Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Min drömvärld – Yogiakademin

Yogiakademin

yogiakademin

Yogiakademin

Foto – Adam Falk (Damaspirit)

Genom att skapa Yogiakademin har min drömvärld blivit verklighet. Jag är nämligen helt säker på att världen blir en härligare plats om fler personer förde in yoga och meditation i sitt liv. Och det är just därför jag brinner för att sprida detta till svenskar genom att undervisa yoga och meditation på härliga platser runt om i världen.

Tillsammans med Jens Holmer och Peter Sahlberg, killarna bakom grymma Surfakademin, driver jag reseföretaget Yogiakademin. Det vi gör med Yogiakademin är att kombinera en härlig yttre miljö med en spännande inre praktik. För visst är det så att det är först när vi är i inre harmoni som vi verkligen kan njuta av härliga yttre faktorer som vacker natur, god mat och trevligt sällskap. Vi har valt spännande destinationer som för de flesta är oupptäckta, tagit fram ett mat koncept som givetvis är hälsosamt men samtidigt otroligt smakrikt. I somras hade vi ett gäng magiska retreats på ett slott i Bretagne, nu avslutade vi precis ytterligare några i Biarritz och snart är det dax för Big Sur och Santa Teresa.

Med Yogiakademin vill vi helt enkelt så ett frö för ett långsiktigt välmående, både mentalt och fysiskt – och göra den resan spännande och rolig. En resa som varken handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål.

Vi har några platser kvar i Santa Teresa i vinter så spana gärna in www.yogiakademin.se.  Hoppas att vi ses i solen snart!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Josefin!

  Så kul att läsa dina berättelser om hur du har skapat denna yoga värld! Helt fantastiskt och jag älskar hur fokus är att kombinera Yogan med härliga platser runt om i världen. Jag älskar att resa och skulle verkligen vilja praktisera yoga mer dock tycker jag det är ganska svårt eftersom det är väldigt dyrt att börja med yoga jämfört med vanlig träning (är som du och är ute och springer hela tiden) samt när man går på yoga klasser är det också svårt att få hjälp och komma in i det där ”inre lugnet och närvaron”. Så i 9 fall av 10 känns det som att man gör helt fel och faktiskt inte får ut det man borde av yogan. Du ver säkert vad jag syftar på och kanske inte ha någon lösning, men kanske några tips?

  Hade bäst 🙂 /JW

  Jessica 2015-10-08 12:18:21 http://twoworldsonelife.com
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Hej Jessica! Åh kul att höra att du gillar läsningen. Jag HÖR dig. Förstår precis vad du menar. Du gör garanterat inte helt fel, det kan ta lite tid att hitta närvaron i yogan. Jag vet många otroligt duktiga yogalärare som skapar magi i yogasalen, det blir en otrolig närvaro som alla känner. Men ganska yogaklasser kan kännas mer som prestation än något annat. Vi är människor, vi kommer alltid att titta runt jämföra oss. Mitt tips på en vanlig klass är att blunda så mycket som möjligt och försöka släppa vad alla andra tycker och istället föra uppmärksamheten till känslan i din kropp. Göra klassen till din, lyssna lite mindre på läraren till och med. Min lösning är att använda ögonbindlar under fösta halvan av klassen, då blir det liksom omöjligt att titta runt och betydligt lättare att hitta närvaron i sin egen kropp. Kom gärna igång med lite yoga hemma också, typ börja dagen med 1-2 solhälsningar som sen kanske blir fler. Självklart är du också varmt välkommen att åka med Yogiakademin på en resa, då får du lära dig massa tekniker och en egen sekvens. LYCKA TILL!!!!! Kram

   josefinebengtsson 2015-10-08 14:40:43
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!