Vad är meningen med ditt liv?

josefine bengtssonDet är såååå lätt att fasta i drömmarna om den där perfekta framtiden. När jag fixat det, fått de där jobbet, gått ner 2 kg…bla blabla…så kommer jag bli lycklig. Precis som Eckart Tolle så vackert beskriver i ”The power of Now” (om du inte läst – LÄS!) så vet vi alla att den dagen aldrig kommer att komma.…vägen till den där lyckan/harmonin/glädjen kan aldrig vara i framtiden utan den måste vara NU.

 

Men självklart är det skönt att ha en riktning, en vision, dit vi vill. Det som tyvärr verkar hända för de flesta (mig själv inkluderat) i dagens samhälle är att vi ofta tappar bort nuet för vår strävan mot att nå det där målet. Att vi helt enkelt börjar leva för framtiden BARA. Hmmm…jag antar att det måste vara någon form av balans mellan att vara helt närvarande i nuet men samtidigt känna att man är påväg någonstans.

 

Ibland funderar jag på om anledningen till att vi tappar bort nuet kan ha att göra med att vi strävar mot ”fel” vision. Med fel vision menar jag att det är en vision som inte kommer från vårt inre utan något som vi strävar mot för att samhället säger att man ska sträva just dit. Att vi inte hittat vår riktning inuti oss själva utan tagit den utifrån. En negativ bieffekt av det är att jag tror att vi behöver kämpa så mycket mer för att nå en vision som inte kommer inifrån oss själva vilket gör att vi inte har tid att vara i nuet utan måste lägga all tid för att nå målet (som egentligen inte ens är vårt eget). Förstår ni hur jag tänker?

 

Inom yogan pratar man mycket om något som kallas Dharma som kan översättas som ”meningen med ens liv”, ”ens syfte” eller ”ens riktiga mål”. Det vi är här på jorden för att göra. Om vi istället låter det bli vår riktning och vision så tror jag att vi inte behöver kämpa på samma sätt för att gå dit. När vi är i kontakt med vårt Dharma behövs helt enkelt ingen strategi för att nå dit. Det kommer ske helt organiskt utan motstånd. Gör man något man brinner för – bara händer det. Livet går naturligt i rätt riktning och drömmen visar sig redan som verklighet. Jag har sett det så tydligt sen jag vågade följa mitt hjärta. När jag pluggade ekonomi eller jobbade som konsult behövde jag kämpa dag och natt för att leverera (det fanns ingen tid att leva i nuet) men sen jag hittade yogan och meditation…är det som jag kan flowa på ett helt annat vis. En känsla av att jag är på rätt plats, att jag är i linje med mitt Dharma. Att jag kan vara närvarande i nuet samtidigt som jag är påväg till mitt syfte.

 

Jag vill tro att denna mekanism är  sann för oss alla. När vi vågar stanna upp och lyssna inåt tror jag vårt Dharma blir solklart. Ni vi hittat det gäller det vara att skita i vad alla andra tycker och tänker för att våga följa vår egna vision.

 

Jag har skrivit dagbok varje dag sen jag var typ 15 år och häromdagen gick jag tillbaka och läste lite ur mina gamla dagböcker. Under flera år skrev jag varje dag vad jag var tacksam för samt vad jag ville manifestera inför framtiden. Saker som hade med mitt Dharma att göra och nu inser jag att typ allt jag drömde om då, har jag nu. Och det bästa av allt, jag har faktiskt njutit av vägen och gör det fortfarande. Jag har inte pressat sönder mig för att leva min dröm utan oftast kunnat flowa fram.

 

Så om du inte redan lever ditt Dharma (vi alla vet om vi gör det eller ej), stanna upp, blicka inåt och se vad hjärtat längtar efter. Det är först då vi kan leva ett liv i närvaro.

josefine bengtsson

Foto: Elin Graf, Outfit: Stadium Soc

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
  • Excellent information providing by your Article thank you for taking the time to share with us such a nice article.

    Tracker S01 Justin Hartley Bomber Jacket 2024-02-19 15:06:04 https://www.celebsmoviejackets.com/tracker-s01-justin-hartley-bomber-jacket
    Svara
  • Vibe Co Working Spaces Are Inherently Designed To Function As Focus And Productivity Enablers.
    Our Close Proximity To Hinjewadi IT Park Makes Vibe Office Spaces The Ideal Choice For IT Professionals. The Corporate Culture That Surrounds This Premium Location Fuels The Work Environment With Inspiration And A Drive To Succeed In The Corporate World.

    Mathew Hayden 2023-11-15 13:59:37 https://vibecoworkingspaces.com/pune/
    Svara
  • Emergen Research’s latest market research report focuses on the global Metaverse market, and the report provides in-depth analysis of each of its major segments.

    Svara
  • The meaning of life, much like the complexity of networking, is a profound and multifaceted question. Just as in the world of IT and data transfer, life’s meaning can vary greatly depending on one’s perspective and experiences.

    Svara
  • Your purpose in life is to give people the energy and support they need to perform properly, much like the DPS-275EB-A – Dell Red 275-Watts Power Supply does. Your mission will fuel your path and contribute to a bigger picture, just like the power supply powers a system.

    John David 2023-09-27 20:34:20 https://www.newtownspares.com/dps-275eb-a/
    Svara
  • For me, the purpose of my life was to become a professional and good writer but it was so difficult to write like a professional. But after doing so much practice and hard work I listed among professional essay writers and have done so much writing work. So life is all about achieving your dreams and doing what you love.

    Emily Jevica 2023-08-04 13:56:17 https://cheapessay.co.uk
    Svara
  • What a wonderful post is it, i am very happy and i appreciate your effort. You are doing great job. Thanks for sharing your blog.

    Svara
  • Most people do not enter into a marriage thinking they are going to get divorced. When people get married, they often have children born or adopted into the family, they accumulate assets and debts and their lives become intertwined. However, when a marriage or domestic partnership starts coming to an end, chaos often erupts. If you are living in Virginia or Maryland and are considering or going through a separation or divorce, or if you are facing post-divorce issues, it is important to have a Maryland/Virginia attorney you trust to help and protect you in a way that safeguards your dignity while minimizing the damage and emotional turmoil caused by separation and divorce.

    woman divorce lawyers near me 2023-03-21 08:46:10 https://srislawyer.com/divorce-lawyer/
    Svara
  • I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
    I’ll go ahead and bookmark your website to come back later

    먹튀 검증 커뮤니티
    스포츠 토토 사이트
    승인 전화 없는 토토 사이트
    토토 결과
    토토 꽁 머니
    https://www.j9korea.com

    jaeseu 2023-01-21 02:18:49 http://j9korea.com
    Svara
  • Excellent article. The writing style which you have used in this article is very good and it made the article of better quality.
    Luke Grimes Season 5 Jacket

    Andrew Mark 2023-01-13 13:47:37
    Svara
  • What a wonderful post is it, i am very happy and i appreciate your effort. You are doing great job. Thanks for sharing your blog.
    amazon wholesale fba course

    Nawaz 2022-11-15 08:06:28
    Svara
  • Hi! My friend has found a great site with unique essays and has shared it with me. It is https://writemypapers4me.net/custom-writing-service/ quality custom essay – where highly qualified specialists will write instead of you an essay of any complexity.

    carterrojas 2022-11-02 13:51:58
    Svara
  • comprare patente originale.
    comprare patente di Guida

    Duarte 2022-10-25 19:36:57 https://comprarepatenteregistrata.com/
    Svara
  • No one can deny the power of exercise. Even if it’s physical or mental exercise like me, I still practice with stickman fighter

    stickman fighter 2022-10-10 06:31:14 https://stickmanfighter.online
    Svara
  • Thanks for sharing informative blogs i relly enjoyed this blog keep it up .
    Now it’s time to avail
    Hi Hi Vis Sweatshirtfor more details.

    Svara
  • very good article. I enjoyed your post very much. Thanks for sharing so much useful information.

    animedle 2022-07-20 03:33:04 https://animedle.io
    Svara
  • Så bra inlägg! Det är så sant det du skriver, och jag har själv upptäckt det gånger 1000 de senaste åren. Jobbade alldeles för mycket på ett jobb som var väldigt ”bra” i omgivningens ögon men väldigt tydligt inte var i linje med mitt dharma (även om jag inte ville acceptera det där och då utan trodde att alla kände som jag, att man inte riktigt gillade sitt jobb) och blev sjukskriven för utmattning med tydliga fysiska symptom. Inte så mycket, tror jag nu i efterhand, för att min kropp var trött för att jag hade jobbat för många timmar (även om de var helt orimliga de med) utan det var som att min själ var trött. Det fanns ingen mening med något och till slut blev det så övermäktigt att jag inte kunde ta mig upp ur sängen och inte kunde sluta gråta när någon pratade med mig. Jag slutade på det jobbet kort därefter och har sedan dess letat efter vad jag ska göra ”på riktigt”.

    Det tog 1.5 år av vilsenhet, ångest och att nästan gå tillbaka till den typ av jobb jag hade när jag blev sjukskriven innan jag nu landat i vad jag vill göra, vad jag ska göra. Och då är det plötsligt så tydligt att det är rätt! Matlagning har varit mitt största intresse så länge jag kan minnas, det där intresset jag brinner för, gärna ägnar all min lediga tid åt och vill prata med alla om. Att skriva, ett annat sådant intresse. Sociala medier, bloggar, etc. – allt sådant jag tycker är orimligt kul. Så jag startade en matblogg parallellt med mitt ”riktiga” jobb. Plötsligt känns allt mycket bättre. Jag har kvar samma jobb som jag i våras kände mig understimulerad av, men nu är jag istället oerhört tacksam över att ha ett jobb som är intressant och välbetalt med bra kollegor men inte kräver alltför mycket övertid, det möjliggör ju min hobby. Det är som att detta att ”bara” följa sitt dharma på annat håll får allt att bli ljusare och mer meningsfullt, trots att det i grunden är samma.

    Tack för att du påminner om sånt här <3

    Emmeline 2018-08-27 12:35:25 https://www.alwaysusebutter.com
    Svara
    • Svar på Emmelines kommentar.

      Emmeline <3. TACK för att du läser och delar med dig. WOW, va vackert att läsa din historia. Så inspirerande och modigt att du tagit tag i ditt liv, följt det som det hjärta brinner för. ÅHHHH blir varm i själen av att läsa. Tack tack tack. STOR KRAM

      josefinebengtsson 2018-08-28 11:24:00
      Svara
  • Ååh, så himla fint och klokt inlägg! ♡ Och bilderna är magiska!

    I övrigt gillar jag verkligen begreppet ’dharma’. Skrev ett inlägg på temat för en tid sen: http://www.sandrajunhammar.se/att-folja-sin-passion-leva-ut-sina-drommar/

    Ha en fin kväll! ♡ Kram

    Sandra Junhammar 2018-08-24 20:11:50 http://www.sandrajunhammar.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!