Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hur bra att du på att inte göra någonting?

Vad är din relation till avslappning?blogg4-7slappna av

Att bara ligga och chilla utan att ”göra” någonting vettigt har aldrig kommit naturligt för mig – det har snarare varit det svåraste som finns. Jag kan liksom inte ligga inne i timmar och typ kolla TV eller för den delen ligga och sola på stranden. Det finns så många härliga hängmattor här i Costa Rica men jag har bara landat i ett fåtal och då bara i några minuter. Jag får typ panik av att ligga still och inte göra någonting. Det är nog därför yogan givit så mycket till mig. Yogan har helt enkelt lärt mig att slappna av och inte göra någonting. Yogamattan är en av få platser där jag kan ligga helt still under en längre period – nästan varje morgon efter alla yogapositioner ligger jag i Savasana i 30 minuter. Det är magi, typ bästa stunden på hela dagen! Jag ligger där helt still men fullkomligt vaken, fullkomligt närvarande. Jag gör inget annat än att bara vandra runt med uppmärksamheten i min kropp – känner var energin flödar och var det finns blockeringar just den dagen. Bästa meditationen!

 

Så även om du inte diggar själva yogapositonerna – prova att lägga dig ner i Savasana en stund efter att du tagit den där joggingrundan eller hängt på gymnet. Efter fysiskaktivitet brukar det ju vara mycket lättare att ligga still och även huvudet brukar ju vara lite klarare så att vi kan vara närvarande med det som händer i kroppen. Har du inte 30 minuter så funkar 5-10 minuter också. Jag har dock fått lära mig att det i snitt tar 20 minuter innan vi landar i vårt Parasympatiska nervsystem så har du inte tid… ta dig tid ;-).

 

En annat toppen teknik för att slappna av (om man inte är så bra på att chilla framför TVn) är med hjälp av Yin eller Restorativ yoga. Läs gärna med HÄR.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jag har förstått att jag mer eller mindre inrättat mitt liv på ett sätt som ger mig så mycket ensamtid och öppna dagar som möjligt, tvärtom mot dig får jag panik och lite andnöd av att ha alltför mycket uppbokat, då går jag omkring och liksom håller andan tills jag blir ledig igen och kan andas ut/slappna av. Avslutar ofta en dag med att bara sitta i min soffa med låg belysning och inte göra nånting, ibland med musik, ibland inte. Pallar inte alltför mycket stimulans…

  sparris 2016-02-21 12:43:28
  Svara
  • Svar på sparriss kommentar.

   Åh va fint! Tack för dina tankar Sparris. Jag gillar inte alls heller att vara uppbokad… det blir jag stressad av. Jag vill ta dagen som den kommer men det blir ofta att jag fyller den med att göra grejer… Det är sällan som jag bara lägger mig i hängmattan eller soffan utan att göra någonting men jag vet att jag skulle behöva mer sådan tid. Jag över på att bli bättre! Yogan och meditationen hjälper mig. Det är liksom lättare för mig att ligga still om jag ligger i en yinyoga position eller sitter i meditation… Tror de flesta av oss skulle må bättre av mindre stimulans. Så du lever heeeeelt rätt låter det som :-). STOR KRAM

   josefinebengtsson 2016-02-22 21:11:33
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!