Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Egentid i skärgården

Hej kära ni! Nu sitter jag på Sjögull, ångbåten som tar mig tillbaka från vackra Vättersö till stora staden. I söndags när solen stod som högst var jag ute på promenad på djurgården och kände….hmmm en light variant av klaustrofobi…

 

”Jag måste till RIKTIG natur. Jag måste bort från alla bilar och människor ett tag. Jag pallar inte alla intryck . Jag vill vara själv med träden, fåglarna, vattnet…”.

 

Så när jag kom hem från min promenad satte jag mig vid datorn och gick in på airbnb…  Sökning: STUGA I SKÄRGÅRDEN. Åh då hittade jag denna lilla pärla. Dagen därpå satte jag mig på Sjögull som på två timmar tog mig ut till Vättersö, en ö utan varken bilar eller affärer. Och såhär års även en nästintill folktom ö.

Under några dagar har jag verkligen fått EGENTID i naturen, inte träffat en enda människa…haha! De första timmarna kändes lite ensliga men efter en yogasession och en timmes meditation hade jag fullkomligt landad DÄR. Eller snarare HÄR i mig själv. Dagarna har bestått av många timmars meditation, yoga och shaking men jag har även gått vackra promenader, läst OSHO och umgåtts med naturen. Jag vill inte leva såhär alltid men några dagar då och då skapar verkligen magi för min själ. Det är som om jag hittar tillbaka till det som är på riktigt, till det som betyder något EGENTLIGEN. När jag varit i stan, för mycket online eller bland människor för länge så förlorar jag min riktning. Mitt fokus är utåt istället för inåt. Jag snöar in mig på småsaker. En tomhet uppstår. Jag är inte längre kapabel att ge till någon annan. Min kreativitet försvinner. Med andra ord, jag tappar bort mig själv och med det också meningen med allting.

Nu har jag dock lärt mig att det inte krävs mycket för att känna mig levande igen. I sådana lägen behöver jag bara några meditationer och lite egentid för att komma tillbaka till min fulla potential, min energi och kreativitet. Känna mening igen.

Och efter några dagar som eremit vill jag inget annat än att leka med mina nära och kära igen. Relationer är det som gör livet värt att leva men för att kunna vara i relationer behöver jag också egentid. Annars är det som att jag tappar bort mig själv i relationerna och då finns det ju ingen poäng för mina nära och kära att vara i relation med mig eftersom jag ju är borttappad!

Om du känner igen dig (jag tror inte alla har detta behov) så kan jag varmt rekommendera att spana in något ”eremit-vänligt” boende på airbnb eller någon annanstans. Lite läskigt till en början men sååååå välbehövligt!

 

FULL AV KÄRLEK!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej,

  do you have still the contact to the host? I wanted to book this stuga, but now it isn’t anymore on Airbnb.
  Tack so Mycket 🙂

  Anna 2018-04-12 13:34:42
  Svara
 • Jag känner igen mig helt och fullt ut i det du skriver. Som on du satt ord på mina känslor son jag själv inte funnit ord till. Kanske är det just det som behövs, egentid i den folktomma naturen. För två helger sen var jag uppbokad HELA helgen, från morgon till kväll både torsdag, fredag, lördag och söndag på event och tillställningar som man måste vara social på och där jag knappt kände en människa. Där man måste göra ett gott intryck och anstränga sig. Det tar massor av energi och då måste man vara själv. Helt själv. Jag gick ner och la mig på bryggan och låg där hela dagen. Utan telefon, utan klocka och utan något att läsa. Ville bara titta på abborrarna som simmade i vattnet och lyssna på trädens sus. Funkar det att krama ett träd? Vad gör det för själen? Har alltid undrat om det verkligen har någon effekt på ens mående. Tusen tack för allt du delar med dig av. Du gör skillnad ❤️

  Miccan 2017-06-18 22:33:47
  Svara
  • Svar på Miccans kommentar.

   Heeej Miccan! Blir alldeles varm i hjärtat av att läsa dina rader. Tack. Ibland blir det ju sådär intensivt, kanske svårt att undvika men så fint att du gav dig själv en hel dag av att bara vara med DIG. Vackert. Hmmm…har ingen direkt forskning på vad trädkramandet gör för själen men jag känner en tydlig effekt själv. Jag blir mer grundad. Mer närvarande. Känns mig levande. Tack för att du läser kära du. Ut och prova vad trädkramen gör för dig nu. <3

   josefinebengtsson 2017-06-19 11:12:54
   Svara
 • Så vackert! ❤️
  Tack så mycket köra Josefine!

  Hanna L 2017-06-04 10:26:05
  Svara
 • Vad härligt Josefin!! Det låter helt underbart. Känner mycket igen mig i det du skriver och måste påminna mig om att göra precis så där som du skriver.. i väg en stund och bara vara ensam. Få känna inåt, yoga och bara vara. Tack för påminnelsen och för att du delar med dig av dina ord. Namaste

  Johanna 2017-06-03 22:03:38
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Jaaaa va fint att du känner igen dig Johanna. <3 JAJAJA, ensamtid ibland är Magic. Tack för att du läser. KRAAAAMAR

   josefinebengtsson 2017-06-05 15:41:39
   Svara
 • Magiskt

  Anna 2017-06-02 21:27:46 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Åh vilka härliga bilder! Magiskt <3

  Nathalie 2017-06-02 21:09:41
  Svara
 • Läskigt likt mina egna dagboksanteckningar. Jag har en stuga på en i princip öde ö utan bilar, affärer och med väldigt få människor. I stan tappar jag också mitt fokus och min riktning samt blir stressad över småsaker, men så fort jag kommer ut till stugan känner jag hur lugnet omfamnar mig. Jag kommer tillbaka till vad som är viktigt för mig och har tid att stanna upp och reflektera över mina värderingar och vad jag lever för. Är så glad för att jag har den platsen att samla energi på. Ibland kan det dock skärmma mig. Att jag kan bli så dränerad på energi i staden och måste ut på landet för mig själv för att hitta tillbaka igen. Livets kontraster. Är ändå glad för att jag har hittat hur jag mår bra av att leva.

  Kram!

  K 2017-05-31 18:49:08
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   Heeeeej fina du. Tack för att du delar. WOW, vilken dröm att ha en sådan stuga. Håller verkligen med dig om staden…skrämmer mig med. Vill också ha ett hus på en öde ö!!! KRAMAR

   josefinebengtsson 2017-06-05 15:47:02
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!