Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

En pepp till alla er meditatörer!

Heeeej! Vill bara dela denna äkta, ärliga, vackra kommentar från Lisa som är med och kör meditationsutmaningen. Som en pepp till oss alla att inte ge upp – även när tankarna gör allt för att inte bli iväg slängda. För att slippa möta det som är. För att försätta fly.  Jag vet att det inte bara är jag som känner igen mig här – visst är vi fler? TACK Lisa. TACK.

Läsarkommentar: Jag gick med på utmaningen med målet att fullfölja. Det fanns inga ursäkter, jag ville verkligen och skulle lyckas. Men jag missade några dagar och stoppade dessutom tiden och slutade tidigare under de meditationer som jag var med på.. Men kom sen på mig själv att känna besvikelse på mig själv. Kände mig dålig som inte klarade att delta varje dag. Men varför trycker jag ner mig själv så? Jag är aldrig så hård mot någon annan. När jag förstod det här har saker klarnat. Jag har tidigare under året förstått att jag drar mig från sitta still och meditera, eftersom jag flyr från mina tankar. Vill alltid distrahera mig med musik, en film eller vad som helst. Jag har inte vetat riktigt vad för tankar som jag flyr ifrån, men det är ju för att jag aldrig möter dom. Jag har flytt så länge – automatiskt tryckt tillbaka tankarna så länge att jag inte vet vad det är som jag flyr ifrån. Men nu när jag kom på att jag trycker ner mig själv, valde jag att prova meditera en dag till och berömma mig själv, istället för att bli besviken så fort jag vill därifrån och avbryta. Så fort jag ville springa ifrån meditationen så berömde jag mig själv för att jag stannade. Jag tänkte saker som ”Bra, jätte bra”, ”vad duktig jag är som står här”, ”stanna, känn efter, ta ett djupt andetag, det är inte farligt, du behöver bara vara”, ”vad snäll jag är mot mig själv som sitter kvar, fortätt så” osv. Berömde mig själv tills jag lugnat mig igen. När paniken kom tillbaka igen och jag bara ville stanna klockan och springa där ifrån, berömde jag mig själv igen tills lugnet kom tillbaka. Nu har jag varit med de tre senaste dagarna, 15min varje gång. Det är fortfarande jätte läskigt, men så mycket skönare när jag släppt kravet på att prestera. Jag har dessutom kommit på att det inte är konstigt att jag flyr ensamheten, eller att ensamheten är läskig. För när man är själv har man bara sig själv och sina tankar. Man har ingen att fråga, bara sig själv att luta sig mot och bara sig själv att lita på. Man måste tro på sig själv till 100%, för minsta tvivel skapar en osäkerhet. När man är helt själv behöver man också duga för sig själv, känna sig tillräcklig. Man behöver älska sig själv helt och hållet, för man är inget mer än sig själv när man är i tystnaden. Om det finns sidor hos än själv, kanske beteenden, eller om man känt skam eller skuldkänslor, eller om man jämför sig med andra och dömer ut sig själv, eller om man på andra sätt är missnöjd, då kan man inte acceptera sig själv helt. Och om man inte accepterar sig själv så ligger det och skaver i tystnaden, för man älskar isåfall inte sig själv helt och då är man inte tillräcklig för sig själv. För när man är själv, har man bara sig själv och sina tankar. Och är man då inte tillfreds med vem man är och om man tryckt undan tankar (omedvetet eller ej) för att orka med allting, så är det inte konstigt om ångesten kommer.

Låter det flummigt? Eller går det att förstå? Jag hoppas det.. Det är så svårt att sätta ord på, me det var iallafall en insikt jag fick. Så tack för utmaningen Josefin <3

(Jag sparar även alla inlägg i ett bokmärke under en mapp, så jag kan göra utmaningen igen sen när jag behöver. För det var så bra övningar! Kände inte till att det fanns så många olika sätt! Så roligt att få veta! Lärorikt.)

 

Svar: LISA!!!!! Från hela mitt hjärta – TACK för dessa rader. TACK. Så ärligt. Som svar på din fråga det låter inte allas flummigt. Jag vet att det inte bara är jag som känner igen mig, jag vet att vi alla har en del som inte orkar känna efter..som tycker att det är lättare att fly. Åh så vackert att du observerar alla dessa tankar men lyckas låta bli att följa dem. Du hittar en annan väg…går ifrån det där första som kommer upp. WOW. WOW. WOW. Lisa – sååååå glad att du är med igen! ALL MIN KÄRLEK! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Lisa! Du satte ord på känslor och tankar som vi säkert alla upplever, i alla fall jag. Precis så är det!! Inte det minsta flummigt, tvärtom väldigt tydlig beskrivelse. Har också hoppat över och tagit igen, känns som jag hela tiden ligger efter men jag vill verkligen fullfölja den här utmaningen så innerligt.. Hopps vi lyckas bli snällare mot oss själva med hjälp av meditation och sprida tacksamhet, glädje, kärlek och compassion till alla vi möter.. Tack för att du delade. Kärlek till dig!

  Erika 2016-06-21 21:40:33
  Svara
 • Känner igen mig själv i detta:) så underbart att du delar m dig Lisa.
  Själv är jag sämst på o ta hand om mig själv just nu med två små barn så denna utmaning var precis vad jag behövde så tack Josefine

  Jennie 2016-06-21 20:42:24
  Svara
 • Härligt att man vågar dela med sig.
  Jag gör utmaningen för mig, med min kropp och alltså på mina villkor. Man måste hitta sitt sätt att göra saker på. Det ska passa/fungera för dig och berika ditt liv.
  Heja alla som vågar utmana sig och prova något nytt.

  Anna 2016-06-21 11:23:38 http://Ingenannansord.wordpress.com
  Svara
 • Precis vad jag behövde läsa just nu! ❤

  Jessica 2016-06-20 23:20:27 https://dromvittran.wordpress.com/
  Svara
 • Så fint skrivet Lisa och magiskt att du är med igen, meditation är verkligen ett fantastiskt verktyg till sig själv ??? Hanna

  Hanna karlsson 2016-06-20 22:42:04
  Svara
 • Jag läser och njuter av allas upplevelser! Tack till dej Josefine som finns till för oss alla❤Dagens utmaning förstärkte jag med ost och rödvin tillsammans med min mamma 92 år på Ringsjöstrands resort innan meditationen och det gav upplevelsen en annorlunda dimension! Häftigt va det i alla fall och kanske inte optimalt?

  Christina Lindström 2016-06-20 22:00:58
  Svara
 • Skön läsning! ?

  Katarina 2016-06-20 20:02:04 http://www.yogia.se
  Svara
 • Härlig insikt o vad roligt att du är med igen Lisa!
  Jag tror på att tänka snälla tankar om sig själv när man testar nya saker som kanske skrämmer. Jag vet att jag la mig ner ngn av de första meditationerna o tänkte för ett tag att jag gjorde fel. Men sen tänkte jag att jag gjorde bara lite annorlunda o att jag gjorde ändå en meditation! <3 När jag började yoga så hatade jag verkligen det för jag var så rädd att komma nära mig själv. Men så fick ett tio kort på yoga av min vän som utbildade sig till yogalörare. Jag ville inte göra henne besviken så jag gick. Hon visste vad jag höll på att bearbeta. Det tog ett tag sen förstod jag vilken läkande kraft yogan har. Jag har känt ungefär samma sak inför meditation. Som ngt skrämmande som skulle göra ont. Så nu när jag gick in i det här så tänker jag att det varje dag är mer än jag någonsin gjort o det behöver inte presteras eftersom jag försöker 🙂

  Maria 2016-06-20 18:36:58
  Svara
 • Bra tips Lisa, tack!
  För precis sådär gör jag – jag flyr, stänger av klockan tidigare, låter bli att läsa den kloka boken. Så fort jag börjar närma mig något som skaver backar jag. Men under den här meditationsutmaningen har jag känt det i kroppen, jag har till exempel börjat spänna käkarna, och det brukar jag inte. Jag vet inte, men jag tror att det kan vara för att jag närmar mig något – något som är på väg att komma fram och upp i ljuset. Snart.
  Så jag ska testa ditt tips; kanske är det precis så jag behöver göra!

  Sofi 2016-06-20 18:10:54
  Svara
 • Så fantastiskt att läsa 🙂
  Jag tycker det är så kul att läsa allas reflektioner varje dag, det är så mycket jag känner igen mig i men även sådant som ligger väldigt långt ifrån hur jag själv reagerar. Jag gillar verkligen att jag inte känner mig ensam i utmaningen utan att man har möjligheten att följa, peppa och bli inspirerad av alla andra, både i kommentarerna här och på instagram 🙂

  Therese 2016-06-20 15:55:14 http://theresewiksten.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry