Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Balansera navelchakrat med andning

josefine bengtssonHej bästa ni! Temat för denna vecka är som ni vet navelchakrat. För att repetera lite så förknippas detta chakra ofta med passion, fantasi, kreativitet, sexualitet, ilska och livsglädje.

 

Ett överaktivt andra chakra kan dock visa sig i konstant behov av yttre stimuli, översexualitet, överdrivet beroende av andra människor och deras bekräftelse, känslostormar och brist på kontroll över sina känslor. Ett underaktivt andra chakra visar sig istället i form av låg sexlust, oförmåga att njuta av sex, överdriven självständighet, tom på känslor olustkänslor inför intimitet eller eller ovilja att binda sig till en partner. Läs gärna mer här.

 

I dessa lägen kan vi som nämnt få fin hjälp av yogan men även hur vi andas påverkar våra chakran. En andningsövning som sägs balansera vårt andra chakra är Kapalabhati är en andningsteknik som kan hjälpa till. Den består av korta, snabba och aktiva utandningar, vilket ökar intaget av syre och eliminerar koldioxid. Tekniken får helt enkelt energin i kroppen att flöda fritt och vid regelbundet utövande sägs den få ansiktet att skina av hälsa. Kapala betyder nämligen skalle och Bhati betyder skinande. Yeah!

 

Gör så här

 1. Sätt dig bekvämt med ryggen rak.
 2. Andas några långa, djupa andetag innan du börjar.
 3. Lägg ena handen på nedre delen av magen. Dra sedan kraftfullt in den delen av magen samtidigt som du snabbt pressar ut andetaget genom näsan. Slappna därefter av i magen och låt inandningen komma automatiskt. Nedre delen av magen fungerar alltså som en pump som trycker ut luften genom näsan.
 4. Börja med 20–50 snabba pumpningar där en pumpning tar cirka 1–2 sekunder. Ta ett djupt andetag och håll andan i några sekunder. Detta är en runda.
 5. Gör 3–5 rundor.
 6. Slappna av i ansiktet och näsan under hela övningen. Om du blir snurrig, ta en paus – då har du kört för hårt.

 

Hoppas det var härligt!

 

KRAMAR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • hej josefine! (så fint namn hiho) jag är rätt ny när det kommer till chakrasystemet, och jag undrar om det är något särskilt en borde tänka på om en har endometrios? jag har förstått det som att vissa övningar ska undvikas om man är gravid eller har mens/värk, och endometrios kan nog ändå klassas in på det temat tänker jag. jag känner verkligen att min energi är så himla obalanserad och vill fördjupa mig mer inom det här, men hittar inte så mycket när jag läser på – för jag tror helt klart att mina endometriossmärtor skulle lindras om jag fick ett mer positivt energiflöde inom mig, men är samtidigt så rädd ifall något skulle förvärra det.

  din blogg är så himla inspirerande för övrigt! kram <3

  josefine 2017-12-01 22:15:01 http://www.nouw.com/wildfulness
  Svara
  • Svar på josefines kommentar.

   Hej Josefine. Detsamma, bästa namnet <3. Hmm… tyvärr vet jag inte supermycket om endometrios förutom att många har blivit hjälpa av yoga och kost och kunnat slytå ta mediciner. Vad gäller graviditet/mens etc så råder många olika tankar inom yogan om vad man bör göra och inte. Mest tror jag det handlar om att känna in kroppen. Många yogisar yogar som vanligt tills de ska föda. Sålänge du är närvarande med det som händer i kroppen i de olika övningarna så behöver du inte oroa dig för att det är farligt. Kroppen kommer berätta det för dig. <3 Det jag vet är att du är på rätt spår, ett mer långsiktigt spår än att ta massa västerländska mediciner. Fortsätt va nyfiken, prova dig fram och läs. <3

   josefinebengtsson 2017-12-08 09:22:41
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!