Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tänk om Trump började meditera…

IMG_8717

Vi kan inte förändra vad som hände i USA igår. Valet är avgjort.

 

Det hjälper helt enkelt inte att vi möter Trump och hans anhängare med mer hat. Kan vi istället lita på att en extrem leder till en annan. Lita på att utan smärta kan inget förändras. Lita på att kaos uppstår för att förändringen är i gång. Lita på att detta behöver hända för att ett större skifte ska kunna ske. Lita på att detta är inte är slutet utan början på något nytt, något mer hållbart.

 

Det hjälper heller inte att vi grottar in oss i alla detaljer om det som skett. Jag vet att de flesta av oss är sedan länge är väl medvetna om att världen är i ett kaotisk tillstånd. Det är fruktansvärd. Det är tydligt att stora delar av mänskligheten är på väg i fel riktning just nu. Det är viktigt att veta. Men genom att fokusera hela vår uppmärksamhet på negativa händelser tror jag att det finns en risk att vi alla blir lamslagna. Sugs in i en oändlig negativitet och rädsla. Ner i en slags hopplöshet där vi helt omöjligt kan skapa handling. Där vi helt omöjligt kan hjälpa till och göra världen till det bättre.  För det är väl det du vill? Det är väl därför du lusläser nyheterna och försöker hålla dig informerad om vad som pågår i världen?

 

Hur kan vi rädda världen om vi först inte räddar oss själva? Vi måste först skapa ett skifte inom oss själva. En person som inte är i kontakt med sig själv kan ju såra och förstöra utan slut. En sådan person är livsfarlig för sig själv, för sin omgivning, för världen. Det är nog hopplöst att försöka förändra världen eller andra men vi har makten att förändra oss själva. När vi skapar detta skifte inom oss blir vi starka, på riktigt. Denna styrka gör att vi per automatik inspirerar andra vilket således…steg för steg… börjar fler personer blicka inåt. En dag kanske till och med meditationen når Mr Trump. Steg för steg förbättras världen.

 

Personligen viger jag mitt liv till att skapa detta skifte hos mig själv och förhoppningsvis inspirera andra att göra detsamma. Ju fler vi är desto starkare blir vi. När vi lever i hjärtat, är det omöjligt att skada och såra någon eller något annat. Vi möter automatiskt mörkhet med ljus, våld med kärlek.

 

”Darkness cannot drive out darkness, only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that.” Martin Luther King, Jr.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • ❤️

  Elena 2016-11-12 08:27:48
  Svara
 • ?

  Emma 2016-11-10 21:59:57
  Svara
 • Ja, det är så rätt!

  Amanda 2016-11-10 07:24:36 http://www.nouw.com/sottochsalt
  Svara
 • Jag gick in på din blogg idag, lite omtöcknad och i behov av någon sorts tröst. Dina ord beskriver så fint det jag också känner.
  Jag räds att det skapas en ledare och en förkrigstid som liknar NaziTyskland.
  Men mitt hopp går till att vår jord måste kanske ha en extrem ledare för att kunna pendla åt andra hållet. Dit går mina böner ikväll ???

  Marina 2016-11-09 19:46:59
  Svara
 • Så sant, Josefine.
  Jag skrev något liknande men väldigt mycket kortare.
  Och mitt i allt måste vi bevara humor och glimten i ögat. Vi måste skratta.
  Kärlek ?

  Katrin Nörthen 2016-11-09 19:37:56
  Svara
 • Kärlek kärlek kärlek. Viktigare än någonting annat just nu. Det vi måste fokusera på mer än någonsin. Det vi måste sprida runtom oss samt välja att se i världen.
  Kärlek i sinnet. Kärlek i talet. Kärlek i handlingar. Kärlek till dig Josefine <3

  H 2016-11-09 17:19:31
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!