Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MEDITATIONSUTMANING – Vad är meditation?

Meditationsutmaning

Foto – Adam Klingeteg

På söndag börjar min 21 dagars meditationsutmaning. Wihooo! En utmaning där vi mediterar en kvart per dag i 21 dagar. Första pris är en resa med Yogiakademin till Bretagne i sommar. Läs mer HÄR.

 

Innan vi sätter igång låt oss titta på vad meditation egentligen handlar om? Hmmm… det finns nog lika många svar på den frågan som det finns meditatörer men jag tror de flesta av oss kan enas om att det är tekniker för kroppslig och mental närvaro – ett sätt att gå utanför vårt sinne med dess tankar (som alltid tycks fokusera på dåtiden eller framtiden) för att istället landa i stunden.

 

Ett sätt att liksom börja ta kontroll över tankarna. Att förstå att vi inte är dem. Att förstå att bara för att en tanke ploppar upp så behöver den inte vara sann. I takt med meditationen så har jag insett att jag kan välja att tro på mina tankar eller inte. Vilket i sin tur leder mig till en känsla om vem jag är på riktigt, på ett djupare plan. Alltså bakom de där tankarna om vem jag är, hur min kropp ser ut, vad jag jobbar med, var jag bor etc.

 

Meditationen hjälper mig helt enkelt att landa i ett slags stilla varande där det andra ”ytliga” aspekterna spelar mindre roll. Jag skulle ljuga om jag sa att meditationen gjort att jag helt slutat bry mig om yttre aspekter – jag är mänsklig så det gör jag fortfarande. Tiden i meditation ger mig dock ofta glimtar av något mer – den där känslan av kärlek och harmoni som alltid finns där inombords, oberoende yttre omständigheter.

 

Hoppas du vill vill vara med på min utmaning :-). Kommentera gärna om du har frågor. #josefinesmeditationsutmaning <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag tjuvstartade lite idag för att försöka få in meditationen, har varit oerhört stressad det senaste och känner att yogan verkligen har räddat mig men tror att meditationen kan ge mig ytterligare ett lugn som jag behöver. Ska bli så skönt och bra med din utmaning!

  Ida L 2016-06-09 19:36:40
  Svara
  • Svar på Ida Ls kommentar.

   Åh bästa tjuvstarten!!! Precis – jag känner också att meditationen ofta tar det en nivå djupare. Det är där jag verkligen landar. Älskar att du är taggad på utmaningen! <3

   josefinebengtsson 2016-06-10 10:38:56
   Svara
 • Så kul! Jag vill hänga på!

  Chris 2016-06-09 15:27:55
  Svara
 • Vad roligt! Jag vill verkligen vara med 🙂 Har för några månader sedan upptäckt meditationen och provar lite olika typer av meditation beroende på vad jag känner för dag för dag så den här utmaningen ska bli spännande!

  Frida Lång 2016-06-09 10:09:51
  Svara
  • Svar på Frida Långs kommentar.

   Jaaaa – va roligt. Ser fram emot att höra dina kommentarer vad du tycker om dessa olika meditationer. Vi kommer göra alltifrån sittande med slutna ögon till aktiva shaking meditationer :-). Superfint att ha dig med. KRAM!

   josefinebengtsson 2016-06-09 14:07:21
   Svara
 • Hur går man med i utmaningen?

  Kat 2016-06-09 08:56:12
  Svara
  • Svar på Kats kommentar.

   Du är med NU ;-). Nämen kika in på bloggen på söndag för att se första övningen och då skriver du bara en kommentar under inlägget om din upplevelse av meditationen den dagen. Jättekul att du är på!!! <3

   josefinebengtsson 2016-06-09 14:08:33
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry