Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Kan man tävla i yoga?

josefine bengtsson. Kan man tävla i yoga josefine bengtsson. Kan man tävla i yoga

Foto – Adam Klingeteg

 

Alltså – läste just det sjukaste, International Yoga Competition. Haaalllå, det e ju heeeeelt knäppt att tävla i yoga?

 

Yoga är ju motsats till tävlan –  och då jag har den där prestationsnerven i mig så triggar detta mig extra mycket. Kan inte ens yogamattan få vara en plats där vi släpper strävan om att bli bättre (bäst!) och bara får vara exakt som vi är?

 

Innan jag läste mer om det hoppades jag lite på att tävlingen i alla fall skulle handla om… Vem som har mest närvaro? Vem som ser sitt ego mest? Vem som kan lyssna mest på sin kropp? Vem som kan leva i tillit?

 

Men givetvis handlade tävlingen endast om det yttre… Hur kroppen såg ut i de olika positionerna? Vem som hade perfektast linjering vilket ju bara det är fullkomligt idiotisk – vem bestämmer vad som är bäst linjering? Vi har ju alla helt olika kroppar och behöver givetvis modifiera positionerna efter hur det känns i vår kropp – å det är ju ingenting som domaren kan veta…

 

Jag visste att det fanns tävling i bikram yoga vilket fått mig att dissa den yogaformen (också på grund av speglarna i för sig) men att det görs i vanlig yoga också gör mig lite ledsen. Är det inte bättre att döpa det till gymnastiktävling bara?

 

Läs gärna mina tankar om den populära yogaformen Bikram HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Det är helknas med tävling i yoga! Jag tycker dock det är synd att så många dissar bikram. Jag älskar bikram, för mig är det precis som du säger en plats där jag får vara migsjälv. Jag behöver inte bevisa någonting utan gör precis som jag känner. Angående speglarna så älskar jag dom! Det är för det första enklare att se hur man gör allting och i t ex standing bow så älskar jag att se migsjälv se så otroligt badass cool ut! Det kanske handlar om ens inställning men det finns så mycket mer i bikram än det militära, tortyriska som många ser..
  Var bara tvungen att säga det! Du är awesome!

  Yrsa 2016-05-26 12:45:05
  Svara
  • Svar på Yrsas kommentar.

   Jaaaa Yrsa – helknas är rätt ordet! Tack, för du delar dina tankar om Bikram också. Intressant – jag tror kan man hantera speglarna och fortfarande ha sitt fokus på hur positionerna känns i sin kropp (istället för bara hur den ser ut i speglarna) så är det ju enmas problemas :-). TACK fina. KRAAAAM!

   josefinebengtsson 2016-05-26 13:14:25
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!