Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Yoga med bloggerskor!

Yoga med bloggerskor!Hitta stillhet!IMG_4681

Foto – Adam Klingeteg

Förra perioden hängde ett gäng underbara tjejer här med oss och yogade med Yogiakademin. Michaela Forni och Margaux Dietz (som var med oss i somras) men även Angelika Blick, Josefin Dahlberg och Ingrid Andersson. Fem magiska tjejer som har som heltidsjobb att blogga, Instagrama och inspirera människor. Jag bloggar ju också men liksom inte riktigt på den professionella nivån :-). Jag visste sen innan att de är härliga tjejer men jag oroade mig lite att de skulle ”skolka” från klasserna för att jobba…dvs. fota, skriva och hänga med sina datorer. Givetvis är det inget tvång att vara med på alla klasser här men det blir fint för hela gruppen om alla är med så mycket som möjligt. Det skapas liksom en grym gruppkänsla då. Men mitt dömande om att de skulle skolka var helt fel – de alla gick ALL IN och var med på all yoga och meditation.  Wiheeeeee!!!!

 

Under dagarna här pratade vi massor om deras jobb. Hur mycket press det finns i den världen – skriva alla inlägg, hinna svara på hundratals kommentarer och mail, ständigt bli bedömd av så många… kanske framförallt när det kommer till det yttre. Även jag som inte har så stor blogg kan känna den stressen ibland… och då finns det inget bättre än att gå in i flightmode en stund och hänga i havet eller på yogamattan. Släppa det yttre och fokusera på känslan i kroppen istället.

 

Det var superkul att ha med dessa tjejer i gruppen. De alla är fulla av sprudlande energi, värme och klokhet. Väldigt inspirerande. Tacksam för det!!!!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vilka vackra bilder, ser underbart ut med alla fina färger! Jag har en fråga till dig, hur ser du på att yoga under mensen samt under månens olika faser t.ex. fullmåne? Har hört flera olika svar på detta, är lite nyfiken på hur du tänker! Kramkram <3

  H 2016-01-31 22:12:51
  Svara
  • Svar på Hs kommentar.

   Heeeeej fina! Tack. Kul att du läser. Tack för frågan – gav mig inspiration till ett inlägg om ämnet. Så kommer mer info inom kort men svarar lite nu också… många yoga traditioner hävdar att man inte ska yoga under mensen då det går emot mensen naturliga nedåtgående flöde (i yogan jobbar vi ju upp energin). Det i sin tur kan göra att mensen stannar av. Min kropp skriker efter att ligga still i början av mensen – den vill göra restorative yoga och meditera inte flöda eller träna. Numera lyssnar jag på det – det diggar min kropp. När det kommer till fullmånen så hänger det lite samman… jag har ofta svårt att sova när det är fullmåne vilket gör att jag är trött dagen efter och då behöver vila snarare än röra mig för mycket. Viktigas är nog att känna in sin kropp varje dag och därifrån ge den vad den frågar efter. STOR KRAM!!!

   josefinebengtsson 2016-02-04 22:06:53
   Svara
   • Svar på josefinebengtssons kommentar.

    Tack för svaret och tack för inlägget om ämnet! Så härligt att du delar med dig av dina sunda och balanserade tankar, jag kan inte instämma mer om att lyssna på sin kropp alltid är den rätta vägen. Härligt att du följer samma filosofi och inte en massa ”regler”. Det är spännande att få läsa om dina tankar kring yogan, meditation, mat och livet i allmänhet, TACK! Stor kram till din fina!!

    H 2016-02-07 11:04:05
    Svara
    • Svar på Hs kommentar.

     Ahhhhh….tack kära du. Blir så glad av att höra att du läser. Yes, yes, yes….kroppen är så vis när vi vågar lyssna men ibland glömmer man… njut av din dag. Kram kram kram

     josefinebengtsson 2016-02-09 19:51:21
     Svara
 • Hej Josefin!

  Tack for en skon blogg! Den formedlar verkligen lugn o livsgladje mitt i vardagen.

  Du namnde i ett tidigare inlagg om ett holistisk wellness center (eller liknande, jag minns inte exact) som du akte till i Indien for benet. Kan du snalla snalla snalla beratta mera om dethar sjalva centret, samt de olika behandlingarna du fick?

  Jag kampar sjalv med halsan och skulle garna ta en eller tva manader ledigt fran jobbet och aka till ett riktigt bra holistist halsocenter, for att fa en chans att heala innifran pa alla satt och vis.

  Jag skulle vara hemskt tacksam om du kunde beratta mera! Osterlands halsofilosofi ar sa otroligt spannande o framfor allt nyttigt for oss vasterlanning att ta del av (och acceptera!)

  Ha en underbar sondag/start pa veckan! Namaste.

  Kat 2016-01-31 11:06:55
  Svara
  • Svar på Kats kommentar.

   Hej Kat! Åh kul att du läser. Åh va fint att du tagit ledigt för att åka iväg och ta hans om dig själv och din kropp – helt rätt. Centret jag var på heter Somatheeram (http://somatheeram.in) och ligger i Kerala. Det är ett av de äldsta och mest klassiska Ayurveda retreaten i världen. De gav alltifrån oljemassage behandlingar till olika kost/örter. Generellt ser de kroppen som en helhet så de jobbar med alla delar på många olika vis… Jag skulle kunna skriva mycket om det här…lovar att det kommer fler inlägg om det inom kort. :-). Yes, yes, yes för Österläsnk medicin. Så himla spännande! Skickar healing till dig. STOR VARM KRAM!

   josefinebengtsson 2016-02-04 22:01:11
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!