Meditation ger transformation

meditation ger transformation

Alla härliga som var med på meditationsutmaningen i våras. Jag är nyfiken! Har ni lyckats fortsätta med meditationen även efter utmaningen? Det är galet svårt, I know. Kanske det svåraste som finns när vi har tusentals andra saker på To-do listan men den där lilla kvarten varje dag ger magi.  I alla fall för mig. Gång på gång inser jag att meditation är min magiska medicin. Den gör mig harmonisk, fokuserad, närvarande, gladare och snällare mot min omgivning. Men det är inte bara dessa känslor av välbefinnande jag vill åt – meditation ger mig framförallt TRANSFORMATION på ett djupare plan, vilket ju är det läskigaste som finns.

 

Meditationen utlovar ju ofta guld och gröna skogar (vilket ni som provat säkert börjat märka) MEN vägen dit är långt ifrån spikrak. Under resans gång tvingas vi möta allt vi tidigare flytt ifrån och vi börjar framförallt ifrågasätta oss själva och hela vår verklighet. Förvirring uppstår. Vi transformeras. Under transformeringensfasen är det lätt att vi ger upp men det är just då vi borde försätta och (även om jag tycker att vi ska vara snälla mot oss själva) så kan vi behöva pusha oss lite för att få till just det där med meditation…

 

Jag har dock aldrig hört någon som ångrar att de gav sig in i denna transformation för de glimtar av frihet, kärlek och samhörighet vi får uppleva i meditationen överträffar allting annat vi någonsin varit med om. Det går helt enkelt inte att återvända till ett liv utan detta djup, utan meditation. Jag är säker på att världen skulle bli en bättre plats om fler människor mediterade.

 

För meditationstekniker spana gärna in HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Awesome! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea regarding from this posthttps://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • Very nice blog post. I definitely love this site. Stick with it! https://freehorseracingtv.com/live2/

  camarero race track replays 2023-06-26 06:18:50 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!! horse racing on sky tv today

  free horse racing stream 2023-03-24 09:56:47 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • very satisfying in terms of information thank you very much. miami tv hd

  freestream 1 racing tv 2022-12-28 05:09:42 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Definitely what a great blog and instructive posts I definitely will bookmark your site.All the Best! https://merkitevdeneve.com/Tire-Evden-Eve-Nakliyat

  Svara
 • Great post Thank you. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live/

  dubai racing live parsa tv 2022-12-24 03:39:39 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!!

  izmir nakliyat 2022-12-09 04:21:49 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Great post Thank you. I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  izmir evden eve nakliyat 2022-12-07 05:45:55 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. https://freehorseracingtv.com/

  williamhill racing tv 2022-12-03 17:01:20 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Jag började meditera för 2 år sedan när jag hade ett jobb med sjukt mkt press. Första perioden med
  Meditation så kom det så mkt tårar! Gud vad mkt känslor som bubblade upp. förstod direkt att det var undantryckt gråt/sorg fr släktingars bortgång som jag inte hade hunnit ta itu med under mina hektiska studieår. Man ”renade” kroppen liksom. Men i början var jag lite rädd, jag visste inte vad mer som skulle bubbla upp, men det var bara o köra på, känns som det kommer i den takt man klarar av.

  Förut kunde jag tänka ”jag måste rådfråga min bästa kompis eller syster” så fort jag hade ett livsdilemma. Idag tänker jag ”jag måste kolla av inåt vad som är rätt”. Det OM något är livsomvändande! Är så oändligt tacksam att jag funnit meditation <3

  Zara 2016-09-25 10:33:14
  Svara
  • Svar på Zaras kommentar.

   WOW – sååååå kloka ord Zara. Känner precis likadant. Ibland kan jag fortfarande hamna i ett bollande med vänner eller familj om något jag ”ältar” men inser ofta ganska snart att det bara gör mig mer förvirrad – att jag liksom kan tappa bort min egen sanning i det och börja lyssna mer på någon annan. Så fint att veta att svaret faktiskt alltid finns där inom oss även om det ibland när det inte är ett ”passande” svar kan göra ont att lyssna. Tack för att du delar. <3

   josefinebengtsson 2016-09-26 12:32:15
   Svara
 • Men drömmen!

  Amanda 2016-09-21 21:52:57 http://www.nouw.com/sottochsalt
  Svara
 • hej! kan du inte köra en repris av utmaningen? Det var himla fint mad alla den där energin som vi delade. Jag var med på ett hörn men gjorde ungefär hälften av övningarna. och har mediterat 10 min nästan varje dag sen dess. tack och kram!

  Stina 2016-09-19 11:30:29 http://instagram.com/headcloudherat
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   WOW – sååååå underbart att höra att du fortsatt att meditera. WIHOOOO! Yes, lätt. Ska se till att skapa en ny utmaning inom kort. Det var verkligen sååå fint att göra det ihop här på bloggen. Håll utkik ;-).

   josefinebengtsson 2016-09-19 14:02:37
   Svara
 • Jag har verkligen inte mediterat så mycket jag hade hoppats på efter utmaningen! Men då en kvart ibland känns svårt så har jag lyckats stanna upp en kortare stund istället på 5-10 minuter efter ex. ett yogapass eller promenad/löptur. Och märker varje gång jag får till det hur mycket jag saknat det! Känner verkligen hela tiden ett sådant behov av att meditera så blir lite ledsen på mig själv då jag inte får till det så ofta.. Men är verkligen så himla tacksam över meditationsutmaningen och yogaresan för de kunskaper och insikter jag fått <3 Borde kanske köra igenom alla tekniker en gång till för att få in vanan igen 😉

  Linda 2016-09-18 12:58:00
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Ahhhh fint att höra från dig Linda. Det var verkligen superkul att yoga med dig i Bretagne. JA, kör igen alla igen. och jag ska se till att styra en ny utmaning inom kort. <3

   josefinebengtsson 2016-09-19 14:01:39
   Svara
 • Jag har känt igår och idag att jag saknat meditationen. Utmaningen var så häftig eftersom jag fick pröva så många olika sorters!
  Tycker du borde skriva en meditationsbok. Jag hade köpt en på dirren ??

  Marina 2016-09-17 19:21:38
  Svara
  • Svar på Marinas kommentar.

   Åhhhh underbart att höra Marina. Gör om alla tekniker en gång till ;-). Lämnade in manus till min bok igår så sen kommer till jul. ❤️??

   josefinebengtsson 2016-09-18 10:36:48
   Svara
 • Det började väldigt bra, sedan blev jag bara tröttare och tröttare och orkade inte ens meditera, ännu mindre yoga.. och nu är jag hemma sjukskriven för utmattningsdepression.. Det var nog synd att jag inte hittade meditationen tidigare för jag är säker på att det inte hade behövt gå så här långt då, men jag är samtidigt väldigt glad över att jag började för jag är övertygad om att det kommer vara en stor del i att ta mig ur det här. Jag är med andra ord otroligt tacksam över meditationsutmaningen, utan dom veckorna bakom mig hade jag känt mig ännu mera lost nu. <3

  T 2016-09-17 18:33:35
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Therese!!! Åh va tråkigt att höra men fint att meditationen känns hjälpande. Tror att det är helt rätt väg att gå. Det finns säkert någon mening med allt – när du tagit dog igenom detta jobbiga så väntar något annat på andra sidan. ANICCA, allt förändras hela tiden. Kärlek och läkande till dig.❤️

   josefinebengtsson 2016-09-18 10:35:30
   Svara
 • Jag måste säga att denna sommar har varit helt magisk. Jag har aldrig yogat, mediterat, varit så närvarande och i ett med naturen. Jag har fått en daglig praktik vilket har varit en dröm för mig sedan länge, jag börjar också min resa mot att bli yoga instruktör nu höst … Gaahh !!!! Fattar ingenting !!!! Men nu äntligen vågade jag, så mycket som snurrar, tror faktisk att jag aldrig varit så förvirrad som jag är just nu, vilket är jobbigt men också harmoniskt på något konstigt sätt. Vill iallafall säga att jag är väldigt tacksam även om inte har en aning om vad som kommer hända nu. Josefine du är magiskt inspirerande ✨?✨

  Hanna 2016-09-16 21:06:15
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   WOW Hanna fantastiskt att höra. En sån spännande situation du är i. Åhhhh va kul att du ska utbilda dig. ❤️

   josefinebengtsson 2016-09-18 10:29:28
   Svara
 • Jag är fortfarande förälskad i Sa ta na ma ?
  Den mediterar jag ofta till. Stannar varje dag upp och andas och sitter stilla en stund, gärna utomhus.

  Anna 2016-09-16 17:25:50 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åhhhh blir så glad av att höra det. Helt varm i hjärtat. Sat nam är ju galet härligt och mikropauser av närvaro är det jag tror leder till ett härligt liv :-). Tack för att du delar. ??

   josefinebengtsson 2016-09-18 08:26:15
   Svara
 • Jag erkänner direkt att jag inte har mediterat så mycket som jag önskat efter utmaningen men det jag kan känna att jag fått med mig efter denna utmaning är att jag nu under dagen kan göra små mikro meditationer. Att jag kan stanna upp i stunden och bara hitta den där känslan av närvaro och ta några extra andetag och känna hur hela kroppen blir lugn och på något sätt trygg. Det är en underbar känsla och jag tänker precis som du skriver att jag har tagit det första steget på min meditationsresa och det kommer komma fler.
  En till omgång av utmaningen hade inte alls varit fel 🙂

  Tack för att du hjälpte mig ta första steget!

  /Lisa

  Lisa Franzi 2016-09-16 14:31:07
  Svara
  • Svar på Lisa Franzis kommentar.

   Åhhhhh va fint att höra Lisa. Det är ju det svåraste och viktigaste att ta meditationen ut i vardagen liksom. Wihooo underbart att höra. ????❤️

   josefinebengtsson 2016-09-18 08:24:26
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!