Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Yoga istället för gymmet?

Yoga istället för gymmet

Foto – Peter Sahlberg

Jag brukar för det mesta undervisa yoga på renodlade-studios (Urban Om och Yogayama) och Yogiakademiretreats men för ett tag sen undervisade på ett gym! Det var faktiskt längesen jag ens var på ett gym. För några år sen hängde jag på gymmet varje dag – min taktik för att få bort all stress ur kroppen.

 

Jag sprang och sprang på springbandet utan att ens känna min kropp – jag var helt i mitt huvud (jobbade fortfarande). Efteråt mådde jag sjukt bra (stenhög på endorfiner). Problemet var bara att de där ”må-bra” känslorna försvann snabbt och efter ett tag var jag till och med tröttare än innan passet. Inte så konstigt, jag hade ju tränat bort min energi.

 

När jag yogar skapas istället energi i kroppen och jag är inte bara i mitt huvud – JAG ÄR I MIN KROPP (prova att stå på händer och jobba samtidigt, går inte!)

 

Läs gärna inlägget ”Var yoga min jogging?”.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Josefine! Jag vill börja med att tacka för en härlig och väldigt inspirerande blogg. Jag har nyligen upptäckt yogan och alla dess fördelar, och har hitintills använt en ganska enkel och billig yogamatta från Casall. Jag tänkte nu önska mig en bättre matta i julklapp och undrar om du har några rekommendationer? Det skulle även vara intressant att höra hur du ser på bikram/hot yoga? Allt gott! 🙂

  Nina 2015-12-08 20:21:52
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hej Nina! Åh tack för fina ord. Så kul att höra att du läser. Det är stor skillnad på olika yogamattor. Många av de billigaste brukar gå sönder väldigt fort och kan ha dåligt grepp (liksom halkigt). Eftersom mattan är det enda redskapet vi behöver i yogan kan det ju vara värt att investera i en som har lite bättre kvalitet :-). Jag gillar Lululemons mattor jättemycket. Deras grepp är gjort av samma material som tennis-rack vilket gör att man inte glider. Checka www.eu.lululemon.com.

   Jag har ett ganska stort motstånd till Bikram yoga. Jag kan tycka att det är superskönt att yoga i lite värme men när det är för varmt kan det skada lederna då värmen gör att man blir ”överrörlig” och går över sin gräns. Men det är inte därifrån mitt motstånd kommer – det är speglarna. För mig är det svårt att fokusera på känslan i min kropp (meditationen av praktiken) när jag behöver stå och stirra på mig själv halvnaken i spegeln :-). Är man lagt åt prestationshållet (som jag är) passar inte bikram så bra. Det kan bli mer en tävlan att försöka skapa en perfekt position i den där spegeln. Läs gärna – http://josefinesyoga.metromode.se/2015/10/25/yoga-utan-prestation/

   Hahaha…blev värsta långt svar men hoppas det gav dig svar… jag menar inte att raljera totalt på Bikram. Det kan säkerligen passa jättebra för vissa människor som är bättre på att hantera spegeln. Lycka till. KRAM!

   josefinebengtsson 2015-12-08 20:54:05
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson