Yoga mot stress?

Yogan mot stress? Yoga mot stress? Jag mot stress!

Foto – Peter Sahlberg, Outfit – Bikbok (nya underbara kollektion BALANS)

Heeeeej!

Så mysigt att vara hemma! I förrgår skrev jag om hur Indienresan fick min kropp att läkas och min själ att bli mer närvarande (läs HÄR). Det har också gjort att jag hittat tillbaka till den sanna njutningen av min yogapraktik igen.

 

Många yogalärare brukar tjata om ”På mattan får du sanningen om ditt liv”… himla klokt uttryck som jag nog också ska börja använda.

 

När jag stressar igenom livet – skyndar jag mig också igenom positionerna, jag glömmer att andas och jag tänker på annat. När jag istället låter livet gå i sin takt – flödar jag också långsamt igenom positionerna med full fokus på sensationerna i kroppen, jag känner hur varje andetag fyller upp min bröstkorg, jag är helt enkelt totalt närvarande.

 

Betyder det att vi bara ska yoga i det senare fallet? Att det är lönlöst när vi är stressade? Såklart inte!!!! Hade jag skippat yogan när mitt schema är fullspäckat och hjärnan går på högvarv skulle jag förmodligen må väldigt mycket sämre, jag skulle nog typ gå under.

 

Även om jag jobbar med att ha ett neutralt sinne på yogamattan (och i livet), det vill säga inte döma mig själv när jag håller andan och tänker på allt annat än det som är i stunden så kan jag inte låta bli att vara tacksam över att emellanåt få känna såhär. Tacksam över att få känna energin flöda genom hela kroppen. Tacksam över stunderna av närvaro, stunderna av meditation.

 

För liknande tankar läs gärna inlägget ”Om jag skulle tatuera mig!”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Very interesting content!

  zelly 2024-07-08 15:09:04 https://phcasinoauthority.com/
  Svara
 • You have noted very interesting details! ps decent web site. https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • it’s awesome article. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live2/

  hipodromo camarero resultados 2023-06-26 07:00:07 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. racing live stream

  live stream horse racing 2023-03-25 04:07:37 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. euro news live

  races on tv today 2022-12-28 04:56:06 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • it’s awesome article. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live/

  racing tv live free stream 2022-12-24 00:08:50 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/Cigli-Evden-Eve-Nakliyat

  Svara
 • Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.

  izmir evden eve 2022-12-08 06:42:01 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • A big thank you for your blog.Really looking forward to read more. Want more. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  piyano taşımacılığı 2022-12-07 01:37:54 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Thank you for great information. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  racing on tv saturday 2022-12-03 15:49:49 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Excellent article! We will be linking to this particularly great article on our website. Keep up the good writing. https://freehorseracingtv.com/

  Svara
 • Hej Josefine! Är mitt uppe i preventivmedel-djungeln, och tänkte höra med dig som är så hälsomedveten vad du tänker kring preventivmedel, kanske för personligt, men kan tänka sig att många befinner sig i den djungeln och kan behöva lite hjälp. Har du lust så får du hemskt gärna skriva dina tankar kring vad som är bäst och så.
  Kram

  Michaela 2016-04-12 19:55:32
  Svara
  • Svar på Michaelas kommentar.

   Heeeej Michaela! Tack, BRA FRÅGA. Yes – det är inte en lätt djungel att befinna sig i. Det finns liksom inget riktigt klockrent alternativ. Jag vet att barnmorskor ofta är väldigt PRO hormoner (P-piller, P-stavar, P, P, P…), det säger jag dock NEJ till. Jag provade under en period för flera år sen och mådde inte alls bra av det. Det jag läst om hormoner gör mig ännu säkrare på mitt NEJ – att stoppa i sig konstgjorda hormoner tror jag förstör kroppens balans. Hellre hormonfri spiral, traditionell kondom eller om din mens är hyfsat regelbunden tycker jag helt klart www.naturalcycles.com är BÄST! Lycka till. STOR KRAM!

   josefinebengtsson 2016-04-13 10:24:41
   Svara
 • Hej, inom yoga och meditation stöter man ofta på ordet ”sensationer” men vad betyder det? Skulle vars jättesnällt om du ville förklara det!
  Tack på förhand

  Stina 2016-04-11 08:38:49
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Heeeej Stina! Tack för jättebra fråga. Det vi tänker på när vi använder ordet sensationer (på engelska ”Sensations”) är hur kroppen känns. Det vill säga… var är den varm, kall, stel, öppen, pirrig, flödande. Det bästa sättet (egentligen det enda) jag hittat för att få närvaro i stunden (släppa tankar på dåtid och framtid) är just att leda uppmärksamheten ner i kroppen och i detalj känns efter vad som föregår där… Hur känns din högra fot nu? Din svanskota? Ditt vänsto öga?..etc. Precis det yogapositionerna naturligt hjälper oss med. Lycka till med yogan Stina. STOR KRAM!

   josefinebengtsson 2016-04-11 10:45:42
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!