Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Frukost med Chia pudding

chia pudding

Morning kära ni! Älskar älskar min frukost här som vanligtvis består av exotisk frukt, ginger te och magiskt chia pudding. Deltagarna får sin frukost mellan sina två morgonklasser och till mig kommer dem varje dag kl 09 och levererar till min lilla yogaterrass. Brukar vara precis när jag vaknar upp från Savasana. Hur lyxigt är inte det? Jag blir så sjukt bortskämt här.

 

Chia frön (som tyvärr just tagit slut så nu blir det gröt istället) fick vi faktiskt ta med oss hemifrån för det är lite svårt att hitta här i krokarna. Så vill passa på att tacka bästa Green Earth för magiskt leverans. Jag älskar Chia pudding, helt klart min favvo frukost.

 

Enkel att göra, nyttig & mättande. Dessutom väldigt bra om man har lite problem med magen. Chiafrön ger mycket energi, innehåller antioxidanter & de är helt glutenfria. De är dessutom rika på protein, vitaminer & innehåller massa omega-3. Fröna är fiberrika & innehåller bla järn, magnesium & kalcium som många kan ha svårt att få i sig tillräckligt av.

 

Vi fick lära upp kockarna här för de hade aldrig hört talas om Chia tidigare. Då gav de dem receptet att köra ca 2 msk chiafrön med ca 2 dl kokosmjölk & lite vaniljpulver per person. Detta får sedan svälla över natten. Blir bättre fördelning om man orkar vispa lite då & då under de första 10 minuterna då chiafrön börjar svälla så fort de hamnar i vätska. Sen är det bara att toppa med massa frukost!

 

Ha en magisk söndags morgon (kanske med en skål Chia).

 

STOR KRAM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Åh älskar med chiapudding, såå gott!

  Om man löptränar mycket och vill utvecklas inom löpningen är det någon speciell form av yogan som är bättre för just löpare? Och i så fall vilken?

  Stina 2017-01-22 08:47:18
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Hej Stina. Härligt! Jag körde mycket löpning tidigare också. Finns många typer som är bra själva Ujjayi andningen som vi använder i dynamisk yoga är enligt forskning super för konditioner, det är även kundalini yoga, sen kan lugnare Yin yoga toppen för att strecka ut bindväven. Prova dig fram och se vad du gillar. LYCKA TILL. STPR KRAM

   josefinebengtsson 2017-01-23 06:34:20
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!