Livet i och utanför en yogabubbla

I en bubbla. Älskar livet just nu. Pendlar mellan retreat och ledig. Skärgård och stan. Kollektiv och egentid. Det är vackert. Vi har haft två weekendretreat på vårt nya ställe i skärgården nu. WOW. Det har varit som en dröm. Galet mycket jobb, inte suttit still många minuter varje dag men sååå sååå härligt. Jag känner en sån tacksamhet över alla KÄRLEK jag får uppleva gång på gång i våra olika bubblor runt om i världen. Under september har yogabubblan för första gången bildats i Sverige. En plats 30 minuter från stan men känns som om den ligger lååååångt ifrån allt annat. En plats där vi varken ser andra människor eller hör bilar, bara sprudlande natur och fågelkvitter. På denna plats har jag redan fått äran att lära känna över 50 spännande personer. Två retreat kvar för denna säsong men det kommer garanterat fler i vår.

 

Som vanligt på våra retreat blev jag påmind om hur vackra människor är när de plockar bort sina lager och masker, när de vågar visa sig själva. Precis som jag anländer de flesta nämligen till retreaten med mängder av fasader som skyddar mot samhällets kyla och världens galenskap. Hursomhelst, bara efter första klasser brukar det där börja försvinna litegrann och varje deltagare inser att man på Yogiakademin får vara och göra exakt som man vill. De träder in i bubblan där man kan lägga undan sin välpolerade utsida och få känna inåt istället. Låta alla sidor synas, ”dåliga” som ”bra”. Låta alla känslor levas ut, ”dåliga” som ”bra”.  När insikten kommer att man under dessa dagar får vara sig själv fullt ut slappnar de flesta av och känner en FRIHET de nästan glömt existerade.

 

Och det är just då – när både mina och deltagarnas lager har skalats av och jag ser vad som finns där bakom som jag blir KÄR. En kärlek som är personlig men inte exklusiv för jag blir helt galen i varenda en. Jag kan bara stå där mitt i yogasalen fylld av kärlek när jag blickar ut på alla euforiskt dansande kroppar med ögon som tindrar.

 

Trots att jag nu i 4 års tid har bevittnat hur denna magi har uppstått på över 100 yogaretreat runt om i världen så blir jag lika förvånad varje gång. Det enda vi gör är ju att på olika sätt guida deltagare från huvudet ner i kroppen. Vi gör liksom inget särskilt eller extremt. Vi har ingen hemlig formel. Det verkar dock som det där lilla räcker. Min teori är att vi alla har en längtan efter att att bli sedda för den vi är på riktigt. När vi lever i huvudet kan vi lura oss själva och förtrycka denna längtan men när vi kommer ner i kroppen så kan vi inte ljuga längre. Kroppen talar klarspråk. Kroppen är vis.

 

Väl i kroppen är det som att vi automatiskt blir nakna, sårbara och fyllda med kärlek.

 

Dagarna emellan, när jag åkt in till stan för att hålla event eller fixa lite saker känns lite skrämmande. Utanför vår bubbla känner jag nämligen att det finns som en stark kraft som gör allt i sin makt för att försöka få mig bort från hjärtat och upp i huvudet. Väl där uppe blir jag rädd och sätter genast på mig fasader och masker för att skydda mig på bästa sätt. Jag stänger in mig. Klär på mig. Blir osynlig. Denna gång gör jag allt i min makt för att jobba emot denna starka samhällskraft. Försöker stanna i kroppen och hjärtat – där är jag trygg oavsett omständigheter.

 

KÄRLEK <3

Foto: Elin Graf, Outfit: SOC

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/th/signup/XwNAU

  gate.io 2023-05-26 02:52:59 https://www.gate.io/th/signup/XwNAU
  Svara
 • This was beautiful Admin. Thank you for your reflections. william hill live streaming

  stream horse racing free 2023-03-24 09:48:39 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I’m happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post.

  Svara
 • I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great. https://farmasiucretsizuyelik.com/

  farmasi üyelik 2023-01-14 16:17:52 https://farmasiucretsizuyelik.com
  Svara
 • Some really excellent info I look forward to the continuation. https://no19butik.com/

  dilvin ceket 2023-01-14 11:09:19 https://no19butik.com
  Svara
 • As I website owner I believe the content material here is really good appreciate it for your efforts. https://yoykem.com.tr/

  Solar uyumlu Sandviç panel fiyatları 2023-01-14 07:05:21 https://yoykem.com.tr/
  Svara
 • Great post Thank you. I look forward to the continuation. qvc3

  racing tv uk 2022-12-28 05:35:04 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!! https://freehorseracingtv.com/live/

  racing tv day pass 2022-12-24 04:11:59 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I’m happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post.

  health insurance for foreigners in china 2022-12-17 06:31:02 https://chinaaccesshealth.com/
  Svara
 • Thank you for great information. I look forward to the continuation.

  izmir nakliye 2022-12-09 05:29:09 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Some really excellent info, I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  evden eve nakliya 2022-12-07 06:01:36 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. https://freehorseracingtv.com/

  horse racing on tv sat 2022-12-03 17:12:01 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Members are called for a heated debate for the individuals. The manners of the gas station near my present location are invested in the goals. Triumph is fit and experienced for the use of the options for the cities.

  Bailey Lillico 2022-10-26 15:01:24
  Svara
 • comprare patente originale.
  comprare patente di Guida

  Duarte 2022-10-25 19:35:41 https://comprarepatenteregistrata.com/
  Svara
 • Hello, I read this nice article. I think You put a best effort to write this perfect article. I appreciate your work. thank you so much.
  Akatsuki Bomber Jacket

  Andrew Mark 2022-10-11 14:17:38
  Svara
 • Så fint att läsa!

  Josefine 2018-09-25 09:27:20 https://varmepumpshopen.se/
  Svara
 • Sååå fint! ❤️
  Saknar den känslan … saknar yogiakademin! Saknar dig! KÄRLEK

  Caroline Fredriksson (cafre85) 2018-09-22 10:49:06
  Svara
 • Hej!
  Vad fint att läsa om magi även här i krokarna!! Och det där med samhällets krafter och att få uppleva sann frihet…
  Jag har precis börjat läsa ”WHEN THE BODY SAYS NO”.. bara efter inledningen och första kapitlet känns det som en av de viktigaste böcker jag kommer att läsa!
  Stor kram!

  Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-09-20 23:45:34
  Svara
 • Såååå fint att läsa detta. Var på retreatet på Gålö första helgen och längtar tillbaka så mycket. När vänner frågar mig hur jag hade det vet jag inte hur jag ska svara. Hur förklarar man en helg hos er? Det går liksom inte om man inte upplevt det själv. Det var det mest befriande jag varit med om. Så tacksam. Hoppas att ni håller fler retreat i Sverige framöver.

  Ville bara säga tack igen för att ni finns <3 Kram

  Felicia 2018-09-19 15:01:11
  Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Men ahhhhh…. fina fina Felicia. Blir rörd av att läsa. Det var verkligen vackert att ha dig med. Ses snart igen. Tack tack tack till dig. Stanna i kroppen och hjärtat <3. Massa kramar

   josefinebengtsson 2018-09-25 11:08:20
   Svara
  • Svar på Felicias kommentar.

   Wow så fint skrivet <3 jag längtar verkligen till jag kan vara med en dag! Kram och vad glad jag blir för din skull vem du än är.

   Emma lärdiglyssnapådinkropp 2018-09-20 23:42:55
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!