MEDITATIONSUTMANING DAG 13 – Technolini Shaking

MEDITATIONSUTMANING DAG 12 - Technolini Shaking

Foto – Adam Falk

GLAD MIDSOMMAR!!!!! Dag 13 av vår 21-dagars meditationsutmaning (se mer HÄR). Wihoooo vad passar bättre än shake, shake, shake denna fina afton. Bästa sättet att hålla värmen när du vill vara ute å det är kallt!  Många av er diggade shakingen vi gjorde dag 2 i denna utmaning och sa att ni ville prova igen så det ska vi göra men en liten variant av det. Istället för Kundalini shaking kallar vi det Techonlini Shaking och vi kommer göra det till en ny musik. Därför kommer förmodligen takten kännas lite annorlunda för dig och vi ska även försöka slappna av en nivå till än vad vi gjorde i Kundalini Shakingen. Som många av er kommenterade så var det lite klurigt att få till skakningarna i början… tålamod – efter ett lättar oftast de där spänningarna. Ibland krävs många försök så idag får du ett till helt enkelt :-).

 

Såhär gör du…

 1. Hitta en plats där du får vara ifred (kanske toaletten, sovrummet eller ute i skogen!)
 2. Ladda ner låter HÄR och kör i offline läge :-).
 3. Ta av dig kläderna eller sätt på dig bekväma ickeåtsittande kläder ;-).
 4. Slut ögonen eller använd ögonbindel.
 5. Placera fötterna höftbrett isär och behåll dem där under hela övningen.
 6. Böj lite lätt på knäna och slappna av i hela kroppen.
 7. Släpp käkarna (verkligen öppna munnen) och låt andetaget vara naturligt genom munnen.
 8. Börja skaka kroppen upp och ner. Få varenda del av din kropp att vibrera.
 9. När tankarna far iväg till något annat, för uppmärksamheten tillbaka till det som händer i kroppen, i stunden.
 10. Låten är 12 minuter så efteråt kan du bara stå upp eller lägga dig ner i tystnad i några minuter.

 

ENJOY! Som ni vet så fullkomligt älskar jag Shaking – jag blir typ hög!! Och jag är inte ensam – övningen har utövats av människor i tusentals år som ett sätt att hitta närvaro i stunden, stressa ner, läka skador och värma upp kroppen.

 

Berätta jättegärna vad du tycker och som sagt det kan vara lite klurigt att få till gunget i början – tålamod!

 

Njut av din dag och kväll!!!!! <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
64kommentarer
 • Denna gick betydligt lättare än den första.
  Dansar Bollywood annars så tycker om denna jätte mycket. Att skaka loss ordagrant tycker hela kroppen blir så avspänd o mjuk:)

  Jennie 2016-06-30 21:49:11
  Svara
 • Wow ? Tror aldrig jag haft så lätt att ta in hela min kropp som när jag la mig ner på slutet. Märkte att jag har en del gratis från magdansen när det gäller att få kroppen att skaka men det var svårt att släppa så skaket spred sig över axlarna. Det lyckades på slutet och bekräftades av pirret av den ökade syresättningen när jag la mig i svanarna 🙂 Fick mig att inse hur mycket jag saknar dansen och att fundera på vilka bitar som är viktiga nog att göra plats för i mitt liv nu och på sikt.

  Jessica 2016-06-29 14:50:33 https://dromvittran.wordpress.com/
  Svara
 • Idag fick jag äntligen möjlighet att genomföra denna andra shake – mycket lättare andra gången än första gick snabbt att konstatera! 🙂
  Jätteskönt och nu är hela kroppen mjuk och avspänd. Idag hade jag dock väldigt svårt att hålla en massa olika tankar borta och så fort jag fick bort en så kom det en ny, men så är det ju ibland…

  Anna Lenhult 2016-06-29 13:19:10
  Svara
  • Svar på Anna Lenhults kommentar.

   YES – så är det ju vissa dagar. Det fina med meditationen är ju att vi ser dem – annars blir det ju lätt att vi bara går med de där tankarna HELA DAGARNA. Fint att det kändes lättare å shaka idag.

   josefinebengtsson 2016-06-29 15:32:46
   Svara
 • Vaknade med lätt huvudvärk. Den släppte efter genomförd shaking! Fick sådan energi & värme i kroppen som höll i hela förmiddagen ?

  Linda 2016-06-28 22:34:38
  Svara
 • Min kropp vare inte riktigt med på noterna idag och den här meditationen så jag övergick till en gående meditation där jag fokuserade på mitt andetag och medvetn steg där hela foten fick ta plats i sinnet. Tankarna stillas och kroppen får långsamt röra sig framåt som i trans!

  annelie 2016-06-28 21:14:43
  Svara
 • Hade fullt upp och ingen mobil/dator på midsommar så idag gjorde jag shakingen och det var så skönt! Lyckades släppa hur jag såg ut från utsidan men andra tankar kom och gick lite.. Jätte härlig musik! 🙂

  Frida 2016-06-28 09:26:41
  Svara
 • Rörlig meditation har varit bra för mig men det här behöver jag träna mer på….. 🙂

  Sara Alexandersson 2016-06-27 23:09:01
  Svara
 • Magisk låt du bjöd på 🙂 detta var en härlig start på min meditation imorse. Märkte att jag kom lite efter i utmaningen. Blir dubbelt idag. Tjoohej

  Andreas Eneroth 2016-06-27 15:07:47
  Svara
  • Svar på Andreas Eneroths kommentar.

   Ja – saknat dig här i utmaning. Bra att du är på G igen! Hahahaha…sjukt flummig låt men härligt. Körde just själv en shake till den!

   josefinebengtsson 2016-06-27 15:30:53
   Svara
 • Häääärligt, helt underbart! Och för mig gjorde musiken det där lilla extra, shakade loss totalt??? ikväll så kommer mitt 4-åriga barnbarn hit och ska sova över med mig ute på altanen- då ska vi shaka loss??? rock bottom?
  Tack Josefine för denna gåva ❤️

  Jane 2016-06-27 13:22:48
  Svara
 • Gillade det! Delade upplevelsen med min femåring. Hon gillade det också såklart. Härlig musik, energi i hela kroppen. Måste bara ha lite mer shaking i livet.. Märker hur glad min kropp blir.

  Erika 2016-06-26 22:35:21
  Svara
 • Jag säger bara: Kundalini Shaking – vilken jäkla grej! #brastartpådagen #upptäckten

  Sofi 2016-06-26 10:22:26
  Svara
 • Underbar! Helt perfekt avslutning på denna härliga dag ??☀️

  Hanna 2016-06-26 06:45:47
  Svara
 • Har varit lite svårt med tillgång till datorn eller mobil under midsommar, så detta tyvärr hann jag inte med, istället gjorde jag igen meditationen med spegel. Detta var min tredje gång, och precis som de andra var den stark och givande, men just denna gång kände jag mig mycket gladare för att jag såg glädjen i mina ögon och detta var inte de andra 2 gånger. Det är som jag kunde se en ändringen i mig vilket jag är så tacksam för! Den sista tiden har varit svårt, med min sjukskriven p.g.a utmattningssyndrom det har varit svårt att hitta glädjen.. det var som jag helt plastigt tappade intresset för allt! Men sakta men säkert börjar jag att fokusera på mig själv och må bättre, och just med utmaningen som detta samt yoga, vilket jag älskar! börjar jag hitta tillbaks den glädjen jag saknade och längtar efter! TACK!!!!

  Lorena 2016-06-25 22:28:24 http://liveforever.se
  Svara
 • Vilken härlig meditation ??? bättre rytm i den här jämfört med den tidigare. Flödet i kroppen är toppen.

  Sabrina 2016-06-25 20:37:42
  Svara
 • Det är en fantastisk känsla efteråt! Jag drog ner tillgardinen och knöt på en ögonbindel. Då blev det lättare att verkligen låta kroppen hänge sig. Klart det kom andra tankar några gånger men däremellan var det underbart att känna så mycket släppa av något så enkelt som rörelse.

  Emma 2016-06-25 19:20:12 http://Instagram.com/emmatstarsta
  Svara
 • Härligt! Det var lättare den här gången tycker jag. Musiken passar verkligen superbra. Blev dock yr i huvudet efter en stund och fick avbryta. Tänker testa nån dag igen när det inte är lika varmt!

  Sandra Junhammar 2016-06-25 18:34:21
  Svara
 • Letade frenetiskt efter denna utmaning igår på Midsommarafton men jag antar att jag var för tidig. Hittade inte så jag gjorde en egen variant. Idag har jag därför kört två utmaningar.
  Like this one! Att dansa för mig ÄR meditation, jag släpper allt och bara är. Helt underbart! Däremot kan jag inte blunda hela tiden, då tappar jag tid och rum, emellanåt måste jag öppna ögonen och orientera mig i ”rummet” annars snurrar värden … haha
  Helt ljuvligt att få släppa kontrollen och bara dansa.

  Mia Haglöf 2016-06-25 17:31:49 http://miassidor.blogspot.com
  Svara
 • Pga mobilfri midsommar har det blivit svårt med uppdatering. Men shakingen blev shakad och den var svårare än förra. Kändes nästan som dag 1, jag som tyckte att jag hade progressat sen sist. Men jag tror innerligt att det bara var midsommarfeelingen som störde.

  Maria 2016-06-25 15:47:02
  Svara
 • Jag fick inte ihop det till dag 13. Det gick bara inte. Tidsmässigt finns det alltid 15 min. Men kroppsligt eller själsligt gick det inte idag. La mig i savasana en stund istället.

  Däremot gjorde jag meditationen idag istället, och helt underbart. Musiken passade mig mycket bättre än förra shakingen, och i slutet kände jag mig så grundad eller rotad i golvet att det kändes som tårna främre trampdynorna och hälarna riktigt var fastgrodda.

  Glad midsommar!

  Josefin Forsberg 2016-06-25 14:09:09
  Svara
 • Alltså ÄLSKAR!! Är i en tuff period just nu och var lite nere innan, men denna meditation gjorde att jag glömde allt! Vågar annars aldrig dansa eller shakea loss då jag precis som med sjungande fått höra att jag inte kan dansa, så smög iväg in i skogen innan midsommarfirandet för att skakea loss. Efteråt bara sprudlade jag av glädje och energi! Totalt lyckorus – Love it!! Ska definitivt göra shaking till min nya vana. Midsommarkram

  Linda 2016-06-25 12:24:13 https://www.instagram.com/lindalh3/
  Svara
 • Underbart midsommarfirande i stugan i Hälsingland, hela familjen är samlad. På morgonen innan kl 7 när alla andra fortfarande sover smyger jag upp och cyklar på min farmors gamla cykel ner till bryggan vid sjön. Börjar med 15 min yoga för att sedan gå upp bland träden på stranden och börjar göra min shaking.

  Känner att jag ger mig själv mycket mer tid att komma in i det denna gång och jag njuter av att stå barfota i gräset.

  För första gånger blir jag förvånad när tiden redan gått ut.

  Känner mig fri! Underbart!

  Lisa 2016-06-25 11:33:48
  Svara
 • Tog dag etts meditation eftersom jag inte lyckades hitta denna på morgonkvisten 🙂 Och det var helt fantastiskt! Den enkla tekniken med andningen är ju bara för skön! Jag diggar anapana helt enkelt! Midsommarens höjdpunkt blev ett dopp i en sjö! Hoppas ni alla har en fin helg. Kram Maria

  Maria 2016-06-25 09:01:54 http://mariacarlsson.se
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Åhhhhh va härligt Marie. Ja – Anapana är fint. Något vi ju alltid har med oss andetaget – älskar också denna teknik. Så ren och ärlig på något vis. Hoppas din helg är toppen. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:34:39
   Svara
 • Jag var vaken tidigt idag så hann inte läsa detta inlägg innan midsommarbestyren satte fart 🙂 Men faktiskt! Jag gjorde 10 min shaking till gamla musiken plus 5 min liggande meditaion imorn, roligt att det var just shaking på schemat!! 😀

  Ska testa med den bya musiken någon dag också!

  Några minuter kvar av midsommarafton så skickad en glad midsommar-kram!
  /Anna

  Beautiful Life 2016-06-24 23:51:38
  Svara
  • Svar på Beautiful Lifes kommentar.

   Hahaha…underbart ANNA att du var shaking sugen. Jag älskar verkligen att shaka innan ”aftnar” och fester. Landar lite i kroppen innan alla sinnen riktas ut. Shakade på en brygga igår med mitt midsommarsällskap igår….så härligt. Ja prova nya musiken – underbart!!! KRAM till dig!

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:38:03
   Svara
 • Idag gjorde jag 15 minuter savasana efter mitt yoga pass och då hade inte denna post kommit upp än. Jag är glad att jag fann denna tid ändå för mig själv och tänker att jag testar imorgon eller en annan dag. ??

  Jennie Nord 2016-06-24 23:35:22
  Svara
  • Svar på Jennie Nords kommentar.

   Ja – va fint Jennie att du körde yoga igår. Precis, bloggen krånglade igår tyvärr. Ja – prova igen när du blir shaking sugen, kanske innan dagens yoga nidra 🙂 KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:39:16
   Svara
 • Den här var väldigt rolig o bara glädje i kroppen. Släckte ner o upptäckte att jag var drottning på rörelseskak… Jag brukar inte vara så bekväm men blev glatt överraskad. Midsommarkramar till er <3

  Maria 2016-06-24 23:31:14
  Svara
 • Love it ?❤️❤️❤️

  Sara 2016-06-24 23:29:05
  Svara
 • Glad midsommar alla kära mediterare…eller vad det nu heter ?
  Trodde Jag skulle hoppa över er idag. Midsommar och allt. Men eftersom jag inte är i Sverige så är inte midsommar samma sak och för den delen har ett blivit ett litet beroende att meditera nu varje dag, vilket är helt fantastiskt.
  Jag har redan anammat Denna meditationen då jag är ett stort fan av att alltid se positivt och vill gärna vara glad hela tiden. Gillar inte riktigt att grotta ner mig i gammalt och känna mig nertyngd. Så för mig så är denna helt klockren. Jag fick tyvärr inte fram musiken pga dåligt internet men det tar jag igen Hemma istället.
  ???

  Katarina 2016-06-24 23:04:49 http://www.yogia.se
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   GLAD MIDSOMMAR KATARINA. Wihoooo älskar ditt nya beroende… bästa bästa. Kul att du diggar shakingen också – ja prova med musiken när du får bättre internet (blir en härlig känsla!). Fint att du kör därborta. STOR KRAM till dig. <3

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:41:49
   Svara
 • Härlig shaking! Verkligen kul! ( men tjuvkikade ?) ska köra med ögonbindel nästa gång..

  Anna fältskog 2016-06-24 21:19:26
  Svara
  • Svar på Anna fältskogs kommentar.

   HAHAHA… YES! Vi är ju människor och tror vi alla tjuvkikar om vi får möjlighet – därför jag promotor ögonbindel och typ tvingar alla att prova det på mina yogaklasser…hahaha! Man blir som ett barn – ”om jag inte ser något så ser ingen mig” :-).

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:43:48
   Svara
 • Eftersom det varit full fart sen lunch och övningen kom upp lite sent idag. Så körde jag gårdagens övning idag igen!? Tyckte lika mycket om den idag, men idag vandrade tankarna lite mer. Men jag ska testa den här någon dag framöver, kanske kan jag köra två meditationer någon dag framöver!? Glad midsommar!??

  Sandra 2016-06-24 21:16:09
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Ja va fint Sandra. Yes – tyvärr så var det något tekniks fel med min blogg igår så övningen kom inte upp i tid :-(. Men fint att du körde i alla fall. Jajaja…testa med denna musiken (kanske innan dagens Yoga nidra). Sååå härligt! <3

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:44:47
   Svara
 • Tjohoooo !!
  Underbart!!!

  Karin O 2016-06-24 20:23:15
  Svara
 • Ja alltså. Midsommar o shake. Världsklass!

  Daniel 2016-06-24 20:00:25
  Svara
 • Mission completed?den hittills varmaste dagen här i Ödeshög sen vi flyttade hit för 4 år sen. Våra vänner från sthlm fastnade på e4an så tiden fanns till dagens utmaning. Härligt och svettigt! Nu väntar grillmat och vin! Trevlig midsommar till alla er som finns här?

  Christina Lindström 2016-06-24 19:20:19
  Svara
 • Wiiiie va härligt! Jag var så prestationsfokuserad på förra shakingen att jag inte kunde uppskatta den riktigt men idag släppte jag allt & bara körde. Jag trodde att jag skulle bli stressad av allt skakande men jag fick en rejäl lyckokick! Är SÅ redo för dagen nu ?

  Zoe 2016-06-24 17:08:05
  Svara
  • Svar på Zoes kommentar.

   JAAAAA – gud va härligt Zoe. Brukar också få de där härliga rusen av shake. LOVE IT!!!! <3

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:46:37
   Svara
 • Åååh vilken härlig meditation! Bara skaka loss och bara vara. Bra uppvärmning inför dansen kring midsommarstången ?

  Malin 2016-06-24 15:14:16
  Svara
 • Men hur underbart var inte detta?! Ja det var alltså helt underbart 🙂
  Här skakades loss. Ordentligt. Mest rörde det sig i höften/underlivet – det området. Skinkorna svängde, underlivet kändes öppet och fritt. Det låter det 😉 inga spänningar helt enkelt.
  Till och från for armarna runt.
  Musiken var lätt att följa med massor av olika rytmer. Tack för den.
  Nu är jag redo för en avslappnad midsommar utan några krav. Trevlig midsommar!

  Anna 2016-06-24 12:51:16 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   ÅHHHHHH underbart ANNA, underbart. You found it ;-). Skönt med midsommar utan krav!!!! <3

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:49:37
   Svara
 • Vad får du mig/oss att göra Josefine 🙂 Stå rätt upp och ner och skaka i 15 minuter på självaste midsommaraftonen 🙂 Eftersom naket är den ledigaste klädseln så fick det bli så idag.. Persiennerna noggrant neddragna dock 🙂 Det var skönt att skaka loss till musiken och känna hur svetten kröp fram efter en stund. Musiken hjälpte till att hitta en bra rytm.. Så tack för den här övningen och en fin midsommar önskar jag dig och alla andra medmeditatörer 🙂 Kram

  Bo Stenström 2016-06-24 12:45:39
  Svara
 • Åh legat i vinterkräksjuka några dagar men nu äntligen börjar det kännas bättre så nu ska jag försöka ge mig in i detta igen efter några dagars frånvaro. Shaking på midsommar blir perfekt kanske inte 15 min för min del men för en stund iallafall blev så pepp av din bild på instagram. Tack och glad midsommar ✨?✨ Hanna
  Delar med bild på mitt insta @hannamonthanakarlsson

  Hanna karlsson 2016-06-24 12:37:10
  Svara
  • Svar på Hanna karlssons kommentar.

   Härligt att du är tillbaka på banan Hanna!!!!! YEAH – lite shake innan fest är alltid ett härligt sätt att landa i kroppen. GLAD MIDSOMMAR! <3

   josefinebengtsson 2016-06-25 10:57:16
   Svara
 • Vackra meditatörer! Såg att dagens övning av någon anledning inte kom upp imorse – tekniska problem :-(. Men nu är den uppe vad jag ser i alla fall. Hoppas ni får tid för meditation idag. GLAD MODSOMMAR till er. Njut å va närvarande med allt!!!!!! MASSA KÄRLEK! <3

  josefine 2016-06-24 12:13:54 http://josefineyoga.metromode.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!