Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hej då Indien.

image image image

Hej då Indien. Hej min kropp. Hej min själ. Hej mitt liv. Shit, jag har bara varit här i 9 dagar men det har gjort underverk. På riktigt läkande underverk.

 

Efter att ha bott på retreat med massor av människor de senaste månaderna åkte jag till Indien med lite av en ”socialöverdos”.  Att bo i ”yogakollektiv” är min dröm och jag är galet tacksam över att jag får göra det så stora delar av året. Tacksam över alla nya härliga vänner det ger mig.

 

Men innan Indien skrek min kropp och själ efter ensamtid och hade nog gjort det ett tag. Men eftersom jag inte lyssnade på de subtila signalerna (dvs fortsatte umgås med folk 24/7) gav kroppen mig starkare och starkare varningar… mitt högra knä svullnade upp, min kind fick massa utslag, min mage började krångla och jag sov dåligt… Jobbigt men ibland krävs det visst!

 

Efter de här ensamdagarna i Indien känner jag mig HEL igen. Knät är i toppform, utslagen är borta, min mage på strålande och jag sover som en prinsessa.  Det finaste av allt – jag är så närvarande & klar för tillfället. Tar med mig det hem till Sverige nu. Wihoooo ser fram emot vår i Stockholm. Nu ska jag stanna hemma ett tag.

 

KÄRLEK!

 

Läs gärna mer om att resa ensam HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Josefine! Jag tror jag har skrivit tack i varje kommentar jag skrivit till dig, men din blogg är verkligen en plats för ro, reflektering och oändlig inspiration. Så än en gång – TACK <3

  Till något helt annat. När du skriver att din mage krånglar blir jag nyfiken på din "kunskap" om detta. Du kan mycket om ayurveda som jag förstått det, vilket är något även jag förlitar mig starkt på. Jag har haft problem med magen den senaste tiden, den blir uppblåst i princip så fort jag ätit och speciellt när maten jag ätit har innehållit gluten, mjölk eller socker. Jag har även testats för glutenintolerans men det visade sig vara negativt. I övrigt äter jag väldigt bra "ren" ekologisk och hälsosam mat. Så jag undrar, vad gör du med din mage krånglar? Har du några tips som har funkat för dig?

  Välkommen hem till Sverige och våren! Stor kram!

  H 2016-04-07 18:32:06
  Svara
  • Svar på Hs kommentar.

   Heeeej fina du. Åh va glad jag blir att höra att du läser. Tack till dig.

   Yes – magen är intressant. Faktiskt något som ledde mig in på tenn banan från början. När jag var runt 9 år började jag få jätteproblem med magen och testades för det mesta…allergier och annat. De traditionella läkarna hittade egentligen inte så mycket – de sa att det var mjölkprotein och glutenallergi så höll mig borta från det men magen fortsatte krångla. När jag var 15 år så hittade jag min första ayurvediska läkare – hon såg allt på ett annan sätt, som en helhet. Och funderade inte bara på vad det var jag åt, utan även hur jag åt och framförallt hur jag mådde.

   Med åren har jag insett mer och mer att magont är ett sätt för kroppen att tala till mig – typ säga ”Josefine, nu är det dags att chilla ner, släpp den där oron” etc. Det är aldrig kul med magont men kanske också bra att kroppen säger ifrån ibland. Numera brukar jag sätta mig och meditera när jag har ont (har jag för ont för meditation så lägger jag mig och gör en avslappnande yinyoga istället). Givetvis spelar det roll vad vi äter men jag har exempelvis märkt att under mina vipassana retreat har jag aldrig magont trots att det ofta serveras det typ komjölk, vitt bröd, ris och banan saker som jag annars kan få ont i magen av. Under dessa retreat har jag ju ingen stress i kroppen och jag äter väldigt långsamt.

   Bort med magondo nu :-).

   STOR KRAM KÄRA DU!

   josefinebengtsson 2016-04-11 10:59:51
   Svara
 • Hej Josefine!
  Kommer du att hålla i några yogaklasser hemma i stockholm eller ska du vara helt ledig från den biten under våren? Vore fantastiskt kul att få gå på en klass med dig!
  Kram och välkommen hem till Sverige:)

  malin 2016-04-07 15:25:05
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Heeeeej Malin! Yes – lite klasser får det allt bli. Kat älskar ju att undervisa så kan nog inte hålla mig borta. Håller på att planera lite grejer nu. Skriver här på bloggen när jag vet mer. Har ett retreat utanför stockholm den 22-24 april också :-). Hoppas vi ses på mattan snart. STOR KRAM!

   josefinebengtsson 2016-04-11 11:01:00
   Svara
 • Jag känner så väl igen mig i det du skriver om att behöva sin ”ensamtid”… men inte så lätt i dagens samhälle. Tycker att det mesta går ut på att vara social och ”på” hela tiden. Jag har väldigt svårt när det blir för mycket intryck då det tar tid för mig att sortera dem – något som verkligen påverkar vardagen (negativt) i form av sådana symptom du beskriver. Kroppen talar verkligen om direkt när något skaver… och det skrämmer mig lite. Om jag bara vore extrovert; hade de problemen ens existerat då?

  Liksom du (även om jag ej kommit lika långt) så har jag en önskan om att jobba med yoga på heltid, och även där tycker jag det kan vara svart att handskas med allt runtomkring själva yogan (kundkontakt, marknadsföring, sälja, prestera). Inte för att jag inte tycker om det, men min kropp och mitt huvud drunknar i all info utan att jag har kontroll… och plötsligt får man alla dedär jobbiga symptomen utan att man vet hur det hände.

  Jag kan verkligen rekommendera en bok som jag precis börjat läsa (och som jag tror du hade gillat). Den handlar om introvertas betydelse i ett samhälle som är mer ”tillrättalagt” för extroverta: Susan Cain – Tyst

  Catarina 2016-04-07 13:07:01 http://novoyoga.blogg.no
  Svara
  • Svar på Catarinas kommentar.

   Åh tack för att du delar Catarina. Yes, känns igen mig i allt det du skriver. Min hatkärlek till exempelvis blogg, instagram, fb etc. Så fint sätt att sprida yogan ibland måste jag bara trycka på AV. Något som funkar för mig är ju att stänga av internet stora delar av dagen. Jag tar några timmar varje dag för att svara på mail etc men sen tar jag bort internet på mobilen och slår ihop datorn. Det gör mig lugn.

   Tusentack för boktipset, verkar grymt. Den ska jag genast kolla.

   STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-04-11 11:05:44
   Svara
 • Låter som en fantastisk resa 😉 Hoppas det blir noen fler yoga klasser i Stockholm! God tur 😉

  {"author":"Patricia Jacobsen" 2016-04-07 12:41:38
  Svara
 • Så tönkvärd och viktigt inlägg!

  Gabriella 2016-04-07 11:23:19 http://Gabella.devote.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!