Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nyckeln till harmoni – kontroll över mobilen 

Nyckeln till harmoni - kontroll över mobilenNyckeln till harmoni - kontroll över mobilen  IMG_5978

Nyckeln till harmoni nuförtiden tror jag är att ha disciplin vad gäller mobilen. Shit vad den ständigt tar ens fokus, typ tar över våra liv.  Jag skrev häromdagen om ”5 tips att hitta jobbfokus” – det kan vara svårt att ”lyckas” med alla de punkterna varje dag men en sak som jag är väldigt strikt kring är att starta dagen utan mobil, starta dagen i fligthmode. Då hinner jag landa med mig själv, känna in kroppen och hitta en inre styrka som jag sen kan använda för att inte sugas in lika mycket i mobilen när jag väl slår på den. För jag har nämligen märkt vilken makt denna apparet har över mig – den tar ofta befälet och aktar jag mig inte så hamnar jag ofta helt i dennes kontroll.

 

Börjar jag dagen (gärna de första 2-3 timmarna efter att jag vaknat) utan mobil så kan jag ofta också lättare så emot mobilens frestelser (instagram, Facebook, whatzapp…) även när jag väl slår på den.

 

Under dessa morgontimmar känner jag mig ofta så fri, så närvarande. Jag kan göra min yoga, meditation, avslappning och äta min frukost utan en miljon intryck från andras liv, utan något annat som stör. Det är vackert. Det är jag tacksam för varje dag.

 

Går det inte att ha flightmode i 3 timmar varje morgon (vilket är helt förståeligt) så kanske det går i någon kvart i alla fall medan du går upp på yogamattan, tränar, lagar frukost eller vad du nu pysslar med på morgonen. Och går inte heller det så kanske du i alla fall kan låta bli internet den första stunden på dagen (telefonen i sig med sms och samtal är ju i alla fall för mig långt ifrån det största problemet).

 

Läs gärna fler liknande tankar här…

Min perfekta morgon

Jag älskar flightmode

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Åh den där översta bilden är helt fantastisk! Supervackra färger och nice komposition. Jag har förresten också börjat låta bli mobilen och facebook, så himla skönt att komma över det beroendet! Så mycket lättare att vara ”här och nu”.

  Vic 2016-05-12 23:11:25
  Svara
  • Svar på Vics kommentar.

   Heeeeej Victoria! Jaaaa, tack – sååååå vackert på min favvo brygga i Halmstad. YEAH – snyggt att du lyckas ta dig ur det där beroendet. Inte lätt men det är verkligen en frihetskänsla utan mobilen! KRAAAAM!

   josefinebengtsson 2016-05-13 11:09:11
   Svara
 • Hej fina du! Kommenterar ang din senaste instagrambild där du står i en asana i form av standing split – superfin!! Jag praktiserar denna själv med tycker det är himla svårt att få en rät linje vad gäller låren/benen (om du förstår vad jag menar?). Har du tips på hur man enklare kommer in i positionen? Tycker du att det i detta fall mest handlar om att vara flexibel eller krävs det att man verkligen är inne i ”flowet” och har fokus? Vad bör jag främst tänka på/ha mitt fokus någonstans?
  Tusen tack för din dagliga dos av inspiration för övrigt!! Kram

  Julia 2016-05-12 14:48:29
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Heeeejsan Julia! Kul att du följer mig på Insta också :-). Jaaaa – den är en härlig positionen framförallt för höfterna. Det är lättare att komma in i den (och få en rät linje) om du värmt upp kroppen och andningen en stund innan. I vinyasaklasser är det ofta en såkallad peakposition dvs att hela klassen är uppbyggd för att värma upp kroppen för denna pose. Så gör gärna solhälsingar och höftöppnande övningar innan du gör denna pose. Å glöm inte närvaron såklart! Lycka till. Stor kram

   josefinebengtsson 2016-05-12 18:41:52
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!