MEDITATIONSUTMANING DAG 4 – Spana in dig själv

Meditationsutmaning - spana in dig själv SMeditationsutmaning - spana in dig själv

Foto – Jessika Bungum

Tjena snygging!!! Välkommen till dag 4 av vår 21-dagars meditationsutmaning (se mer HÄR). Vi ska fortsätta med Tratak meditation så precis som igår är detta en meditation med öppna ögon där vi fokuserar vår blick på ett objekt utanför oss. Idag byter vi ljuslågan från igår mot vårt eget öga. För att det ska bli möjligt behöver vi en spegel.

 

Du tittar dig säkerligen i spegeln varje dag när du smetar på dig mascaran, fixar håret och spanar in dagen outfit. Men vad är det egentligen du ser?

 

Vi ska ta hjälp av spegeln för att gå bakom ytan och se oss själva på riktigt. Se igenom skalet. Se den vi verkligen är. Något som kanske blir alltmer relevant i en värld där snygga Instagram-bilder ger oss den där omedelbara bekräftelsen. En värld där vi många gånger fullständigt identifierar oss med vårt välmanikurerade yttreskal. Frågan är dock hur långvarig & hållbar den tillfredställelsen är?

 

Denna meditationen hjälper oss helt enkelt att se det vackra inom oss som är på riktigt, bakom spegelbilden.

 

Såhär gör du…

 1. Om du har en helkroppsspegel kan det vara bäst men annars se om du hittar en spegel som du kan placera på väggen ganska nära golvet.
 2. Ta sen en kudde (eller en stol) och placera cirka en halv meter från spegeln.
 3. Sätt klockan på 15 minuter.
 4. Slut ögonen en stund. Hitta en bekväm position där du kan ha en hyffsat rak ryggrad samtidigt som du slappnar av i kroppen så mycket som möjligt.
 5. Fokusera en stund på ditt naturliga andetag och sensationerna i kroppen.
 6. När du känner dig redo, öppna ögonen och titta in i spegeln – se dig själv djupt in i ögonen.
 7. Sitt blick stilla, slappna av i ansiktet och kroppen.
 8. Notera vilka tankar som kommer upp. Kanske dömer du dig själv för hur du ser ut? Går det i så fall att släppa de där onda tankarna? Går det att gå bakom ditt skal för att börja bli medveten om det vackra som finns där inne?
 9. OBS! Om det blir för starkt – slut ögonen och kom tillbaka till ditt andetag en stund. Antingen behåller du dem sluta tills klockan ringer eller öppnar dem en stund igen.

 

För mig är den här meditationen otroligt stark och visar något mer, något mycket mycket större än det där jag ser vid första anblicken i spegeln. Om du också kände att den var stark ta gärna en stund för dig själv efteråt, kanske skriv några rader i din dagbok. Och dela som vanligt gärna med dig nedan vad som händer för dig! TACK – sååååå otroligt fint att få göra detta ihop med er och läsa om era erfarenheter. STOR KRAM!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
129kommentarer
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. otb race results

  horse racing stream 2023-03-24 10:22:33 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • very satisfying in terms of information thank you very much https://farmasiucretsizuyelik.com/

  farmasi üyelik 2023-01-15 18:54:46 https://farmasiucretsizuyelik.com
  Svara
 • As I website owner I believe the content material here is really good appreciate it for your efforts. https://no19butik.com/

  dilvin kaban 2023-01-15 13:10:14 https://no19butik.com
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. https://yoykem.com.tr/

  Solar Sandviç Panel 2023-01-15 09:04:44 https://yoykem.com.tr/
  Svara
 • Very nice blog post. I definitely love this site. Stick with it! https://freehorseracingtv.com/live/

  racing on tv this week 2022-12-24 05:20:50 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • I’ve been troubled for several days with this topic. But by chance looking at your post solved my problem
  I will leave my blog, so when would you like to visit it?

  제이나인 인터넷 카지노
  제이나인 카지노 검증 사이트
  제이나인 카지노 꽁 머니
  제이나인 카지노 룰렛
  제이나인 카지노 추천
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2022-12-17 06:10:12
  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information.

  karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-09 07:48:25 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • There is some nice and utilitarian information on this site. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  sigortalı evden eve nakliyat 2022-12-07 06:31:34 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Great post Thank you. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  racing tv 10 per month 2022-12-03 17:34:12 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Ligger efter i utmaningen, så idag är jag på den här och wow! Starkt. Känner mig nyförälskad i mig själv <3

  Stina 2016-06-30 23:37:15
  Svara
 • Jag ligger långt efter men har gett mig den på att jag ska fixa det här. Det här var en fin övning. Jag märkte hur långt jag har kommit i arbetet med mig själv. Det gamla självhatet är borta. Jag kunde se på mig själv med samma kärlek jag har till andra. Även om jag noterade att jag inte är perfekt så påverkade det inte känslan eller mitt värde. Stort!
  Meditationen väckte ett gammalt minne från närmare 15 år tillbaka och gav det en ny dimension. Då levde jag i en destruktiv relation där droger var en central del och min livlina. Vid ett tillfälle fastnade jag framför spegeln och drunknade i min egen blick. Det blev en vändpunkt för mig, tyvärr hade jag inte alla redskap jag behövde för en positiv vändning men det blev början till slutet och slutet blev början på ett nytt liv, mitt liv ?

  Jessica 2016-06-22 13:08:00 https://dromvittran.wordpress.com/
  Svara
 • Stark övning som först var lite jobbig m onda tankar men som efter ett tag blev väldigt fin. Kändes som om jag såg mig själv för första ggn på väldigt länge.

  Jennie 2016-06-21 20:36:29
  Svara
 • Gjorde den här igår hemma hos en kompis medan hon var iväg och handlade och innan vi skulle fixa osa i för kvällen. Det gk förvånansvärt bra och var såå skönt! Vet inte om det ävwn hjälpte till att få mig i balans inför kvällen för gårkvällen var den roligaste på länge – helt utan alkohol dessutom. Nu tänker jag dessutom väldigt mycket på ögonkontakt o på att se in i min själ. Så skönt! Tack o kram!

  Anna Lenhult 2016-06-19 16:32:50
  Svara
 • Det här har varit min favoritmeditation så länge!! I början kom det en del onda tankar, som hur jag ser ut och vad andra tänker på och hur dem ser mig när dem kollar på mig. Denna meditationen kändes otrolig stark och även om jag kollar på mig varje dag i spegeln, så känns det att jag alldrig SER mig på riktigt. Aldrig ser in i min själ. Idag såg jag det och det kändes så obeskrivligt bra och det kom så mycket kärlek och förståelse och också akceptans för vem jag är. Till slut kände jag bara kärlek med alla mina svaga sidor. Älskade denna övningen 🙂 🙂 🙂

  Aneta 2016-06-18 23:48:15 http://www.wolfgoesvegan.com
  Svara
 • Starkt, lite läskigt. Det fanns så mycket i ögat, i själen. Mycket som gjorde mig stolt, glad, nyfiken. Men det fanns också något vasst som jag inte ville se.
  Inga problem med fokus den här gången.

  Anna Fredin 2016-06-18 20:29:31
  Svara
 • Detta var en intressant övning. Jag har tidigare gjort denna med en annan person, men aldrig med mig själv. Förvånande nog dök det inte upp så värst mycket emotioner eller tankar, utan snarare kändes det som att göra en tidsresa i sig själv. Fick nästan en känsla av att jag blickade djupt in i själen, bortom det fysiska, och till och med bortom detta liv. Låter kanske flummigt, men den känslan upplevde jag. Häftig känsla!

  Ytterligare en intressant faktor var att jag efteråt noterade först att jag mediterat osminkad, vilket jag är glad över att det råkade bli så, då jag oftast har smink från tidig morgon till kväll, och sällan ser mig själv osminkad (även om det bara är lätt mascara och eyeliner och inte så mycket mer). Skön övning helt enkelt!

  Kan dock förstå om detta sätter igång den inre kritikern till en början, men vill man utvecklas och lära känna sin inre värld, så är det just då man har möjlighet att lära sig än mer om sig själv, om man vågar stå kvar och möta sig själv och omfamna den där kritikerns malande istället för att skjuta undan den eller trotsa den 🙂

  Det var härliga 15 minuter för mig, och jag kände mig riktigt glad efteråt så för ovanlighetens skull förevigade jag bilden av mig själv i en glad selfie i spegel-meditationställningen som jag senare även skickade till min kära man. Som en liten inbjudan att spana in varandra under helgen som jag såg blir nästa meditationsutmaning 😉

  Tjingeling/Jenni

  Jenni 2016-06-17 15:02:29
  Svara
 • Detta var svårt för mig, dömmer mig själv lätt och har ett jobbigt förhållande till min kropp.
  Men jag älskar denna utmaning, att vara två barna mamma gör det inte lätt att hinna med än mistande att kommentera, dela med sig och sprida. Men jag gör det mest för mig själv och hoppas på att hitta lugnet och få samlat mina tankar.

  Ingrid kraappa 2016-06-16 22:47:57
  Svara
  • Svar på Ingrid kraappas kommentar.

   Tack för att du är så ärlig när du delar. Fint att du uppmärksammar dina egna dömanden och känner in svårigheten att hinna med. Den viktigaste delen i utmaningen är ju meditationen <3. Men fint att du får energi också av att dela det med dina nära och kära!. Kram

   josefinebengtsson 2016-06-17 12:17:44
   Svara
 • Gjorde den här meditationen här tidigt i morse, tyckte det var svårt att hålla koncentrationen och fokus idag, tankarna bara ville fladdra iväg på annat än att titta på mitt ansikte i spegeln?
  Har skrivit för flera dagar idag då jag glömt skriva tidigare?? kram Jane??

  Jane 2016-06-16 18:12:14
  Svara
  • Svar på Janes kommentar.

   Ja men så härligt att du power-delar Jane!! Ja, lätt att tankarna gör det. Men fint att du tog dig tiden även denna gång. KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-17 12:19:13
   Svara
 • Gjorde en liggande meditation, tankarna rusade igår och jag hade svårt att hålla mig ifrån att inte gå in i dem. Jag började hitta till att lyssna och känna andetagen och när timern ringde hade jag precis börjat sova. Fortfarande väldigt trött alltså, kroppen vill vila. Jag behöver det. Tack!

  Therese 2016-06-16 13:21:14
  Svara
 • Det här är en fantastisk utmaning för att komma på insidan av sig själv, se kroppen som ett verktyg och ett tempel, som kvinna och efter att jag födde mitt första barn va det som att jag förstod vad kroppen är tillför och framför allt att det är ens egna kropp ingen annans. Självklart är det jobbigt att studera sig själv utan att döma då vi lever i världen med starka normer. Jag försöker vara snäll med mig själv och affirmera positiva tankar, fokusera på det som känns bra, vara tacksam och känna kärlek och ljus. Den här typen av övning får mig att känna efter på djupet. Jag mediterade sent på kvällen, tände ett ljus och gjorde även dagen innans ljusmeditation då ej fick möjlighet för den då, studerade mig själv och försökte se insidan, såg en kvinna, jag är ju kvinna men svårt att se mig själv så eller bli tagen för den jag är, det jag vill, inte de andra vill, märkte också att jag spände mig jätte mkt i magen och när jag försökte andas och slappna av hela vägen ned i magen så var det svårt, då föll bröstkorgen ihop lite, fick mig att tänka vad det kan bero på, tänker på kroppens chakra system, naveln och hela power system, har jag svårt att släppa taget, kanske blockering där?! Tankar som kom. Ljus meditationen var fantastiskt bara jag kom till ro för att fokusera, efter ett tag kändes det dom lågan steg uppåt och mött tredje ögat. Magisk upptäckt. Tack Josefine. Sat Nam
  Hanna

  Hanna karlsson 2016-06-16 13:02:37
  Svara
  • Svar på Hanna karlssons kommentar.

   TACK själv Hanna. Underbart att höra att du försöker vara snäll och kärleksfull mot dig själv och nyfiken på processen – det är ju den finaste gåvan <3. Fint att du också känner efter hur kroppen känns under meditationen, finns många ledtrådar till vårt inre universum där. Kanske kan du utforska just hur partiet runt och bakom naveln känns under kommande meditationer och kanske skriva några rader om tankarna som kommer? Jag har ofta lärt mig mycket nytt om mitt inre genom att skriva ner mina reflektioner i samband med en stark meditation och genom skrivandet försöka nysta och vara en liten detektiv på hur saker hänger ihop :-). KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-16 22:16:56
   Svara
 • Jag tyckte den här var väldigt svår. Som så många andra så tyckte jag att de negativa tankarna tog över och allt jag kunde fokusera på var diverse skavanker. Hemskt tråkigt och jag vill verkligen komma ifrån det. Är så fruktansvärt trött på att så mycket av min energi omedvetet läggs på att klanka ner på mig själv för att jag inte är ”tillräckligt si eller tillräckligt så”. Allt för att man hela livet matats med en bild av hur man ska se ut. Det viktigast är ju vad som finns bakom ytan, och tyvärr kom jag inte dit i den här övningen. Iaf inte den här gången 🙂

  Jenny 2016-06-16 11:38:43
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Tack för att du är så ärlig Jenny. JAA det är helt galet hur mycket energi vi lägger dagligen på att klanka ner på oss själva. Man är ju oftast som hårdast i sina dömande mot sig själv.. Så knäppt!? Fint att du är nyfiken på vad som finns där under. Fortsatt lycka till kära du <3. Grym du är som är med och kör!

   josefinebengtsson 2016-06-16 22:06:16
   Svara
 • Jag ligger visst en dag efter så nu har jag gjort dag 4 meditationen. Började genast granska, döma, värdera.. ”men oj så jag ser sliten och trött ut” (hade en fantastisk salsanatt igår så det var det i och för sig sååå värt), ”vilket asymmetriskt ansikte jag har” etc, etc… Därefter började det flimra väldigt mycket framför ansiktet, nästan som att titta på ett gammalt fotonegativ (någon som minns hur ett sådant ser ut?:-). Sedan flög tankarna iväg igen och jag började leta efter likheter med mina föräldrar och syskon..
  Vad gäller min kropp så känner jag en sådan oerhörd tacksamhet gentemot den när jag yogar regelbundet och därmed känner mig smidig och stark. Önskar så att unga tjejer och killar fick yoga på schemat så de kanske också kunde få hitta den här tacksamheten i tidig ålder. Jag fokuserar inte mycket på hur den ser ut bara på allt den klarar av. Den har burit min dotter som är det bästa som finns på det här jordklotet (enligt mig) och den är stark, den bär mig utan att ”klaga” genom smärta. Att betrakta ansiktet så länge var däremot svårare. Jag ska göra detta oftare så kanske positiva saker händer.

  Erika 2016-06-16 09:39:40
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Haha härligt med salsanatt ;-)! Mmm det är helt galet hur mycket man dömer, granskar och värderar sig själv, ofta säger vi ju saker till oss själva som vi aldrig skulle drömma om att säga till någon annan. Men det är en fin början att börja inse att dömandet finns där <3. Så underbart att läsa att du mår så bra av yogan!! Ja vilken DRÖM det skulle vara om alla unga tjejer och killar kunde få hitta dit! Bara att jobba på med att spread the word ;-). TACK för att du fortsätter dela.

   josefinebengtsson 2016-06-16 10:03:45
   Svara
 • Gårdagens meditation var fruktansvärd!
  Jättekonstig upplevelse. Nästan ”spöklik”. Det var som att det inte var mig själv jag såg sittande där i spegeln, utan en annan främmande person. Kände stundvis inte igen mig, det var den starkaste återkommande känslan. Blev tvungen att blunda flertalet gånger under dessa 15 minuter, och försökte gång på gång öppna ögonen börja om och titta på mig själv igen. Märkligt. Mycket märkligt.

  Rutan 2016-06-16 09:29:00
  Svara
  • Svar på Rutans kommentar.

   Mm denna form av Tratak meditation är stark, lätt att man upplever lite övermäktiga känslor eller kanske rent utav ”spöklika”. Visst är det intressant att inse hur ovan man är att se sig själv, inte bara djupt in i ögonen utan också sig själv bakom det där leendet eller ytan?! Fint att du gav dig den möjligheten. Och att du delar. <3.

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:58:35
   Svara
 • Detta var en svår utmaning. Jag hade innan haft en tung kväll med bråk med barnen och med skuldkänslor efteråt. Så det var en mycket trött och ledsen Hanna i spegeln. Väldigt många känslor kom. Och tankar förstås. Jag tyckte så synd om hon i spegeln att tårarna bara forsa. Jag kände min nog ännu sämre efter meditationen. Liten. Ensam. Dålig. Men jag satt där i alla fall 15 minuter och bara acceptera alla känslor och tankar som kom. Jag försökte att inte värdera. Att inte döma. Jag gjorde så gott jag kunde.

  Jag kommer inte hitta en partner ikväll så jag kör spegeln igen. Kanske blir lika tufft. Kanske lättare. <3

  Hanna 2016-06-16 07:48:38
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Fint att du tog dig tid för dig själv trots bråk och jobbiga känslor!! Lätt att annars bortprioritera sig själv i sådana där lägen… Och fint att du lät dig själv få vara sådär sårbar och naken, även om jobbigt – det är så mycket kärlek i det <3.

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:47:46
   Svara
 • Wow.
  Har väldigt svårt att beskriva vad denna meditation gjorde med mig. Har aldrig mött mig på detta sätt tidigare. Mitt ansikte ändrade form och jag såg mig själv som äldre och som man. Jag såg så trött ut. Bekräftade mig själv med det. Tankar kom upp ”nu är det dags att vara snäll mot dig själv, välja spår i livet efter vad du verkligen vill”. Hade mycket enklare att vara närvarande i övningen än jag trodde. Är nybörjare på detta men alltid varit intresserad. Denna övning var SÅ bekväm och avslappnande. Kommer jag definitivt fortsätta med! TACK!

  Karin 2016-06-16 07:23:21
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Åh så härligt Karin. Ja, visst är det häftigt hur många reflektioner man kan få genom att bara titta sig själv djupt in i ögonen. Så coolt och underbart att det finns så mycket svar och kärlek att hämta där. <3.

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:41:00
   Svara
 • När jag sitter där framför spegeln så är det en mening som börjar snurra i mitt huvud. Be true , be you! Så självklart, man kan inte vara någon annan. Även om jag kanske i perioder försökt man kan bara vara sig själv. Jag känner hur jag försöker öppna upp för denna sanning allt mer och jag känner en stolthet över att jag vill utforska detta område och växa även om det ibland känns lite tufft och läskigt. Det jag tar med mig från denna övning är att jag måste vara 100% ärlig och se och visa hela migsjälv. Be true, be you

  Lisa 2016-06-16 06:37:59
  Svara
 • En fin upplevelse. Berörande. Viktig tid med mig själv. Tack!

  Sara Alexandersson 2016-06-16 00:57:17
  Svara
 • Att boka in ett ”ostört möte med sig själv” idag; att sitta och stirra in i sig själv i spegeln, scanna av hur kroppen känns, observera tankar om sig själv och olika känslor som dyker upp, att göra ett ärligt check in…. – en väldigt stark upplevelse, ja.
  Har jobbat mycket med mig själv de senaste åren, varje dag. Har lärt mig att älska och tycka om mig själv för precis den jag är, och att våga vara Sophie rakt igenom. Kan självklart ha dagar när jag inte känner så, därför så skönt att ha kommit till den insikten. Att våga vara sig själv är det finaste som finns <3! (Du lever inte ditt liv om du inte lyssnar på dig själv, och om du istället låter någon annan styra dig). Idag följer jag mitt hjärta i allt det som jag gör och lyssnar på mig själv, känns det inte rätt backar jag. Att vara snäll mot sig själv och icke-dömande, kräver mycket kärlek, mod, tillit, acceptans och tålamod mot sig själv. Också viktigt att tacka sig själv för allt det som du har och allt det som du kan göra. Det börjar där, hos dig själv – att känna kärlek till sig själv och inom sig själv, för att också kunna ge och ta emot kärlek från andra. <3 Fick mycket sådana här tankar och reflektioner som kom upp efter denna meditation idag.

  Sophie 2016-06-16 00:36:18
  Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   ÅHH så fina rader och reflektioner Sophie. JAAA – att våga vara sig själv är verkligen det finaste som finns!!! Men visst krävs det mod, acceptans och tålamod för att våga göra den resan. Tack för att du är med <3.

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:36:14
   Svara
 • Det var ganska stark upplevelse för mig, jag gjorde en stor resa från kritik av min utseende till alla andra mäniska som lever med mig på planeten, sen mina tankar vandrade och tog mig till våra ancestor och sen resan försätt till min andningen där jag kände avslapnad och lung och därifrån alla frågor kom igång Vem är jag? Vem är i den inre yta djupare i mig själv? Ussh det var långa minuterna men stor tack för varje sekund!

  Gabriela 2016-06-16 00:33:25
  Svara
 • Stark känsla av att se in i mina egna ögon.. Sällan jag gör det på riktigt inser jag. Jag hade liksom en annan ögonfärg än vad jag trodde… Satt inte hela 15 min .. Fick bli lite kortare idag. Tack och godnatt!

  Josefina 2016-06-15 23:55:42
  Svara
 • Ååh det är så svårt att folusera och inte flyga iväg med tankarna.. Men övning ger färdighet ? Kunde faktiskt notera en liten positiv effekt idag iaf, det var ”något” lättare att fokusera. Riktigt spännande att se sig själv i spegeln i 15 min! Tankarna växlade allt från ”vad fin du är” till ”du behöver gå ner i vikt” ? Bevis nog tycler jag, att vi inte ska tro allt vi tänker ???

  Brus Sandra 2016-06-15 23:47:45
  Svara
  • Svar på Brus Sandras kommentar.

   Haha.. Nä fantastiskt skönt när man inser att det bara är tankar!! Som man kan betrakta i lugn och ro och låta segla förbi dit dom var på väg ;-). Tack för att du delar <3!!

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:30:56
   Svara
 • Jag inledde med lite shaking. Kroppen hettade. Uppvärmd satte jag mig sedan på govet framför kroppsspegeln. Jag har gjort den här meditationen tidigare, men det var längesedan. Jag började med att titta in i mitt vänstra öga och kände hur magen blev varm och en skön behaglig känsla kom. Sedan såg jag in i mina båda ögon och studerade hela mig och satt så en bra stund. Visste inte riktigt innan hur jag skulle uppleva det. Det är många tankar som kommer och går men det kändes fint idag och att konstatera att ansiktet kunde slappna av och att det var en härlig stund. Kommer att få använding av det här många ggr och mycket. Varmt Tack <3 Min katt kom och lade sig i mitt knä och drog en djup suck där jag satt på golvet när det var en liten stund kvar. Det är nog en rätt uppriktig hint om att det är fler än jag som uppskattar vad jag ger mig själv<3

  Karin 2016-06-15 23:43:19
  Svara
 • Idag hade jag mycket lättare för att hitta fokus och hålla tankarna borta. Mediterade dock ganska sent och hade svårt att hålla ögonen öppna, de brände lite och därav blundade jag större delen av tiden men skönt var det.

  Linda 2016-06-15 23:42:45
  Svara
 • Dag 4,
  upptäcker att det bästa med denna utmaning är att läsa allas kommentarer!
  Svårigheter och ljusglimtar vi alla bär med oss, det berör mig.
  Det får mig att anstränga mig ytterligare, personligen på denna dag var svårigheten att hålla koncentrationen. Ville gärna blunda för att få tillbaka fokus.
  Har ibland lekt leken ”vad är du mest nöjd med i ditt utseende” med vänner. Där har jag och andra ibland svårt säga en och flera saker vi är nöjda med. Alltid något som stör..
  Den leken dök upp i huvudet, och plötsligt kom snälla tankar.
  Jag tycker om min nästipp.
  Jag tycker om min kind.
  Jag tycker om mitt ögonbryn.
  Jag tycker om min överläpp.
  Jag tycker om mitt öga.
  Jag tycker om mitt öra.

  Andreas Eneroth 2016-06-15 23:41:02
  Svara
 • Denna meditation var väldigt känslosam och stark. Först kom alla tankar krypande om hur jag såg ut, varefter jag sedan kände ledsenheten och tårarna komma. Kändes lite skönt att gråta ut, och då väl klockan ringde skrämde jag mig rejält. Det var definitivt den starkaste meditationen hittils, och fick blunda ibland.

  Linda 2016-06-15 23:25:26
  Svara
 • Tom. Själ. Ljus. Mörk. Olika skepnader. Djup. Yta. Meditativ. En av mina favoriter so far <3 Tack!

  Maria 2016-06-15 23:09:42 http://mariacarlsson.se
  Svara
 • Detta har varit verkligen stark, i alla fall för mig! Jag vet inte hur länge det har varit sen jag tittade på mig själv, ordentlig.. eller vet inte om nån gång har jag gjort det… men idag gjorde det jag, djupt in i mina ögon och kunde se. Många kännslor och tänker passerat under de snabba 15 minuter, och mycket kvar att fundera på…. TACK Josefin för detta… verkligen ”Poweful!”

  Lorena 2016-06-15 23:08:53 http://liveforever.se
  Svara
 • Utmanande meditation i början tyckte jag, hade lite svårt att fokusera på bara ett öga, fokuserade mycket på andningen och efter ett tag kändes det lite lättare. Efteråt känner jag mig lugn och avslappnad! Tack!

  Frida Lång 2016-06-15 23:04:35
  Svara
 • Var lite mörkt i rummet nu på kvällen, men gjorde med spegeln ändå, hade ljus brevid så det sken upp lite iallafall. Satt lite längre bort än 1/2 m. Men det kändes bra, och det var fortfarande tankar om allt möjligt annat som dök upp, men inte lika mkt tankae som tidigare, och tkr jag har lite lättare att fokusera när jag har ögonen öppna, faktiskt.

  Felicia 2016-06-15 23:01:53 http://www.nouw.com/openheart
  Svara
 • Som en själaspegling med sig själv. Svårt att hålla fokus. Kanske lite för trött.. Gonatt

  Elisabeth 2016-06-15 22:58:44
  Svara
 • Mycket stark meditation. Den starkaste hittills för mig. ?? Först fick jag möta mig själv som den jag är van att träffa när jag ser mig själv i spegeln men efter en stund hände något. Olika ansikten träffa fram ut mina ögon. Jag såg mig själv som gammal, som man…..flera olika män faktiskt. Ögonen visade så mycket jag varit med om. Sorg, glädje och lugn, trötthet, kärlek. Det var som att det hände något i varje inandning och i varje utandning. Otroligt starkt som sagt. Efter en stund kunde jag inte låta bli att le åt alla olika ansikten jag fick möta……i mig själv. Mäktigt. Återigen stort tack för din utmaning, uppskattar den enormt och ser fram mot mina 15 minuter varje kväll. TACK och kram

  Kattan 2016-06-15 22:49:33
  Svara
  • Svar på Kattans kommentar.

   WOW! Ja visst är det häftigt att man kan se och lära sig så mycket bara genom att titta sig själv djupt in i ögonen :-)?! Och man är ju så ovan att se sig själv så avslappnad och allvarlig. Fint att du kunde le åt upplevelsen efteråt <3. TACK för att du delar!

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:21:43
   Svara
 • Jag satte mig på en stol idag för att komma upp i höjd med spegeln, det gjorde att jag till en början hade lite svårt att slappna av i kroppen. Tankarna var lugnare och mest snälla, jag fick lov att le en stund under meditationen när jag insåg att jag ser rätt sur ut när jag är allvarlig!;) Efter tio minuter fick jag lov att sätta mig längre in på stolen och luta mig mot ryggstödet för jag blev trött i kroppen, kanske trivs min kropp inte att sitta på en stol och meditera…

  Sandra 2016-06-15 22:45:06
  Svara
 • Vilken spännande utmaning! Det var stunder som jag klarade att fokusera och var på väg att se bakom mitt skal men av olika anledningar kom jag inte riktigt hela vägen.. Kommer helt klart testa igen då jag är nyfiken på vad jag kommer att få se!!! Fick blunda vid något tillfälle då mina ögon började tåras av att titta så intensivt men det gick att fortsätta efter att ha vilat ögonen lite. Ser fram emot imorgon ❤️

  Amalia 2016-06-15 22:39:44
  Svara
 • Spegel??? Nä, inte idag tänkte jag. Var så nära att hoppa denna meditation men sen tänkte jag, nä har lovat mig 21 dagar. Jag är ingen fegis. Tog o släpade upp helkroppsspegeln fr nedre våningen o upp o in i sovrummet. Gick o tog ur linserna men sen tänkte jag att då ser jag ju inte spec mkt så de åkte in igen 😀
  Min mage påminner mig om några operationer som jag fått gjort. Hur svårt det var att hitta in i min kropp efteråt. Men jag lever <3
  Det gjorde ikväll mer ont att titta i mina ögon. De var trötta o ledsna. Bearbetning pågår. Kände att jag vet vad jag måste göra för att få dem att glittra igen. Låter spegeln stå kvar för nya meditationer. Det fanns en tid då det enda på min kropp som jag kunde tycka om var mina ögon o naglar…det tog därför lite hårt när jag ikväll såg mina ögon…

  Maria 2016-06-15 22:39:17
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Tack för ärlig delning Maria. Grymt av dig att du tog tid till meditationen, tid till dig själv! Så lätt att bortprioritera just den tiden.. Det gör ont när vi ser oss själva på det där sättet – nakna, avslappnade och bortom leendet.. Men att våga se in i sina ögon är en fin bit på vägen till att få dom att börja glittra igen <3. Fortsatt lycka till kära du!

   josefinebengtsson 2016-06-16 09:16:00
   Svara
 • Häftigt ?❤️

  Linda 2016-06-15 22:33:05
  Svara
 • Första tanken som kom till mig när jag läste vilken meditation vi skulle göra idag var ouuuuuschhh nej, vill inte, inte bekväm med att se på mig sjölv i spegeln. Men rädslor är till för att mötas och övervinnas så det var bara att köra. Det lustiga var att när jag väl satte mig ner och öppnade ögonen fter att jag grundst min andning så försvann den därmolust känslan lika fort som den kommit. Ju lämgre in i meditationen jag kom desto mer kärlek kunde jag se i mig själv och komma igrån mig. Fick även en känsla av att min spegelbild ändrades under meditationen. hade lite svårt med tankar som kom föadrandes men hade lättare att släppa dem idag än under meditationen igår. Trots min första reaktion av iiiiiii vill inte så tror jag att jag kommer lägga till den här meditationen till en av mina favoriter, framförallt när jag behöver en dos självkärlek. Tack för att du introducerade mig till denna meditation <3

  Annelie 2016-06-15 22:32:24
  Svara
 • Fler än jag som började gråta?

  Miriam Andersson 2016-06-15 22:28:41
  Svara
 • Lite kul va det ju❤

  Christina Lindström 2016-06-15 22:24:47
  Svara
 • Dag 4. Tratak, se mig själv. Precis som igår upplevde jag denna typ av meditation otroligt stark. Om jag igår kände otroligt fokus och lugn kände jag idag alla möjliga känslor. Ögonen var trötta, busiga, glada, sorgsna och allt däremellan. Det gick i vågor, i samma vågor som känslorna kom. Nu efteråt känner jag mig lite splittrad.

  Jag tror meditationen växer på mig, jag gillar verkligen de här 15 minuterna varje dag. Jag tror jag också växer av det. Som person.

  Josefin Forsberg 2016-06-15 22:16:04
  Svara
  • Svar på Josefin Forsbergs kommentar.

   Mmm just denna meditationen brukar ofta ta fram mycket olika känslor. Det kan vara fint att skriva lite efteråt om känslan av att vara splittrad finns kvar, brukar hjälpa mig om jag känner mig lite olustig eller vilsen efter en meditation <3. ÅH, jag är så glad av att få växa med er alla tillsammans!!! Kram

   josefinebengtsson 2016-06-15 22:26:01
   Svara
 • Det blev en väldigt kort stund med meditation idag. Började som sagt med stängda ögon, men sen öppnade jag och då kände jag mig så ledsen att det inte kändes som jag hade kraft att fortsätta- och ja jag är extremt trött idag. Får prova denna meditation när ja har lite mer energireserv. Idag blev det bara för mycket!

  Linda H 2016-06-15 22:13:47
  Svara
  • Svar på Linda Hs kommentar.

   Tack för din ärliga delning Linda. Fint att du lyssnar in hur kroppen och du känns, det är en mycket viktig del av att vara närvarande och meditera – att KÄNNA in. Men jag hör dig – så frustrerande när kroppen inte orkar med det man vill kunna göra!! Vi har alla sådana dagar. Kanske går det att vara lite stolt över att du lyssnade på dig själv och inte genomförde meditationen bara för att vara ”duktig”? Det är ett stort steg det med <3. KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-15 22:33:14
   Svara
 • Denna var lite lurig, får nog testa igen. Men helt ok, fick inte så jobbiga tankar utan brottades mer med att fokusera tankarna som vanligt 🙂

  Jennie Nord 2016-06-15 22:12:58
  Svara
 • Svår övning… Mycket tankar kring mina ögon och vidare till vad jag varit med om under alla år. Inte jobbigt med tankarna men en riktig utmaning att meditera med öppna ögon i ett ljust rum ? De 15 minuterna känns kortare och kortare för varje dag nu ? Svåraste utmaningen hittills ?? namaste ??

  Sara 2016-06-15 22:12:49
  Svara
 • Dag 4

  Det här är något jag inte är redo för än!

  För tillfället finns det lite för mycket negativa tankar för att kunna hantera en sådan här meditation. Jag jobbar på det och känner att jag gärna kommer tillbaka till den lite senare när jag känner mig lite mer redo.

  Det fick istället bli en till ”shaky” meditation (min favorit)! Och den var lika härlig denna gång:)

  Imorgon kommer jag tyvärr missa, men jag kommer att ”catch-up” man kan väl köra 2 meditationer på en dag?:)

  Kram och Namaste från mig

  Sara 2016-06-15 22:12:11
  Svara
 • Konstigt att det här med kroppen ska vara så känsligt! Jag har de senaste åren lärt mig att se min kropp som ett verktyg istället för ett objekt men ibland kommer gamla, mörka tankar tillbaka. De gjorde de idag, så mycket fokus under dagens meditation låg på yta istället för på att hitta stillhet. Det här är en teknik jag behöver utmana mig med fler gånger.

  Karin 2016-06-15 22:12:05 http://rawness.se/blogg/workoutinstyle/
  Svara
 • Första dagen jag körde direkt på morgonen. Tankeverksamheten hade inte riktigt kickat igång, vilket vet tur för va hård jag var mot mig själv. Men försökte intala mig själv att släppa alla negativa tankar och se bortanför, utanför eller kanske inuti. De första minutrarna var lååånga men sen när ömheten letade sig fram gick det alldeles för snabbt.

  Maria 2016-06-15 22:10:22
  Svara
 • Första gången jag testar meditation framför spegeln och tittar på mig själv. Inte helt bekvämt måste jag erkänna men kändes väldigt nyttigt och det blir definitivt fler gånger så jag lär mig älska det jag ser ordentligt och ärligt 🙂 Dock var jag väldigt stel i ljumskarna idag så hade lite svårt att sitta still. Jag har mediterat regelbundet ett par månader men bara suttit och fokuserat på andningen för det mesta så jätteglad för den här utmaningen så att jag får testa på nya meditationstekniker!

  Wictoria Alvarsdotter 2016-06-15 21:55:52
  Svara
  • Svar på Wictoria Alvarsdotters kommentar.

   Härligt att du delar Wiktoria! Nä visst är det spännande hur ovant och nytt det kan kännas att titta sig själv djupt in i ögonen så länge?! Fint att du är nyfiken på meditation!!

   josefinebengtsson 2016-06-15 22:17:18
   Svara
 • Jobbigaste meditationen hittills, inte för att det var svårt att hitta fokus utan att jag såg så ledsen och trött ut, mådde jättedåligt av att se in i mina ögon. När jag normalt kollar mig i spegeln ser jag ofta ett leende eller i alla fall energi i mina ögon. Med avslappnat ansikte såg mina ögon helt tomma ut. Jag fick en jättedålig känsla, tömdes på energi och mådde nästan illa. Jag har under de senaste 4 åren jobbat mig tillbaka från utmattningssyndrom, kanske var det det som speglades i mina ögon. Var tvungen att ge mig själv ett stort leende innan jag reste mig från golvet. Känns fortfarande tungt nu efteråt men leendet hjälpte lite.

  Charlotte 2016-06-15 21:33:12 http://www.thefreelanceyogi.com
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   TACK fina du Charlotte för din ärliga delning. Ja det är en stark typ av meditation då vi verkligen får se oss själva, bakom ytan och fasaden… Och många gånger kan man uppleva sorg eller övermäktiga känslor under eller efteråt <3. Fantastiskt att du stannade i övningen, MODIGT! Ta gärna en liten stund för dig själv ikväll om du hinner, gör en god kopp te, ta några djupa andetag och skriv några rader om upplevelsen. Vad var det som kändes tuffast? Vad var det du kom i kontakt med? Det brukar hjälpa mig att skriva lite om upplevelsen om jag har haft en stark meditation. Stor kram

   josefinebengtsson 2016-06-15 22:13:35
   Svara
 • Det var inte så starka känslor som letade sig upp till ytan. Jag könde mest kärlek till mig själv, min kropp och mitt utseende. Otroligt skönt! Jag hade förväntat mig att det skulle komma upp lite mindre goda tankar men de höll sig borta. Så man kan aldrig veta vad en meditation för med sig. Spännande att ha provat även om jag mikrosomnade några omgångar haha xD

  Moa Westman 2016-06-15 21:16:06
  Svara
 • Tänk att det är jag som är i spegeln,
  Det är en stark övning

  Karin O 2016-06-15 21:03:26
  Svara
 • Ja detta var verkligen annorlunda 🙂
  Tankarna idag gick på fullfart! Från att tänka på hur jag f-n jag ser ut som tex ett hängande ögonlock, finnig och fluffig till att jag faktiskt tänkte på att mina ögon är väldigt fina…men trötta. Och det var nyttigt att se. Jag behöver stanna upp och reflektera lite. Pausa!
  Kunde också se förbi alla finnarna som har dykt upp på senare tid av obalans i kroppen till att se att mina läppar har en fantastisk form. Det har jag aldrig tänkt på. Kanske det blev helt tokigt att jag tänkte så mycket, men för mig blev det ändå bra. Jag fick fokusera på något positivt i slutändan ?

  Katarina 2016-06-15 20:58:52 http://www.yogia.se
  Svara
 • Denna meditation var både läskig, härlig, sorgsam, obehaglig och vacker. En väldigt konstig och ovan upplevelse att se på och in i sig själv så länge. Viktig. Kommer absolut göra den igen. Namaste ?

  Sofia 2016-06-15 20:52:03
  Svara
 • En bra bit innan 20:00 startade jag med Tratak-spana in mig själv. Det har som blivit en liten meditationsplats i mitt nuvarande sovrum.. (Dagens övning var jobbig. Inte helt tillfreds med mig själv). Mina fötter somnar under varje meditationstillfälle, är detta vanligt? 🙂

  anna fältskog 2016-06-15 20:18:49
  Svara
  • Svar på anna fältskogs kommentar.

   Härligt att du fortsätter ta tid för meditationen Anna och att du delar! Mm det där med stickande och somnande fötter är väldigt vanligt. Vi är ju inte vana vid att sitta med benen i kors sådär… Nerverna kommer i kläm och då uppstår känslan av att fötterna domnar bort. Jag vet att det är lättare sagt än gjort men försök att koppla av. Och uppmärksamma fenomenet i lugn och ro. Känn efter hur det känns. Det kan kännas lite obehagligt till en början men efter att dum mediterat ett tag så vänjer sig kroppen vid ställningen och då avtar stickningarna. Känner du för stort obehag kanske du kunde prova att sitta på en stol under meditationerna? KRAAAM

   josefinebengtsson 2016-06-15 20:42:03
   Svara
 • Mycket kort stund med öppna ögon sedan liggande meditation till Snatam Kaur, ”I am ” pga migränattack som jag nu skall försöka sova bort i mörkt rum. Kommer att prova spegelmefitationen senare. Gjorde den ofta intuitivt under tonåren. Längesedan nu.

  Anchi 2016-06-15 19:30:20
  Svara
 • Oj, vilken upplevelse! På olika sätt:) Dels var det inte självklart lätt att titta mig själv i ögonen. (Jag fick ta på mina (ålders)glasögon…) I rummet där jag satt, så hade jag ett fönster på min vänstra sida, så vänstra delen av mitt ansikte var ljust och den andra halvan mörk. Och jag kände att det nog är lite så jag är. Och som kanske de flesta av oss är. Ljusa och mörka sidor. Och min insikt och tanke blev, att göra den ljusa sidan ännu större!
  Detta var också den jobbigaste utmaningen, där jag tyckte att tiden aldrig tog slut! Till slut tänkte jag, att om inte timern ringt om tre andetag, så måste jag se hur lång tid som är kvar! (Så har jag inte känt på de andra utmaningarna). Jag tittade och det var tre minuter kvar. Det klarar jag! Och det gjorde jag ju. När timern ringt och jag tittade ordentligt på den, så stod det 27 minuter och inte 15!:D Ha ha:D Men det gick det med!
  Tack igen, Josefine, för att jag får lära så mycket om mej själv!<3

  Caisa Wattström Parmlöv 2016-06-15 19:29:02
  Svara
  • Svar på Caisa Wattström Parmlövs kommentar.

   Haha strongt av dig Caisa att meditera nästan dubbelt upp idag ;-)! Ja det är en utmanande variant av meditation, det kan kännas underligt att titta sig själv i ögonen så länge vilket gör att det känns svårare än vanligt att få in lugnet och närvaron. Tack för att du är med och för att du delar <3! Kram

   josefinebengtsson 2016-06-15 19:58:28
   Svara
 • Oj, den här meditationen blev väldigt känslofylld och omtumlande. När jag insåg att jag inte kände igen personen i spegeln och kom på mig själv med att tänka att jag betraktade en främling, kom tårarna. Det var som att jag såg mig själv på riktigt för första gången. Kom fram till att jag är fin. Såg också att spegelbilden var trött, otroligt trött, och hon behöver bli väldigt mycket snällare mot sig själv. Är tacksam för den insikten. Avslutningsvis infann sig ett lugn. Jag får nog boka in fler stunder framför spegeln, så att jag lär känna främlingen.

  Sandra Junhammar 2016-06-15 19:00:03
  Svara
  • Svar på Sandra Junhammars kommentar.

   Tack för att du vågar dela din upplevelse Sandra! Och WOW – så fantastiskt fint att du kom i kontakt med din inre skönhet <3. Så glad att få göra detta tillsammans med er! Du är grym som kör!! KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-15 19:53:58
   Svara
 • Efter meditationen kom det känslor och sanningar som behöver tas om hand. Detta är mkt lärorikt. Ser fram emot många fler dagar med meditation.

  Sabrina 2016-06-15 18:23:31
  Svara
 • Första gången jag fokuserar på mig själv på det här sättet och snubben som tittade tillbaka på mig såg intressant och nyfiken ut med lugn och stadig blick. Jag försöker alltid ha ögonkontakt med människor jag möter så det var intressant att ha det med sig själv 🙂 Under några korta ögonblick tyckte jag att spegelbilden rörde på läpparna och huvudet liksom svävade… Det här var en väldigt intressant, spännande och lärorik meditation 🙂 Tack Josefine 🙂

  Bo Stenström 2016-06-15 17:13:40
  Svara
  • Svar på Bo Stenströms kommentar.

   ÅHH vad härligt att läsa Bo!! Ja visst är det spännande vad mycket som händer när man tittar djupt in i ögonen på sig själv?! Vad glad jag blir att du delar och att du är med och satsar så här på dig själv! Tack själv 🙂

   josefinebengtsson 2016-06-15 18:57:19
   Svara
 • Det här var riktigt svårt i början. Men snart kom tankarna som inte värderade kroppe oxå. De finns där. De lyfter mig framåt. Tack <3

  Emma 2016-06-15 15:54:51 http://Instagram.com/emmatstarsta
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Tack för att du delar Emma! Ja det är en utmanande variant av meditation som kan kännas svår och stark i början. Så underbart att läsa att du kunde känna en mer kärleksfull energi också. Grym du är som kör! <3

   josefinebengtsson 2016-06-15 18:54:27
   Svara
 • Att möta sig själv på det här sättet var otroligt svårt. Så fyllt av sorg. Men, jag kom en liten bit förbi det tror jag. Och en liten bit är bättre än ingen bit… Slutklockan skrämde livet ur mig, så någon annanstans var jag i alla fall. Måste sänka volymen på den för mindre abrupt avslut.

  Sofi 2016-06-15 12:19:19
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   åh jag känner med dig Sofi <3. Det är en stark meditation som för många av oss sätter igång mycket tankar och känslor. Vi är ju så ovana vid att se oss själva på riktigt på det där sättet så det bubblar ofta upp sorg eller lite övermäktiga känslor. Och jaa, en liten bit är väldigt mycket bättre än ingen bit. Vår kropp och sinne behöver oftast lite tid på sig att vänja sig så att ta små steg framåt är oftast det mest kärleksfulla vi kan göra mot oss själva.Ta gärna en liten stund för dig själv ikväll och skriv några rader om upplevelsen, vad var det som kändes sorgfyllt, hur gick tankarna? Brukar ofta hjälpa mig att landa lite efter en stark meditation. Grym du är som kör och TACK för att du delar!

   josefinebengtsson 2016-06-15 19:13:54
   Svara
 • Det var annorlunda att meditera såhär! Ibland när jag suddade ut fokus så såg jag mig själv som en äldre människa i spegeln, men så fort jag blev nyfiken och ville se mer så blev ju fokus tydligare och den här andra bilden försvann. Det är intressant att sitta och titta på sig själv så avslappnad, i vanliga fall när en går förbi en spegel så är det lätt att rätta till håret, le och liksom justera sin pose så den ser ut som en är van att se den.

  Efteråt så lade jag mig ner på golvet en stund och fick sällskap av min älskade katt på bröstet. Det var mysigt att avsluta på det sättet!

  Skrev ett inlägg igår på bloggen om upplevelsen och meditationsutmaningen, länkar till det i signaturen 🙂

  /Anna

  Beautiful Life 2016-06-15 11:07:28 http://beautifullife.se/meditationsutmaning/
  Svara
  • Svar på Beautiful Lifes kommentar.

   Ja visst är det spännande att se hur mycket man kan se och känna när man ser sig själv djupt in i ögonen :-)?! Låter som en väldigt härlig och fin stund med katten <3. Och TACK för att du också delar på bloggen. Kram!

   josefinebengtsson 2016-06-15 12:44:24
   Svara
 • Att sitta framför en kroppsspråk och möta sig själv blev en spännande och svår utmaning. Att möta sin egen blick utan att vika undan, titta bort eller blunda …
  Se sig själv. Jag som föredrar att blunda när jag mediterat! Ögonen som mötte mina var fokuserade, lugna och stilla. Vi lät andetagen komma och gå och jag fylldes av energi. Tror inte att jag kunde se bakom, inuti … behöver fler sittningar. Kände att jag gärna återvänder. Är sååå glad att jag är med i denna meditations utmaning! Vaknar varje morgon nyfiken på vad just denna dag ska erbjuda. Tack!

  Mia Haglöf 2016-06-15 10:58:07 http://Miassidor.blogspot.com
  Svara
 • Ser på mig som jag är. Helt naturlig. Inga filter. Ser in i mina ögon och de speglar vad jag känner. Känner lycka att de visar det jag känner. Det betyder att det inte bara känns inuti utan det syns utanpå.
  Jag har slutat att döma mig själv. Jag står upp för den jag är. Jag vågar vara jag.

  Anna 2016-06-15 10:25:46 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • För mig är det annorlunda att meditera med öppna ögon men samtidigt spännande. Att sitta framför en kroppsspegel och möta sin egen blick, sitt egna jag.
  Ingen låga att följa utan en lugna, stilla och fokuserade ögon. Att stanna kvar utan att blunda eller titta bort i femton minuter är verkligen en nyttig erfarenhet.
  Trots allt gick det bra och jag fick massor av energi. Vet inte om jag kunde se så mycket bakom fasaden? Jag tror att det krävs fler sittningar för min del.
  Dessa dagar är oerhört givande och jag vaknar varje dag och undrar vilken spännande utmaning som denna dag ska bjuda på. Är glad och tacksam att jag anmälde mig till detta. Tack!

  Mia 2016-06-15 10:19:14 http://miasidor.blogspot.se
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Sååå härligt att höra att dagens övning gav dig massa energi! Ja det är ju lite ovant sådär till en början att möta sin egna blick och spegelbild, vi är ju inte vana vid att betrakta oss själva på det där sättet. Och att SE något bakom ytan och fasaden kan låta lite flummigt och svårt men det handlar ju mer om att försöka känna in sitt riktiga jag, och se det vackra vi har INOM oss. Kanske kan du ta en liten stund för dig själv någon gång under dagen och skriva några rader om upplevelsen? Hur det kändes att betrakta DIG, vad du såg eller vilka tankar och känslor som började komma under övningen? det brukar hjälpa mig att samla mina tankar. Fint att ha dig med Mia!

   josefinebengtsson 2016-06-15 12:27:31
   Svara
 • Jag är så glad, trots att det bara är dag 4 så känns det bra att jag ger mig själv detta. Och att jag inte låter livet komma emellan som så många ggr förut. Att se sig själv i ögonen är ju inget man gör i vanliga fall så det var intressant, framför allt när man gjorde det i så lång tid som 15 minuter. Tyckte jag gick från att se sorg i ögonen till glädje, trötthet till vakenhet alla känsloregister passerade förbi och stundtals kändes det som att man mötte en främlingsblick.
  Men jag avslutade ändå med att se skönheten i ögonen och det ska jag försöka bära med mig.
  Tack för dag 4!

  Marlene Segerlund 2016-06-15 09:57:17
  Svara
  • Svar på Marlene Segerlunds kommentar.

   Åh TACK själv Marlene!! Ja visst är det en spännande övning?! Finns så mycket att läsa av och lära sig genom att bara studera sin egen spegelbild… Så fint att ha dig med och att du delar med dig av dina upplevelser! KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-15 12:10:19
   Svara
 • Denna meditationsform blev verkligen ett möte med mig själv. Direkt när jag öppnade ögonen började jag instinktivt söka efter brister att fokusera på. Jag fick leda tillbaka uppmärksamheten till andetaget många gånger. Meditationen var det första jag gjorde när jag gick upp så jag kunde också följa hur min blick och mitt sinne blev mer vaket och plötsligt var det som om jag mötte en annan person där i spegeln. Jag log utan att tänka på det och skickade ut positiv energi som liksom gick in i mig själv på ett konstigt sätt. Jag märkte en förändring hos mina tankar där jag slutade leta brister och istället gick in för det här mötet. Jag avslutade med ett ’Namaste’ som kändes både fint och ärligt. Tack tack tack Josefine för att du startade den här utmaningen, det är så spännande att lära sig mer om meditation och sig själv. Stor kram till dig!

  Zoe 2016-06-15 09:42:43
  Svara
  • Svar på Zoes kommentar.

   WOW Zoe, kan riktigt känna känslan i din upplevelse! Så fint att få betrakta förändringen från att döma sin spegelbild till att se sitt riktiga jag <3. KRAM

   josefinebengtsson 2016-06-15 12:07:48
   Svara
 • Det här var en jobbig meditation med många tankar, känner mig vemodig.

  Malin 2016-06-15 08:51:14
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Mm det är en stark meditation som ofta ger mycket tankar och stora känslor <3. Ta gärna en liten stund för dig själv någon gång under dagen och fundera på om det var något som kändes särskilt jobbigt? Har du provat att skriva några rader om upplevelsen? Det brukar hjälpa mig till att landa lite. Tack för att du delar Malin.

   josefinebengtsson 2016-06-15 11:56:32
   Svara
 • De senaste dagarna har jag mediterat på kvällarna och bestämde mig igår kväll för att mediterat tidigt på morgonen innan barnen vaknat. Men oj oj vilken chockupplevelse denna spegelmeditation blev. Kunde inte låta blir att döma och analysera mig själv i spegeln en hel KVART. Härreguuud, är det så här jag ser ut på morgonen? Vilka ögonpåsar, svullet ansikte, bitterhet…OCH tankarna bara malde på utan STOPP. Hjälp-hur-får-jag-tillbaka-min-skönhet? Ska jag acceptera kroniska ögonpåsar och bara släppa taget? ALLT speglar sig i ansiktet. Precis ALLT! Jag har botat mina sömnproblem med yoga, vilket jag stolt vill dela med mig. Men spåren lever kvar under ögonen. Jag behöver verkligen meditera, tack Josefine för denna utmaning.

  Lena 2016-06-15 08:48:01
  Svara
  • Svar på Lenas kommentar.

   Åh Lena tack för en modig delning <3. Mmm visst är det intressant hur dömande man kan bli mot sig själv när man hamnar framför spegeln?! Säga saker till en själv som man aldrig skulle drömma om att säga om någon annan. Det gör ont att inse att man har sådana dömande tankar om sitt utseende men det är ju genom att vi blir medvetna om att dom där tankarna finns som vi kan börja bli lite mer kärleksfulla mot oss själva.. Jag är så glad att du delar med dig och att du är med på utmaningen. TACK! och stor KRAAM!

   josefinebengtsson 2016-06-15 11:50:15
   Svara
 • Oj, jag har aldrig reflekterat över hur lite tid jag spenderar framför en spegel. Jag insåg precis att den enda vi har i lägenheten är badrumsspegeln och eftersom jag väldigt sällan sminkar mig så spenderar jag inte överdrivet mycket tid där. Ganska skönt ändå kanske, men det ska bli spännande att se hur det känns efter dagens övning. Jag måste bara försöka hitta en spegel som inte sitter fast ovanför handfatet först:)

  Therese 2016-06-15 08:19:14 http://theresewiksten.se
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Låter väldigt skönt med bara en spegel hemma och härligt att höra att du inte spenderar så mycket tid framför den :-). Kanske kan du sitta på en stol med en hög kudde på framför badrumsspegeln :)?

   josefinebengtsson 2016-06-15 11:43:26
   Svara
 • Att se MIG själv- som JAG är …. Naket, sårbar, dömande,rädsla,att se mig själv djupt in i ögonen en kvart är svårt- att vara sann mot mig själv- Sat Nam
  Tua

  Tua 2016-06-15 07:53:03
  Svara
  • Svar på Tuas kommentar.

   ÅHH Tua vad fina ord. Ja, det krävs mod att se sig själv bakom skalet. Se den vi verkligen är. Och det kan kännas svårt till en början. Men det är också så vi växer. Så håll om dig och var stolt för att du försöker och ger dig själv det här. Så glad för att dela detta med dig <3. Stor KRAAM!!

   josefinebengtsson 2016-06-15 11:36:31
   Svara
 • Ouf. Den gick rakt in. Väldigt starkt. Först en väldig ledsenhet som skjölde över men mot slutet en stark glädje. Bra också för mig som är så otroligt stel och har svag rygg att kunna kontrollera positionen.

  Daniel 2016-06-15 07:11:19
  Svara
  • Svar på Daniels kommentar.

   Mmm det är en stark meditation så det kan komma stora känslor.. Fint att du vågade och stannade kvar i det. Och TACK för att du fortsätter att dela Daniel! <3

   josefinebengtsson 2016-06-15 11:30:48
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!