min absoluta favorit är Vipassana . Underbart skönt och avslappnande att vara närvarande i kroppens alla förnimmelser. Jag har nu mediterat varje dag i 21 dagar och det är något jag vill och ska fortsätta med. Om jag har mediterat på morgonen i lugn och ro har jag en helt annan kapacitet/reserv när det händer påfrestande saker under dagen. Tack såååå mycket Josefine! Om jag skulle ha turen att vinna har jag möjlighet att följa med till Biarritz 11-18 sept. Mina meditationsupplevelser finns här https://www.facebook.com/malin.williamsson.9
  E-post [email protected]

  Malin 2016-07-02 14:19:33
  Svara
 • Åh! Helt sjukt att det redan har gått 21 dagar! Swisch sa det! Och vilka härliga meditationer vi har fått testa längst vägen! <3

  Jag har funderat lite under dagen och jag tror faktiskt att jag har hängt i och mediterat alla 21 dagarna. Två av meditationerna har jag inte testat än, men de finns på min mentala "to-do-list" för framtiden. De två jag inte testat än är gårdagens kram-meditation och den när vi skulle titta en partner i ögonen, de dagarna dessa var så har jag kört någon annan variant (igår körde jag tex bergsmeditationen i mindfullness-appen som insomnings-meditation vid läggdags). Den jobbigaste vi gjort är nog den vi skulle titta oss själva i ögonen, minns inte riktigt att den var jättejobbig när jag gjorde den, men det sitter lite psykiskt nu efteråt i den, kanske borde testa den igen för att gå emot motståndet i mig själv nu! 😉 Mina favoriter har nog varit dans och shaking, även om de var jobbiga mentalt inför dem, men de har varit supersköna att göra och jag tänker absolut använda mig av dem i framtiden, tycker de har varit jättebra för att få röra på kroppen och komma igång om en har suttit stilla eller sovit innan meditationen osv. Gående tror jag också att jag lägger till bland favoriterna och tror att krama träd kan vara något för mig också även om jag inte gjort den än! 😛

  Att göra meditationerna i 21 dagar har i sig varit ganska lätt, bara någon enstaka gång har jag känt att det varit mentalt svårt att ta tiden till det. Men större delen av tiden har jag varit ensam i mitt hus, vilket har förenklat rutinen, alltid svårare om en behöver ta hänsyn till någon annan tycker jag. Jag kommer absolut fortsätta meditera, det har varit en rejäl "kicka igång"-period nu och en aha-upplevelse att det faktiskt bara är att göra det. Har haft en vision om att meditera varje dag förut, men inte kommit till skott mer än sporadiskt. Gillar att jag numera har en gedigen lista av olika meditationer att ta till beroende på dagsform och behov!

  Jag har delat med mig av mina upplevelser här på bloggen i kommentarerna och med mailen som jag signerar med även i denna kommentar, plus min privata FB-sida (Anna Izza Finnborg), min företagssida Beautiful Life, mitt Instagram-konto @beautifullifese och på bloggen som jag också länkar till i kommentaren idag!

  Jag håller alla tummar och tår för att jag får följa med på resan, skulle vara heeeeelt fantastiskt att bara få vara och lära mig ännu mer om yoga och meditation och framförallt ser jag fram emot att i sånt fall lära mig mer om mig själv! Och få träffa dig Josefine IRL! Och äta god mat! och och och, ja typ allt! Haha! För mig passar det bäst 11-18 september 🙂

  Tack Josefine för utmaningen och den dagliga rutinen vi har skapat tillsammans! Magiskt hur stort någonting kan bli, superbra jobbat! <3 <3 <3

  Kram från
  Anna

  Beautiful Life 2016-07-02 14:19:10 http://beautifullife.se/
  Svara
 • Jag stängde in mig i badrummet och släkte lampan. Fantastiskt att dansa i mörkret och bara känna in min egen kropp. Det blev så mycket lättare att släppa när jag inte oroade mig för dörrar eller fönster som nån kunde se in genom. Å va kul det är att dansa och bara låta kroppen vara som den är!

  De här tre veckorna har jag framförallt fått in en rutin av att meditera. Gör jag inte den lilla stunden varje dag känns det fel. Så kommer det säkert inte alltid att kännas, men just nu är det så. Jag har några favoriter, dansen, skakningar, sjunga och de olika tratak, nidra (eller, egentligen gillar jag alla) som jag ska försöka fortsätta med. Min partner har gått med på att testa den när vi sitter och tittar på varandra, så den vill jag prova. Jag tänker att olika meditationer passar bra olika dagar, precis som yogan, och därför är det så kul att ha fler att välja på just nu. Vid vissa tilfällen tog det emot, där är jag sugen på att försiktigt pröva mig fram och försöka möta det som skaver, sakta men säkert. Jag kommer också prova olika sittställningar, kuddar och så för att hitta det som passar mig bäst.

  Jag yogar regelbundet och med regelbunden meditation känner jag att jag får ut mer från yogan och är mer närvarande. Det har gett ett annat djup de här veckorna.

  Tack för de här veckorna och för alla de möjligheter det har öppnat!

  Om jag har turen att vinna kan jag åka antingen 9-16 eller 16-23 juli.

  Emma 2016-07-02 14:15:09 http://Instagram.com/emmatstarsta
  Svara
 • Shit, förlåt. Det blev jättelångt fast jag försökte fatta mig så kort jag bara kunde.
  Om jag försöker igen: jag saknar ord.

  Sofi 2016-07-02 12:28:28
  Svara
 • NEEEEEEEEEJ, så tråkigt att det är slut. Det har gått alldeles för fort. Ett stort tack till dig Josefine för att du har fixat det här, och gett oss en ny teknik att testa varje dag. Jag har försökt börja meditera förut, men genom att få prova olika tekniker blev det plötsligt mycket enklare. Och svårare ibland. Men mest av allt har jag älskat det, och jag har inte riktigt kommit dit med meditation förut, jag har kunnat känna att det har varit lugnande för hjärna och kropp – men det här, wow. Tänk att det faktiskt fungerade för mig att få så mycket mer att hända och kännas i kroppen när jag mediterar?! Jag är så tacksam över att du har hjälpt mig att komma dit.

  Nu får jag klara mig själv…men ärligt talat känns det inte så jobbigt. Dels kan jag göra om 21-dagarsutmaningen om jag vill, och dels finns ju alla poster kvar – jag tänker plocka russinen ur kakan och fortsätta med både favoriterna och några av dem som har känts svårast. Jag tror att vissa av dem som har känts svåra har varit det just för att jag inte riktigt vågat släppa taget; släppa fram och släppa ut alla känslor – så de kommer att komma, och det ser jag jättemycket fram emot. Det är förmodligen dem jag behöver mest; jag är, som flera andra här sjukskriven för utmattningsdepression (14 långa jäkla månader!). Det jag har gjort under min sjukskrivning är ju självklart yoga, även om det i långa perioder varit en kamp att ens ta mig upp på mattan. Men det har varit den rutin jag desperat har velat använda för att bygga upp mig själv igen, och för att få allt paniksnurr i huvudet (som man har ganska länge i början av en utmattning) att lugna ner sig. Utöver det har jag läst Thich Nhat Hanh (denna fantastiskt kloka man), och övat mig på att bli mer närvarande. Jag har djupandats, och jag har sett alla färger omkring mig.
  Som bonus har jag fått en liten Kundaliniövning av min terapeut som jag gör när jag ska sova, eftersom jag, som jag skrivit flera gånger tidigare, har så fasligt svårt att slappna av ordentligt. Och jag gäspar! Och gäspar! Och sover ofta som ett barn efter den. Ibland sover jag inte, utan ligger bara och myser av att vara så trött och avslappnad att jag gäspar. 🙂 När man har svårt att somna är känslan av att bli så där trött helt underbart mysig.

  Nu, efter 14 långa månader, har jag äntligen fått börja jobba några ynka timmar om dagen. Vilket känns underbart! Men det har också gjort att det har varit extra viktigt att hitta bra tekniker för att hålla balansen, så att den här utmaningen dök upp två dagar efter att jag börjat jobba igen var… ja, du vet. Bättre timing för att lära sig meditera kunde det knappast ha varit. Ibland ger livet en precis det man behöver, när man behöver det.

  Förlåt, det här blir långt känner jag. Och då finns det inte en chans att jag kan berätta och beskriva allt. Dessutom KAN jag inte beskriva mycket av det som har hänt inom mig. En del övningar har varit magiska, och jag har inte ens ord för att beskriva hur de fått mig att känna. Som SA TA NA MA, som jag älskade så mycket att jag nästan ramlar omkull bara av att tänka på den. Och Kundalini Shaking! Wow, vilken upptäckt det var för mig! Det känns extra roligt att jag har fastnat mest för Kundalinimeditationerna eftersom det var den första typ av yoga jag testade. Och jag avskydde det, och yogade inte ordentligt på tio år efter det… Men meditationerna från Kundalinin är tydligen helt rätt för mig. 😀 Och jag hade aldrig upptäckt det om det inte var för dig Josefine, så tack. <3

  Att både djupandas och räkna andetag har jag också gillat – men det var också de enda tekniker jag hade med mig in i det här. Och att meditera på mitt hjärta – jag älskar känslan av kärlek och frid överallt, i mig och runt omkring, som det ger mig. Jag älskar att avsluta min yoga-practice med en kort meditation på hjärtat.

  Spegelmeditationen har varit svårast för mig. Jag har gjort den flera gånger (den är så vansinnigt spännande på något vis), men det känns inte som att jag når riktigt ända fram; som att jag inte vågar släppa det där sista. Men jag kommer närmare och närmare, och jag ser fram emot att fortsätta öva på den. Kärleksfull vänlighet tycker jag också är svårt, så den måste jag också öva mer på.

  Den enda övningen jag hade en riktigt obehaglig upplevelse i kroppen av var Yoga Nidra (jag skrev mer om det i kommentaren just den dagen). Jag har alltid gillat det förut, men den här gången var det skitläskigt. Lite som att jag skakade, ryckte och guppade i hela kroppen. Jag SKA göra den igen, men jag måste låta den där upplevelsen sjunka undan lite först.

  Sen har jag ju tyvärr fuskat, men mycket mindre än vad jag hade väntat mig – så jag är galet nöjd med min resa. Jag tror att det är fyra eller fem dagar jag inte har gjort meditationerna, men någon dag har jag valt en annan i stället, och någon missad dag har jag tagit igen dagen efter. En dag när jag fick riktig feeling mediterade jag tre gånger! Det du, det trodde jag aldrig om mig själv. Kroppen har fått bestämma i slutändan, även om jag har fått pusha den för att den inte ska komma med fåniga ursäkter… 😉 Jag har ju faktiskt gjort det här för MIN skull, alltså är det också MIN förlust om jag fuskar. Och varför ska jag fuska när jag har gillat det? Nej, det har blivit någon missad dag på grund av dåliga rutiner, men jag har nog inte smitit undan helt för att jag inte haft lust en enda dag.

  Att meditera genom att se in i någons ögon längtar jag efter att göra – men jag måste hitta någon som känns rätt att göra det med först. Men en vacker dag kommer det!

  Frankrike i september vore underbart. Sol, värme, yoga, vackra färger, fina människor och allt det där. Och visst vill jag dit. Efter en långtidssjukskrivning har man knappt råd att ta sig till grannstaden, och att åka på retreat är världens bästa själsliga pepp och medicin. Men en resa har jag gjort under de här 21 dagarna, med eller ytan Frankrike. Och jag är galet tacksam för det, för allt det här har gett mig.
  Jag har delat både på min Facebook, som dock är låst så att bara mina vänner kan se, och på Instagram. (https://www.instagram.com/soffiproppan/) Och twitter tror jag. Fast jag har nog allra mest pratat om utmaningen. Berättat för vänner. Eftersom den här resan blev så mycket viktigare och mer magisk än jag trodde att den skulle bli. Eftersom jag har upplevs så mycket kärlek och magi. Det har känts viktigt att prata om det, att dela med sig. Pratat, tänkt, reflekterat och skrivit massor i min lilla dagbok.
  Och så har jag skrivit här. Skrivit, läst och fått ta del av alla andras upplevelser och delat med mig av mina. Kommentarsfältet har varit guld! Tack alla som delat sin resa – jag har älskat att följa er, och jag kommer att sakna att läsa om era upplevelser varje dag. <3 <3 <3
  Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om allt det här har gjort med min hjärna och min kropp, om all kärlek jag har känt. Om all magi. Om hur tacksam jag är för att du har varit så engagerad Josefine – supergulligt att du har läst våra kommentarer, svarat och peppat. Tack.
  Namaste.

  Sofi 2016-07-02 12:27:19
  Svara
 • Tack Josefine för de här 21 dagarna, de har gett mig så mycket!!??
  Regnet hänger tungt här idag så det var härligt att köra dansmeditation en stund efter frukost, fick härlig energi och kände mig kär i livet. Nu har jag dock hamnat i soffan och tröttheten har kommit smygande igen, det får vara en sådan dag!?
  Jag tänkte att det här skulle bli en riktig utmaning men jag har faktiskt längtat varje dag, ibland har det så klart varit svårare att meditera i just 15min, men jag har gett mig de där 15min varje dag och en dag till och med 15×2!!?? Min kropp och själ har älskat det så jag kommer försöka meditera minst 5min om dagen även i fortsättningen!? Jag har gillat dansmeditationerna mycket och också mantra meditationerna, Sa Ta Na Ma var en riktig favorit. Men ibland är det också härligt att sitta i tystnad, tystnaden är underskattad.
  Om jag får möjlighet att hänga med på yogaresa så passar 16-23juli mig bäst men 11-18september skulle också funka!?
  Återigen TACK!??

  Sandra 2016-07-02 12:14:52 http://instagram.com/sandralindestrom
  Svara
 • Dag 21! Sista dagen! Av utmaningen… Men inte av meditation i mitt liv:) Förra dansen, 18 juni, blev det inte så mycket med (som jag skrev i kommentarerna då), men idag blev det bra! Jag är ingen dansmänniska. Längre… Förr när jag var ute på galej, så dansade jag gärna, men idag står jag hellre och tittar på. Tycker inte att jag ”får till det”. Kanske för mycket kontrollbehov…:p Idag var det skönt!!! Körde ditt musikförslag och det passade mej jättebra! Nånstans i dansen fick jag nästan till shakingen också (men den ska du gärna få visa mej nästa gång vi ses:D). Efteråt, när musiken var slut, så stod jag bara still en lång stund. Härligt att känna stickningar av energi(!?) i fingrarna och i ansiktet.
  Det som varit lättast för mej under dessa veckor har varit de meditationer där jag suttit eller stått still. Räknat andetag, fått hjälp med fingertoppar mot fingertoppar, fokuserat på hjärtat och liknande. Shaking, dans och AUM har känts svårare. Just därför ska jag verkligen se till att få med de meditationerna i framtiden också och inte bara släppa dem för att de är jobbiga;)
  Tack än en gång för denna utmaning (och tack till min dotter som visade mej att den fanns!)
  Ha nu underbara veckor i Frankrike!!! Jag hoppas verkligen att jag får till en resa dit nästa sommar! Låter och ser helt fantastiskt ut!!! (Hälsa värdparet:))
  Kraaam<3

  Caisa Wattström Parmlöv 2016-07-02 11:43:06
  Svara
 • I love dagens utmaning! Efter frukost då jag fortfarande hade trötthet i kroppen laddade jag ned egen musik och körde igång, älskar att dansa!!! Ren njutning i 15 minuter. Kroppen vaknade till liv och varje muskel fick arbeta, den morgonstelhet jag vaknade med försvann i ett nafs och hela jag förvandlades till ett stort leende.
  Den här meditationsutmaningen har varit en rakt igenom inspirerande och spännande resa. Varje dag har jag vaknat med spänd förväntan och nyfikenhet. Jag har lärt mig sååå mycket. En sak jag är mest tacksam över är förslag på olika sittställningar. Mina höfter är inte tillräckligt öppna för att orka sitta i halvlotus i 15 minuter, vissa dagar går men andra domnar en eller båda fötterna.
  Jag kommer att fortsätta att meditera om inte exakt varje dag så flera dagar i veckan. Det är så underbart att det finns en sån stor variation, något för varje dag.
  Min största utmaning förutom att sitta skönt är att släppa prestationen. Jag blir bättre och bättre men vill fortfarande så mycket samt gärna nå målet typ direkt … vilket jag i huvudet vet är omöjligt. Yogan och meditationen lär mig att vara snäll mot mig själv, att lyssna inåt och försöka att bara vara, släppa kontrollen. Min absolut värsta hangup är andningsövningar då jag ska pausa andningen. Rädsla och obehagskänslor överfaller mig och jag måste jobba mentalt. Vet inte varför? Att vara tvungen att hålla andan, att inte få tillräckligt med luft är ett riktigt hjärnspöke och ändå vet jag att min kropp fungerar, att jag mår bra.
  En av mina drömmar är att få åka på yoga retreat, bara vara närvarande i stunden och få prioritera mig själv och min kropp. Så skulle jag bli vinna så går min stora dröm i uppfyllelse 🙂 September passar mig bäst, helst sista alternativet 11-18 september
  Jag har genomfört alla utmaningar men de där vi behövt partner har jag löst på annat sätt. För att uppmuntra andra så har jag varje dag under utmaningen skrivit om min egen upplevelse och resa i min blogg. Jag har länkat till din blogg Josefine så att de som önskat själva skulle ha möjlighet att vara med, läsa och/eller hitta ny inspiration. Från min blogg Mias sidor så delar jag vidare till Facebook samt Twitter varje dag.
  Tusen tack för allt Josefine! Jag är sååå tacksam för att jag gavs möjlighet att delta i denna utmaning. Stor kram <3

  Mia Haglöf 2016-07-02 11:32:35 http://miassidor.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Mia Haglöfs kommentar.

   Glömde skriva vilka utmaningar jag gillade bäst. Kanske att möta mig själv i spegeln? Så spännande samt alla dansutmaningar.
   De svårare var när vi skulle meditera med öppna ögon. Jag vill helst blunda, stänga ute omvärlden och hamna i min bubbla. Häftigt att utmana sig själv och upptäcka att jag kan mer än jag tror samt upptäcka att vissa meditationer passar mig bättre än vad jag skulle gissat som SA TA NA MA samt AUM

   Mia Haglöf 2016-07-02 11:39:22 http://miassidor.blogspot.com
   Svara
 • Jag har helt missat att jag skulle kommentera här i din blogg under själva utmaningen… o well, jag gjorde ju utmaningen för min egen skull. för att jag haft ett kaosigt år bakom mig och jag behöver komma ner i hjärtat igen, ist för att vara uppe i hjärnan hela tiden. jag har under något år brukat göra en form av ’andnings-mediation’ under 10min på morgonen när jag vaknat och kommit ur sängen. helt enkelt satt mig ner i 10 min och andats, fokuserat på mina andetag. att meditera 15min var en helt ny utmaning, men helt rätt som utveckling i av meditation. men så konstigt vad mycket längre de extra 5 min tog, hahaha. tog ett tag att vänja sig, och det var sannerligen en utmaning. en perfekt utmaning.
  Jag gillade att shakea loss!! den första gången den kom, var det 5:e dagen, åkte jag till havet och shakeade loss vid klipporna. så underbart!! men min absoluta favorit var den när vi skulle scanna igenom hela kroppen, från huvud ner till tå, sen tillbaka upp igen, fram och tillbaka tills de 15 min gått. något magiskt hände i kroppen och har nog aldrig känna en sådan närvaro och samtidigt lugn i min kropp. jag har tagit det med mig, om jag vaknar på morgonen och känner en sämre dag med dålig kontakt med mig själv: då scannar jag igenom kroppen. likadant gör jag på jobbet när jag behöver fokusera. jag har ett jobb jag inte trivs med just nu och när jag känner att jag börjar tappa fokus, då stannar jag upp, andas och scannar igenom kroppen. underbart.
  Jag har delat mina meditationsupplevelser på mitt instagramkonto: fridajoyson – jag har hashtagat josefinesmeditationsutmaning.
  Jag åker gärna med sista perioden i september, till Biarritz.

  Detta är första gången jag hoppat på en utmaning på sociala medier, TACK – den var mer än nyttig och välbehövlig!
  Namaste

  Frida Johansson 2016-07-02 11:28:53
  Svara
 • Jag tror att allting sker av en anledning och givetvis var det därför som jag hittade in på din blogg när meditationsutmaningen startade.
  Jag bestämde mig direkt för att vara med. Anledningen är enkel. Jag är mitt i en livsresa, jag vill förändra och förändras, jag vill utvecklas. Men viktigast av allt, jag vill må bra.
  Jag har uppskattat tipsen om teknik på hur man kan sitta. De många olika varianterna och tydliga förklaringarna på meditationen har varit givande och intressanta.
  Favoriter har jag hittat. Sa ta na ma, kramas, känn in hjärtat, yogan dag, vipassana…. bara för att nämna några. Den som överraskade mig mest var nog technolini shaking. Jag som inte gillar att dansa älskade den!
  Jag har nog ev missat någon dag, då det var appar inblandade, men då gjorde jag någon av de tidigare.
  Det har vissa dagar varit svårare än andra. Jag har lyssnat in min kropp och mina behov och anpassat mig därefter. Har funnit att jag i många fall har lättare då jag mediterat utomhus. Då har jag slappnat av på ett annat sätt och kännt mig mer närvarande och i nuet.
  Jag kommer definitivt att fortsätta. Tänker försöka spara hela utmaningen och använda den som hjälp även fortsättningen.
  Jag är så oerhört glad och tacksam att jag hittade till din meditationsutmaning. Den har berikat mina dagar. Jag har gjort den för min egen skull. Vilket faller väl in på hur jag förändrat och levt mitt liv det senaste året.
  Att dessutom läsa allas kommentarer och erfarenheter har varit spännande. Jag har delat med mig på Facebook och min blogg (och i kommentarer).
  Tusen tack Josefine ?
  Ang vilken period som passar…. jag tror jag kan få till det vilken som bortsett från den sista perioden i Biarritz.

  Anna 2016-07-02 10:20:00 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Yippii, bara så bra, jag har behövt det här så mycket. Jag har nästan gjort alla, ska övertala min man till en parmeditiation så är jag done 😉 Men älskade mest shaking-meditationen, heelt perfekt att bli av med stress efter en intensivdag.. och spegelmeditationen var magiskt! riktigt stark.
  Kommer fortsätta meditera och göra det som en del av morgonrutinen 🙂
  Jag har mest delat via instagram @marinaflyinghigh och min facebook. Är så glad att flera vänner hängt med också, och kul att hitta nya att följa genom hashtaggen
  September vore grymt att åka iväg till en härlig upplevelse med yogiakademin.
  TACK!

  Marina 2016-07-02 09:17:00 http://www.marinaasplund.com
  Svara
 • Trots småbarn har jag lyckats göra alla 21 dagar! Ibland har det bara blivit 5-7 min innan de väckt mig på morgonen eller haft svårt att somna på kvällen. Men jag har gjort alla dagar. Och detta ska jag fortsätta göra. Ge mig 5-15 min varje dag, morgon och/eller kväll.

  Jag har gillat mest sång (aum och sa ta na ma) meditationen och shakingmeditation samt dansmeditationerna. Det har varit lättast att få tyst på tankarna jämfört med de tysta varianterna. Och den stillhet och tystnad samt ro i kroppen efteråt var magisk. Jag antar att det är också därför vanlig träning ger mig ro och stillhet i tankarna då jag har förmåga att fokusera på kroppen och nuet då. Känna kroppen och gå in i det jag då gör till fullo.

  Så för mig är det mer utmaning att sitta just stilla och bara vara med mig själv. Men jag tror också att jag egentligen och kanske behöver det oerhört. Att våga möta mitt inte, det som bara är jag på djupet. Att hitta kontakten med mitt sanna jag.

  Oavsett vilken form kommer jag fortsätta denna goda vana varje dag – som att borsta tänderna ?❤️

  Jag åker gärna med i slutet av juli. Det fungerar också i september.

  Jag har delat denna utmaning på Facebook.

  Jag hoppas så innerligt att jag vinner. Att få komma iväg och på riktigt få lugn och ro i kropp och själ, vilket är svårt hemma med två små barn.

  Oavsett så tackar jag från mitt hjärta för att du gav mig denna bra vana ❤️❤️❤️??

  Jag hann göra 5 min av dagens meditation innan barnen vaknade och kom in. Men vi avslutade tillsammans
  till ”fick feeling” av Samir och Viktor. Det vart en bra start det med även om på ett annat sätt än tänkt ??? så idag möter vi dagen men underbar feeling och kärlek ❤️☀️

  Hanna 2016-07-02 07:07:42
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Haha, underbart otippat att dansmeditera till Samir & Viktor! Barn och dans (trots deras musikval) – det låter som en superstart på dagen. <3

   Sofi 2016-07-02 12:36:12
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!