5 sätt att ge dig själv kärlek

Josefine bengtsson De flesta av oss är genier på att fylla våra dagar med att pressa oss själva, bocka av grejer på to-don, finnas där för alla andra – VARA DUKTIGA. Samtidigt som vi helt glömmer oss själva och våra kroppar. Vi alla vet också att det inte är en hållbar strategi att leva efter i längden.

 

Det mest ultimata vore nog att vi skalade bort typ hälften av alla våra punkter på to-don och la den tiden på återhämtning istället… men det är nog ett tag kvar (i all fall) för mig innan jag förstår det. Tills vidare tror jag att en timme någon gång i veckan, som verkligen tillägnas till oss själv,  kan göra stor skillnad och ge tillbaka den där energin vi är menade att ha.

 

Här är mina favorit aktiviteter för återhämtning som jag gör för att ge mig själv kärlek. Kommentera gärna nedan hur du bäst ger dig själv kärlek.

Josefine bengtssonUnna dig en massage

Jag älskar massage och unnar mig det ganska ofta. På våra retreat finns det alltid grymma massörer eller bodyworkers på plats, då är det enkelt att få till. I Stockholm är det svårare att hitta rätt eftersom det finns så stort utbud som dessutom är av galet varierat kvalitet. Att gå på en dålig massage tycker jag är ett straff snarare än en belöning. USCH, avskyr verkligen att ligga på massage bänken med en person som tar på mig utan närvaro. Det som främst skiljer en dålig massage mot en bra tycker jag nämligen är närvaro snarare än teknik. En person som har en förmåga att vara närvarande kommer också kunna ge en bra massage. Jag var precis på en helt magisk thai-massage på Siam House i Stockholm som varit ett av mina favvo ställen under i tio års tid. Vidare, älskar jag alla bodyworkers på Urban Om och Yogayama – så närvarande. Men mitt favvo massage ställe i världen ligger nog i Halmstad och heter Siam Royal. Övriga Sverige har jag dålig koll på men tipsa gärna nedan i en kommentar.

 

Släpp taget på Restorative yoga

Att ta ge mig själv tid att fullkomligt låta kroppen slappna av i sköna positioner på bolsters och filtar tycker jag är en otrolig lyx. För er som är nya till Restorative yoga så är det en form av yoga som syftar till att landa i det parasympatiska nervsystemet där våra kroppar kan läkas inifrån. Man ligger ofta i samma sköna position i ungefär 20 min. Att ibland våga byta ut den flowiga vinyasa klassen mot en lugnare klass vet jag att alla våra kroppar behöver. Förhoppningsvis finns denna typen av yoga på en studio nära dig. Om du är i Stockholm kan jag rekommendera Sarah Jonssons klasser på yogayama.

 

Ta ett varmt bad

Älskar känslan av att låta hela kroppen smälta i ett varmt bad. Det händer något när alla kroppens delar är i samma temperatur. Har du inget badkar hemma, låna av en kompis som har eller gå till ett badhus/spa där det finns. I Stockholm älskar jag Central badets bubbelpool.

 

Landa i naturen

Ta dit ut i naturen och sätt dig där. Skippa power-walken och joggingrundan för att istället njuta av att slå dig ner vid ett träd i skogen eller i sanden på stranden. Det är under dessa ögonblick av stillhet i naturen som jag ofta känner dess läkandekraft på den djupaste nivån.

 

Ligg kvar i sängen

Våga gå och lägga dig utan att sätta väckarklockan. Låt kroppen vakna när den vill. När den vaknar se om du tom kan stanna kvar i sängen. Detta är en galet stor prövning för mig eftersom jag oftast nästan automatiskt stutsar upp och ut till yogamattan när jag vaknar. Men när jag väl ”tvingar” kroppen att ligga kvar i sängen inser jag ofta hur mycket jag behöver det, hur läkande det är att ibland gosa in mig i täckena och slumra om eller ta upp en mysig bok.

Josefine bengtsson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

  Zaregistrujte sa a získajte 100 USDT 2023-04-12 07:15:47 https://www.binance.com/sk/register?ref=S6MH8PHX
  Svara
 • I came to this site with the introduction of a friend around me,
  and I was very impressed when I found your writing.
  I’ll come back often after bookmarking!

  카지노 검증 사이트
  카지노 게임 사이트
  라이브 카지노
  카지노 가입 쿠폰
  카지노 게임
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-25 05:09:55
  Svara
 • This post is really informative and you have posted such precious and informative article.

  Svara
 • I constantly read the smaller articles as well as clarify their motives, and that also happens with this article!Chris Hemsworth Vest Thor Love and Thunder

  Mike Rooney 2022-05-26 13:41:30
  Svara
 • Håller med dig starkt i dessa punkter! När jag yogar, som ja brukar göra en gång i veckan gör jag alltid ditt pass på yogobe som heter ”skön start”. Älskar de passet och har säkert gjort den 100ggr, men jag tillåter mig själv att göra samma och inte alltid utvecklas och bli böttre lära mig mer osv osv. Bara va och lyssna och känna sin kropp och sina andetag. Naturen är också så hela de för mig, gärna där de är lite folk också. Men en av de mest helande måste ändå vara när jag är med hundar, jag blir så närvarande och upprymd av deras närvaro och ärliga vackra sätt att leva<3

  Cassandra 2018-05-08 13:47:58
  Svara
  • Svar på Cassandras kommentar.

   Åhhh tack tack tack för att du delar Cassandra. Åh så fint att höra att du gillar Skön start, också lite av min favvo sekvens. Jajaja, älskar hundar också, när jag slutar resa såhär mycket så vill jag ha ett gäng hundar omkring mig. <3

   josefinebengtsson 2018-05-10 16:50:06
   Svara
 • Vilka bra tips du gav!

  Josefine 2018-05-03 14:22:03 https://varmepumpshopen.se/
  Svara
 • Återhämtning för mig är att t ex vila, meditera, vistas i naturen och göra roliga saker bara för att! 🙂 Inga prestationskrav. Jag är även intresserad av Feng shui som fungerar som stressreducerare för mig. Så fina bilder du bjuder på!

  Carina 2018-05-03 08:41:45 http://enjoytheflow.nu
  Svara
  • Svar på Carinas kommentar.

   Håller verkligen med Carina. Göra grejer utan prestationskrav är sååå läkande. Spännande med Feng Shui. <3

   josefinebengtsson 2018-05-05 10:40:07
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!