Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nu förbjuds yoga i skolan!

nu förbjuds yoga i skolan

Foto – Martin Vallin, Världen gulligaste tjej – Edith Vallin

ALLTSÅ – vad är grejen? Blir så trött på denna ovisshet om vad yoga & meditation är. Läste just en artikel i Aftonbladet med rubriken ”Efter föräldrarnas protester – nu förbjuds yoga i skolan”….

 

MÅLLÖS – Hur kan man vilja förbjuda sina barn att lära sig tekniker för att hitta närvaro, för att andas, för att lära känna, läka & balansera sina kroppar? Hade dessa föräldrar haft någon aning om vad yoga & meditation är, hade de provat själva så skulle de aldrig komma med dessa utlåtande och protester – enligt mig är det helt sjukt. Jag brukar vara ganska tolerant men detta kan jag bara inte förstå. Jag skulle så gärna vilja hålla en klass för dessa föräldrar för att låta dem få känna yogan & meditationen i sina egna kroppar.

 

Bläääää – nu går jag ut i skogen för att andas bort min ilska.

 

Läs gärna också inlägget, Är meditation för barn? eller för att få en inblick i vad yoga är enligt mig – spana in kategorin Tankar om yoga.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vad i h*lvete? Jobba på att förbjuda sånt som förstör ungas liv istället som, ja jag vet inte, mobbning kanske.. Är ju helt sjukt, måste in och läsa.

  Vic 2016-04-28 23:40:45
  Svara
  • Svar på Vics kommentar.

   ELLER HUR Victoria! Och jag är helt säker ju att just yoga & meditation skulle vara grymma utrotningsmetoder för exempelvis mobbing. Hoppas på ändring inom kort!

   josefinebengtsson 2016-04-29 12:24:45
   Svara
 • Eller hur! Blir både förbannad o ledsen. Vilken fantastisk möjlighet att lära sig lyssna inåt o bli vän med kroppen i en tidig ålder som bara rycks bort. :/

  Hanna 2016-04-28 18:44:46
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jaaaa Hanna, det är helt helt galet. Jag gör mitt bästa för att sudda ut den felaktiga bilden av yoga & meditation – sprida vad det verkligen är. Har en bit kvar men om ett tag hoppas jag att majoriteten av människor runt omkring oss (barn & vuxna) ska ha fått känna känslan av att vara med dig själv & sin egen kropp genom yoga och meditation!

   josefinebengtsson 2016-04-29 12:23:23
   Svara
 • Jag blev också ledsen och arg när jag läste detta! Det är ju för at man blandar i hop yoga med religion. Nu måste det upplysas, så inte folk tror detta!
  Jag är själv kristen, och min man är ”ännu mer” kristen, om man kan säga så. Men han har verkligen inget i mot at jag yogar, det har ju inget med religion at göra!

  Fru Aadalen 2016-04-28 13:51:25 http://Fruaadalen.com
  Svara
  • Svar på Fru Aadalens kommentar.

   Tack fina du. Åh va fint att höra att du är kristen och yogar. Tack för att du delar. Får du ”feeeling” något dag får du gärna skicka en lite länge text till mig om dina tankar som jag kan publicera ha i bloggen för att få in en vinkel från någon som är troende. Jag får nämligen så mycket mail från just Krista som hävdar att yoga är en religion. Det är ju verkligen ingen religion. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-04-29 12:14:38
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!