Går det att landa i stan?

Jag njuter verkligen av Stockholm just nu, att kunna gå på härliga yogaklasser, få uppleva hur bladen skiftar färg, gå på spännande möten, ha tid att jobba med datorn och träffa vänner.

 

Men när jag lyssnar så finns det samtidigt en längtan att landa inåt, på riktigt, igen. Något som jag aldrig lyckats göra fullt ut i en stad. En stad där vi ju fullkomligt invaderas av intryck varje vaken minut. En stad där det är svårt att hitta ett jobb som inte involverar ständig uppkoppling. En stad som helt enkelt går jävligt fort. Givetvis kan jag bara veta hur det känns för mig men när jag levt i detta intensiva tempo för länge tappar jag ofta bort mig själv. Jag tappar kontakten med min själ, blir blind för det större perspektivet och snöar in mig på små detaljer. Allt blir livsviktigt, jag bli en slav under datorn och telefonen samtidigt som jag låter to-do listan styra min dag.

Så jag börjar känna mig redo för en stund av mer intensiv meditation och tystnad. Snart så snart åker jag till Indien igen för att ge mig tid för just det. Det finns ju de som väljer att leva hela livet i ensamhet, i en grotta i bergen eller som nunna i kloster. Det finns definitivt dagar då jag också är lockad av det. Dagar då jag vill lämna staden för gott och dess vardagliga dilemman, relationers frustration och tillvarons tragedier för att leva resten av livet som eremit i oförstörd natur, sittandes i meditation. Dagar då jag bara vill vara i stillhet för att landa i den där vackra känslan av samhörighet med den större mystiska helheten.

 

Men jag inser ganska snabbt att det är en flykt från det som faktiskt är livet på riktigt. Trots att den samhörigheten känns fullkomligt förtrollande så är det likt en drogupplevelse något som blir betydelselös om visdomen jag får därifrån inte kan inkluderas i min vardag. Om den hänförande upplevelsen av samhörighet med det där ”större” inte går att överföra till känslan av samhörighet i mina riktiga relationer.

Hursomhelst, några dagar då och då av egentid, intensiv meditation och tystnad – fördjupar mina relationer och gör på något vis att jag ser hela mitt liv med mer visdom, klarhet och kärlek. En sådan period gör ofta att jag får perspektiv på min vardag – det blir ett sätt att hinna notera allt det vackra som redan finns där, ett sätt att se var en förändring behöver ske, ett sätt att hinna uppleva tacksamhet för att jag redan har.

 

Det handlar väl någonstans om balansen mellan dessa båda motpoler, stilla retreat och snabba samhället. I en utopi kanske behovet av den där veckan som eremit inte borde uppstå men jag tror det är nästintill omöjligt om vi väljer att leva i samhället.

Min slutsats är – ÅK PÅ RETREAT. Och det skriver jag inte för att sälja resor. Det är ord från min själ, något jag personligen får så mycket klarhet och läkning av. Givetvis är det från den insikten jag tyckte att Yogiakademin behövde skapas men det finns ju mängder av andra sätt att hitta den inre friden. Vandra i naturen, vipassana, fiska, plocka svamp…välj det som lockar dig men stäng av mobilen och ge dig själv mer än en 90 minuters yogaklass eller en skogspromenad några gånger i veckan.

 

Att landa i närvaro eller meditera i vardagen är givetvis också otroligt givande och ska absolut inte underskattas men för att verkligen gå djupt tar det några dagar och timmar av stillasittande observation. Det går helt enkelt inte att komma in i samma tillstånd av själslig läkning när man kollat Facebook och mailat samma dag. Så när du känner samma behov är du varmt välkommen att rulla ut din yogamatta bredvid min på min paradisstrand i Indien.

Foto: Adam Falk

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Your post brings to me many useful information and I hope that you will add more articles in the future. In particular, I hope that topics related to uno online can be released. I like this field.

  elisagilbert 2024-03-27 04:07:52
  Svara
 • Thank you for all the other exciting articles. Where else can such perfect writing methods be used to obtain such information? Next week I will have a presentation and I am looking for such information.토토사이트

  토토사이트 2023-10-25 01:48:22 https://totowho.com
  Svara
 • I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

  gate io da yeni listelenecek coinler 2023-05-21 17:36:46 https://www.gate.io/tr/signup/XlQVXVo
  Svara
 • Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

  binance jak zacząć 2023-04-06 07:50:59 https://www.binance.com/pl/register?ref=GX6KIQXH
  Svara
 • TACK för att du läser och delar Emma. WOW. så bra du börjat blogga. WIHOO! Du skriver ju så ärligt och fint. Yes yes yes… du får skicka länken när du är redo ;-). Det är verkligen så fint att ha dig här genom alla år och utmaningar. Tack tack tack för det. OCH lycka till med bloggen. WIHOO. Stor kram

  Svara
 • I found this post very exciting. I am also sending it to my friends to enjoy this blog.

  Svara
 • I’ve been surfing online for more than 5 hours today, yet I never found any interesting article like yours without a doubt. It’s pretty worth it for me. Thanks…

  last line no longer available 2022-10-26 09:26:20 https://wikiguide.tips/how-to-fix-last-line-no-longer-available-on-iphone
  Svara
 • comprare patente originale.
  comprare patente di Guida

  Duarte 2022-10-25 19:34:40 https://comprarepatenteregistrata.com/
  Svara
 • This is an excellent post I seen thanks to share it. It is really what I wanted to see hope in future you will continue for sharing such a excellent post.
  Freddie Mercury Yellow Jacket

  Andrew Mark 2022-09-23 11:08:18
  Svara
 • Så fina bilder och så bra texter du skriver!

  Josefine 2018-10-24 13:14:22 https://luckytarot.se/
  Svara
 • Får man fråga vart i Indien du ska? Supersugen på att resa till Indien själv nämligen för yoga och meditation 🙂 hoppas du får en fin och stilla resa

  Therese 2018-10-09 22:49:47
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   WIHOOO Jag ska till Khola Beach. Mitt hem i indien :-). Helt magis paradisstrand. Kom och hälsa på eller häng med på ett retreat. Yogiakademin.se i så fall ;-).

   josefinebengtsson 2018-10-17 14:35:53
   Svara
 • Åååh Josefine!! Tack för dina magiska ord. Igen och igen och om igen. Ny fotograf, men även oerhört fina bilder denna gång! Vet du jag hoppades att du hade skrivit något som skulle passa det jag ville berätta. Men så klart fick jag läsa det jag behövde (men inte i stället!). För jag vill så gärna åt det håll du beskriver, det skriker i mig. <3 Långt där inne, ibland här ute 😉 Jag satt precis innan nyss och gjorde en nymåneintention och var i stillhet i ca 30 min. Blir ofta förvånad över hur mycket som dyker upp, eller hur starkt vissa saker är. Trodde det skulle vara "ovärt" eller svårt i den situation jag befinner mig. Som inte blir så som jag vill ha den runtomkring mig, men ändå… En anvisning som dök upp är att tiden faktiskt är inne för mig att berätta för Facebook att jag börjat blogga. Att jag skrev mitt första inlägg igår. Du är den andra jag berättar det för. Vet inte varför det blir mer läskigt och på riktigt att posta där än här, men så är det. Då kommer det ju så tydligt ifrån mig. Men med dig i stor del i min läkning, ja här med dina utmaningar och texter, så vågar jag mer och mer och faktiskt visa vem jag är, på riktigt. TACK

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-10-09 19:52:28 http://ikameranmin.blogg.se
  Svara
  • Svar på Emma lärdiglyssnapådinkropps kommentar.

   TACK för att du läser och delar Emma. WOW. så bra du börjat blogga. WIHOO! Du skriver ju så ärligt och fint. Yes yes yes… du får skicka länken när du är redo ;-). Det är verkligen så fint att ha dig här genom alla år och utmaningar. Tack tack tack för det. OCH lycka till med bloggen. WIHOO. Stor kram

   josefinebengtsson 2018-10-17 14:38:39
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!