Sitter barnvakt åt mig själv…

Jag kokar över. Tårar inom mig som försöker hitta en väg ut. En önskan om att släppa allt ansvar och lägga mig ner i en hög på golvet och låta dem rinna.

 

Jag är 5 år igen. En liten flicka som tvingas möta den läskiga världen men denna gång i en vuxen kvinnas kropp. Denna gång utan föräldrar. Denna gång utan samhällets acceptans. Denna gång tvingas hon hålla emot.

 

Eller?

 

Kan vi låta 5-åringen inom oss få ta plats?

 

De flesta av oss har blivit genier på att ignorera barnet inom oss. Vara stora och starka – dygnet runt, året om. Alltid hålla ihop oss själva. Aldrig släppa kontrollen, ge upp och lägga oss i den där lilla högen på golvet.

 

Det är nog ingen bra idé att lägga oss ner på golvet på kontoret och skrika som ett barn så fort vi blir hungriga eller får ett mail som känns övermäktigt men jag tror det är viktigt att observera känslan inom oss. Känslan av det inom oss alla, trots att vi nu är vuxna, finns ett litet barn som ibland behöver få ta plats. En del inom oss som precis som ett litet litet barn kan känna sig rädd, ensam, ledsen, arg och fullkomligt förvirrat.

 

Jag har nämligen märkt att om jag inte låter detta barn få komma fram ibland så säger min kropp ifrån. Jag sover oroligt. Min mage skriker. Jag får ont i musklerna. I dessa stunder är det som att mitt oroliga lilla barn gör allt för att få min uppmärksamhet. Gör allt för att få mig att ”ge upp” och låta känslorna komma fram.

 

När jag tillslut tvingas ge upp (för kroppen gör för ont) och tillåter barnet inom mig att få ta plats och existera så märker jag ofta hur magen genast lugnar sig, hur jag sover godare och hur kroppen öppnas. Jag märker även att det inte var så farligt. Att världen inte gick under för att jag släppte kontrollen en stund.

 

Och kanske viktigast av allt, insikten om att den vuxna Josefine numera är mogen nog och kapabel att faktiskt ta hand om och trösta den lilla Josefine. En uppgift som ingen annan längre ska utföra – varken mina föräldrar, vänner, terapeuter, älskare – något som bara den vuxna Josefine kan göra.

 

När barnet får sin uppmärksamhet kan vi så småningom tillsammans, hand i hand, gå tillbaka ut i världen. När vi kommunicerar med varandra på en daglig basis så avtar även det där starka behovet av att lägga mig ner i en hög på golvet. När jag oftare inkluderar och lyssnar på min lilla flickas känslor så kör jag inte heller över henne. Det blir liksom ett samspel mellan oss.

 

Jag har en vän som, när jag frågar vad hon gjort i veckan, brukar svara att hon varit upptagen med att sitta barnvakt åt sig själv. Haha…älskar det uttrycket.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • The revelation that adult Josefine is now grown enough and capable of truly caring for and consoling tiny Josefine is arguably the most significant. No one else should do this responsibility any more, not my parents, friends, therapists, or lovers; only the mature Josefine is capable of handling it. rocket bot royale

  Sanchez 2023-09-05 09:02:02
  Svara
 • x trench run It is imperative that we attentively read blog posts. I have completed the task and found this post to be truly remarkable.

  Stri Plots 2023-05-17 03:52:20
  Svara
 • It is imperative that we attentively read blog posts. I have completed the task and found this post to be truly remarkable. x trench run

  Floyd May 2023-05-17 03:51:27
  Svara
 • She looks VERY healthy and fit.

  Justin Thyme 2023-05-11 21:25:54 https://a1transmissionsacramento.com/
  Svara
 • I’m writing on this topic these days, but I have stopped writing because there is no reference material.
  Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials,
  so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  토토 갤러리
  토토 사이트 추천
  토토 커뮤니티
  에볼루션 카지노
  카지노 커뮤니티
  https://www.j9korea.com

  jaeseu 2023-01-28 06:33:52
  Svara
 • It is imperative that we read blog post very carefully. I am already done it and find that this post is really amazing.

  Blackbeard Jacket Our Flag Means Death 2022-05-27 13:48:00 https://www.filmstaroutfits.com/our-flag-means-death-blackbeard-black-leather-vest
  Svara
 • I really enjoyed reading your article. I found this as an informative and interesting post.Thor Love and Thunder Peter Quill Vest

  Mike Rooney 2022-05-26 14:56:55
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!